Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Yorumlarını okudum. Bunu yaşamamış olman garip değil. Aksine doğru insanla gelecek odaklı bir düşünce yapısına sahip olmandan ötürü takdir edilesi bir şey. Şu an henüz vaktin var hayatını düzene sokmak için. Fakat zaman geçtikçe, yani yaşın 30'ların üzerine çıkıp 35'li yaşlarına geldiğinde aslında hayata ne kadar çok geç kaldığını fark edeceksin... Evet, ekonomik koşullar çok kötü bunun hepimiz farkındayız. Ama bu ölene kadar annenin babanın dizininin dibinde oturup hiçbir işe girmeden evde oturacağın anlamına mı geliyor? Ekonomi kötü, hayat berbat madem. Hepimiz bu 1 defalık verilen "ömür" servetini çöpe atalım o zaman... İnsanlar neden uğraşıyor peki bu kadar? Ve siz neden her şeye bu kadar çok çabuk pes ediyorsunuz? Kaderini çizen sensin oysa. Yaşamanın bir anlamı olsun. Öncelikle kendi ayaklarının üzerinde durman gerek. Ailenden bağımsız. Ne mezunusun bilmiyorum ama önce kendi mesleğinde bir iş bulmaya çalış. Bulamadın mı, sorun değil. Git her yerde iş ara. En kötü bir markette kasiyerlik bile yapabilirsin. Bu örnekler çoğaltılabilir. Amaç önce kendini toparlamak. Sonra yine işten çıkarsın istersen veya başka bir alana yönelirsin. Önce kendi paranı kazan. En azından asgari ücret olursa kendine yetersin. Yolun başında iken henüz mükemmel bir hayat bekleyemezsin. Hiçbir şey bir anda olmaz. 1+1 eve çık. Düzenli olarak spor yap, kitap oku, film izle, yemek yap. Kendini geliştirecek, kültür hazinene eklenecek aktivitelerle uğraş. Sevdiğin şeyleri yap en önemlisi de. Onun dışında bir kedi sahiplen mesela. Düzenli olarak işine git gel. Hayatını bir rayına oturt önce. Sıyrıl o evden. Zaten baskıcı bir ailen var anladığım kadarıyla. Korumak ayrı bir şey baskı ayrı bir şey. Ahlakını ya da kişiliğini zedeleyecek yanlış şeylere yönelmeyecek biri olduğun âşikar zaten, yani ailenin sana güvenmesi gerekirdi. Oturup wp mesajlarına bakmaları ve sana 17 yaşında ergen muamelesi yapmaları hoş değil. Hayatı ve en öncelikle kendini çok çok sevmeyi öğren. Sonra emin ol bazı şeylerin yoluna girdiğini göreceksin. Doğru insan da elbet karşına çıkacaktır. Ayrıca birinden hoşlanırsan o kişiyi tanımak için fırsat ver. Kişiliğini, ruh hâlini, hayata bakış açısını, fikirlerinizin uyuşup uyuşmadığını görmek için onu tanıman gerek. Gerekirse izah et kendini açık açık, çocuk değilsin sonuçta. İçindeki neyse onu söyle. Önüne gelenle sevgili olup cinsellik yaşamak isteyen bir kız olmadığını doğru üslupla izah et. Aynı şekilde sevgili olunca da istemediğini belirt. Bunlar gayet normal. Sonuçta o insanla ayrılabilirsin. Ve olan sana olacak. Erkekler bu konuda nasılsa usta yalancı ve bakir olup olmadıklarını fiziksel olarak asla anlayamayız. Yani demem o ki sen kendi hayatına, kendi fikirlerine bak. Başkasının doğrusu başkasında kalsın. Doğru insanı seçmek ve tanımak için yeri geldiginde sevgili de olacaksın. Her sevgili olduğunla illa seks yapmak zorunda değilsin. Ve senin kendini belirtmene rağmen ısrarla seks odaklı olursa o insandan zaten uzak durman gerektiğini anlarsın. Yani her insan sana birer tecrübe aslında. Yeri geldiğinde düşeceksin de. Ve sırf nasıl kalkacağını bilmediği için düşmekten korkanlar hayatı hiçbir zaman öğrenemeyecek olan insanlardır.
Ve lütfen içinde manevi bir inanç olsun olur mu? Herkesin fikrine sonsuz saygı duyarım ancak yine de bol bol dua etmeni ve cesurca dimdik ayakta durmanı, pes etmeden sağlam adımlar atmanı temenni ediyorum. Umarım yaşamında tüm güzellikler seninle olur, kendini sev, inan ve bir yerden başla artık...00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalnız değilsin... Z kuşağı erken evleniyor bize göre. Biz Türkiye gerçeği ile hayallerimiz arasındaki boşlukta kurban edildik... Yani bizim dönemimizde erken evlenenlere ben ayıptır söylemesi aptal gözüyle bakıyordum. Hayat evlenince biter gezip tozunca daha iyi olur diye düşünüyorum hala hahah ama gezemiyprız ekonomi bizi mahvetti. Çünkü biz o aşırı idealist hayalci bir kuşağız... Evlenmek bizim için game over demekti. Şimdi ekonomiye sövmeye dönmeliyim yine...
711 Yorumla
Soran+1 yılYemin ederim sen bensin şu an 😢
- +1 yıl
Duygularıma tercümaaan oldun. Varol :)
Cevap sahibi+1 yılY kuşağı böyle şu an 25-30 yaş arası çoğu insan bekar. Neden çünkü TC ekonomisi 2016dan beri çok kötüye gitti... İşsizlik var bu ülkede kendi hayatını kuramayan insanların milyonlarca olduğu, gençliğinin sömürüldüğü bir ülke...
Soran+1 yılKesinlikle 😢
Cevap sahibi+1 yılSöz nişan çok saçma ayrıca ya ben evlenirsem kız isteme dahi olmasını istemiyorum. Üniversite mezunu bireysin ama evlenmek için babanın onayı gerekiyor usulen? Cidden çok komik.
Soran+1 yılZaman zaman ben de böyle düşünüyorum ama o pek mümkün gibi değil
- +1 yıl
parti kur oy verelim arkadaşım ne güzel açıklamışsın dışa vurulamayan duyguları. bizi yetiştiren aileler muhafazakar cinselliği ayıp olarak öğrettiler bize. üni bitince lafları duymuşsunuzdur hep. kızlar üni sonrası okuduğu için azda olsa kariyet yapmak ister, erkek üni yi bitirince askere gitmemek için 1-2 sene debelenir sonrasında askere gider gelir yaş olur zaten 25 sonrasında evlenmek istediğinde iş bulma iş bulur para biriktirme derdi enflasyon dolar euro derken zaten biriktirdiği de çöp olur yaş olur 30 sonrasında yeter artık evlenmeyi kafasına koyar evlenir düğün borçları vs. çile gibi bir hayat onları bekler. kadın içinde bunlar geçerli sonrasında geriye bakar onca şey bunun içinmiydi en güzel heyecanlı, enerjik zamanları heba olmuş, cinsellik yaşamak zevkin dışında bir ihtiyaçtır bunu mastürbasyon ile gidermek insanı daha da istekli yapar psikolojisi bozulur biz yine eskort falan bir şekilde o istenilen duyguları bir şekilde yaşıyoruz ama kızlar için bastırılmış duygularla hayatının en güzel çağı geçiyor neyse bizim ülkenin gerçekleri bunlar onun için içinizden geldiği gibi yapın yapıncada keşke demeyin olması gerekiyordu oldu diyerek önünüze bakın.
Cevap sahibi+1 yıl@siyahcorap Türk toplumunun geleneksel aile yapısı çok sağlıksız. İnsanlar kendini tanıyamıyor, evlendiği kişiyle mutsuz bile oluyor. Çok garip geleneksel bir algı var. Adetler vs. hepsinin sağlıklı olanla değiştirilmesi gerekiyor...
- +1 yıl
bu değişmez canım sadece kendi hayatını değiştirebilirsin birde senin gibi düşünenlerle sosyal çevreni kurarak mümkün. en basidi buradaki arkadaşlarım benim kafadan :)
Cevap sahibi+1 yıl@siyahcorap Aslında değiştirmek mümkün. Mesleğim buna çok müsait. :)
- +1 yıl
siyaset bilimi mi :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılAynen ben de 27 oluyorum bu sene aynı durum bende de var durağanlık kesinlikle insanı yıpratan da bu hayat hep böyle gidemez ki diyorsun için sıkılıyor
türkiyede düzgün kadın olmanın da bedeli bu :((75 Yorumla- +1 yıl
Acı ama gerçek
Cevap sahibi+1 yıl@Ay_ışığındasaklıdır maalesef..
