Gizli Üye(25-29)+1 yılAşk ve cinsellik tırnak ve et gibidir birbirinden ayrılmaz. Günümüzde de bu kadar boşanmanın Esra erollara kocam başkasına gitti karım başkasına gitti diye çıkmaların da bir nedeni sevgisizlik ve cinsel hayatın çiftler arasında ya karşılıklı ya da tek taraflı bitmiş olmasından kaynaklanıyor. Ki bu kaçan göçen kişilerin çoğu görücü usulü evlenmiş hatta bir kere görmeden oturup çay bile içmeden karşılıklı aileleri tarafından verilmiş insanlar. Günümüzde görücü usulü denen şey minimum düzeyde ilerliyor genç yaşlarda. Ayıptır ya da değildir göreceli bir şeydir bu mesele ama hiç hayatında karşılıklı cinsellik yaşamamış kişiler yatakta daha mutsuz olurlar. Düşünsenize yıllarca kendinizi tutuyorsunuz. Ayıp diye cinsellik bile ağzınıza almıyorsunuz. İlk gecenizde kocanız işini hallediyor kıçını dönüp yatıyor. Başta uygulamaya geçirmeden bu konuları konuşsanız bile anlarsınız az çok o kişiyle ilişkiniz nasıl ilerleyecek. Gerçi din din diye yorumuma yorum yapacak insanlar olacaktır. Bir erkekle el ele tutuşmak bakışmak bile günahtır ona bakarsanız dinimizde yanınızda imamla dolaşmanız lazım :)) Cinsellik bir evliliğin direğidir. O direk olmadan da evlilik yürümez çıkarlar sonra karım nerde kocam nerde diye en sonunda. Biraz akıllıysa zaten önce konuşur bakar olmuyor boşar yani. (Herkes birine koşar demiyorum) Manitalıkta nasıl yazmıyorsa yazdığı birisi vardır taktiği geçerliyse evlilikte de bir takıma öyle. Sizinle beraber olmuyorsa ortada bir sağlık sorunu da yoksa bunu bir düşünmede fayda var. Soruyu güncellemişsiniz. Nişanlınız cinselliği bitse diye. Herkes önce der bu soruya çok seviyorsam evet diye ama kimse birbirini kandırmasın. Önce bir empati yapın ben öyle bir durum yaşasam cinselliğe dur diyebilir miydi diye. Belirli bir süre sonra kimsenin dur diyemeyeceğim aşikar gerçi de.
(Not:Hanımlar ben kimseye cinsel bir şeyler yaşayın diye baskı yapmıyorum lakin unutmayın çoğu erkek ilki ben olayım kafasında oluyor ama kendisinin zilyonuncu deneyimi geçmiş başından. Böyle erkeklerden önce bakirlik raporu istemenizi tavsiye ederim :))80 Yorumla
En İyi Cevaplar
Aşk gibi şeylere inancım yok ama kesinlikle alakasız. Her şeyi cinselliğe bağlayan, dünyayı cinsellikten ibaret sanan, konuşunca bel altıyla alakasız hiçbir cümle kuramayan insanların saçma sapan düşüncelerinden biri. Elbette bir şeyler yaşamak istenebilir bunda hiçbir şey yok fakat yüzyıllarca yüceliğinden bahsedilen ve abartılan bir duygu gerçekten varsa cinselliğe bağlı kalamaz bu. Tabii bir ilişkide saygı, güven, sadakat gibi kavramlar yoksa tarafların sadece cinsellik ile sürdürebilmesi ve bunu ''aşk'' sanması çok normal. Mecbur kılan şey o olur çünkü. Sonra da böyle düşünceler çıkıyor ortaya işte.
41 Yorumla
Soran+1 yılEvlilikte cinsellik aslinda asil konu
+1 yılAşk ile cinsellik birbirinden çok farklı şeylerdir bunu lütfen ikisini birbirine karıştırmayalım insanlar bu iki kavram Emine karıştırdığı için zaten bugün ilişkiler çok fazla yüreğimi Evet birbiriyle belki bağlantılı olabilir ama hangisini ön plana attığında alakalı diyorum eğer sürekli cinselliği ön plana atarsan karşı taraf zaten kullanıldığını hisseder ve seni belli bir süre sonra terk eder ama aşkı ön plana çıkartırsan bu sefer karşı taraf sana bağlanır ve seni ömür boyu bırakmaz Onun için seks ve aşk aslında birbirine bağlıdır birbirinden ayrılmaz ama ben aşka ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum ki akabinde cinsellik olsun
60 Yorumla
+1 yılCinsellik olsun ya da olmasın iki tarafta birbirine aşıksa bence olay bitmiştir. İki insan birbirine aşıksa bir süre sonra zaten sevdiği kişiyle birlikte bir şey yaşamak ister ki bu da çok doğal bir şeydir. Evlilik kısmını etkileyen tek şey oldu ki sevgilinizle ilişkiye girdiniz ve bu bir ilkti. Sonrasında ilişki bir sebepten dolayı bitti ve ayrıldınız. Sonraki ilişkiler için sıkıntı olabilir. Çünkü çoğu sığır erkek her kızla bir şey yaşamak isteyip kendi eşinin hiç bir erkeğe dokunmamış olmasını ister. Bu konuda probem çıkarır. Benden size tavsiye geçmişinize kimseyi karıştırmayın.
