Kayınvalideler neden yatak olaylarına karışır?

Kayinvalidem bize geldi. Dun gece bizde kaldı.(evlerimiz birbirine cok yakin. 2 adim sonra bizde) Bizde eşimle odaya cekildik iftardan sonra. Kendisi de odaya cekildi. Uyumaya gitti. Sahura kadar bir seyler yapalim dedik esimle. Sevisirken odaya daldı. Ortam loştu. Ne gordu ya da gorebildi mi bilmiyorum. Pardon dedi çıktı. Sonra isimizi hallettikten, banyomuzu yaptiktan sonra biz çıktık. Ben uyuyakaldiniz, sahuru unuttunuz sandim o yuzden girdim. Kusura bakmayin dedi.

Sabahta kalktık oturuyoruz falan. Eşim ben biraz yatayim dedi gitti. Kaynanam memnun musun dedi. Neyden dedim. Eşinden dedi. (Anlamadim. Ne amacla soruyor) cok şükür guzel evlat yetistirmissin seviyorum oglunu, memnunum dedim.

Yatakta memnun musun dedi. Şaşırdım bir sey demedim. Eger bir sıkıntı varsa bana söyleyebilirsin. Tatmin olamiyorsan. Erken gelmesi falan varsa. Ortada kaliyorsan ya da bencillik ediyorsa sana karşı, bana rahatca soyleyebilirsin. Sen konusamiyorsan ya da konusmana ragmen seni dinlemiyorsa ben konuşurum.

Mesela erken geliyorsa ve bunu sorun etmiyorsa konusup doktora falan gitmesine ikna ederim. Bir sorun varsa her zaman gelip anlatabilirsin yadirgamam dedi.

Şok oldum. Bir sey diyemedim. Yine israrla bir sorun yok degil mi memnunsun dedi. Evet sorun yok dedim. Tamam dedi. Yani bu konuyu açması, rahat tavırları, konusmasi falan beni şaşırttı.

Kayinvalidenin bu olaylara girmesi ne kadar dogru sizce? Yoksa iyi mi yapıyor yani biz kadınlar bu tur sorunlari bazen kendi esimize bile soyleyemiyoruz. Bana acik kapi bıraktı bildiğiniz. Acik kapi birakti ama aileden biriyle boyle seyleri bir sorun varsa bile anlatmak ne kadar dogru orasi tartışılır.
Kayınvalideler neden yatak olaylarına karışır?