- +1 yıl
Çalışıyomusun pekı
Cevap sahibi+1 yıl@Ay_ışığındasaklıdır çalışıyordum evet bıraktım kariyer odaklı bir sebep yüzünden
- +1 yıl
Hedef ne
Cinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Aile baskısı, toplum baskısı veya inanışlar insanları kısıtlıyor. Belli bir zaman sonra geçmişine baktığında hiçbir şey yaşamadığını görüyor ve bu seferde o yüzden kendini kapatıyor. Evlenmek zorunda değilsin veya sevişmek zorunda da değilsin bunlar seni anormal yapmaz. Hayatında ne istiyorsa onu yaşamaya odaklan bence artık sevdiğin istediğin şeyleri seni mutlu edecek şeyleri yaiamaya çalış. Kim ne der diye düşünürsen olmaz.
42 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklısın. Ve tarif ettiğin gibi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
93Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yıl25 yaşında olması bakire ya da bakire olduğu anlamına gelmiyor sonuçta seks yapmak sadece sevgili ile olan bir şey değil kesinlikle ayrıca artık öyle bir devirde yaşıyoruz ki kimse bakire bakire değil yani öyle temiz birisini bulmak gerçekten çok çok çok zor
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkiye şartlarında yaşıyoruz. Sen bakma buradakilerin rahat rahat konuştuğuna. Toplum baskısı, aile baskısı, inançsal kurallar diye diye üstümüze biniyorlar. Küçüklükten beri bazı şeyler aşılanıyor beynimize. Bulunduğun durum çok normal ve bu ülkede senin gibi çok fazla genç kadın var. Herkes aktif cinsellik yaşamıyor yanii
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle öyle. Farkındalığım var ama dediğin gibi içimde düşüncemde bu algı değişmiyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende senin erkek versiyonunum yaş 27 daha sıfır km yim ne öpüştüm ne seviştim benim başarısız olma sebebim konuşkan değilim sohbet kuramıyorum çekingen ve sessiz sakinim böyle olunca pek kız çevresi olmuyor hatta hiç olmuyor çünkü sıkıcı geliyorum onlara böyle olmayı bende istemezdim bi kız mesela benimle sevişmek istese kabul ederim ama ben davet edemem
Birde sanırım dini boyut baskın oluyor ilerisini düşünüyorum eğer bir gün evlenirsem haksızlık olmasın diye bu işler gerçekten çok garip ve büyük bir çıkmaz yazacak çok şey var da işimiz zor zorr20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılTakılmayın bu kadar sizin gibi düşünen kadın erkek yüzlercesi var ekonomik kriz üzerine pandemi herkesi bunalttı zengin fakir hepsi ruh gibi oldu bakma sen o dışarıda mutlu görünenlerin çoğunun içi kan ağlıyor maalesef 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
20 Yorumla
+1 yılKlasik türk kızı hayatı hepimiz böyle yaşıyoruz zaten 20 li yaslarimizi hiç merak gidermeden, kimseyi tanımadan bitirip sonra aniden biriyle evlenerek zaten mutlu olamayacağız
30 YorumlaBir gariplik göremedim ben. İnsan bu yaşta evlenir. Şu yaşta sevgilisi olur veya şu yaşta şunu yapar, bunu yapar gibi bir kural yok sonuçta. İnsanın canı, istediklerini ne zaman yapmak istiyorsa, o zaman yapar.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı.
+1 yılyetiştirilme öğretilmiş doğrularla büyüdüğün için tüm yaşadıkların. insan doğası gereği içgüdülerini dışa vurduğunda mutlu olan deşarj olan varlıktır. bazıları şiddetten hoşlanır sürekli kavga eder, bazıları cinsellikten sürekli sevişme isteği duyar. ama ayıp, günah, ceza boyutu öğretildiği için bazı duygularımızı hep bastırdık sende bu problemi yaşıyorsun. dilersen yaz konuşuruz...
