Gerek doğum kontrol hapları, gerekse spiral gibi hamilelik önleyici bir yöntem kullanıyor olması ve hamilelik riskinin sıfıra yakın olması sekste iki tarafın da daha rahat olmasına yardımcı olur mu?
Kadının korunuyor olduğunu bilmek iki tarafın da daha rahat seks yapmasına yardımcı olur mu?
Kadin icin pek rahat olmuyor. Bu gibi durumlarin etkileri oluyor. Evli bir kiz arkadasim iğne yaptırmışti hormonlari bozuldu, adet döngüsü bozuldu kızın. 4 ay adet olamadı. Igneninde etkilerini çekti. Bu gibi yontemler zor yontemler. Hap falanda ilac sonuçta bir tarafa yardimci olurken bir tarafi elbet bozuyor. Yoksa ilac sektörü nasil ayakta kalacak? Surekli senelerce kullanmak akıl kârı degil.
Yine bir kiz arkadaşımın eşi doktor eşin hangisini tercih ediyor bir hekim olarak diye sordugumda bana hic hap, igne gibi yontemler kullan demedi. Kendisi ilk gunden beri prezervatif kullanıyor dedi. Kocasina sordugunda ise kadin hastaligi gibi durumlar yoksa hapa falan gerek yok, kondom iyidir demis bunu diyen bir doktor yani.
Hem yan etkisi olmayan tek yontem prezervatif. Ne kadina ne erkege zarari var. Cinsel hastaliklardan koruyan tek yöntem. Belki arada et ete degsin diye kadının döngüsü takip edilip hamilelik riski en az olan donemlerde korunmasız girilebilir. Ama onun dışındaki yontemler kadinlar için çokta yararli degil. En fazla 10-15 dk lık seks icinde vücudu tehlikeye atmaya gerek yok. En basit agri kesicinin bile yan etkileri varken hap, igne gibi kadinin korunduğu yöntemlerin elbet yan etkileri var. Spiralde sıkıntılı. Riske atmaya gerek yok. En temizi kondom.
İlaç konusunda hem fikirim ama spiralin zararı yok. Condom daha iyi diye. Hekim onu tercih etmiş, eski bir hekim arkadaşım da kondomsuz tercih ediyordu. Arkadaşınızın hekim kocası condom tercih ediyor diye bu seçenek en iyi seçenek olmaz yani.
Alınan zevk azalır ayrıca condom kauçuktsn üretilir (%90 dan fazlası) bunun alerji yaptığı insanlar var
@Master81 spiral adet doneminde kanamayı artırabilir. Enfeksiyon yaşanabilir, spiral iceri kacabilir. Spiral yerinden oynaginda kontrol edilmediginde rahim agzinda iltihaplanmaya neden olabilir. Spiral yerinden oynarsa ve bu farkedilmezse saglik açısından sıkıntı olabilecegi gibi korunmayi da azalttigindan gebelik riskini artırır. Spiralin hicbir yan etkisi yok diyerek yanlis yonlendirme yapmayın. Kondom zevki azaltıyor olabilir ama yine en iyi korunma yöntemi o. Erkek daha fazla zevk alacak diye kadına zulmetmeye, boyle yok spiral taktirayim, acaba yerinden mi oynadı, adet kanamam artti gibi sıkıntıları kadina çektirmeye gerek yok. Yataga iki tarafta giriyorsa en az riskle girmeli. Bir taraf daha fazla zevk alacagim diye bencillik etmemeli. Bu tarz yontemleri kullananlara lafım yok herkesin kendi bedeni ve tercihi. Ben yanlış buluyorum. Hayatimda ki erkekte bana boyle seyleri zorlarsa kocam dahi olsa hayatimda yeri olmaz.
Aynen öyle. Kasık ağrılarına, adet dışı kanamalara da neden olabiliyor. Kadının korunmasıni gerektiren yontemlerin mutlaka bir sıkıntısı var. Açıkçası bunları kadına çektirmeye gerek yok. Prezervatif konusunda da kimi erkekler hemcinslerim abartıyor o kadar his kaybi yok diyenlerde var. His kaybi var deyip bunu bahane ederek kadını boyle riskli yontemlerle baş başa birakanda var bu tamamen bencillik bana gore. His azalıyorsa bile birkac dakikalik daha fazla zevk ugruna bir insanin sağlığını riske atmaya, vücudunun dengesini bozmaya, boyle sıkıntılar cektirmeye hic kimsenin hakkı yok açıkçası.
Önceki yorumumda da dedigim gibi isteyen istedigi yöntemi kullanır zoraki bırakılmadığı, kisinin/kadının kendi tercihi olması kaydıyla bunlar kullanilabilir.(erkek istedi diye ya da zorladi diye degil. Boyle hemcinslerim var partnerim korunmuyor mecbur ben korunmak zorunda kaliyorum ya da spiral taktir hap kullan diye kadina baski yapan erkekler de var) Ben bir kadin olarak bu yontemleri kendim icin uygun bulmuyorum ve erkegin korunmasının daha uygun oldugunu düşünüyorum.
Prezervatifin içime girmesinden rahatsızım. Hatta bazen içimden çıkarıp ağzıma alıp oral yapıyorum. O plastik kokusunu sevmiyorum. Prezervatifsiz de hem partnerlerim rahatsız oluyor hem ben. Öyle olunca spiral taktırdım ve şimdi çok rahatım. Hiç tasalanmadan içime rahat rahat boşaltıyorum.
Spiral taktırdım ve çok rahat ediyorum. Tamamen kendim için, o akışkanlığı içimde hissetmek ve prezervatif olmadan erkeklerin içimde olabilmesi için taktırdım. Anestezili olarak yaptırırsanız hiç acımıyor. Kafam rahat bir şekilde hamile kalma rüski olmadan sadece orgazma odaklanabiliyorum
Seks sonrası istenmeyen durumların en kötüsü plansız gebelik bana göre. İyi bir korunma yöntemiyle bu olasılığı ortadan kaldırmak hem kadını hem erkeği ciddi olarak rahatlatır. Diğer türlü hep bir tedirginlik ve kendini kısıtlama hali söz konusu olacaktır
Valla korunarak ilişki tercihim değil.. Öyle zevkte hissetmiyorsunuz ki En sondaki o zevk patlaması mutlaka olmalı ki seksin tadı çıksın.. O sıcaklığı hissetmek kadar güzeli Yok bence.. Zevkin doruğu.
Teknik olarak evet, ahlaken hayır. Madem iki kişi seks yaşayacak neden sadece kadın temkinli ve güvenli olmak istiyor. Bencilliğe gerek yok. Erkek de korunmalı
Bakire olduğuna yemin edebilirim ama ispat edemem..
Bugüne kadar prezervatif kullanılarak seksten keyif alan partnerin olmadı. Sadece erkek değil, kadın da zevk alamıyor, etin ete degnesi gerekiyor. Ayrıca içindeyken boşalmak kadına haz verir. Bunu. İçinde kadının korunması gerekir.
@Master81 boşuna yemin etmiş oldun o zaman. O ilaçlarin o takılan aletlerin kadın vücuduna nasıl zararları var biliyormusun konuşuyosun ha ama sizlere göre hava hoş maksat gir çık olsun
Kadınin içine boşalmanızı kadın hissetmez yok sıcak sıcak akıyor bilmem ne hikaye bunlar efendim vulvaya yakin yere boşalmalısıniz ki o dediginiz şey olsun vajen içi zaten sıcak sizin gelen sperminizin sıcakliğini nerden hissedelim. Ordaki haz icine bosalma hazzı.