26 Yorumla
Soran+1 yılHayir cinsellik yaşayip yaşamamak degil konu evlilikte ya da birliktelikte hiç cinsellik olmaması sağlik sorunu nedeniyle
- +1 yıl
Bu çok klasik bir cevap olucak ama işin doğrusu da zaten bu, sizi her şeyi ile seven ve kabul eden birisi sizinle her türlü yaşar. Burada cinsellik olsun ya da olmasın.
Soran+1 yılVe anne olamayabilirim bu durumdan dolayi
Soran+1 yılPartnerimin kuşu kalkmiyor da
- +1 yıl
Hanımefendi bu durumda sorulacak sorular var. Siz karşınızdaki insanı bu durumda iken seviyor musunuz? Anne olmak istiyor musunuz? Anne olmak isteseniz bile partnerinizin sağlık sorunun olması da sizi engellemez. Evlat edinebillirsiniz. Hem bir yetime sahip çıkmış olursunuz hemde çocuk sahibi olursunuz.
Soran+1 yılBen seviyorum ama fikrim ya cinsellik ol. adigi icin degisirse cunku erkekler icin cok önemli bu konu
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
148Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılAşk cinsellik cinsellik aşk getirir devamını getirmezsen tabii ki biter
150 Yorumla
+1 yılTutku, şehvet, erotizm, hayvani iç güdüler ve tensel bütünlük aşkı devleştirir. insan sevdiği insanın tenini ezberlemek istemeli , arzulamalı. İstemiyorsa sorun vardir bence. Gezmeler, tozmalar, eğlenmeler her arkadaşla yapılır. Sevgiliyi özel kılan sana hissettirdikleri
109 Yorumla- +1 yıl
Evet birini sevceksen nefsinle. seveeceksin
- +1 yıl
- +1 yıl
Süper yazmışın. tenini arzulamali.. istemiyorsa sorun vardir
- +1 yıl
@İzmirgeceleri35 İzmir 'in neresindesin
- +1 yıl
Bornava
- +1 yıl
@İzmirgeceleri35 aaa ben de
- +1 yıl
Hadi ya... öğrencimisin.. yoksa izmirlimisin
- +1 yıl
@İzmirgeceleri35 zaten burdaydım hep
Cinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Karşılıklı sevgi anlayış empati ve kabullenme çok önemli. Evlilik için de cinsellik tabiki çok önemli, cinsellik olmazsa aşkın da bitme olasılığı çok yüksek ama karşılıklı sorumluluklar nedeni ile bu gibi durumlarda anlayış içerisinde birliktelikler evlilikler aşksız da yürütülebilir. Bugünkü evliliklerin çoğunluğu maalesef böyle. Cinsellikle, aşkla ve sevgiyle birlikte mutlu bir evlilik diliyorum dize. 😎
30 Yorumla
+1 yılYaşanan bir sevgililikse ve gerçek bir aşksa sağlıklı bireyler olsalarda cinsellik olmadan sevginin yürütülmesi en önemli güzelliktir yani evliligi beklemek güzeldir. Lakin evliliğin temel yapı taşlarından biri cinselliktir kim ne derse desin bunun olmayacağını önceden bilmek evliliğe engel teşkil eder. Evliyken hastalık olur kaza ve buna bağlı sonuçlar gereği engellik olur o ayrı bir durumdur. Bunun dışında mümkün olmayan durumdur. Kimse böyle olsun istemez lakin , hayatın gerçekleri malumdur. Mesela ileri düzey vajinismus sorunu olup tüm tıbbi müdahalelere rağmen düzenlemeyen kadınlar da maalesef ayrılmış durumdadır. Burada durum tersi için geçerli ve problem olmuyorsa sizin içinde aynı durum geçerlidir. Müsterih olun. Rabbim o arkadasada şifalar versin. İşte bu sebeple tavsiyem değil nikah olması düğün merasimi olmadan erkeğe kendinizi bırakmayın oluyor ama dinleyen çok az
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılCinselliğin olmadığı bir ilişki asla yürümez. Cinsellik her an, her yerde yaşanır, yaşanmalı ve atlanmamalıdır. Sevginin, sevdanın, aşkın en etkili koludur cinsellik. Bir birini cinsel olarakta istemeyen, tatmin etmeyen, soğuk ve kaçan sevgililerin, aralarında ki ilişkinin aşk olduğunu iddia etmek, tam bir saçmalıktır. Arzu, istek, tutku, şehvet duymadığınız bir sevgiliyi gerçekten seviyor olamazsınız. Bu aldatmaca ve yalandır, ikiyüzlülüktür.
218 Yorumla- +1 yıl
Ama çocuk sahibi olamamak, doğurganlığın kaybedilmesi, ya da erkek için yumurtayı dölleyememek gibi kusurlar sebebi ile bir ayrılık seçiliyorsa bu da yanlış. Tedaviler gelişti, mesele ille de çocuk sahibi olmak ise bunun bir çok yolu var. Evlat sahibi olmak her ailenin hakkıdır ve soyun devamı esastır. Doğurmak mümkün değil ise de onca yetim kimsesiz var evlat edinilerek te çocuk sahibi olunabilirdi. Oysa aşk her sorunu çözerdi. Siz nasıl bir ilişki, aşk ve samimiyet içindeydiniz de ayrılık çözüm oldu? Ya sonra, ya bundan sonra?
Soran+1 yılKendisi de istemedi ayrica cinsellik tamamen bittiği için kendini erkek gibi hissetmedigini söyledi ben yeterince dil döktüm daha tedavin tamamen bitmedi dedim ama şey dedi sonuçlar hiç iyi değil bugün böyle söylüyorsun sen de insansin ozaman ne olacak falan dedi baya konuştuk bana anne olmak isteyeceksin eşinden beklentilerin olacak ben bunlari karsilayamam bundan sonra dedi ben de şahsen daha fazla üstelemedim
- +1 yıl
Bunları konuşalım mı?
- +1 yıl
Gizlisin özelden yazamıyorum.
Soran+1 yılBir de ben aileme durumu söylemedim bilmiyorlar bu cinsellik mevzusunun bittigini anlaşamıyoruz dedik onlara ilerde bir dönüşü olursa belki yeniden devam edebiliriz ilişkimize beraberken bir de kendisini bana karşı sorumlu hissediyordu ve üzülüyordu en doğrusu bu galiba dedik ayrildim iste ben de üzülüyorum ama bu durumda yapacak bir şey de yok
Soran+1 yılYok özelden konuşmuyorum
- +1 yıl
Konu uzun ve aleni tartışmayı doğru bulmuyorum. Eğer gerçek bir çözüm yolu arıyorsan sana yardım edebilirim. Tabii ki bu ilişkinin artık bir önemi, değeri kalmadı, ben de bu çözümün artık tek çözüm olduğuna inandım diyorsan o başka. Merak etmeyin özelden bu güne kadar kimseyi yemedim.
Soran+1 yılÖzelden konuşmuyorum dediğim gibi zaten geri dönüşü yok diyen birine ne diyebilirim ki zaten tedaviye de devam ediyorlar o konuda da sikinti yok zamana biraktim acikcasi biraz
- +1 yıl
Peki. Sürwci kabullenmiş, tüm cevaplar ve yorumlar sence yeterli olmuş sanırım. Konuya farklı çözümler bulmanın gereğinin kalmadığına inanışsın. Ben aslında meselenin aşki, insani boyutundaydım. Kusurlu olan sen olsaydın, senden vazgeçilseydi, bunu isteyen sen olsaydın ve seni bunca sevmiş, inanmış, beğenmiş biri o olup, her şeyi birlikte aşardık oysa sözleri ile sitem edip, travmalar yaşayıp, sonun da nefrete, kine dönüşmüş bir durum yaratılsaydı neler olurdu? Allah niyetler, hisler, duygular, tutku ve arzular, aşk, sevgi, sadakat boyutunda bir araya gelmiş gönülden bağlı bu iki insana elbette bu bir kader değil deyip, bir yol, bir çözüm sunardı demeden de geçemeyeceğim. Yazık olmuş size. Kimbilir belki de bundan sonra kim bu kadar güzel ve iyi bir kalbe, insana raslar? Neden vazgeçildi hala anlamıyorum?
Soran+1 yılYa kendi istemiyor ben sana yetemem bunu kabullenemem diyor ben hala ayrildiğımıza üzülüyorum benim için çok mu kolay bir şey sanıyorsunuz zamana birakıyorum çünkü iyileşme sürecine girerse yeniden bir araya gelebiliriz diye düşünüyorum iletişimi tamamen koparmadık zaten kinli bir ayrılmamiz yok çocuğun ailesi durumu biliyor zaten ben kendi aileme bunu söylemek istemedim çünkü illa ayrıl diyeceklerdi biliyorum
- +1 yıl
Her bir sorun da tek çözümü ayrıl, bir başkasını bul, ben yetemem, benden bu kadar, bende olsam aynını yapardım diyen birinin seni gerçekten sevip önemsediğini, aşk ve tutku içinde olduğunu mu sanıyorsun? Gerçekten sen bu olayın neresindesin, ne kadarını biliyor ve şahitsin? Bu kişi bu sorununu yeni mi keşfetti, bilmiyormuyfu, nasıl olur da tüm bu gerçeklere rağmen sana yakınlaşır ve sonra da aaa pardon yaaa, aslında böyle böyle bir durum vardı, tühhh yaaa bak okdu mu? Ben sana yetemem, büyük haksızlık bu deyip ayrılalım dedi. Gerçekten bu kadar mı bu işler?
Soran+1 yılYa siz okuduğunuzu anlayabiliyor musunuz nişanliydik kaza gecirdi bir kaç ay önce bayadır bu konu hakkinda sorun yapmaması konusunda destek olmaya çalışıyordum ki hala arkadaşız olursa olur olmazsa da yapacak bir şey yok ben kendimi düşüncelerimi yeterince açıkladım ama kabullenemiyor durumu
- +1 yıl
Ben ne okuduğumu gayet iyi biliyorum. Sen ne yazdığını niliyormusun? Hikayeni anlatır iken ojuyanın ne anlayacağını da bi düşünseydin, daha dikkatli yazardın. Nişanlınıxın bir kaza sonucu erkekliğini kaybetmesi sözü, önce mi, nişanlı iken mi, nişanlandıktan sonra mı oldu hakkında bir fikir vermiyor. Şöyle yazabilirdin. Bir birimizi sevdik, anlaştık ve nişanlandık. Aradan bir kaç gün, hafta, ay ya da yıl geçtikten sonra bir kaza geçirdi ve artık erkekliğini yitirdiğini, bundan sonra ona yetemeyeceğini düşünerek ayrılmak isteyen bir erkeğe cevabınız ne olurdu gibi anlatsayfın ona göre daha net ve objektif bir cevabımız olurdu. Bu bir karakter sorunudur. Aynı şey senin başına gelseydi ve sen kadınlığını yitirseydin ve ben artık sana kadınlık yapamam deyip ayrılmak isteseydin o da tüm çabalarına rağmen sırf sen kotkup kaçtığın, kendini aciz ve yetersiz gördüğün için vazgeçtiğinden dolayı, canını, aşkını kadınını, hayallerini bırakmak zorunda kalsaydın, bunu kim hazmederdi? Hani aşktı adı, hastslıkta, sağlıkta ölüm bizi ayırana kadar senin ile her koşulda varımlar, o büyülü, yeminli sözlere ne oldu. Bundan sonra hayatını nasıl idare edecek, bir evliliği, eşi, kadını, sevdası, sevgilisi olmadan mı yaşayacak? Sana son sözüm şu ki iyi ki kaza geçirmiş, iyi ki senden ayrılmak istemiş iyi ki kurtulmuşsun ondan. Çünkü bu adam zaten seni bir ömür boyu sevenez, taşıyamaz, ziyan ederdi. Bu kadar bencil, düşüncesiz ve boş olunamaz. Siz bu güne kadar hiç bir şey yaşamamışsınız aslında. Ne kazaymış be, sanki eli kolu, bacağı kopmuş, belden aşağısı felç olmuş, yatalak kalmış. Kusura bak, erkeklik yapamaz mış mış. Gerçekten mesrle bu değil mi? Ben inanmadım çünkü...
Soran+1 yılNişanlım demişim soruda direkt bence yeterince anlaşılir ben şahsen başka bir durum düşunmedim çünku çok iyiydik hep psikolojisinin bozulduğunu düşundüm hep açıkcası farklı bir konu durum hiç aklima gelmedi
Soran+1 yılAyrıca ben zaten aşkın sevginin sadece cinsellik üzerine olmasının oek de doğru bir yaklaşım olmadığinı dusunuyorum o nedenle de hep destek oldum zaten ama ben yapamiyorum diyene de zorla benimle evleneceksin diyemem ki kendime saygisizlik olurdu bu
- +1 yıl
Hala anlamıyorsun Zaten bu adamın mücadeleci ruhu yok, seni ve duygularını önemsemiyor, umrun da değil. Sen evet deyip, sorun etmez iken, ısrarla bitirelim diyen bu adama bir başka kadın onu bırak ben sana yeterim, bakarım, olmasa da olur mu deyip garsnti verdi de senden vazgeçti? Belli ki seni hiç sevmemiş, ciddiye almamış, umursamamış. Oysa bunu birlikte tartışıp, yaşanacak tedavi süreci ve sonrasını konuşup, başarılı olunmaması halinde neyi nasıl yapar, çözerizleri konuşamamış olması, kestirip atması beni çok düşündürdü. Aşk ile sevip, nişanlanacak kadar kararlı olduğum, evet dediğim bir kadından, olası ihtimali daima olan bir kazadan dolayı, sırf erkekliğim gitti, sana yetemem diyerek vazgeçmek miğdemi bulandırdı. Sen neyle avunursan avun. Ben iyi ki de bu kaza olmuş ve onun gerçek yüzü, duyguları ortaya çıkmış, gelecek te yaşama ihtimalin olan daha kötü şeyler den kurtulmuş olduğuna seviniyorum. Ben olsaydım:böyle bir kaza geçirmiş olsaydım sana derdim ki beni tüm bunlara rağmen hala istiyorsan benden mutlusu yok derdim. Çok komik ki bu adam zavallının teki, gör bunu ve olaya bir de bu açıdan bak. Ben kurtulmuşsun, Allah seni daha beterinden korumuş diyorum.
Soran+1 yılBen mi çok masum düşunuyorum konuştuklariniz kendimi aldatilmis gibi hissettirdi
- +1 yıl
Evet aldatılmış, kandırılmış, tiye alınmış, oyuna getirilmişsin. Bunca emek, yaşanmışlık, bunca söz, duygu, sevgi, tutku, hayal boşa gitti bu adam yüzünden. Senden vazgeçti.
Cinsel Yaşam konusunda 574 cevap paylaştı. Merhaba👋
Cinsellik hayatın merkezinde aslında. İnsan doğası gereği üremek için yaratılmış. Bir yerde sekse ihtiyaç duyuyor elbette😂
O yüzden seks önemli. Ancak cinsel acıdan ereksiyon problemi varsa ve iyileşemeyecek bir durumdaysa bu yinede bir şekilde halledilir. Artık bir çok cinsel ekipman satılıyor60 Yorumla
+1 yılCinsellik aşkın bir parçasıdır. kişiler ten uyumu, sevdikleri insanda ki merak ettikleri şeyleri görmek isterler ait olmak isterler o yüzden cinsellik yaşamak isteyen birinin sizi sevmediği anlamına gelmez belki de ait olmak istiyordur. güzel aşk sonucu yaşanan cinsellik daha tutkulu olmaya iter.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende şu an nişanlılık döneminde olan biri olarak tam yorum yazacaktım, güncellemeleri gördüm üzüldüm açıkcası.
Ama yinede söylemek isterim. Ben nişanlımla ilk görüştüğüm gün öpüşmüştük. Sonraki görüşmede elleme vs. Oldu. Yani bizim ilişkimizin başından beri cinsellik vardı. Yavaş yavaş aşama aşama ilerledi. 1,5 yıl sonra beraber olduk. şu an 4. Yılımız nişanlanalı bi kaç ay oldu. Halen aynı şekilde devam ediyor cinsel hayatımızda sevgimizde.
Önceden ilişkim olmadan önce, sevgililik sevgiliktir. Cinsellik evlilikte olur diye düşünürdüm. Zaten ilişkimizin cinsellikle başlayışı beni üzmüştü f*ck mi olacaz bu ne ya? Demiştim. Nasıl sevmek hoşlanmak kendi kendine gelişiyorsa bu da kendi kendine gelişen bi durum. Doğru kişiyse sevgiyide cinselliğide hepsiyle yaşıyorsun bence diye düşünüyorum artık.20 Yorumla
+1 yılŞimdi cinsellik olmadan birkere hicbir ilişki yürümez. Insan dokunmak ister sevdiğine bu sapıklık vs değil bağlılıktır aşk da zaten sevismektir. Nişanlım kaza sonucu da cinselliği kaybederse bırakmam benden sonra olan bir durumda asla yarı yolda birakamam bu sağlık sorunu kendini ona hep en iyisi gibi hissettiririm. Ama basta öyle olduğunu bilsem birlikte olmam sonradan olursa da başım üstünde yeri var
40 Yorumla
+1 yılEliysen cinsellik olmadan aşk maşk kalmak evli olduğum için biliyorum bir hafta yapmasak araya tartışma giriyor.
Nişanlım öyle bir durumu olsam evlenmem ya ileride çocuk istesem ne yapacağım başka birinin kollarına gitmektense nişanı atar adam gibi biriyle evlenirim namusumla daha iyi olur.20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 908 cevap paylaştı. Cinsellik de yemek yemek su icmek uyumak gibi bi ihtiyaç.. Ve sevgi saygı ilgi gibi duygularla birlikte aşkın da bi parçası... Fakat yapmış oldugun guncellemeye dayalı olarak eğer sıkıntı var ise cinsellik yaşamakta o zaman cinsellik elbetteki şart degil ask iliskisi icerisinde...
20 YorumlaBir yerden sonra yürümüyor ya da eksik yarım kalıyor.
50 Yorumla
+1 yılCinsellik yaşamayınca aşk biter aşk cinselliği beraberinde getirir cinsellik de aşkı ikisi bir bütündür. Cinselliğin hiç olmadığı bir ilişki düşünülemez, insanın aklına bir sürü soru gelir acaba beni sevmiyor mu başkası mı var diye. Ben sevdiğim biriyle bir şeyler yaşamak isterim zamanı gelince tabi o da istediğinde, yaşamak istemeyen biri varsa sevmiyordur. O an çekinmiş olabilir ama uzun süre boyunca hiç yapmamayı düşünüyorsa o zaman sorun vardır.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeksin daha ne olduğunu bilmeyen insanlar var. Seks sadece hayvani duygularla hallenip, karşı cinse yüksek frekanslarla kerkinmenin çok başka halidir. Seks aşkın alt kümesidir, yani aşk seksi kapsar fakat seks aşkı kapsamaz. Sonuç olarak aşk varken seks vardır, aşk yoksa seksten bahsedemeyiz.
10 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 4,1b cevap paylaştı.
+1 yılAşk sevgi dolu bir beraberlik yasasakta hastalık gibi özel durumlar haricinde eğer çiftler cinsellik yasamiyorlarsa belli bir zaman sonra o ilişki emin olun bitmeye mahkumdur çiftlerin artık birbirini eskisi gibi istememeleri sonun başlangıcını getirir
10 Yorumla
+1 yılCinsellik yasamayinca aşk biter diye bir kavram yok. Ancak cinsellik iki aşığı birbirine cok daha fazla yakınlaştırır ve bağlarını güçlendirir. Sana katılıyorum, sevgililik doneminde de her iki tarafta illaki birşeyler yasamak ister, bu tam anlamıyla birliktelik olmasada
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 378 cevap paylaştı.
+1 yılCinselliği olmayan biriyle işim olmaz kusura bakmasın. Ben realist bir insanım sevişmeyi de severim. Sevişmeyi sevmeyen pek çok kadın var onlarla olsun o da.
65 Yorumla- +1 yıl
Nettttt
- +1 yıl
:)))
- +1 yıl
@Suuuuuuuuuuuuuu seni alan yasadi :))
- +1 yıl
Sadakat gösterirsem evet:)
- +1 yıl
@Suuuuuuuuuuuuuu dikkat et sadigimdir sadece kendime :)
- Cinsel Yaşam konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik olmadan hayat yürümez bırak evliliği seks yapmak bedenin temel ihtiyaçlarından biri hemde en zevk vereni.
70 Yorumla
+1 yılŞu anki ilişkilerin çoğunun cinsellik üzerine olduğunu düşünürsek cinsellik olmazsa aşk meşk de olmaz.
23 Yorumla
Soran+1 yılSaglik sorunu ve sorun bende degil Şu an seviyorum ama ilerde ya bu durum degisirse diye de kafam karisik
- +1 yıl
İlerde pişmanlık yaşayacağını düşündüğün hiçbirşeyi yaşama... Kafanda soru işaretleri varsa yanlıştır bu durum.
Soran+1 yılAnladim biraz daha zamana birakayim ozaman cunku Şu an bunu bilebilecek durumda degilim
- Cinsel Yaşam konusunda 419 cevap paylaştı.
+1 yılBiter sevdiğjm kişinin bana dokunmasını isterim onu içimde hissetmek de isterim... şu an bile istekliyim bu libidoyu sevdiğim ile indiremiceksem neden var ki cinselikte ihtiyaç aşk değil ama
51 Yorumla Evlilik biraz daha cinsellik üzerine kurulu bir şey olduğu için cinsellik bitince evliliğinde tadı kalmıyor
61 YorumlaHersey cinsellik degil ama tabi cinsellikte bi parçası insan sevdigi kisiyle cinsel anlamdada doyuma ulasmak ister oda sevginin aşkın bir parçası
61 Yorumla- +1 yıl
Evet güzel soylmeisisjn.. özellikle evlilik lerde çok önemli. dusunsene bir ömür o insanla olacaksın. tek şansın o ollacak helalin olacak.. ya uyum olmazsa.. çok önemli bir şey evlenirken bunu da düşünmek lazim
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBenim bir abim üstadım vardır bey efendi ve saygın sözüne güvenilen bir adam mesleğinde çok başarılı hanımı ile gençliğinde iki evlatları olmuş daha yirmili yaşlarda ve hanımı aniden rahatsızlanmış yürüyemiyor ve aklı yok bilinçsiz şu an 70 Li yaşlardalar ve halen evliler ustam bakıyor ona halen aralarında rahatsızlıktan sonra cinsel hiç bir şey olmadı olmasıda imkansız gibi bir şey anlayacağın
10 YorumlaSağlık durularından dolayı olmuyorsa anlayış gösteriririm ama istemediği içinse öyle evlilik yürümezdi. Evlenmeden önce öğrensem bunu evlenmezdim de
12 Yorumla
Soran+1 yılSağlık
Gizli Üye(25-29)+1 yılsevgiliyken yaşayınca aşk biter, evliyken yaşamayınca biter hshshshs
110 Yorumla
+1 yılİşte bak herkes aşık olamaz cunku ask ogle bırşey kı İnsan sevdiğine kıyamaz opmeye bıle kıyamaz ben kesınıkle katılmıyorum aşık bır insan cınsel sorunun dan aşkı bitmez 😉🙃kı o herkesin harcı degıldır aşık olmak 🤗
10 YorumlaCinsellik zaten evliliğin asıl amacı. O olmadan aynı kardeşimle aynı ortamda yaşıyormuş gibi olursun. Olmadan olmaz.
63 Yorumla- +1 yıl
Asıl amaç demeyelim de.. en güzel. haz alanı diyelim
Yan yana olunca ilişki güzel devam ediyo ama uzaklaşınca sarpa sarıyor yani bende genelde öyle oldu bu da hep aklıma o soruyu getiriyordu acaba cinsellik mi birleştiriyor yoksa farklı bişey mi bende tam anlayamadım.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 415 cevap paylaştı. Cinsellik ilişkide çok çok önemli. O olmazsa arkadaşlık gibi oluyor bence
62 Yorumla- +1 yıl
bencede
- +1 yıl
@Kurtkitap evli misiniz?
cinsellik olmadan ilişki olur ama belli bir yere kadar. yapmazsan aldatılırsın kank
63 Yorumla
+1 yılOlmazsa olmaz, kimse istemiyor artık cinsel yaşam istemeyeni
16 Yorumla
Soran+1 yılYalniz sorun bende degil karsi tarafta ilerde askim biterse ne olur diye fikir alma amacli soedum soruyu mevzu saglikla alakali
- +1 yıl
İlerde aşkın biterse başkasıyla birlikte olursun
Soran+1 yılÖyle bir şey istemiyorum düşman başına
- +1 yıl
Bir kişiye ait olmak bu zamanda zor
Soran+1 yılOlabilir ama insan olan ayrilir diye dusunuyorum
- +1 yıl
Ayrılırsa ayrılır
- Cinsel Yaşam konusunda 867 cevap paylaştı.
+1 yılBir sorun olsa ve cinsel yaşamı bitse, boşanmam. İki çocuk yapmışım, dolj dolu yaşamışım... Eyvallah derim. Ama nişanlı iken bitse neden evleneyim?
43 Yorumla- +1 yıl
Mantıklı
- +1 yıl
inşallah bu fikri dikkate alır
- +1 yıl
EİG
+1 yılkişiden kişiye değişir cinselliğe önem verenler kabul etmez ama ben aşkım için her fedakarlıgı yaparım diyen biriysen kabullenirsin katlanırsın herkes yapamaz şimdi uçkur peşinde millet aşk mı kalmış
20 Yorumla
+1 yılValla cinselligi ön plana atan biriyle evlenilmez sevsigin kisiyle yasamak istersin ama belli sure sonra bence yapsanda bu defa ask olmadığı için sogursun
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCinsellik başka aşk bambaşka bir şey. Cinsellik yaşamıyor diye aşk bitecekse zaten size aşık değildir sizi sevmiyordur. Bunu ikisini aynı kaba koymak yapılan en büyük yanlış.
20 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 4,9b cevap paylaştı. evlilikte cinsellik olmazsa ilişkinin temeli sarsılır resmen
18 Yorumla
Soran+1 yılPeki sorunlu olan kisi bunu gurur yapar mi mevzu saglik cunku
Soran+1 yılşu an tedavi aşamasinda ama ya hiç düzelmezse diye de dusunuyorum
Soran+1 yılTeşekkurler yine de
Soran+1 yılTeşekkur ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBende nişanlıyım düşündümde evet seviyorum sorun olmaz derim belki ama bi süre sonra sorun olur evliliğin büyük bir bölümü seks bunu kimse inkar edemez
52 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılSonradan bitireceğin bir evliliğin şuanda bitmesi mantıklı olmuş takma kafana nasip değilmiş cinsellik olmasa evlilik yürümez bi süre sonra mutlaka kopar sorun sadece çocuk olmaması ise çocuk evlatlıkta alınır ama cinsellik tamamen yoksa o iş yaş olmaz
- +1 yıl
Cok dogru
+1 yılgünümüzde insanların aşk sandığı şey şehvet olduğu için olay o minvalde ilerler, gerçek aşkta işler farklıdır, ana tema cinsellik değildir.
30 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılAslında sevgi olan yerde hepsi bir birine zincirleme bağlı bir şey gibi düşünebilirsin, bu nedenle cinselliği yok sayamayız. İşin doğasında olan bir eylem.
10 Yorumla Şimdi şöyle düşün evli olsaydın vefa borcu gibi düşünebilirdin ama nişanlısın bunun ayıbı günahı olamaz onun kadar sende insansın hayatını zehir etmene gerrk yok
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBir noktaya kadar gider ama insan ister istemez bunun eksikliğini hissedecek ve başka arayışlara girmeye mecbur kalacak tabi bu da tamamen kişinin karakteri ile alakalı bir durum
10 Yorumla Evlilik yoksa yürümeli. Evlilik varsa sorun bulunup çözün bulunmalı. Sadece sevgililik boyutunda ise ilişki cinsellik üzerine kurulu değilse yürür ve yürümeli
10 Yorumla
+1 yılHormonlar üretmeye devam ettikçe eskisi kadar olmasa da cinsellik devam eder. Fakat kadın menapoza erkekte andropoz a uğramış ise cinsellik biter aşk bitmez.
10 Yorumla
+1 yılCinsellik olmadan aşk olur devam da eder ama cinsellik olmadan bir ilişki / evlilik bence yürümez
40 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 633 cevap paylaştı.
+1 yılBu soru sanırım sadece Türkiye’de soruluyor. Yahu yaradılış amacı ve dinamikleri var. İnsan üreme içgüdüsüyle beslenen bir varlık. Bunu nasıl olur da “olmazsa” noktasında sorguluyorsunuz anlamıyorum.
10 Yorumla seks olmadan hiç bir şey yürümez heleki zaten evlilik sevgiliyliyken bile opusmeddn ellesmeden duran yoktur.. ama hos sohbet aradaki sakalasmalar oynasmalar olmayınca seks e giden yollar tikaniyor
70 Yorumla
+1 yılAşk çok farklı bir şey. Aşık olduğun zaman onun cinselliğiyle ilgilenmezsin ki. Ha ama aşık olduğun kişiyle yaşadığın cinsellik de apayrı bir şey olur tabii ki. Yani cinselliğin olmaması aşkını öldürmez insanın eğer gerçekten aşıksa.
21 Yorumla
+1 yılBitmez öyle hemen birde tersinden düşün her ayrılan cinsellik olmadığı içinmi ayrılıyor
Tek dedi cinsellik olan biter tabiki der20 Yorumla
+1 yılBen de tam tersini merak ediyorum, cinsellik yaşanınca aşk biter mi, biter mi iddialı oldu azalır mı 🤔
23 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten aşk varsa bitmez ama belli riskler içerir mesela kafa bozulunca ayrılmak kolay olur
- +1 yıl
@Hakanmersn bu söylediğiniz sevgililik dönemi için mi geçerli, evlilik mi teşekkürler
- +1 yıl
Rica ederim üstte dediklerim sevgililik dönemi için geçerli. Evlilikte ise insan sevdiğinden bıkmaz, aşk sadece cinselliğe bağlı bir şey değil bir çok faktör var şimdiki zamanda tek bir cinsellikle yola çıkılıyor sonra tanıma oluyor çok yanlış
+1 yılbayan partnerim yal. tmam vakumlatmam vaj. inamı diye söylemişti o gün bitti
40 YorumlaBir noktadan sonra insan partneriyle sevişmek ister
31 Yorumla- +1 yıl
Partner?
Eğer karşılıklı zevk varsa aksine daha çok aşk olur
30 Yorumlademek ki tensel bir çekim olmuyor ki yaşanmıyor e bu da aşkla orantılı bence azalır
30 Yorumla
+1 yılCinsellik olmayınca her şey biter insan niye birini sevsin ki yoksa ikinci soruna gelince ben olsam alırım çünkü o bana aittir her haliyle
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 842 cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik için soruyorsan aşkın alevlenmesi ve sürekli canlı kalması adına cinsellik yaşamanın önemi büyük.
10 Yorumla Cinsellik biterse Aşk ta fazla uzun sürmez diye düşünüyorum ama tabiiki sadece cinsellik ilede olmaz. Oda bir gerçek.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılaşkla cinsellik doğru orantılı bana göre ve evet biter.
63 Yorumla- +1 yıl
Bencede
Şart bir taraf istemesi yetiyor diyeri karsilayamadiginda sorun olur ve bıkacaksınız yet artık dicek yA aldatacak ya da ayrılcak
10 Yorumla
+1 yılBiter. O yüzden kocalarinizi ya da sevgililerinizi seks e doyurun ki Öyle düsüncelere girmeyim.
91 Yorumla- +1 yıl
Aşk ustunden ddegil iliskiler. ustunden kolnsumak. lazim cinsellik olmadan evlilik. Olmaz tabi
- Cinsel Yaşam konusunda 346 cevap paylaştı.
+1 yılAşkı diri tutan seks ve seks her birlikteliğin temeli..
20 Yorumla - Devamını Gör (178)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat