Bu cinsel yönelimde “they/them” olayı nedir?

LGBT’yi anladık. Bunlar cinsel yönelim. Ama bunlar ana rahminden doğarken getirdiğimiz cinsiyetten bağımsız. Yani bir kişinin biyolojik cinsiyeti kadın veya erkek cinsel organına sahip olmasından bağımsız. Yani biyolojik cinsiyetin erkektir sen gay/biseks olabilirsin. Biyolojik cinsiyetin dişidir sen lez/biseks olabilirsin. Bedeninle ruhun uyumsuzsa böyle hissediyorsan cinsiyet değiştirirsin trans birey olursun. Bunda tamamım ama bu kendine Ben kendimi kadın olarak da görmüyorum erkek olarak da görmüyorum ben kendimi “THEY/THEM” olarak görüyorum.” diyenler ne demek istiyor? Çünkü benim bildiğim İngilizcede they, onlar demek. Çoğul bir şey demek ama sen teksin. Her insan bu dünyada tektir, biriciktir, eşi benzeri yoktur. Senin hayata bakışın, bir sesi algılarkenki tizlik baslık derecesi, bir renge baktığında algıladığın ton hep kişiye özgüdür. Dolayısıyla senin cinsel kimliğin de sana özgüdür. Erkek olmayı her erkek aynı şekilde deneyimlemez, kadın olmayı da her kadın aynı şekilde deneyimlemez. Bu kadar eşsizken, biricikken kendini birey olmaktan çıkarıp “THEY” demek insanın kendisini bir topluluk içinde genelleştirmesi demek değil mi? Her kadın erkek birbirine benzer mi? Her gay, lez, biseks, trans birbirine benzer mi? Böyle tabirler çok aptalca geliyor. Benim fotoğrafımı görseniz hepiniz dersiniz ki bu kadın. Çünkü kadına benziyorum. Kadınım da. Bu they meselesi de Demi Lavato’dan çıktı. Alın instagram paylaşımını okuyun.