Aslında fetiş derken ne anladığına ne düşündüğüne bağlı bu. Ayak fetişinde ayağa karşı bir ilgi var kişinin ilgisi ne mesela o önemli. Bazı fetişler sapkınlık olabilir veya hastalık olabilir ama ayak el veya topuklu ayakkabı tam olarak öyle değil. Şöyle anlatayım ayak fetişi deyince fetis kelimesini kullanınca yargılayan sapkınlık diyen insanlar gördüm. Eğer bir kişi cinsel ilişkide fetiş nesnesi olmadan cinsel zevk alamıyorsa bu kişi hastadır mesela bir cinsellikte ayak olmadan zevk alamıyorsa hastadır ama ayak olmadan zevk alıyorsa bunda bir sıkıntı yoktur o zaman o kişinin ayağa karşı ayrıca ilgisi vardır mesela köprücük kemiğine ilgisi olan hoşuna giden biri gibi. Şimdi fetiş derken neye fetiş dediğin önemli. Ayak el tırnak fetişi için söylüyorum eğer ayak fetişi derken konunun tamamına fetiş diyorsan bunun hem hastalık boyutu hemde hastalık olmayan boyutu vardır Hstalık boyutuna örnek: Ayak olmadan cinsel zevk alamayan birisi. Yaşadığı cinsellikte illa ayak olması gerekiyor bu hastalıktır.
Hastalık olmayan boyutuna örnek : Ayaklara ilgi duyduğu halde cinsellik yaşarken ayaklar olmasa bile kişi zevk alıyorsa bu hastalık değildir.
Fetiş derken hastalık olana fetiş diyor da olabilirsin yani ayak olmadan cinsel zevk alamamaya ayak fetişi diyorsan bu hastalıktır o zaman hastalık olmayana yani ayak olmadan da cinsel zevk alan birine hasta diyemezsin fetişi varda diyemezsin ilgisi var dersin. re-state://background_color_rgba (0, 0, 0, 0), font_color_rgb (77, 77, 77), justifyLeft
İlgisi olabilir, o durumda çorabı da beğenmeyebilir hani. Varsa da çorabı çıkarmanın sana zararı yok (istemiyor olabilirsin, bu durumda da söylemen lazım ona.) Yani kısacası olabilir de olmayabilir de , olmasının kötü birşey olduğunu düşünmüyorum.