Apaçık göstermekten bahsetmiyorum ama onların seks yapması ayıp bir şeymiş gibi anlatılıyor.
Ebeveynler neden cinsel hayatlarını gizlemek zorunda kalıyor?
Beğen
Paylaş
Takip Et
19 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Valla bir yakınımda kalıyordum gece sesden uyanıyordum bence bu kötü bir şey çocukların duyması dahada kötü ayrıca bazen soru ve yorumlarda görüyorum erkek çocuklar aile içinde abla vs iç çamaşırı ya da gözetleme yaptıklarını ifşa ediyorlar bence özel özel kalmalı tabi anne kızına anlatabilir eskiden biz camide ya da okulda hocamız anlatıyordu 15 erkek çocuk babasından cinsel ders alması doğru bir şey değil bana göre tabi
Bence... küçük yaşta , çocukların bunları öğrenmesi iyi değil... Avrupada veya beyaz ülkelerde 13 yaşlarında başlayan cinsel birliktelik var , kendi gözümle bir annenin kızına prezervatif alıp verdiğini gördüm. Kızı hamile kalmasın diye. Kültürümüzde çocuklarımız küçük yaşta bu tür ilişkileri öğrenme sakıncalıdır.
18 yaş altını cinsellikten uzak tutmak için olabilir mi acaba. Hani p*rno sitelerde bile 18 yaşından küçüklerin izlemesi doğru değildir diye uyarıyorlar ya. Bir çocuğun anne babasını salonda sevişirken izlemesi sizce doğal ve normal mi?
Seks neden ayıp olsun ki demi ama,, ancak mahrem diye bir şey var, yapan kişilere özeldir seks, bunu helede aile bireylerinin gözüne sokmak anlamsiz olurdu
Ebeveynlerler değil bunu bilinçli her birey özel yaşamalı. Belki size anormal gelicek ama evin için de çoçugumuzun yanında giydiğimiz kıyafetlere dahi dikkat etmemiz gerekiyo. maalesef o bizim çocuğumuz bişey olmaz diyemeyiz, dememeliyiz. Küçük çocukların iç dünyalarının zarar gormelerinden tutun, ergenlerin kendi içlerinde neler yaşadıklarını tahmin bile edemezsiniz. İlk cinsel deneyimini kendi ablasının, kendi annesinin iç çamaşırında yaşayan ergenler var hayatlarimizin içinde. Kendi annesine nefsi uyanan gencler biliyorum. Sakın abarttiğımı düşünmeyin durum maalesef böyle.
Hal böyleyken, kıyafetlerimize dahi dikkat etmemiz gerekirken siz cinsel hayatlarını neden gizli yaşamak zorunda kalıyolar diye soruyosunuz... Sizce neden?
Bir çocuğa hazmedemeyeceği gıdayı veremezsin. Bu çünkü onun bünyesine zarar verir, belki de ölümüne sebep olur. Aynen bunun gibi birinci sınıfa başlayan bir çocuğa lise düzeyinde matematik dersi veremezsin, çocuğun psikolojisini alt üst edip, eğitim hayatıni noktalarsin.. Her bilgi çocuğun onu kavrayabileceği yaşta verilmeli.. Yanlış zamanda verilen bilgi çocuğun psikolojisinde o konu hakkında çeşitli tahribatlara sebebiyet verebilir.. Ve bu tahribat yüzünden bütün hayatı boyunca hem kendi ruhuna hem çevresindeki insanlara zarar verici davranışlarda bulunabilir. Velhasili çocuğa hazmedemeyeceği ilim telkin edilmemeli...
edep denilen bir şey vardır.. bunun yanında utanma denilen bir şey daha.. tüm dünyada bu böyledir.. doğru olan da budur. cinsellik kapalı kapılar ardında sadece karı kocaya özel olan bir şeydir.. başkasını ilgilendirmez. çoluk çocuğumuz da buna dahildir. ""edep - haya"" .. tabi unutulmaya yüz tuttuğunda böyle sorular soruluyor..
12
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Annem babam boşandı benim ben küçüktüm. Büyüyünce küçükken gördüğüm prezervatiflerin ne olduğunu anladım. O kadar kendimi uzak tutmuşum ki cinsellikten. Bir gün annemi mastürbasyon yaparken yakaladım ve dünyam başıma yıkıldı. O günden sonra geceleri uyuyamaz oldum en ufak seste acaba yine mi yapıyor dedim kabullenemedim tiksindim. Neden mi? Bende bilmiyorum. Çok zor aştım olmamış gibi davrandım. Sonra kendim de cinsel isteklerimin olduğunu fark ettim ve anlayışla karşılamaya çalıştım. Bu bir insanın ihtiyacıydı ve annem yıllardır yalnızdı. Bilmiyorum arkadaşlar bu konuları sağlıklı bir şekilde dünyamıza sokamıyoruz maalesef
Herkesin özeli var. Ama benim annem öyle bir davraniyor ki yanimda evlilikten soguyorum. Annem babandan nefret ediyorum diyor. Neyse bir kere duydum yaptiklarini. O kadar zoruka gitti ki oysa yasim 19 du. Bir aglamaya basladim kulağımı tıkadım. Annemin yüzüne bakamadim onu gördükçe or* diyordum icimden ona karşı. Normalde anneme küfür etmeyen ben. Onu gördükçe diyordum hani nefret etmiyor muydu bu adamdan neden verdi bu adama. Neden böyle hissettim bir fikrim yok. Aslında gayet dogal bir şey. Belkide bakire oldugumdan mı böyle hissettim? İnsan bir cinsellikten anne babasinin yetiskin yasta duyunca neden ağlar
@SırrıYok cok zoruma gitti bilmiyorum neden anneme 1 hafta gözüne bakmadim tersledim. Bunu yapmayan ben. Kızım bana niye böyle davraniyorsun demeye başladı
Birçok evlilik annenin söylediği şekilde zaten, evlendiğinde yasamazsin umarım ama genelde yaşanan şeyler,, sevgi yok ama ihtiyaçları karşılamak var karşılıklı, yoksa aldatmalar
sen de tecrübe edince anlarsın... o duydukların baban istedi diye mi annen istedi diye mi? bunu bilemeyiz biz.. uzaktan bakınca ya da duyunca aslında kim kimin zevkine hizmet ediyor pek belli olmaz ;)
Çocuklar da herkes seks yapıyor ama onların ebeveynleri sadece çocuk yapmak için seks yaptılar sanıyor gerrçekten jsjsjsjs
Sebebi seks pozitif bir ülke olmamamız, insanların birbirine her türlü inanışta ‘Helal’ kılındığı zamanlarda bile zevk için seks yapmak hala bir tabu. Sizin ananız babanız da sevişiyor arkadaşlar, benden duymanızı istemezdim ama böyle...
Anne babalar kutsalımızdır, mahremiyeti öğrendiğimiz canlarımıza can katanlardır. Bilinsede bilmezden gelinip ebeveyn evlat iki tarafında üzerini örtmek zorunda kalması gereken bir durumdur. Yoksa ebeveyn evlat ilişkisinin cılkı çıkar, saygısızlık ölçüsüzlük laşkalık edepsizlik bireye aileden miras kalır. Sonrada alır elimize dedektörü, toplumda ar namus edep ahlak ararız. 🌼💐🌹
Seks dediğin şey özeldir özel anların ulu orta sohbet konusu olması özel olanı açık etmektir buda insanın özel anını yok eder kendi adıma konuşurum ayıp sayılmasa bile yatak odasında eşimle ne yaptığım beni ve eşimi ilgilendirir başka kimsenin bu konuya maydanoz olmasını istemem
Çocuğa inleme sesleri dinletmek normal mi? Elbette sevişebilirler ve bu ayıp değil. Ama cinsel filmler de bile 18 yaş ve üzeri vardır. 5 yaşındaki birinin gece inleme sesi duyması doğru değildir. Istediğiniz psikoloğa sorabilirsiniz.
Onu da duyulmayacak şekilde yapmalılar. Ya da müzik açabilirler bastırması için. Özgürlük, başkasının özürlüğünü engellediğin an biter😊 Yoksa cinsellik elbette normal bir şey.
Bu durumu normal bir şekilde karşılayıp hayatıma devam edebilen bir çocuk olamadım. Çocuklar çok hassastır hiçbir çocuk gece inleme sesleri duymak zorunda değil.
Psikolojik olarak 15 yaş erkek ve kız çocuğu için cinselliği öğrenme yaşıdır Çocuklarin bedenlerini keşfetme dönemidir Ebevynlere gelince cinsel hayat özel dir Çocuklar doğal olarak sorarlar Ebevynlerde anlatırlar Ancak kendi cinsel hayatlarını anlatmazlar Cinsellik bir tabu olduğu için ayıp gibi algılanır Gelişmiş bir ülke olsak cinselliği öğreten bir sisteme sahip olabiliriz Cinselliği ogrenmekten başka cinsel açlık daha önemli ve çok sorun olan bir konudur
Yani bana göre de açık açık biz sevişmeye gidiyoruz denmemeli.. Tabi ki doğal hayatın akışında var sevişmek evet ama akışında var diye de ilan etmeye gerek yok bence.. :D Keyifli geceler..
Açıkça yapılmayan şeyi açıkça anlatmak da hoş olmaz da o yüzden. Seks yapmaları ayıp diyen yok zaten, bunun ulu orta konuşulması ayıp. Çünkü mahrem denen bir şey var. Çok özel bir durum sonuçta. Ulu orta konuşuldu mu ayak altına düşer.
Bu kadar saçma bir şey ki yani tamam çocukları açık açık biz şöyle yapıyoruz böyle yapıyoruz diye anlatılmaz ama çevredeki insanlara sanki böyle bakire rahibeymiş gibi davranmaya hiç gerek yok çünkü zaten herkes aslında bir birinin ne olduğunu çok iyi biliyor ne gerek var cinsellik bence toplum içerisinde çok konuşunmamalı lafı edilmemeli ama konu açılırsa köküne kadar konuşulmalı bence. #reda
Nasıl yaaa anne baba kızına mesela; kızım biz artık ayda yılda bir yapıyoruz, dantazi bitince keyif azalıyor ama kocanla fantiziyi eksik wtmeyn mi diyecek😥
Kız demiş ki çocuklarına açık açık tabiki anlatılmamalı ama sanki hiçbirsey yapmıyormuş gibi de kimse davranmasın. Nüansı anlamamışsın dostum. Haklı bence de, anne baba seks yapamaz algısı var toplumda.
gençlerde bir kabullenmezlik var. geçen kızın birisi anasına babasına hakaret ediyordu. neymiş bu yaşa gelmişler de cinsellik yaşıyorlarmış
yahu cinsellik yeme içme uyuma yıkanma gibi 5 temel ihtiyaçtan birisidir. sağlıklı insanlar ölünceye kadar cinsellik yaşar. cinsel yaşamın bir yaş kotası yok ki. her yaşta insan cinsellik yaşayabilir ve hakkı var
Zorusna değiller yaşadığımız toplum seksin ayıp bişey olduğunu bize dayattığı için biz ailemezinin seks hayatı yok sanıyoruz. Bir de gizlemek derken ne demeye çalıştın anlamadım hiç kimse 2 kişinin seks yapıp yapmadığını onlar söylemedikçe anlayamaz zaten illa ki gizli kalır
bu kadar insanın hafızasına kendı anasının babasının dedesının ninesinin halvet halini sokup içini kaldırdın ya ne diyelim şimdi?
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
kotu ornek olmamak icin. onlar yanlis bir sey yapmiyor olabilir ama bunu goren bir cocuk bunun dogrulugunu bilmez ve gidip yanlis zamanda yanlis kisiyle denemek isteyebilir. yanlis kisilere anlatabilir
Biraz korkunç olabilir sonuçları düşünsene ufacık çocuk babasını annesine neler yaparken görse insan insana bunu yaparım diye sorgulamazmi heleki durumu doğru yorumlayamamasi da başka başka sorunlar dogurur
İşte sankı yapmıyolar izlenimi vermeleri sacma gelıyor. Yapmadıklarını düşünülmasi birbirlerine ilgisizlikleri soguk olmaları monoton bir ilişki ye maruz kalmaları anlamına gelır bence
Kesinlikle saçma. Bir de o kadar gizli saklı yapılıyor ki, bir gün çocuk uykusunda uyanıp seslerini duyunca psikolojisi bozuluyor. Çünkü ebeveynlerini o kadar bunu yapmıyorlar olarak kodlamış ki kafasına, inanamıyor. Bunun ahlaki seviyelerde bir ortasının bulunması gerek bence. Ayıp ayıp kızım yapma diyen annenin seks yaptığını bilerek yıkılan kızların, öncelikle herkesin seks yaptığını ve bunun ayıp olmadığını anlaması gerekiyor. Bu kişi ebeveyni olsa bile...
Aynen öyle katılıyorum. İnan bu yüzden evden ayrıldım yalnız yaşıyorum. Benım yuzumden monotonluk yaşamasınlar diye kavga etmesınler dıye. Simdi iyiler
Bu kadar merak edecek ne vardı arkadaşlardan, sadece yatak muhabbetleri meşhurdu bizimkilerin ayrılmadan önce, mesela ne zaman kavga etseler birazdan odalarına kapanacaklarını bilirdik sonra bır bır sesleri geliyordu hala kavga ediyorlardı. Ben tabi o zamanlar küçük olduğum için ne olup bittiğini bilmeden arada rahatsız ederdim kapılarını çalardım vs sonradan büyük abilerim ablalarım aydınlattı beni rahatsız etmemem konusunda, hepimiz psikolojisi bozuk çocuklar olarak yetiştik. Şimdi psikoloji okumasaydım ve zekamla tüm sorunları seks çözermiş gibi algılayabilirdim. Alın sizin de biraz psikolojiniz bozulsun her ailede saklanmak zorunda mı ya bazıları da böyle.
Seks zaten mahrem kültürümüze göre. Sevgililerin de orta yerde anlatması hoş değil mesela. Evli olan herkesin seks yaptığını biliyoruz ama üstüne konuşmuyoruz gibi gibi
Çünkü seks toplumumuzda korkunç bir tabu. Ha ben bak şöyle ettik, şöyle yaptık diye anlatmam ama eşime göstereceğim sevgi ve temaslı ilgiden çocuğum vaziyeti anlamalıdır : D Not: Bekar ve sapım :D
Oğlum gel izle bak anana neler yapıyorum diyceksin sonra oda gidip gel baba sende izle bak bende senin anana neler yapıyorum dicek sonra al sana aile sâadeti
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aptallar da ondan. Çocuk nerden geldim ben anne diyince leylekler diyorsanız sıkıntı değil ama çocuk 13-14 yaşında herşeyi A dan Z ye öğrenmiş oluyor yani o kadar Kasım Kasım kasılmak boşunaydı.
Çiftlerin özel hayatını neden başkaları bilsin ki. Bazı şeyler özeldir ve özel olarak kalmalıdır. Yani ortada yanlış bir şey yok.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Hayır hiç anlatılmıyor😂
Ya cinsellik nedense yasak ayıp bir şey diye algılandığından bu nikahlı eşlerde bile öyle algılanıyor. Hatta bazı aileler eşlerin yanyana oturmasını bile ayıplıyor yabi o kadar abartı.
Tamamen toplumsal tabular işte. Kadın açık giyinirse başına gelmeyen kalmaz diyenlerle aynı zihniyet bence
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Kotu olur evet bir cocuk olarak nasil yapildigini anne babanin ne yaptigini bilirsin ama bu yaptiklari ozel bir seydir bunu cocuklari gormemeli duymamali ha evin buyuktur ozaman tamam ama buyuk degilse sikinti
Ayıp değil canımcım sadece midemiz kaldırmıyor bilmek istemiyoruz yoksa neden ayıp olsun
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ne demelerini bekliyorsun? Açıkça oğlum biz annenle yatak odasına geçiyoruz bu gece biraz oyun oynayalım tarzı bişey mi? 😅 Az çok aynı evde olup da anne babalarının ne yaptığını anlıyor zaten insan
Cinsel anlamda kendini tamamlamamış bireylere cinsellik gösterilemez
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Açıkçası bu ülkede zaten seks ayıp bir şeymiş gibi karşılanıyor. Bu konulardan o kadar konuşmuyoruz ve insanlar o kadar bilgisiz kalıyor ki... Sonucunu çok ağır ödüyoruz.
@CanıSıkkınbukett evet çünkü saklanılan, ayıplanan şeyler insana daha çekici gelir. Bu konularda konuşamıyoruz bile o yüzden insanlar bunu çok mühim bir şey zannediyor. İşin dozunu kaçırıyorlar
yorumları okudum ama kanser oldum anlamak istemiyorlar bazıları bende senin gibi fark ediyorum bunu artık zorunluluk haline getirmişler en basiti duş onu bile gizli saklı almaya çalışıyorlar