Şiddeti, bir kişiye onun isteği dışında yapılan uygulamalar olarak nitelendirebiliriz. Bu fiziksel ya da duygusal olabilir ama şiddet olabilmesi için rızanın olmaması şart. Cinsellikte böyle bir şiddet olabilir ama buna çiftin birlikte karar vermesi gerekiyor. Eğer iki taraf da bu tür oyunlardan, sertliklerden hoşlanıyorsa, bunu birbirlerinden talep ediyorlarsa ve rahatsızlık duymuyorlarsa o çift için bu durum "normaldir" ve adı cinsel fantezidir. Zaten cinsel fantezilerin geneline baktığınızda ufak aşk oyunlarıyla birlikte fiziksel ve duygusal bazı şiddet unsurlarının bunun içinde olduğunu görürüz. Duygusal şiddette erkek kadını aşağılayabilir ya da kadın erkeği... Örneğin "Kölemsin, ben ne dersem onu yapacaksın" derken bağırabilir, saçını çekebilir. Bu tip durumlar her iki tarafın da rızası olduğu takdirde cinsel fantezi olarak nitelendirilir, çiftler tarafından cinselliğe bir tat kattığı düşünülebilir.
Daha agresif ve saldırgan oluyorlar, konuşmaları maçoluk ve küfür içeriyor. Trafikte araç kullanırken sert davranıyorlar. Bazıları da dışarıda mülayimken, yatakta vahşileşebiliyor. Cinsel şiddet gösteren erkeklerin büyük çoğunluğu hem duygusal hem de fiziksel şiddete maruz kalmış oluyor. Bu kişilerde öncelikle sertleşme, erken boşalma problemi olabiliyor. Normal cinsel ilişkiye karşı soğukluk yaşayabiliyorlar. İlk başta partner uyum göstermiyorsa, ona karşı soğukluk yaşayabiliyorlar. Partner biraz sertleşip, kişiyi aşağılamaya başladığında haz alabiliyorlar. Fakat normal bir partner duygusal yaklaşırsa, ereksiyon gerçekleşemiyor. Çünkü bu erkeklerin hazlanması şiddet ve sertlikle ilgili. Bu nedenle benzer isteklere sahip kişiler birbirlerini buluyorlar. :) :) Cinsel şiddet ise bir zorlama içerdiği için hukuksal bir problem. Birinin rızası olmadan ona zorla, duygusal ve fiziksel olarak şiddet uygulamak, canını acıtmak, zarar vermek hukuksal olarak suç sayılıyor ve bunun adı cinsellik olmuyor. Maalesef kadınların çoğu eşleri tarafından cinsel şiddete maruz kalıyor. Eşi tarafından tecavüze uğrayan kadınlarda güven problemi oluyor. O an ya da daha sonraki tüm partnerlerine karşı güvensizlik besliyor. Ciddi bir özgüven problemi yaşıyor, kendisini aşağılıyor, değersiz, önemsiz biri olduğunu düşünmeye başlıyor. Genellikle de çökkün (depresif) bir ruh haline bürünüyor. Hayattan tat alamıyor, içine kapanıyor, en ufak bir uyarandan korkuyor, ürküyor... Yani hayatı yaşayamayacak, işini sürdüremeyecek bir hale geliyor ve herkesin ona kötülük yapacağı şüphelerine kapılıyor. Takdir edersiniz ki, bu durum o kişiyi insanlıktan çıkarıyor. :) :)
Öyle bir şey yok. Böyle bir sevda da yok genel olarak, sadece bazı kişiler çeşitli şeylerden etkilenip buna kendilerini kaptırıyorlar. Tabi ki sevmek zorunda değilsiniz ki önemli bir kısım zaten zevmez. Bunu senin deyişin ile sevda olarak gören erkek tam tatmin olmayabilir, bunu böyle görmeyenler tabi ki olabilir. Bu bir zorunluluk değil.
Bana sorsan romantizm bana da uyardı da sorun orada zaten. Kadınların çoğu romantizm sevmiyor. Sert seviyor ki. 😂
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Soft seven benim gibi erkeklere sert seven kadin gelince zorluğunu ben biliyorum. Sadece dilinde belki ama zaten son sınırdayken daha hızlı, daha derine diyeni nasıl tatmin edersin. Zor durumdayım hakimim