bence öyle bir de romantikleştirmeye çalışmaları çok komik hoşlanma, sevgililik, evlilik bla bla özgürüz biz irademiz var diye dönenler ksdskfsmkfmsdf hayatınız içgüdüsellikten ibaret ama farkında değilsiniz ve bunun farkında olduğum için mutlu olamıyorum diğer insanlar gibi bakamıyorum dünyaya var mı benim gibi düşünen haklısın diyen? yani ben neden ayrık otu gibiyim? insanlara baktığımda belgesel izliyor gibi hissediyorum sadece
Aşkın temelinde cinsellik ve üreme içgüdüsü yok mu?
Hayatın içgüdüsellikten oluştuğu inkar edilemez ama bunun nasıl ve nerede kullanılması gerektiği hayatın kendisini belirler. İnsanı hayvanlardan ayıran temelde burada başlıyor zaten. Şöyle düşün içgüdüsel olarak erkek üremek ve neslinin devamını isterken kadın güçlü tohum veren erkeği seçmek ister. Şimdi senin yolunun yanlışlıkla spor salonuna düştüğünü var sayarsak ne yapacaksın?
iki insanın birbirinden hoşlanma sebebi, tanışma sebebi, aşık olma sebebi, sevgili olma hatta evlenme sebebinin altında yatan asıl neden cinselliktir, bunu inkar edenin cahilliğiyle bunu tartışmam bile, kendimize bu soruyu sormamız yetiyo, cinsellik yaşayamıcağımız cinsel yönden çözülemicek sorunları olan biriyle birlikte olmak istermiyiz, cevabınız evetse sözüm yok.😉
Ama tamamen de iç güdüsel değiliz. Temel ihtiyaçlar dışında az da olsa kendi bireysel kararlarımız oluyor. Ama temelde özgür iradeden kasıt isteyip istememe değil isteğin şeklini zamanını ve yerini belirleme