00 Yorumla
+1 yılGarip falan değil bu çok normal bir durum. Bu devirde diye başlayıp kendi algılarına göre seni yargılayacak insanları şimdiden takmamanı öneriyorum.
20 Yorumla
+1 yılYaşadığın ailenin kültür yapısına göre normal veya anormal. Kendi ayaklaklarının üzerinde mi duruyorsun yoksa ailen tarafından mı geçimin sağlanıyor. Asıl soru bu. Bu sorunun cevabını verdiğinde sana net cevap verebilirim.
01 Yorumla
Soran+1 yılEvet ailemle yaşıyorum mesleğim var üniversite mezunuyum çalışmıyorum
Bu seninle alakalı bir durum eğer günah olduğunu düşünüyorsan evlendiğinde yaşayabilirsin. Ama bunu umursamıyorsan şimdi uygun gördüğün biriyle yapabilirsin de.
Bir yorumunda kocam bir kadınla yatarsa onu yargılarım demişsin. Bu durumda sen de biriyle yatmamalısin. Ya da kendin gibi bakir biriyle evlenmen daha iyi olur01 Yorumla
Soran+1 yılEvet bunu dedim. Ama işte ben yapmadığım için yaparım onu. Kendim de yapmış olsaydım yargılamazdım.
Cinsel Yaşam konusunda 738 cevap paylaştı. İsteğin artmıyor olabilir, ama bir gün biriyle tanışırsın, ondan her anlamda etkilenirsin ve yakinlastiginizda onu delicesine cinsel açıdan isteyebilirsin kendini onun kollarına bırakabilirsin
10 Yorumla
+1 yılsosyal olarak aktif değilsen normal tabi 🙂 odanda otururken biri gelip kapıyı çalıp seks yapalım demez heralde. (düşündüm de hiç fena olmazdı aslında)
01 Yorumla
Soran+1 yılSosyal olup da seks yapalım dese yine olmazdı. Ya aslında ben evlenmeden yapmayı da pek sağlıklı bulmuyorum.
Değiiiil, ama bende dünyevi zevklerden mahrum bırakmışsın kendini sndjs
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 678 cevap paylaştı.
+1 yılNe güzel. Bende 35 yaşında bekarım. Sevgilim oldu. Hiç seks yapmadım. Nişan, söz, kına falan bunlar bende de olmadı. Tesadüf işte
10 Yorumla
+1 yılKanka ben senden daha büyüğüm ve aynı durumdayım şükret haline
11 Yorumla- +1 yıl
Konuşmak istersen konuşalım
+1 yılNeden garip olsun tercih meselesi bu gelir şimdi dalga geçenler
10 YorumlaGarip değil gayet normal herkes yapacak diye bir şey yok belkide kendinde cesaret bulamıyorsun
11 Yorumla
+1 yılNormal bence 19 20 yasinda evleniyorlar ya da evleninceye kadar 80 sevgili yapiyorlar asıl bu normal değil yani herkes iyi birini tanıyip aşık olamıyor ki
00 Yorumla27 yasina kadar hic mi yaklasan olmadi, cidden garip bir durum, kizlar artik 14 yasinda sevismeye basliyor
01 Yorumla
Soran+1 yılGüncellemeleri okuyun.
+1 yılBen seninle evlenirim ama beni istemezdin çünkü çirkinim boyum kısa diye beni kimse istemez kızlar iştahla yemek yedikleri anda beni karşısında görse tiksinmekten iştahı kapanır.
01 Yorumla- +1 yıl
bayil bir de knk
+1 yılGayet normal. O yaşlara gelen herkes seks yapmış olacak diye bi kural yok yalnız yaşayacak diye de bi kural yok. Senin yaşamın da normal bunları yaşayan da normal
00 Yorumlaİsteyen yapar istemeyen yapmaz. Bu kişinin kendi kararıdır. Baskasına garip gelme gibi bir durumuda olamaz. Unutmayın bu hayat sizin. Yaşadıklarınız ve kararlarınız ancak sizi bağlar
00 Yorumla
+1 yılBekar olabilirsin evlenememiş olmak normal de kimseyle hiç yakınlık kurmamak, sevişmemek o yaşta biraz anormal.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen genelde çevremdeki insanlarla pek ilgilenmem. İsimlerini tiplerini bile pek dikkat etmem.
+1 yılSenin için tabi zor. bu yaşa kadar iyi beklemissin. simdi bunu yazdım diye abaza sayılırıZ siz kızların gözünde. ama boş ver en iyisi evlenince daha güzel olur. huyunu bozma bu saatten sonra
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYaşam standartına ne istedigine parnerin varsa ona güvenmene baglı ben senin yerinde olsaydım coktan yaşardım beni mutlu edenlerle olurdum
011 Yorumla
Soran+1 yılYaşanması halinde onun evlilikle neticelenmesi lazım. Aksi halde birinden ayrıl diğeriyle ol, birinden ayrıl diğeriyle ol şeklinde bir hayat pek de düzgün istikrarlı bir hayat sayılmaz. Yine ben ailemle yaşıyorum. Manen ve madden onlara bağlıyım. Onlardan da bunu bir yere kadar gizli tutabilirim. Bir yerden sonra öğrenmeleri bana kızmalarına aradaki ilişkinin bozulmasına yol açabilir. Çalışmıyorum hiç işe de giremedim zaten. Hoş girip çalışsam da ayrı eve çıkmak bu pahalılıkta pek akıl işi değil kiralar çok yüksek. Faturalar çok kabarık geliyor. Yine sevgililik döneminde bir şeyler yaşayıp ayrılınca bu arttıkça evlenmen bir yuva kurman çok daha zor oluyor. Kadın için de geçerli göreceli olarak erkek için de geçerli. Erkekler için göreceli dedim çünkü kadınlar genelde benden öncesi beni ilglendirmez diyebiliyorlar. Ama bu erkekler için genelde pek geçerli olmuyor.
- +1 yıl
Elbeyteki düşüncene saygı duyarım bende seninle aunı fikirdeydim yakın zamana kadar ama gercek buki dinen ve ülkemizin toplum baskısı kadınların üzerinde cinselikte erkek her istedigini yaparken kadın tabularına sıkışmış hadi genç yaşta evlendin anlarım ya hayatta kariyer yapmak için cabalayan kadınlat bi kariyer yapmak içi 30 40 merdiven dayayıp evlenmeyi ertelliyor beki evlilige zaman bulduklarında mene poz aşamasına az kalıyor hemen cocuk derken büyümeden bitanedaha kesilmeyimdiye ee bide evlendigin eşin sana nekadar sadakat kalcak sen onun için 13 yaşından beri arzularını isteklerini erteleyip bastırırken o hertürlü yaşıyor oldugu halde 1 2 senede seni birbaşkasıyla aldatıyor kimin için ne degerde saklanıyorki ozaman bakirelik aldatmıycak erkek görmedimde duymadımda zaten duyulanlar sizin özellikle saklayamayıp acık vermesiyle oluşur kimse haberi yokken eşinesemi aldattım demez bilakis gizler hani kadın erkek eşitligi sen mastürbasyon yaparken o yapıp idare edemyormu
- +1 yıl
Kufürler bile erkeklerin mizahına yönelik * bak miktir git niye bir kadında miktiririm diye küfür etiginde ayıp karşılanıyo mikmek dahamı çüretkar kalıyor kadın erkek aynı zevki hatta kadın erkekten daha fazla zev alırken neden kadınlar kullanılmış oluyor kadın bir erkegi kullanamazmı erkegin dostu yasak aşkı sevhgilisi olurken neden kadın o., ospu damgasıyla hem cinsleri tarafından bile damgalanıp yargılanıyor
- +1 yıl
Kadın yaşı ilerliycek bakireligini arzularını bastırmaya calışmakla piskolojisi bozulacak hayatta sinirli davranıcak ya bzi bu hayatta keyf verip mutlu eden kaç sey varki bedel ödemeden cinsellik bunun en bedavası nezaman istenirse hatta mastürbasyon bile vucudumuza ve piskolajimize günegüzel uykuya rahat huzurludalmamıza heycan ve zeki bedeva sahiğolup yaptıgımız bişey degilmi
- +1 yıl
Bir imsan mutlu olmak varken mutlu ol a cidi ol diye kendine ceza verirmi duygularımızı arzularımızı bastırmak kendimize vericegimiz büyük ceza bence
- +1 yıl
Yaşanmalı bişeyler neye görebelki bir sınara kadar belki hepsini sınırsız ama önemli olan senin degerini blen anlayan dürüst dogru briyle erkeklerdede o secim yok herkezleolabiliyor nefes alsın yeter yaa
Soran+1 yılTüm düşüncelerine katılıyorum
- +1 yıl
Yanii
- +1 yıl
Seni düşümcelerin dofu fikirlerinde ama erkekler okadar kaşar olmuşlarki hayatında evlilikyapıp dogru dedigin kişiler bile gün gelip bozuluyor düşünsene onca cineyete kurban olunan kadınları kocaları tarafından şiddet görüp aldatılıp kötü muamele gören kadınları evlenirken eminimki eşleri dogru kişi olarak seçmişlerdir böy adam dicemde degiler ki böyle olcaklarını ne bilsinler dimi
- +1 yıl
Bak dogru insan nedir biliyonmu
- +1 yıl
Dilersen anlatayım hımm,?
