Bununla ilgili bu işin “çetelesini” tutan da benzer bir danışanım, sonrasında dostum olmuştu. 3 Haziran’da başlayıp 16 Temmuz’da sonlanan listedeki bahaneler şu şekilde: - Dizi izliyorum. (Friends'in tekrar bölümü) - Kendimi terli ve iğrenç hissediyorum. Duş almam gerek.” (Ertesi sabaha kadar duş almadı.) - Yorgunum. - Üstümde hâlâ dünden kalan kırgınlık var. - Film izlemeye çalışıyorum. (15 dakika sonra uyuyakaldı.) - Çok sarhoşum ve çok yedim. - Duş alacak ve akşam yemeği için hazırlanacak kadar vaktim yok. (Daha 20 dakikamız vardı.) - Spordan yeni geldim ve kendimi pis hissediyorum. (Ertesi sabaha kadar duş almadı.) - Erken kalkmam lazım. - Çok sarhoşsun. - İğrenç hissediyorum. - İyi hissetmiyorum. Çok yedim. - Terli ve iğrencim. Ve yorgunum. - Sanırım hasta oluyorum. - Hâlâ tam iyileşmedim. - Duş almam lazım, kendimi iğrenç hissediyorum. - Çok yorgunum. - Hayır. - Dizi izliyorum. Bir şey kaçırmak istemiyorum.
Listede yer alan bahanelerin yanı sıra kadının bu süreç içerisinde beş kere sözsüz olarak eşiyle sevişmeyi reddettiği, üç kez ise birlikte olduğunu da ekleyelim. Sonuç mu? İş gezisine çıkan erkek, eşine bıraktığı notunda artık eşini '' bir daha hiç özlemeyeceğini yazarak terk etme kararı aldı...'' Haydi biraz da sorunuza bilgi ekleyelim... Konunun nedenselliğine bir bakılırsa, bu durum doğal olarak Amerikan ilaç pazarında büyük ses getiren bir konu durumunda. Erkekteki cinsel iktidarsızlığa karşı kullanılan ilaçlar toplum tarafından da artık kabul edilmiş durumda. Çünkü erkekteki cinsel iktidarsızlıkla ilgili genel kabul, erkeğin potansiyel olarak her zaman istediği, ama her zaman yapamadığı yönünde. Kadında ise durum tam tersi: Her zaman yapabiliyorlar, ama her zaman istemiyorlar. O zaman şu soru geliyor akla: Her zaman cinsel isteği olmayan biri hasta mıdır?
Bu soruyu yanıtlamak için bilim adamı olmaya gerek yok. Yanıt gayet açık ve basit. Her zaman cinsel isteği olmayan biri, hayır, hasta değildir. Ama şunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eğer bir kadın cinsel işteği olmadığı için kendini değersiz hissediyorsa ve kadınlığını sorguluyorsa, mutlaka profesyonel bir yardıma ihtiyacı vardır.
Burada kadın cinsellik mi istemiyor yoksa eşine karşı ilgilisi bittiği için eşiyle cinsellik yaşayı mı istemiyor, yani ilgi duyduğu başka biri olsa onunla yapabilir mi? Çok ince bir çizgi var arada galiba.
@H2__O ''Listede yer alan bahanelerin yanı sıra kadının bu süreç içerisinde beş kere sözsüz olarak eşiyle sevişmeyi reddettiği, üç kez ise birlikte olduğunu da ekleyelim...'' Evet ilgi sorunu var. Fakat kadını terapiye alamadığımız için. Sorun çözümlenmek yerine. İlişki bitirildi.
Böyle bir durumda öncelik olarak eşimin kalbini kırmamak için özen göstermeyi tercih ederim ve her erkekte böyle davranması daha doğru olur. Çünkü kadınlar erkekler kadar cinsel isteklerini her zaman söyleme imkanı cesaretini bulamazlar. Kadınların özel halleri başlamadan önce çok istekli olurlar o zaman kırmamak gerekiyor en azından isteğiniz yoksa dahi kadını rahatlatmak gibi Bir fedakarlık yapılmalı bu da mümkün olmadığı zaman güzelce açıklama yaparak telafi edeceğiz diyerek daha sonra da fazlasıyla cinsel sürprizler yaparak gönlünü almalısınız.
" Bugün çok yorgunum ya da havamda değilim yarına ertelesek olur mu" diye açıkça söylerim. Gerçekten yorgun, hasta ya da moralim bozuk değilse de reddetmem, canım istemiyor demem yani. Reddetmek ve reddedilmek hoş şeyler değil, partnerimi de soğutmak istemem.
Genelde reddedilmeye programlı olan erkek, nasıl reddeder hiç bilemedim. Verilecek her cevap performansla ilişkilendirilebileceği korkusu var. Hiçbir erkek tercih etmez bu durumu.
Ama soruyu şöyle ele alıyorum, "nasıl reddedilmek istersin?"
Net bir sekilde yumuşak bir söylem tercih ederim, kıvırmaya gerek yok.
*Yine mi seks? *Daha dün, önceki gün, sabah her neyse yapmadık mı? *Senin aklın başka şeye çalışmıyor mu?
gibi rencide olunacak sözler partnerden soğutur, hatta değişime bile neden olur.
Biz erkekler öyle baskın bir hormonla yaşıyoruz ki, yönetmek gerçekten çok zor.
Erkek olarak bir kadını reddedersen sonuçlarına katlanırsın. Bence kadınları bu konuda reddetmek en büyük hatalardan biridir. Erkekler dokunmatiktir zaten canı istemese de iki dökün tahrik edici birşey yap kıvama gelir zaten. :) Kadınlar için belki bahane üretilebilir ama erkeklerde o bahane üretme olayı zararlı. Kadın bunu unutmaz ve inat ettim mi 3 ay dokundurtmaz tehlikeli sular bunlar :)
Bazen bende mi sorun var diye düşünüyorum. En sinirli, en öfkeli, en yorgun ya da en düşük modumda bile bir sefer bile isteksiz olamadım. İstemediğim bir zaman olmadı. Hiç bir duygusal ya da fiziksel durum bu isteği köreltmedi. O yüzden de bunu hiç düşünmedim. Bu yüzden de istemiyorum diye tribim bile 0,5 dk geçemedi. Bir gün 1 dk bulursam kendi rekorumu kıracağım inşallah. O yüzden de bir bahanem olmadı, olamadı.
Ha zaten işde müdür evde sen bi salın beni orda iş yerinde enerjiniz düşük derler sende yetersiz bakiye gibi davran bu gece ben dükkanı kapattım güzelim derim 😄
İş hayatından, futboldan ve siyasetten bahsederim zaten canı sıkılır onun da. Ama zaten hayatımda olan birine direkt söylerim ben. Çünkü bu daha net ve bilmesi gerekir
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bir anda midem bulandı benim, neden dersin? Yediğim bir şey mi dokundu acaba?🤔
Direkt söylüyrum canım istemiyor şimdi diye. Tabi ki sadece seks istemediğimi özellikle belirtiyorum, karşımdakini istemiyor muşum gibi kırıcı bir anlam çıkmaması için.
Konuyu değiştiririm daha da ısrar ederse. Bu konuyu kapatalım derim. Daha da ısrar ederse işim var gitmem lazım derim. Daha da ısrar ederse şarjım bitiyor derim. Çıkar eve gelirse ben çıkıyordum derim. Daha da ısrar ederse yatırır... rim.
A seksüel erkek de var. Canı cinsellik isteyip bunu yapmak istemeyende var. Sonuçta vücudun isteyebilir, gönlün isteyebilir ama aklın buna izin vermeyebilir. Aklın ister, gönlün ister vücudun istemeyebilir. Üç tane etkenin aynı zamanda istemesi lazım. Karşı tarafında aynı şekilde. Bunun denk gelmesi için de çaba sarf etmek gerek derken bu konuda arayış içinde olmamak lazım bence. Yoksa herkesin canı cinsellik ister ama az ama çok. A seksüeller hariç. Kendimden örnek vereyim libidom yüksek diye cinselliği seviyorum diye her yanaşan kadına taviz vereceğim anlamı asla çıkmaz. Erkek olsamda Bedenim yol geçen hanı değil sonuçta.
Şu ana kadar böyle istememe durumum olmadığı için bir şey diyemeyeceğim ama kız arkadaşım genelde adet gördüğünü söylüyor yemiyorum tabi ama istemiyorsa istemiyordur üstüne gitmem
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ben red etmezdim heran hazırım beni hoşbut ediyorsa tabiki