Kendi bakış açıma göre seks sekstir! İçeriğinde aşk olması alınan hazzı değiştirmez ya da tatmini. Ancak Russell aynı fikirde değil ve elbette bir çok kişi de bu konuda kendisiyle hemfikir.
Nedir bu konudaki fikirleriniz?

Merhaba iyi günler diliyorum,
Ben de bu sözü aynı şekilde katılıyorum çünkü cinsel ilişki iki kişinin birbirine güvenmesi duyguların olması, birbirini sevgili fizik ve bedenen istiyor olması önemlidir bundan dolayı aşk olmadan yaşanan cinsellik gelip geçicidir bir tarafım bağlanıp bir tarafım üzülmesine neden de olabilir, bundan dolayı Aşk eşittir seks diyebiliriz, başka olmadan yaşanan seks mastürbasyondan farkı yoktur.
Hiçbir kadın aşık olmadığı sevmediği bir adamla da cinsel ilişki içerisinde olmak istemez hatta konuyu cinsel birliktelik cinselsohbet bu gibi konular bile getirmez.
Bertrand Russell'a tüm kalbimle katılıyorum ve önünde saygıyla eğiliyorum. Bence aşk olmadan yapılan seks; ketçap ve mayonezsiz yenen patates kızartmasından farksızdır. Aşkla yapıldığında; tadı ve damağımızda bıraktığı zevk dalgası, nirvanaya ulaşabilecek bir şeyi sırf içgüdüleri tatmin etmek adına basit ve sıradan günlük bir olay seviyesine indirgemek, bence hem aşka hem de sekse yapılabilecek en büyük saygısızlıklardan biridir. Hatta daha da ileriye gidiyorum, aşkla yapılan seks; benim gözümde kalburüstü bir ressamın sanat dünyasına mâl olmuş tablolarından biri gibidir.
Elbette ki herkesin hayata, ikili ilişkilere ve cinselliğe bakış açısı ve beklentisi birbirinden farklı. Benim bu konuda ki fikrim ve hissiyatımsa duygusal olarak bağ kurmadığım biriyle fiziksel temasa da geçememem üzerinedir. Mental ve duygusal olarak arada bir çekim yoksa ve bana hitap etmiyorsa değil yatağıma hayatıma bile almıyorum o kişiyi.. Seçici olduğum bi gerçek kesinlikle kibirle ya da egoyla alakası yok sadece dediğim gibi beklentiler.. Keyifli geceler..
Cevap
43Cevap
Bana göre de tam tersi nedense..
Aşk olmadan seks olmaz düşüncesi, sadece dışarıya bunun böyle yansımasının toplumda bırakacağı olumsuz etkinin sonucudur..
Oysa asıl olan, içimizin ne hissettiğidir. O da cinsel tatminin, aşkla ilgisi olmadığıdır.. Bu konuda biraz tutarsızdır iç sesimizle dış dünyamız..
Bence aşk olmadan yapılan seks ile aşk ve şehvetle yapılan seks bir değil
Aynen katiliyorum ikisininde heyecanı farkli oluyor
Yaptığın her şeye bir anlam yüklemeyi seviyorsan, aşk seksi zirveye taşıyabilir. Çünkü öyle olacağına inanırsın. Kadınlar benim gördüğüm kadarıyla bir hazırlık dönemi yaşıyor. Direk çatır çatır sevişen hazır nazır olanlarda var elbet ama genel duruma bakıyor hatun. Sürekli verilen sevgi ve güven hissiyle hazırlanıyor. En sonunda davetkar bir form alıyor. O zaman harbiden zevk alıyor işte. Test edildi onaylandı.
Sonucta benle o yataga gidiyse amac beli zevk haz yani mutlu son bu sorunun cvb eskort birine sormak lazim:) onlar deneyimli ben buzaman kadar parayla biriyle birlikte olmadim yani o yuzden bu soruya uzagim tekseferlik iliskimde olmadi basit insan isi bence
Uygar insan değil yalnız her insan, her kültür için geçerli bu. Aşk ve seks birbirini tamamlar. Aşk bir çiçektir seks ile sulanır. Aşk olmadan da seksin tadı olmaz. Hemcinsler de birbiriyle ilişkiye giriyor gaylar lezler ama aralarında bir aşk duygusu yok onların. Bazen öyle bir görüntü veriyorlersa da bu tamamen şekil üzerinde bir şey.
Aşkla yapılan seks başkadır ama...
Kadın kadınsa her erkeği doyurur.
Öyle boyu değil işlevi diyip ortalıkta geziyor kadınlar ama seks yapmayı bilmiyor çoğu işlev arıyorlar ama kendileri uzanıp yatıyorlar.
Onu geçtim vücuduna bakmıyor bile.
Rus veya Latin bir kadın gelsin de seksi gör sen aşksız da zevk alıyor mu almıyor mu o erkek.
Vücuttur herşey insanlar vücudunu beğenmiyorsa karşısındakinin aşksız zevk alamam diyor.
Güzel vücut kalça göğüs dört dörtlük olursa sekse doyum olmaz.
Kadının vücudu kötüyse aşksız zevk alınmaz tabi.
Seks sadece içeri girip çıkmak değil ten uyumu ten güzelliği olucak kadında, bunlar yoksa adam tabi zevk almaz aşksız yapamam der.
Alınan haz değişmez ama bende hiç tanımadığım biriyle en az yarım saat muhabbet etmeden yapamam 😊 Biraz ısınmam lazım azıcık tanımam lazım. Konuşurken tartmam lazım, karakter analizi yapmam lazım. Aşk şart değil ama ısınamazsam yapamam.
Dürüst olmak gerekirse hiç cinsel ilişki yaşamadım ama açıkçası duygu olmadan pek zevk alabileceğimi sanmıyorum. Alsam bile duygu olan seksteki kadar alabileceğimi hiç sanmıyorum. Zaten bu yüzden eskorta gitmeyi falan da hiç istemem.
Belki daha önce benzet sorulara aynı cevabı vermiş olabilirim ama doğru söylemiş.
Beyinler uyuşmadan, yürekler ateşlenmeden, ruhlar dans etmeden olurmu hiç? cıks olmaz bence
Ben de sizin gibi düşünüyorum. Aşık olmadığımız birisiyle seks yapılabilir ve tam anlamıyla zevkte alınabilir.
Tatmin edici bir seks için aşka ihtiyaç olmadığını düşünüyorum 🙂
Ben de senin gibi düşünüyorum, biraz romantizm katmış Bertrand işin içine. Fazla dram yapmamak gerek ve ayrıca romantizm katacaksak da "seks sanattır" diyelim o daha mantıklı. xD
cinsel içgüdülerimizi yeterli derinlikte keşfedebilirsek belki aşkla onu harmanlayıp söz konusu tatmini de yaşayabiliriz.
Ben katılıyorum. Aşk olmadan seks sadece şu işim görülsünden ibaret olur. Ama işin içinde aşk varsa ruhunda doyar, vücudun da.
Sevemeyen bireylerin, sevmeyi bilmeyen kişilerin anlayacağını düşünmüyorum. Sevginize karşılık vererek sizinle olması ekstra zevk katıyor.
Russell i severim ama yanlis bence. Herkesin en nihayetinde aradigi töz baska.
Ask felsefede zaten yoktur.
Gidip eskortla da seks yapsam eşimle sevgilimle de yapsam aynı zevki alırım ama sekse duygular girince daha alevleniyor ilişki bence.
kesinlikle haklı ne kadar iyi fiziği olursa olsun sevmiyorsan yeterli zevk almassın alırsın da aynı zevki alamazsın
Alakasi yok 2 si bambaska bir sey cinsellikte aşk değil tutku ve heyecan lazım bence😀😀🙏
Arada cinsel çekim varsa sorun olmaz bence her şeyin içine sokmamaliyiz aşkı.
Ben o bertrand'i anlindan öpmek istiyorum, cok güzel Demis.
Bence yanlış yoksa hiç seks yapmadan aşık olacağın insanımı bekliycen
Katılmıyorum, aşk aşktır, seks de sekstir. Aşık olmadan da harika sejs deneyimi yaşayabiliyor insan.
Ben de aşk olmadan cinsellik yaşayamam. Her zaman dediğim bir şey vardır seks aşkın vücut bulmuş halidir
Kesinlikle doğru demiş, aşk Seksi gerektirir, seks aşkı bana göre de.
İnsanların yüzde 99 u birbirini sevmeden evleniyor, amaç istedikleri gün seks yapmaktır.
Aşkla yapılan seks duygularımızı en üst seviyede yaşamamızı sağlar
"Tam olarak tatmin edemezler" demiş. Orijinal sözünü bilmiyorum ama bu şekilde dediyse haklıdır.
Aslında aşk seksin bir nevi hissedilmesi de etken rol oynuyor. Bu rol tamda yatakta ortaya çıkıyor...
ne yani şimdi birini beğenip seks yapınca barbarmı oluyor insan bence seks ile duygusallık bambaşka şeyler
Üstat söylemiş üzerine laf düşmez
Ben çekime inanıyorum, seks öncesi duyulan çekim hazzı üstlere taşıyacağı kanaatindeyim.
Aşk olanla da olmayanla da seks yapılır. O başka seks başka
“Seks seks değildir!” İçinde aşk varsa haz ve zevk x987838 şeklinde daha fazla olacaktır. Birisiyle duygusal bir şeyler yaşamadığın birisiyle yapılan seks ve aşk yaşadığın kişiyle yaşanılan seks asla bir olmaz. Kıyası bile saçma.!
Cubbelide haram diyor ama 5 karısıyla jet ski ye biniyor
B. Russell oldukça haklı.. 💯
İkisinin bağımsız olduğunu düşünüyorum
Ben de aynısını düşünüyorum
Sana katılmıyorum zira aş hazzı delirtir😃
Her kadına aşık olunmaz her kadınla seks yapılmaz
Aşk zaten üremen için var.
Aşk varsa güzel.
Bu eşinle güzeldir..
Emin değilim.
Doğru söze nedenir
Doğrudur bence 😊