Cinsel Yaşam konusunda 521 cevap paylaştı. Bence normal bende 32 yaşındayım bekarım hiç sevgilim olmadı hayatımda hiçbir kızla yakınlaşmadım
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 775 cevap paylaştı.
+1 yılBöyle olan yığınla insan var. Sadece Türkiye'de değil, Dünya'nın neredeyse her ülkesinde senden bir tane mutlaka var.
10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 881 cevap paylaştı. Odamdayım öyle demenden çalışmadığını zannediyorum. Öyleyse bu etkenlerle birlikte tablo çok vahim.
13 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmıyorum çalışabileceğim doğru düzgün bir iş yok.
Soran+1 yılBenim gibi üniversite mezunu olanların hepsi evlendi ve çalışmıyor. Ev hanımı oldu.
- +1 yıl
Bir de üniversiteyi bitirmişsin. Benim çevremdekiler hiç öyle değil valla hepimizin işi gücü var. Bence senin temel sorunun bu çalışmamak. Diğer etkenler bu nedenle olmuyor. Eğer çalışsan bir sosyal hayatın olur. Ekonomik özgürlüğün olur. Çevren olur. Sonra o çevreden bulabileceğin adaylar olur. İlişkilerin olur. Sonra da evlenirsin işte döngü böyle gidiyor. Aileyle yaşayıp, çalışmayıp evde tıkılı kalırsan ne yapsın beyaz atlı prens kapını mı çalsın? :D
+1 yılAyri eve ihtiyacin yok, burdan biri alir seni goturur gunluk bir eve, istediğini yapar istemedigin kalir, cok zor degil biraz cesaret ve islem tamam, mesela ben 😭😭
00 Yorumla
+1 yılBekar olmak asla garip değil; fakat cinsellik yaşamaman çok garip
13 Yorumla
Soran+1 yılAileyle yaşayınca insan kendini çok dizginliyor. Üniversiteyi 4 yıl farklı bir şehirde okudum. Çok rahattım imkanım vardı yapmadım. Çünkü onun geleceğe gitmeyeceği belliydi.
- +1 yıl
Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum; Cinsellik için evlilik beklenmemeli. Canın istiyorsa yapacaksın. Kimsenin seni yargılamaya hakkı yok. Dilersen bardan tanıştığın biriyle o gece yatarsın dilersen sevgilinle. O yüzden hayatı zorlaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum
Soran+1 yılBen bara gitmiyorum. Barda tanıştığım biriyle hem hastalık kapma endişesinden dolayı da yatmam (bu sadece barda tanışmakla da alakalı değil rastgele biriyle seks yapmayı zararlı görüyorum) ikincisi de güvenmek sevmek, sevilmek böyle şeyleri arıyorum. Bunları olduktan sonra şartlar da müsait olursa bunu yaşayıp sonra da evlenmeyi düşünüyorum. Çünkü insanın hayatta hep genç kalacağını düşünmüyorum. İnsan yaşlanacak. Yaşlandığında da yalnızlık insana koyacak. Bir eş ve çocukları olması gerekiyor insanın ki yalnız kalmasın. Belli bir yere kadar da yaşlandığında elini tutacak insanı bulması/bulabilmesi gerektiğini düşünüyorum. İnsan hayatının zevklere bu kadar da teslim edilmesi yanlış bana göre. Ben evlenecek olduğum adamı da yargılarım barda tanıştığı rastgele bir kadınla yattığı için.
Cinsel Yaşam konusunda 386 cevap paylaştı. Öyleyiz diye yaranamıyoruz kimseye. Ikinci eller kadar kıymetimiz yok
22 Yorumla
Soran+1 yılO çok kötü aşağılayıcı bir tabir. O tarz bir üslup kullanma.
- +1 yıl
bastır be abla🥳🥳
+1 yılSevişme yaşamamak kısmına geldim ben, sevişme yaşamamak nedir olum, sevişmemek desene şuna
01 Yorumla
Soran+1 yılBenim onu cinsellik yaşamama diye yazmış olmam lazım. Soru başlığı değişmiş olabilir
Niye garip olsun , bence kendini boş ilişkilerde harcatmadığın için tebrik etmelisin. Seçicisin sonuçta.
00 Yorumla
+1 yılEvet garip ilk iliskinde tecrubesiz olcagin icin skntı yaşıcaksın partnerin farkli dusunecek belkide bilmedin icin soguyabilir.
05 Yorumla- +1 yıl
Bakire istemiyor muydunuz?
- +1 yıl
İsteriz olur ama hani her insan aynı deyil. Belki sabirli olmicak sana ne yapilir ne eder ogretmicek yani. Insanin kafa yapisi farklidir. Hani ben hep bakirlerle oldum ben sabirliyim ogrettim ama karsina kim cikar bilemicem
- +1 yıl
Bende seni soran kisi sandim yav baskasiymis 😂😂
- +1 yıl
Ben sirf bakireyim diyede beni yargilayamaz kimde
- +1 yıl
Orasi beni ilgilendirmez bakire her zaman iyidir ama kimisine gore bise bilmeyen oluyor benim icin skntı yok. Bakire her zaman özel ve iyidir 😊
yani garip degil açıkçası eger kendini sakliyorsan. ama kendini tatmin ediyorsan ve istiyorsan bence sevgili yapmalısın
00 YorumlaRuh eşini aşkını sevgini bulmak için ortamının olması lazım. İnşallah bulursun sende millet 30dan sonra evleniyor çoğu çiftler.
00 Yorumla
+1 yılNe güzel işte. Evlenince kocanla yaparsın hepsini. Onunda ilki olman sana ayrı bir değer katacaktır. El üstünde tutacaktır seni.
00 YorumlaO hazzı yaşayınca kendine kızarsın.. niye bu kadar beklemişim der kendine kizarsin
08 Yorumla
Soran+1 yılYaşanması halinde onun evlilikle neticelenmesi lazım. Aksi halde birinden ayrıl diğeriyle ol, birinden ayrıl diğeriyle ol şeklinde bir hayat pek de düzgün istikrarlı bir hayat sayılmaz. Yine ben ailemle yaşıyorum. Manen ve madden onlara bağlıyım. Onlardan da bunu bir yere kadar gizli tutabilirim. Bir yerden sonra öğrenmeleri bana kızmalarına aradaki ilişkinin bozulmasına yol açabilir. Çalışmıyorum hiç işe de giremedim zaten. Hoş girip çalışsam da ayrı eve çıkmak bu pahalılıkta pek akıl işi değil kiralar çok yüksek. Faturalar çok kabarık geliyor. Yine sevgililik döneminde bir şeyler yaşayıp ayrılınca bu arttıkça evlenmen bir yuva kurman çok daha zor oluyor. Kadın için de geçerli göreceli olarak erkek için de geçerli. Erkekler için göreceli dedim çünkü kadınlar genelde benden öncesi beni ilglendirmez diyebiliyorlar. Ama bu erkekler için genelde pek geçerli olmuyor.
Soran+1 yılOlsa bu soruyu sorar mıydım sence?
Soran+1 yılSenle ben ne alaka?
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayır garıp degıl neden garip olsunkı
Zamanı geldıgınde hersey olur
Takılma bnce110 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSosyal mısın
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılEvde mısın hep
Soran+1 yılEvet
Cevap sahibi+1 yılAılen baskıcı mı?
