Ablam eniştemin yetersizliğinden dolayı kötü bir evlilik geçiriyor önden bunu anlamak mümkün mü görücü usulü evlilikte
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Valla bacım gözlerde röntgen olsa çekerdik ama yani görücü de olsa iki çıkıp bir şey içip konuşulur ya isteme sabah öğlen nişan akşama nikâh yok ya en az altı ay lazım geçmeli evleniyor sun manavdan karpuz almıyorsun bazı şeyleri konuşmak yanlış değil tüm hayatın onla geçecek sonuçta
32 Yorumla
Soran+1 yılDirekt sorabilir miyim yani
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüşüncelerin tamamen hatalı. Büyük penis max zevk anlamına kesinlikle gelmez. Ablanın sorunu küçük penis ile alakalı değil. En az 12-13 vardır ve bir bayan İçin bu yeterli. Sorun ne biliyormusun.
orgazm fiziksel bir şey değildir. Tamamen psikolojiksel bir durumdur. Her bayanın evlenmeden önce çok etkili mast teknikleri ile önce orgazm olma alışkanlığını daha sonrada kısa sürede orgazm olma alışkanlığını kazanması lazım. Eğer bu alışkanlığı kazanmazsa ilişkiden orgazm olman imkansız. Penis 25 Cm olsa ve içinde 15 dk kalsa bile orgazm olamazsın.
Yani evlenmeden önce kendini evliliğe hazırlaman lazım. Eğer bunu yapmazsan evlilikte çok ciddi orgazm sorunu yaşarsın.
bunun İçin çok yönlü uyarılma sağlayan çok etkili mast teknikleri ile önce kısa sürede orgazm olma alışkanlığını daha sonrada kısa sürede orgazm olma alışkanlığını kazanman lazım.13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki şimdi sıra geldi sana sormam gereken soruya.
Mast ile tam orgazm olma alışkanlığını kazandın mı bakayım.
Mast ile tam orgazm nedir dersen
Mast en az 15 dk sürecek ve
Bacaklarda çok yoğun uyuşma
Vücutta çok şiddetli titreme
Vajinanın kalp atışı gibi yoğun kasılması
Ve geçici bilinç kaybı olması lazım 😊😊
Bunların hepsi yoğun olmuyorsa kullandığın mast tekniği hatalı demektir. 😊😊
Peki tam orgazm olabiliyormusun bakayım 😊😊
Cevap sahibi+1 yıl@Yengeckzz dm den yazdım 😊
+1 yılAyıbı yok bunun. Cinsel yetersizlik boşanma sebebi zaten. Bunu önceden bilmek en doğal hakkın. Baş başa konuşurken sor incitmeden. Sonradan sıkıntı çekmek istemiyorum de. Sen evlenince benim cinsel organım olmadığını görsen boşanmaz mısın? falan de laf yap biraz.
30 Yorumla

Görücü usulüyle bunu anlamak çok zor. Bu durum için ben nişanlılık evresinde sorulabileceğini düşünüyorum. Zaten ufak bir öğrenme belirtisi istediğimizde kendileri direkt paylaşacaktır. Boyut işlev konusu için evliliğe geçilmeden önceki son aşama olan nişanda partnerler birbirleriyle ilgili tüm bilgileri öğrenmeli.
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
11
Cevap
86Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı. Evet. Bende görücü usulü ile evlendim. Çay bahçesinde çay içerken eşime dedim ki sana bi soru soracağım benim için hayırlısı vereceğin cevaptadır. Buyur sor dedi. Bakiremisin daha önce bi erkekle ilişkin oldumu HAYIR dedi. Benim için hayırlısı olacaksın dedim. Senin sorun var mı dedim yok dedi. Yani demek istediğim açık açık sor. İlerde yaşanabilecek sorunlar için sormalısın.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılTanışma aşamasında veya nişanlılıkta bu tür konular hakkında konuşup bilgi edinilmesi lazımki ilerde sorun yaşanmasın, küçük bir cinsel organ tabiki kadını mutsuz eder, hadi onuda geçtim çogu erkek yetersiz ve kendi zevklerini düşündüyü için evlilinlerde mutsuzluk yaşanıyor,
Tavsiyem ablan kocasını alıp karşısına oturup herşeyi açık açık konuşması lazım yoksa ablan için ömür boyu renksiz saglıksız monoton seks hayatı olur buda onun için iyi olmaz10 Yorumla 1. Karşına alıp konuşsan tüm erkekler gibi ben harikayım der
2. Öncesinde aç bir boyuna posuna bakayım dmen olmaz ilişki için açtırman bakman gerek ya da birbirinize nude atarak görebilrisin
3. Ablanla nasıl bu konuyu açtınız merak ettim yani ya da herkes böylemi 🤔24 Yorumla
Soran+1 yılAbla kardeşiz sonuçta konuşuruz her şeyi
Soran+1 yılEvet o kötü oluyor 😂
+1 yılKonuşursan sorarsan görmek istersen evlenme öncesi partnerinden istersin olur... ablan icin üzgünüm... ya güvenilir sırdaş biriyle gizli iliski yasamali ya da bosanmali
24 Yorumla- +1 yıl
Ayni sehirde olsak ablamla tanismak isterdim
Soran+1 yılTesettürlüyüz
- +1 yıl
Sorun degil
- +1 yıl
istermi?
+1 yılGörücü usulünde böyle bir şeyi öğrenmek imkansız. Çok kasıntı resmî şekilde evleniyorlar. Arada büyükler olduğundan falan sanırım. Açık açık da sorulmaz :/
13 Yorumla
Soran+1 yılŞans tamamen yani
- +1 yıl
Öyle bir evlenme şeklinde evet. Çevrende her insanın dediği şeye de inanma. Biraz abartmış ablan. Tek başına ölçüt değildir bahsettiği şey.
- +1 yıl
Görücü usulde olsa konuşulabilir bu tamamen iki kişinin arasında gelişen muhabbetle alakalı bir şey.
Boy konusu var ama bu tek etken degil. Cinsel organi kucuk bile olsa cok tatmin edici seks hayati olabilir. Libidosu, cinsel organinin buyuklugu gobi seyler etkilidir ama bunu yapmadan anlamanin yolu yoktur. Onden bir oncu gonderip cinsellik yasatip performansini ancak o sekilde ogrenebilirsin. Cinsel performans baslarda kotude olsa duzenli cinsel haya onu rayina oturtur.
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılMaalesef anlayamazsın çünkü genelde konuşurken mangalda kül bırakmazlar.
Evlenmeden önce azda olsa yakinlasip pantolonun üzerinden okşa biraz fikrin olur.
Tesetturluyum deme daha iyi sevisiyorsunuz eminim26 Yorumla
Soran+1 yılTesettürlüler daha iyi diye bir algı var aka daha denemedim hiç
- +1 yıl
Sence neden böyle bir algı var
Soran+1 yılBilmiyorum
- +1 yıl
Turkiyede ki tesettürlü kadınların %67 gibi büyük bir oranının aile ve toplum ne der baskısından kapandığını ve ergenlik döneminden beri erkeklerin öcü gibi tanıtıldığıni biliyormuydun
- +1 yıl
@Yengeckzz vay efendim kimler teşrif etmişler.
Burçdaş hosgeldin 🤭
+1 yılTürk erkeklerinin 100de 99u kadın boşalmadan 1 kez yapıp sırtını dönüp yatar erkek dediğin eme yalaya kadınını 2 kez boşalttıktan sonra ilişkiye başlayıp en az peş peşe 5 kez yapmalı kadını erkegine tapar ozaman
20 Yorumla
+1 yılYetersizlikten kastın nedir? Yani erken boşalma, iktidarsızlık gibi problemlermi var? Görücü usulü evlilikler sadece seks konusunda değil her anlamda muammadır,, işlevini değil karakterini bile bilemezsin
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,8b cevap paylaştı. Sorarsın bu kadar takıyorsan 😁 enişteninki çok mu kötüymüş
26 Yorumla
Soran+1 yıl8 cm
Soran+1 yılMesela
Sakınan göze çöp batar derler. Şimdi sana kesin küçük, erken boşalan bir şey denk gelir!
21 Yorumla
Soran+1 yılAllah korusun
- Cinsel Yaşam konusunda 690 cevap paylaştı.
+1 yılGörücü usulünde gerçekten anlaman zor biraz yakınlaşmadan
22 Yorumla
Soran+1 yılTesettürlüyüm mümkün değil o
- +1 yıl
Onun ereksiyon olduğu bir anı yakalamak faydalı olabilir
Cinsel Yaşam konusunda 2,4b cevap paylaştı. nişanlılıkta nişanlıyla yatmadığın sürecebunu anlayamazsın... ablanda bunu doğal sonucunu yaşıyor...
bakirelik gibi sorunun yoksa sen deneyebilirsin... beğenmezsen nişanlıyken ayrılabilirsin... görücü usulünde pek olabileceğini zannetmesemde...23 Yorumla
Soran+1 yılYok yapamam öyle
- +1 yıl
Önümüz yaz , beraber denize gidin. Eline koluna falan dokun çadır kurulursa şortta sıkıntı yok.
+1 yılOrta parmağının yanındaki parmak orta parmağa yakınsa boyu tatmin edicidir
16 Yorumla- +1 yıl
Yüzük parmağı işaret parmağından uzunsa penisi büyüktür diye bir araştırma var.
Onu mu kastediyorsun acaba? - +1 yıl
Evet bu bilimsel kanıtlı
- +1 yıl
Kendimden biliyorum da 🤭🤭
Sence ideali ne kadar? - +1 yıl
Evet var
- +1 yıl
Bana cevap vermedin, sence ideali ne kadar olmalı?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAblan eniştenin penisinin küçük olduğunu söylemiş de neye göre kime göre küçük?
Sana göre yeterlilik nedir? Penisi ne kadar olmalı, ne kadar sürede boşalmalı?
Bunlardan önce sen kendi vücudunu tanıyor musun, ne kadar sürede tatmin olacağını biliyor musun?11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl8 cm çok küçükmüş gerçekten :/ Micro penis için tedaviler var.
Sence 20 cm nasıl?
hadi diyelimki boyunu ögrendin bi şekilde tamam dedin ya adamın perfomansı kötüyse nolcak😂 erken boşalıyosa ya da yaparken sertleşmesi kayboluyosa ya da 1 posta atıp bi daha yapmyosa😜
12 Yorumla
Soran+1 yılHer türlü süpriz yani
+1 yılSorarsan öğrenirsin. Ama erkeklerin %90'ı bu konuda yalan söyler.
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 16,1b cevap paylaştı. zaten evlenmeden once bence bunu konuşmak beklentileri söylemek en dogru olanı ama bunu konuşunada erkek sapık kadınlar da orspu gözüyle bakılıyor
39 Yorumla- +1 yıl
Öyledir de bence her şey konuşmak ile çözülür insan gibi anlatırsın karşıdakine oda insan gibi dinleyip çaba göstermeli ki başka sorun var ise bu işin ehline giderisn profesyonel yardım filan çoğu şey konuşulmadı için veya karşıdakinin düşünce ve isteklerine saygı duyulmadi sn benden iyi mi bilecen kafası yüzünden halledilemiyor
Tesettürlü birisi büyük pipi arıyor. :D Tanrı iyi sabrediyor gerçekten... :D
31 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka
- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılTamamen kapalı kutu unu yapman için ya altına yatacak ya da açıp bakacaksın
Ha şöyle bir durum varbüyük olsa ne olacak cinsellikle arası yoksa oda sıkıntı10 Yorumla Esasında boyundan ziyade kalınlığı önemli. 15 cm altı küçük olur ama kalınlık daha önemlidir. Onu evlenmeden önce nasıl deneyimler, nasıl öğrenir orasını bilemem sizin adınıza.
10 YorumlaMetre gönderebilirim... Hediye.
Önce ölçmem lazım dersin...
Bu cevabım dalga geçer gibi geliyor olabilir ama değil... Soruna tek cevap bu yani.
.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılYaşamadan anlamak zor. Evlenmeden olmazcıysan ne çıkarsa bahtına artık. Ki tabularını kırmandan yanayım ben şahsen. Bunca şeylere rağmen evlenmeden olmaz demek çok ama çok saçma.
10 Yorumla
+1 yıl
😂😂
20 YorumlaGörücü usulüyse bahtına ne çıkarsa... İşaretler var ama yanıltır. En iyisi evlenmeden önce deneme turu atmak
20 YorumlaTestler var bunun için
Alete ilaç veriyorlar
Sertleşme oluyorOlmazsa sorun var demek Ama kim kabul eder bimem10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılKesinle hayır ikiside bunuda bilgi sahibi değil ise zaten birşey söyleyemez bu soruyu sormak karşındakine ayrı bir cesaret ister zor iş😀😀😀
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDeğil. Adı üstünde kadın erkek hayvan pazarına gitmiş gibi ya da pazara vura vura tadına bakmaya çalışıyor etin ya da karpuzun 😂 Sex=evlilik diyenlerin sonu böle olması dilekleriyle. İkisi aynı şey değil bariz.
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. aç lan bakacam beni doyurabilecekmi dersin :) ama bazen kazma sapı gibi olupta kalkmayanda var. şansına ne gelirse artık :(
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 773 cevap paylaştı. Biraz tanışın kaynaşın sonra dersin bir tlf onda karşılıklı seks yapalım dersin göster dersin öyle olur gider
10 Yorumla
+1 yılArada bir on sevişme ya da tanışma seksi yaşanabilir... bu arada ablanla tanışmak güzel olur du.
12 Yorumla
Soran+1 yılİkimiz de tesettürlüyüz
- +1 yıl
Tesettürlü olmak yaşamaya engel değil ki hayatın zevkini yaşamak herkesin hakkıdır özellikle de kadınların hakkıdır. Özelden daha rahat ve detaylı Konuşalım mı bu konuda yazabilirmisin ?
Boyutuysa sorun ya sorucaksınız ya da göstericek başka bir yolu yok, hani ayağı büyük falan filan onlar hikaye 😂
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKonuşmadan anlamak mümkün değil. Evlilik öncesi ilişki yaşanmasa da bu tür konular konuşulmalı.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMalesef piyango dan amorti de çıkabilir piyangoyu kazanabilirsinde.
20 Yorumla
+1 yılEvlenmeden önce cinsel ilişkiye sıcak hatta gerekli bakıyorum
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖpüp kaldırdım okşadım sonra öğrendim evlenmeden önce arkadaşım uyardı yap diye memnunum 😂
35 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl8cm'mi çok küçük bu benim yeğenin daha büyük 😊micropenise girer
Soran+1 yılMaalesef
Cevap sahibi+1 yılBebek gibi pipisi onun. bahsettiğim çocuk 7 yaşında ablam giydiriver dedi gördüm
Soran+1 yılGenetik sanırım yani koskoca adam işte bu
Cevap sahibi+1 yılÇocuğun 12-13 vardı büyümüş 😊çok şaşırdım onun çok büyük olur ne bileyim ama
ne yettersızlıgı kız baksana herkesın 18-20 cm seyı var 2 saat aralıksız gıt gel yapıyor
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. O kişiyle cinsel ilişki yaşanmadan maalesef bunu anlayamazsın..
10 Yorumlabence karşına alıp konusabilirsiniz nişanlı zamanında
10 Yorumla
+1 yılNısan evresine geçiş döneminde sevişebilirsin anca öyle
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,6b cevap paylaştı. Önceden ölçü alacaksın gibi olmuş sorun, ablanın evliliğinde ki sorun ne ki?
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılZaten görücü uslü evliliktende birşey beklemek lazım o sekilde evlenenlerin çoğu hayatinda kız eli tutmamış erkekler ne bilsinler kadını mutlu etmeyi
12 Yorumla
Soran+1 yılO kadar mı vahim ya
Cevap sahibi+1 yılEvet kızlarla konusabilen kızdan anlayan işini bilen adam görücüye gerek duymaz zaten kendi bulur kızı görücü usulü evlencem dersen sana büyük ihtimal deneyimsiz bir kızla sohbet dahi etmemiş biri denk düşer büyük ihtimal
+1 yılİşte o yüzden diyorum evlenmeden ten uyumu denenmeli
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAblanın tam sorunu ne yani eniştenin ve yaşları kaç ne zamandır evliler
12 Yorumla
Soran+1 yılÜç yıllık evliler boyu kısaymış
Cevap sahibi+1 yılBaya olmuş evleneli yaşları neydi ki boyu kısa ise belki tam zevki anlamıyordur ve kalında değildir ama bu şekilde gitmez evlilikleri nereye kadar gidecek ya aldatacak ya da boşanır
Gizli Üye(18-24)+1 yılkonuş ve deki gitsin ve rapor alsın doktordan mühürlü rapor getirsin sana sağlığı yerinde diye. değilse evlenmeni önermem aşk cinsellikten geçiyor
10 Yorumla
+1 yılMerak ettiğim sen nereden biliyorsun ablanın durumunu? Bilmenin yolu da o kişiyle önceden ilişki yaşaman yoksa imkansız anlaman
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılBi tanışma seksi yapılır önden 😂
55 Yorumla
Soran+1 yılTesettürlüyüm
- +1 yıl
O zaman anlamak zor anlayamazsın bi sevişme olmadan
- +1 yıl
@FotoModel bende espiri olsun dedim de olmadı 😂
Gizli Üye(30-35)+1 yılAnlaşılır çokta kolay hemde
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Soran+1 yılGizlisin
Cevap sahibi+1 yılActim
Gizli Üye(30-35)+1 yılBunu anlat evleneceğin kişiye Hiç olmadı oral yap evleneceğin kişiye görmüş olursun
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 4,2b cevap paylaştı.
+1 yıleskı sevgılısını arastırıp ona sor ya da bır deneme surusu yap
10 Yorumla Nasibinde ne varsa artık
20 Yorumla
+1 yılSans ne çıkacağı bilinmez
20 Yorumla
+1 yılŞans işi, kesinlikle bilemezsin
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2,2b cevap paylaştı. Önceden konuşulabilir ve konuşulmalı
20 Yorumla
+1 yılÖnemli olan boyutu değil işlevi
20 Yorumlasüpriz ne çıkarsa bahtına 😊🤤
20 Yorumla
+1 yılTanistir ablanla beni diyurayim hersey aramizda sox
10 YorumlaHelal nude var diyanet açıkladı
33 Yorumla- +1 yıl
Hahahah
+1 yılEvlenceğin insanın ahlakı önemli.
12 Yorumla
Soran+1 yılTabi ki en önemlisi o ama tek önemli şey değil
- +1 yıl
tm da bunu abartmaya gerek yok bence
+1 yılyok be nereden anlayacaksın
12 Yorumla
Soran+1 yılEl boyuyla alakalı dedi birisi ama doğru mu
- +1 yıl
alakası yok hadi diyelim ki dediğin gibi az çalışıyorsa yine hüsran
- Devamını Gör (37)
Devamını Gör(82)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Evlenmeden önce cinsel organ konusunda fikir edinmek mümkün mü?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler