Evlilikte cinsellik, kişiden kişiye değişen ve farklı önceliklere sahip olan bir konudur. Kimi çiftler için iyi bir evliliğin sırrı cinsellik olabilirken, diğer çiftler için başka unsurlar daha önemli olabilir.
Cinsellik, evlilikte önemli bir bağ kurma ve yakınlaşma aracı olabilir. Sağlıklı bir cinsel ilişki, çiftler arasındaki duygusal ve fiziksel yakınlığı artırabilir. İyi bir cinsel uyum, çiftlerin birbirlerine olan bağlılığını ve memnuniyetini artırabilir.
Ancak, cinsellik sadece iyi bir evliliğin sırrı olarak görülmemelidir. İyi bir evlilik, sevgi, saygı, iletişim, uyum, paylaşım gibi birçok unsura dayanır. İletişim kurma yeteneği, güven oluşturma, ortak değerlere sahip olma gibi faktörler de önemlidir.
Cinsel uyumsuzluk veya cinsellikte sorunlar yaşayan bir evlilik, çiftler arasında zorluklar yaratabilir. Ancak bu sorunlar, evliliği kötü bir hale getirme nedeni değildir. Çiftler, cinsel konularda yaşanan sorunları birlikte ele alabilir ve çözüm yolları bulabilirler. Yeterli iletişim, anlayış ve destekle birlikte terapi veya danışmanlık gibi dış yardım da kullanılabilir.
Cinsellik, her çift için farklılık gösteren kişisel bir konu olduğu için, evlilikteki cinsellik özgürlüğü de çiftlerin tercihlerine ve değerlerine bağlıdır. Bazı çiftler, cinsel özgürlüğe önem verirken, diğer çiftler daha sınırlı bir cinsel yaşamı tercih edebilir. Bu konuda çiftler arasındaki iletişim, birbirlerinin istek ve sınırlarını anlama ve saygı gösterme üzerine kurulmalıdır.
Sonuç olarak, evlilikte cinsellik, birçok etkenin yanı sıra önemli bir rol oynayabilir. Ancak, iyi bir evlilik için cinsellik tek başına yeterli değildir. İyi bir evlilik, çiftler arasındaki bağlılık, sevgi, iletişim, paylaşım ve uyum gibi farklı unsurları gerektirir. Her çiftin cinsel hayatı da kendi tercihlerine ve değerleri doğrultusunda şekillenir.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Cinsellik olmazsa evliliğin anlamı olmuyor ama ben sevişmeyi daha çok seviyorum eşime sürrprizler yapmayı mesela en sevdiğim şey eşimle arabada sevişmek hep evde yapmak cok sıkıcı bazen arada farklı şeyler de denemek lazım ben arabada karanlıkta sevişince çok zevk alıyorum yaşımız geçiyor diye içimizdeki heycanı öldürmeye gerek yok ben her zaman diri tutuyorum.
Cinsellik evliliğin tadı tuzudur. İyi bir cinsel performans aradaki bağı güçlendirir. Ben evleneceğim kişiyle ten uyumu kontrolü yapmam lazım yoksa evlendikten sonra cinsel performansı kötü olursa soğuyabilirim çünkü aşk evliliği yapsak bile aşk gelip geçici bir duygu. Her iki partnere de sekste yapılacak şeyler sorun değilse yaparlar, sekste özgür olunmamalı.
Evet cinsellik ten uyumu önemli monotonlaşmaması için her zaman daha farklı pozisyonlar, tahrik edici kostümler, oyuncaklar atmosferi değiştirmek ve daha farklı lokasyonlarda sevişmek