Soran+1 yılEh işte
Cevap sahibi+1 yılBişey demedin ama
Cevap sahibi+1 yılNerede yasıyorsun
Soran+1 yılAilemin kızacağı şeyler var. Sevgilim olursa akşamları rahat dışarı çıkmama müsade etmezler. İzmirde yaşıyorum
Cevap sahibi+1 yılBişey demedın ama
Gizli Üye(30-35)+1 yılBüyük ihtimalle sekstem zevk alamıcaksın boşalamıcaksın. Senelerce bastırılmış olmaktan. boş ver bu dünya geçici.
13 Yorumla
Soran+1 yılMastürbasyondan zevk alıyorsam seksten de zevk alırım bence
Cevap sahibi+1 yılİyi mastürbasyon yapmayı öğrenebilmişsin bunca şeye rağmen. Ben 28 yaşımda öğrendim.
Soran+1 yılBen 17-18 yaşlarında öğrendim
+1 yılEvlenmek niyetiyle konuşsaydın niye bukadar güvensizlik
00 Yorumla
+1 yılFanusta büyümüşsün ama kayıpta değil ayıpta değil. Senin kararın sonuçta
00 YorumlaKanka atma şimdi illa ki bir iki yakınlaşma olmuştur
00 Yorumla
+1 yılNeden garip olsun?
mastürbasyon yapmaya devam-KE!00 YorumlaBu senin tercihin doğru veya yanlış diye anlamdirilamaz
00 Yorumla
+1 yılEn iyisi bende aynı dertsiz başına dert mi ariyon
12 Yorumla
Soran+1 yılNe bileyim ya böyle de çok yalnızım hiçbir şeye sahip değilim çok durağan bir hayat
- +1 yıl
Bende 27 yaşındayım ailemle yaşıyorum odamdayim inan böyle daha iyi
- Cinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılÇokta takma bu saatten sonra
12 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Düzenini bozma hiç
- Cinsel Yaşam konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılGarip mi bilmem ama etrafında duyduklarım karsisinda eksiklik his edebilirsin
06 Yorumla
Soran+1 yılNe duydun etrafımda?
- +1 yıl
Sen duyduğunda demek istedim
Soran+1 yılBenim çevremde pek yok böyle ilişkilerini anlatan insan falan. Ama insan içine girince evet duyuyorum. Ben yine pek kendim hakkında konuşmadığımdan kimse bir şey bilmediğinden bir şey demiyor
- +1 yıl
Yani bu da bir sorun
Soran+1 yılNe gibi bir sorun?
- +1 yıl
Yalnız kalmak gibi bir sorun
+1 yılBence hiç de değil. Kariyer hedefin olabilir. Veya karşına doğru kişi çıkmamıştır.
20 Yorumla
+1 yılDaha kısmetin açılmamış demek ki. Hem yanlış insanlarla birlikte olup pişmanlık yaşamaktan iyidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılYok neden garip olsun abla. Eger dinine gore yasiyorsan zaten olmasi gereken budur...
02 Yorumla
Soran+1 yılDin pek umrumda değil.
Cevap sahibi+1 yılUmrunda ne varsa artik…
+1 yılAynen oyle garip biraz gercekden en azindan bir seyler olmali idi
03 Yorumla
Soran+1 yılOlsa daha kötü olmaz mıydı
- +1 yıl
Ordamisin?
- +1 yıl
Bide yaz san?
Yaşın daha genç 30 yaşında ve daha üstü olupta bekar olan taş gibi kadınlar var.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 549 cevap paylaştı.
+1 yılBana pek inandırıcı gelmedi sanırım asosyal birisin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNeden garip olsun duygusalığa önem veriyorsun demek
10 Yorumla
+1 yılEvet olması gerekirdi diyor bazen insan ama nasip diyelim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılGayet normal 37 yaşında hiç sevişmemiş sevgilim vardı ne kadar uğraştıysam da sevişmeye ikna edemedim illa evlilik istiyordu
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGarip değil. Ama çok şey kaçırıyosun
60 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 20,5b cevap paylaştı. bu gayet normal bir şey demek ki doğru kişi karşına çıkmamış
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMerhaba 28 yaşındayım. Hiç ilişki yaşamadım. Ailemle yaşıyorum. Bekarım. Türkiye klasiği.
10 Yorumla- Devamını Gör (62)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat