LGBT’yi anladık. Bunlar cinsel yönelim. Ama bunlar ana rahminden doğarken getirdiğimiz cinsiyetten bağımsız. Yani bir kişinin biyolojik cinsiyeti kadın veya erkek cinsel organına sahip olmasından bağımsız. Yani biyolojik cinsiyetin erkektir sen gay/biseks olabilirsin. Biyolojik cinsiyetin dişidir sen lez/biseks olabilirsin. Bedeninle ruhun uyumsuzsa böyle hissediyorsan cinsiyet değiştirirsin trans birey olursun. Bunda tamamım ama bu kendine“Ben kendimi kadın olarak da görmüyorum erkek olarak da görmüyorum ben kendimi “THEY/THEM” olarak görüyorum.” diyenler ne demek istiyor? Çünkü benim bildiğim İngilizcede they, onlar demek. Çoğul bir şey demek ama sen teksin. Her insan bu dünyada tektir, biriciktir, eşi benzeri yoktur. Senin hayata bakışın, bir sesi algılarkenki tizlik baslık derecesi, bir renge baktığında algıladığın ton hep kişiye özgüdür. Dolayısıyla senin cinsel kimliğin de sana özgüdür. Erkek olmayı her erkek aynı şekilde deneyimlemez, kadın olmayı da her kadın aynı şekilde deneyimlemez. Bu kadar eşsizken, biricikken kendini birey olmaktan çıkarıp “THEY” demek insanın kendisini bir topluluk içinde genelleştirmesi demek değil mi? Her kadın erkek birbirine benzer mi? Her gay, lez, biseks, trans birbirine benzer mi? Böyle tabirler çok aptalca geliyor. Benim fotoğrafımı görseniz hepiniz dersiniz ki bu kadın. Çünkü kadına benziyorum. Kadınım da. Bu they meselesi de Demi Lavato’dan çıktı. Alın instagram paylaşımını okuyun.
Olay şu toplumsal cinsiyet rollerini ve kalıplaşmış cinsiyet rollerinden kendini soyutlamak isteyen kendini 2li cinsiyet sisteminde bir yerde hissetmeyem kişiler kullanıyor bu zamirleri. He eril, she dişil bir zamir olduğu için bu insanlarda kendileri için they zamirini kullanıyor. Mesela ben bir trans kadınım ama toplumsal cinsiyet rollerini ve kalıplaşmış cinsiyetleri reddediyorum ama kadın olmayı da sevdiğim için she/they zamirlerini kullanıyorum. Cinsiyetsiz toplum veya cinsiyetsiz kişiler derken kastedilen şey biyolojik cinsiyet değil toplumsal cinsiyet ve bu cinsiyet rollerinin yarattığı ayrımların yok edilip bireylerin erkek/kadın olarak değil direkt "birey, insan" olarak değerlendirilmesinden bahseder.
İyi de sen dünyaya erkek olarak geldin. Sonra cinsiyetini değiştirdin tamam. Şu an kadınsın ve kendini öyle mutlu hissediyorsun. Toplumda da kendini kadın gibi hissetmek istemiyor musun? Sana abi/erkek/adam dersek kızarsın. O kadar zorlu süreçlerden geçmişsin. Sana şimdi abla/kadın dersek hakaret mi etmiş olacağız? Ben mesela sütyen takarım makyaj yaparım. Kadınım. Sen de sonradan kadın olmuşsun toplumda kadın normlarına uygun yaşamak için yapmışsın bunu. Bu kadın normlarından memnunsun. Kadın normlarından kastım sütyen takmak, etek giymek makyaj yapmak saç uzatmak, boyatmak, saçlara şekil vermek. Toplumda erkeklerin erkekçe yaptığı şeyleri yapmıyorum ya da sen yapmıyorsun. Aslında sen de ben de toplumdaki kadın normlarına uygun yaşıyoruz. Ben doğuştan böyleyim. Sen sonradan böyle oldun. Bunu seçtin. Madem toplumsal cinsiyet rollerine karşıydın o zaman neden kadınlığa geçip de şu an kadın gibi yaşıyorsun? Yani kardeşim sana she/they değil düpedüz she ya da trans she demeliyiz. Ben trans kelimesini hakaret anlamda demedim. Bazı trans kadınlar kendilerine trans kadın deyince kızıyorlar. Ondan yaptım bu açıklamayı.
Olay şu erkeklik ve kadınlığın sadece objelere (sütyen, makyaj, penis, vajina göğüs kıl) gibi şeylerle değil hislerle olacağını düşünüyorum. Yani bir erkekte makyaj yapıp sütyen etek fileli çorap ile dolaşabilir ama bu onun erkekliğine zarar vermez ya da etkilemez çünkü bunlar sadece kumaş parçaları cinsiyeti belirleyen şey kişilerin hislerdir. Demek istediğim şey objeleri veya sözcükleri cinsiyetlerle birleştirmemek. Non binary dediğimiz insanlar kendilerini ikili cinsiyet sisteminde bir yere koyamaz kendilerini çok farklı bir yerde hisseder bende ise evet kadınlığımı kabul ediyorum ve kadın olmak çooook hoşuma gidiyor onun dışında sadece toplumsal cinsiyeti yıkmak ve kişileri "birey" olarak değerlendirmek için they kullanıyorum. Trans kadınların kendilerine trans denince alınmasının sebebi trans kadınlar kadın olduğu ve önüne konulan trans eki ile sanki farklı bir cinsiyetmiş gibi algılanıp insanların bizim kadınlığımızı sorgulaması
Ne yani şimdi benim memelerim var, vajinam var, yüzümde sakal çıkmıyor ama kendimi erkek hissettiğim için bana erkek mi diyecekler? Penisi olmayan, memeleri olan vajinası olan regli olan erkek olmaz. Aynı şekilde penisi olan memesi olmayan yüzünde sakal çıkandan da kadın olmaz. Burada regliyi koymadım bazı kadınların çok düşük de olsa regli olamama vücudu yumurta üretememe sorunu olabiliyor. O yüzden belirttim. O zaman neden insanlar cinsiyet değiştirme ameliyatı oluyor? O zaman cinsiyet değiştirme ameliyatları yasaklansın. Madem öyle herkes beyanındaki neyse öyle cinsiyetini ilan etsin. Bunu dedikten sonra karşındaki insanın seni kadın veya erkek olarak kabul etmemesine de alınmayın o zaman 😂😂😂 çok saçma yav. Ayrıca kadın gibi hissetmenin, erkek gibi hissetmenin tarifi yok ki? Sen neye göre kime göre kendini kadın veya erkek gibi hissediyorsun? Sen hiç doğuştan kadın olmayı deneyimlemediysen doğuştan erkeksen kadın gibi de hissetmeyi bilemezsin mantıken. Ben de doğuştan erkek olmayı hissetmediysem bu duyguyu tanımlamadıysam doğuştan kadınsam ben erkek hissediyorum kendimi de diyemem. Tadına bakmadığım yiyeceği tanımlayamam ki😂😂😂
Ya sahipleri ne söylerse onu yapıyor bu kuklalar inanmayın. Toplumu dejenere edip kitleleri yozlaştırıyorlar işte böyle böyle. Bal gibi de sağlıklı kadın bas bayaa bunu kendisi de biliyor ama ne söylenirse onu yapıyor işte zavallılar. Şeytana hizmet edenlerin oyunları resmen. 😏