Bir cok insan evlenmeden iliskiye girenler hakkinda bir on yargiya sahip. Bir cok erkek ve kadin bakire olmayanl evlenmem diyor. Ben kendim Hollanda dogumlu buyumeyim ve etrafimdaki tum arkadaslarim icin cok normal bir sey evlenmeden cinsellik. Bende sahsen eger gercekten seviyorsan neden olmasin dusuncesindeyim. Ama Turkiyede boyle degil. Gecen bir soru gordum Turkiye genelindeki butun kadinlar neden cinsel anlamda mutsuz diye. Bence tecrubesizlikten. Cinsellik insanin dogasinda vardir. Herkesle cinsellik yasa demiyorum ama tecrube edinmelisin. Neler yapabilecegini ve neden zevk alip almadigini bilmezsen tabi mutsuz olursun. Sonradan ogrenmek gec olur cunku bu seferde partnerin zevk alamaz. Yani kendi kendini tatmin ederekte olsa neden zevk aldigini ogrenmeli insan. Herkes gerdek gecesi akacak 2 damla kana takmis. Ha birde o kanin gelme ihtimali cok dusukken. Benim dusunce yapimmi kotu yoksa etraftaki insanlarmi bilmiyor bunlari?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bekarete takmış bir din, kadını halen mal (meta) olarak gören ve malı paketi açılmamış isteyen toplumsal anlayış, kendisi de tecrübesiz olan ve tecrübeli bir kadın karşısında panikleyen ama erkekliğe bok sürdüremeyen ataerkil yaklaşım, seksi bir kadınla birlikte paylaşılan süreç olarak değil "becerme" olarak öğretilen ve yaşayan erkek egemen toplum... diye gider de gider.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Cinsel Yaşam konusunda 13,9b cevap paylaştı.
+1 yılToplumsal baskı ile alakalı bir şey insanlar kendini saklıyolar işte diyorlar din ayıp haram ama dinleme kendini cinsel yönden kısıtlamak demek değil zaten insanlar bunu bilmiyor ondan sonra işte dedikodu aman insanlar ne der insanlar bunu öğrenirse benim hakkımda ne düşünür aşırı geri toplumda yaşıyoruz inanılmaz yani öyle böyle değil Allah’tan ben kaçtım da kendimi kurtardım.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
7Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı. Turkiyede cinsellik erkeklere yürü koçum, kadınlara ayıp günah.
04 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef oyle ve bunun nedeni ise sozde kizlik zari. Ah bir bilseniz kizlik zari diye birseyin olmadigini
Soran+1 yılYakin arkadaslarimla bazen boyle konulari konusuyorum cogu yabanci. Hepside bakirelik neden onemli olsunki beni gecmisi degil birlikte kuracagimiz gelecek ilgilendirir diyorlar. Turk erkekleri neden boyle olamiyor. Gercekten Turk erkeklerinden soguyorum. Eger evlenirsem ya benim kafa dusuncemden olacak ya da yabanci olacak oyle dusunuyorum su an ama benim kafa dusuncede bulabilirmiyim zor. Hollandada olmama ragmen dinli ve cok baskici anne babasi olanlarda goruyorum hala bu durumu. Yazik gercekten cok yazik.
Hollanda içerisinde earar yasal. Ne yapalım şimdi
00 Yorumla
+1 yılYozlaşmış din anlayışı yüzünden
00 Yorumlanerede yaşıyorsun ki
01 Yorumla
Soran+1 yılHollanda
+1 yılBilemiyoruz
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılevettt knka
04 Yorumla
Soran+1 yılNeye evet?
Cevap sahibi+1 yılkatılıyorum yani düşüncene türkiyede cinsllik ayıp bir şey olarak görülüyor sanki suç işliyormuş gibi hissediyor yaşayanlar da bunun sebebide din knkam din yasakladığı için
Soran+1 yılBildigim kadariyla din herkesin kendi yasam alaninda ozgur birakilmasi gerektigini ve kul ile allah arasina girilmemesinide soyluyor. Ama tabi bir cok insan bunu bilmiyor ya da bilmiyor gibi yapiyor nedense. Hani cok iyi muslumanlar ya
Cevap sahibi+1 yılevet öyle zaten ama toplum ahlakı vs işte dışlama oluyor bakire olmayan kızı dışlıyorlar namus kavramı var mesela sadewce kadın için geçerli erkek ne yaparsa yapsın bir şey demezler kadına yüklerler herşeyi
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyıp çünkü
08 Yorumla
Soran+1 yılNesi ayip? Hava ile Ademde evlenip urediler cunku demi. Insanlarin dogasinda vardir cinsellik
Cevap sahibi+1 yılDoğasında yok demedik kör göz
Soran+1 yılNeden ayip oldugunu sordum ve bir ornek verdim ama cevap alamiyorum. Neden ayip?
Cevap sahibi+1 yılŞu an daki bakış açısını Adem ile Havva nın ilişkine göre yorumlayan fikirle görüş paylaşmak bile sana lüks bence
Soran+1 yılOrnek veriyorum. Dunyadaki ilk 2 insan nikah kiyiptami urediler? Hayir. Peki yillar icinde neden boyle bir algi olustu insanlarda? Neden evlenmeden cinsellik ayip? Evlendin diyelim sonra bosandin. Ayni seye denk geliyor. Evlenmedin ama beraber yasiyorsun evlilikle ayni tek eksik bir imza.
Cevap sahibi+1 yılBak bende sana demişim ki Adem ile Havva nın durumunu şu an ki şablonla kıyas edip buna göre yorum yapmak aşırı komik. Yapma bence. Bazı şeyleri yorumlarken farklı kanallara da bakman gerek
Soran+1 yılHayir anliyorum ama insanlar neden nikaha suna buna onem veriyor. Yakin bir arkadasimin annesi babasi 18 yildir birlikte ama evli degiller. Diger arkadasimin anne babasi 5 yil evli kalip bosandilar. Yani mutluluk bakirelik tek nikahla olmak zorundami onu anlamaya calisiyorum.
Cevap sahibi+1 yılHayır tabiki öyle değil. Mutlu olmak için nikah olmalı falan değil. Ama klasikte olsa bazı şeylerin özel kalması gerektiği inancı ve daha seçici aynı özel derece de yaşanması gerektiği görüşü hakim
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne