Bence kişinin kendinedr biten bir şey Çok geniş bir konu bu tabii ki de ülkede etki ediyor mesela hiç kimse muhafazakar bir ailede muhafazakar bir ülkede böyle seksi olumlu bakış açısı sunmaz çünkü görmüyor bilmiyor kötü olarak öğretiyorlar.
Ama ben 16 yıl boyunca Türkiye’de yaşadım hiçbir zaman öyle kötü bir şey olarak göstermediler
20 yaşına gireceğim hala bakireyim ama benim kendi tercihim çünkü cinselliğin herkese yaşanmayacak kadar güzel aynı zamanda zor bir şey olduğunu biliyorum gerçekten sevdiğim insanı bekliyorum yani bakış açısı tamamen kişinin kendine biten bir şey aslında kendini geliştirmek ile alakalı.
Direkt olarak dini inanç ile ilgili, dolaylı olarak da gelişmişlik durumu ile ilgilidir. Gelişmemiş toplumlarda cinsellik ayıp gibi görünür ama tecavüz, taviz, kadın istismarı, şiddet gayet normal karşılanır. Tanıdık geldi mi bir yerden?
Dünyanın refah düzeyi yüksek ülkelerine bakarsan hiçbirinin seks hayatını dinle ilişkilendirmediğini görürsün. ve insanlar cinsel olarak da maddi olarak da mutludur
Ülkelerle alakası yok tamamen dinimizle alakalı bir kavram var müslüman bir ülkede yaşıyoruz, bizim durumumuz sadece tabuları örtmekten başka bişey değil, aslında bir tercihte olabilir isteyen istediği kişiyle olmuyor mu oluyor!! 🤷♂️
Aslında bunu tamamen gelişmişliğe baglayamayiz toplumların yasam bicimi, bakış açısı vs. gibi etkenlerle açıklamak daha dogru olacaktır. Yani her toplumun cinselliğe bakışı bir olmaz. Örnek olarak birçok fantezi bizim toplumumuzda kabul görmez bu da biraz özgürlük anlayışıyla biraz yaşam tarzıyla vs. alakalıdır.