Aslında bir sorun yok çözümünde
* Ten hissi veren ekstra ince prezervatifler var OKEY Tenn, Zero gibi. Bunlara şans verebilirsiniz
* Hormon kullanmak istememen mantıklı ancak milyarlarca kadın bu hapları kullanıyor. Çocuk istediğinizde bırakırsın.
* Eşin de sorumluluk almalı. Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Risklidir.
* Doğurgan dönemlerine gelen günlerde korunun sadece o zaman. Eminim takvimden takip ediyorsundur. O günlerde ya ilişkiden kaçının ya da sadece o dönem prezervatif kullanın.
* Daha detaylı seçenekler için bir jinekoloğa mutlaka danışılmalı.135 Yorumla- Soran+1 yıl
Ne güzel çok detaylı yazmışsın. Çok teşekkür ederim. Baştan başlayıp deneyeceğim.
- +1 yıl
Doğurgan günleri nerden anlayacağız?
- +1 yıl
@Albenineyaparsanyap2 28 günlük düzenli bir döngüye sahip kadınlar 14. günde yumurtlarlar. Döngün bundan daha uzun sürüyorsa; örneğin 35 günse, 19. ile 25. günler arasında doğurgan olma olasılığı yüksektir. 23 günlük daha kısa bir döngüye sahipseniz, 7. ila 13. günler arasında yumurtlama olur. Adet günlerini takip eden uygulamalar var onlarla belirlenir
- +1 yıl
Teşekkürler
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Bunu evlenmeden önce çözseydiniz keşke. Aynı durumda ben de kaldım (evli olmadan) ve cidden içinden çıkılmaz bir ikilem. Sonunda kendimden ödün verdim ve prezervatif kullanmaya başladım ama kesinlikle cinsel ilişkiden memnun değildim ve biraz da ters bi herif olduğum için bunu da her fırsatta dışa vuruyordum gerek sözlerimle gerek davranışlarımla. Beni buna mecbur eden partnerim de benim kadar keyifsiz kalsın diye.
Prezervatif cidden can sıkacak derecede hissiz bir şey. Kadınlar anlamak istemiyor bunu çünkü onlar adına dünyalar değişmiyor prezervatifle. Zaten g noktası, klitoris, vajinanın kendisi, meme uçları derken erkekten kat be kat daha fazla zevk almanıza rağmen hap kullanmamak için erkeğin azıcık aldığı zevke de göz dikiyorsunuz.
Haplar faydalıdır vs demiyorum kesinlikle, araştırma bile yapmadım pek bu konuya dair. Ancak erkekler için haplar son yıllarda çıktı ve kadınlar için olan haplar kadar geliştirilmiş değiller. Dolayısıyla prezervatifsiz bir korunma yöntemi olarak en güvenlisi kadının hapları. Bir doktora danışıp, detaylı ve gerçek bilgiler edinilerek kullanılmasında sakınca görmüyorum.12 Yorumla- Soran+1 yıl
@Beybii22 O kadar haklisin ki... altina imzami atarim...
Cinsel Yaşam konusunda 414 cevap paylaştı. tavsıyem hap veya ılac kullanma regl de duzensızlık olur ve hormonal olarakta etkıler. spıral taktırabılırsın veya eskı kız arkadasımda vardı sag kolunun altına prınc tanesı kadar bırsey yerletstırmıs doktr derı altına hamılelıgı onluyordu onu arastırıp yaptırabılırsın baska yontemlerde vardır tabı. prezervatıf takınca erkek pek zevk almıyor ten tene degmelı hıssetmelı ıkı tarafta. bosalacagı zaman dısarı cıkarma ısıde guvenlı degıl bı anlık gecıkme hamılelık yapabılır kı ıce bosalmayınca zevkıde cıkmaz pek
00 Yorumla
İlişki esnasında eğer erkek kontrolünü sağlayabilirse ilişkiyi dışarıda sonlandırabilirsiniz. Bunu başarabileceğinizi düşünüyorsanız bu şekilde korunan bir sürü insan var fakat risk her zaman mevcut maalesef.
31 Yorumla- Soran+1 yıl
@burbie Evet dedigin gibi risk her zaman var... Acikcasi hepsini sirayla deniyoruz...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
72Cevap
- +1 yıl
Aslında korumanın Başka Yol Yok bence ilaçlara falan filan başvurmaktan sa Sen sevgilini ya da eşini Kondom kullanması konusunda ikna et çünkü en güzel bir koruma yöntemidir Çünkü ben de birçok ilişki yem bu şekil girdim bazı erkekler Çünkü kondumu taktığı zaman fazla zevk alamayacağını söyler aslında öyle bir şey yok Dar seçtikten sonra yani kondomu dar seçtikten sonra çok da güzel zevk alınıyor ama onu ona bir şekilde ikna etmen lazım Yapacak bir şey yok çünkü o ilaçları kullanman seni ileride farklı hastalıklarla karşı karşıya kalmasına sebep olabilir
11 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Bende kontrol haplarıyla korunali 1 ay oldu gayet memnunum herhangi bi hormonal degisiklik yapmadı reglde duzene girdi ilacın ismi YASMİN eczanede reçetesiz satılıyor fiyatı 57lira bunu reglin bittikten ertesi gün sonra kullanmaya başla hergun aynı saatte al aksatma saatlerini memnun kalicaksin
53 Yorumla- Soran+1 yıl
ben de etkileri pek iyi olmuyor
- Cevap sahibi+1 yıl
Ama hepsi aynı etkiyi vermiyor sadece 1 ay kullan memnun kalicaksin emin ol
- Soran+1 yıl
Bir deneyecegim seni dinleyip bir ay icin
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hap kullanma. Kullanan biri olarak soyluyorum. Ben tedavi amacli kullandim zor dayandim, sabrettim sirf sagligim icin. 15 dk lik zevk icin her gun o ilaci yutmak akil kârı değil. 15 dk lik zevk icinde onun onca yan etkisini cekmekte akil kârı degil. Kondom her zaman daha iyi. Bunun dışında turkiye de yaygin degil pek sanirim ama spermleri öldürücü kapsuller oluyor. Ya da bir baska korunma yontemi de takvim yontemi.
52 Yorumla- +1 yıl
Takvinim yöntemi nedir?
- Soran+1 yıl
hicbiri uygun degil maalesef
Prezervatif en güzel yol. Kendisini birazcık düşünmemesi gerekir. Ama aklıma gelen ilk şey belki çocuk istiyordur da böyle saçma bir bahane bulmuştur. Neyse oturup konuş ilaç almaktansa onun prezervatif takması daha mantıklı
52 Yorumla- +1 yıl
peki rahatsız olmuyor musun kondomdan ya da ince mi kullanıyorsun
- Soran+1 yıl
@aytunalb Sana yuzdeyuz katiliyorum. Kesinlikle prezervatif takmasi gerekiyor onun.
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Why not both? Vücut alışıyor doğum kontrol haplarına, zaten almadan önce jinekoloğuna danışmanı önerebilirim. Yani IUD ve kola sokulan çubuklar gibi şeyler de var onlar da seçenek ama jinekoloğun daha sağlıklı bir çözüm önerebilir.
Not: Kadın prezervatifleri de var ve sırf kocan hissetmiyor diye ilaca da başlama yani en sağlıklı seçenek neyse onu uygulayın31 Yorumla- Soran+1 yıl
Cok guzel bir tavsiye. Bu konuyu jinekologumla konusacagim <3 <3 <3 <3 <3
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Biz de de öyle bir durum var. Hap kullanma sakın. Eşimle önce çıplak bir şekilde oluyoruz sonra gelmeye yakın tahmin ediyor takıyor kondomu. Bu şekilde oluyor bizim ki. 2 yıl oldu yöntem başarılı gibi
93 Yorumla- Soran+1 yıl
o da riskli
hap en güvenli yöntem. ben diğerlerine güvenemiyorum sonuçta kondomda ufacık bir deformasyon olsa daha büyük risk. spiral vs gibi yöntemler de pratik değil. yine en kullanışlı yöntem haplar
53 Yorumla- +1 yıl
Aynen ennguvelisi
- Soran+1 yıl
yan etkileri var haplarin
- +1 yıl
Masum değil zaten haplar
- +1 yıl
Ya tensel zevki birebir hissettiren prezervatifler çıkmış piyasaya... Artık hiçbir eskisi gibi değil herşey daha gelişmiş. Gitsin araştırsın
61 Yorumla- Soran+1 yıl
Tamam biz bunu bir araştıralım
- +1 yıl
Bi yöntem vardı bi alet takılıyordu spiraldi galiba adı. Ona bakabilirsin
67 Yorumla- Soran+1 yıl
cok erken onun icin
- +1 yıl
Sonra çıkarttırırsın
- Soran+1 yıl
gencim bunun icin
- +1 yıl
Yaşla ne alakası var. Genç olmakla falan. Evliysen 18ini doldurmuş olman gerekir
- Soran+1 yıl
spiral taktirmak icin gencim dedim. tabii ki 18'den buyugum.
- +1 yıl
Ben de diyorum ki yaşla alakası yok
- Soran+1 yıl
ok
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Sakın hap kullanma hem tüylerin kıla dönüşür hemde mideye falan çok zararlı. Kusura bakmasin ama korunsun bir zahmet. Geri çekilme yöntemi de tehlikeli her an risk var yani. Birileri iğne demiş o da zararlı sakın o topa girmeyin
41 Yorumla- Soran+1 yıl
Ya bu kadar katildigim baska bir yorum olamaz ya. Cok guzel ozetlemissin resmen. <3 <3 <3
- +1 yıl
Kazara çocuk olursa ona en iyi şekilde bakacağınızda ve gebeliği önlemek için dışarı boşalmasında anlaşın o zaman.
43 Yorumla- Soran+1 yıl
@tamamjulideolsun Anlasmaya calisiyoruz her gun...
- +1 yıl
Keşke ilk ilişkinizden/evlenmeden önce konuşup anlaşmış olsaydınız bu konuda.
Aylık iğnelerden kullan yok olmaz dersen psikolojik
destek ol çünkü evliliğiniz çıkmaza girecek gibi...41 Yorumla- Soran+1 yıl
psikolojik destek mantikli
- +1 yıl
En sağlıklı yöntem condom, hissetmek istiyorsada extra ince condomlar mevcut
52 Yorumla- +1 yıl
Aynen eğer penis yeterince kalın ise hangi çeşit olduğunun önemi yok kadını her türlü hissediyorsun
- Soran+1 yıl
@minikpaticik Kullanmayi denedik ama tam olarak kastettigin ne bilmiyorum. Ornek verebilir misin?
- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Geri cekme yöntemini kullanın bizde de ayni durum var hapi ben kullanmak istemiyorum esimde prezervatif kullanmaz 5 yildir geri cekmeyle sorun olmadi hic
53 Yorumla- +1 yıl
Hiç bişi olmaz geri çekmeyle
- Soran+1 yıl
@gizliuye 5 yildir sorun yasamamamiz bir mucize bence. Riskleri var geri cekilmenin.
- +1 yıl
İlaç kullanma bencede, hormonlarını bozar sağlığınada çok zararlı. Seni seviyorsa zevkinden taviz vermeli 😄☺️
31 Yorumla- Soran+1 yıl
Dedigin gibi kesinlikle zevkinden taviz vermesi biraz olsun fedakarlik yapmasi gerekiyor...
Bence farklı kondomlar deneyin sende rahmi tıkayan bişiler taktırabilirsin haplar hem hasta edebiliyo hemde kesin çözüm değil
23 Yorumla- Soran+1 yıl
rahmi tıkayan hicbir sey bilmiyorum :/
- +1 yıl
Sprial onun adı
Rahim içine spiral taktırabilirsin, %99 koruyuculuğu var düzenli kontrollerini yaptırırsan
33 Yorumla- Soran+1 yıl
Hem cok gencim hem de korkuyorum spiralden
- Soran+1 yıl
Bilemiyorum
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Eşin teması seviyor demekki extra ince kondom deneyin
72 Yorumla- Soran+1 yıl
her seyi denedik olmuyor
Cinsel Yaşam konusunda 881 cevap paylaştı. Prezervatif en güzeli ama erkekler bunu istemiyorlar doğal olarak. Sadece hap içmek istemediğimiz için değil, prezervatif takıldığında erkeklerde ciddi bir farkla performans düşüklüğü oluyor. Daha erken boşalıyorlar. Normalde yarım saat giden adam beş dakika anca gidiyor. Bende çok araştırdım kadınlar açısından hangi yöntem daha iyi karar veremedim açıkçası.
10 Yorumla- +1 yıl
Sakın hap alma hormonlarını vücudunun dengesini kesinlikle bozuyor eşin de bencil bi hayvan olmasın
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Sen bi'tanesin ya. Tamamen ayni fikirdeyim senle.
- +1 yıl
bakın kontrol konusunda tarktörde bağlasan geri çıkmayanlardan ise eşiniz bu kontrolsüz bir ilişkinz var demektirbiraz tebbessüm ekledim ilk cümleye k. bakma ama aslında ilişki sırasında kontrollü seks çok daha kaliteli oluyor zaman zaman ara verebimelisiniz bu hem daha çok zevk lamayı hemde zamanının ne zaman olacağıyla alaklaı size görüşünü söyleyeceğini ve onun için boşalma sırasında farklılıklar oluşturmalsısınız biraz fantezi katmalısınız hayatınıza :) mutluluklar
00 Yorumla Size sprali öneriyorum. Hem hapın yan etkisi yok hem et ete değiyor hem de istediği kadar içine boşalmanın zevkine varıyorsun. Toplamda prezervatife göre de hem hesaplı hem güvenli prezervatifi yırttın mı şaaaak hamilesin. Hapı unuttun şaaaaak hamilesin. Sprali taktırınca şak şak şak vuruş seslerini dinlersin sadece 👍😘
10 YorumlaŞöyle.. üyleik oluştururuken cinsiyeti seçmemişsin mavi soru görünce garip oldu ama neyse.
Prezervatifsiz başlayın ve öyle devam edim boşalmaya yakın prezervatifi takın o Zammana kadar ikinizde zevkinii almış olursunuz przv olduğu içşnde korunmuş olursunuz ben öyle yapıyorum daha kimse kucağında çocukla kapıma gelmedi00 Yorumla- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Bu durumda yapılacak en güzel şey oral yolla tatmin olmak
32 Yorumla- +1 yıl
Of yaa
- Soran+1 yıl
Omur boyle gecmiyor @gizliuye
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Geri çekilerek 5 yili devirdik kazasiz. İsteyerek çocuk sahibi olmamiz ise 11 aylik uğraşimiz sonucu oldu. Yani öyle kolay çocuk olmuyor. Hap kullanmani tavsiye etmiyorum haplar yüksek oranda hormon içeriyor ve bunyene zarar veriyor.
30 Yorumla Aklıma gelen en pratik ve adaletli yöntem, yılın 6 ayı siz korunun diğer altı ayı eşiniz korunsun. En azından hem daha adaletli hemde iki tarafta fedakarlık yapmış olur.
30 Yorumla- +1 yıl
İçine akmayacak o zaman. En basiti.
54 Yorumla- Soran+1 yıl
riskli bir sey bu
- +1 yıl
%100 güven istiyorsansa da ikiniz de korunmasınız. Spiral olunca bile hamile kalabilirsin. Erkek sadece korunsa da hamile kalma ihtimali var.
- +1 yıl
Hepsi de riskli.
- Soran+1 yıl
evet maalesef cok haklisin...
Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Hicbir yöntem yüzde yüz koruma sağlamaz geri çekilme yöntemi zamanını bildiği sürece en risksiz olanıdır siz korunma yöntemi değil demişsiniz ama oldukça iyidir. Tabi is eşinizde bitiyor ben uzun zamandır bu şekilde yapıyorum. Prezervatif kullanip bir sure sonra cikarip zevkini alip dışa bosalabilir...
01 Yorumla- Soran+1 yıl
Ok
- +1 yıl
doktora git deri alti implat, ria falan bir suru sey var haplarin daha zararsizlari var igne var
21 Yorumla- Soran+1 yıl
Ilk defa duyuyorum...
- +1 yıl
Hahaha kocanı kısırlaştır
41 Yorumla- Soran+1 yıl
hahahaha ok
- +1 yıl
- Extra ince prezervatif kullanmaya çalışın
- doğurganlık şansının yüksek olduğu dönemler de oral ya da ters ilişki mantıklı olabilir
- bazı donemler sadece sevisebilirsiniz00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
İnsanlar kaç defa deneyerek anne baba oluyor. Eşin tutuversin kendini. Dışaraya boşaldıktan sonra hamilelik o kadar da kolay değil düşündüğünüz gibi
20 Yorumla - +1 yıl
Spiral neden taktırmıyorsun?
32 Yorumla- +1 yıl
Cok aci veriyor diyorlar ona yaa
- Soran+1 yıl
@bonibonlusakiz Hem cok gencim hem de korkuyorum...
- Gizli Üye(30-35)+1 yıl
Geri çekilme yöntemiyle devam ozaman
62 Yorumla- Soran+1 yıl
Bu bir korunma yontemi degil. Hamilelik riski yuksek.
Adet başlangıcından itibaren 10 ila 15. günler arasında ilişkiye girmezseniz (takvim yöntemi) yüzde doksan hamile kalmazsınız.
Sakıncalar olmakla birlikte spiral yüzde doksandokuz etkili
takvim yöntemi artı spiral yüzde yüz garantili00 YorumlaGerek yok kendini tutmam yeterli içe degil dişa bosalman sorunu halleder
20 Yorumla- 1 yıl
bence anı yaşayın yoksa ne evlilikten nede seksten keyf alırsınız
00 Yorumla - +1 yıl
Geri cekilme yöntemini eşinin becerebilmesi gerekiyor seninde bu duruma biraz eyvallahçı olman gerekiyor.. bunun için birbirinize guvenmeniz lazım
00 Yorumla - +1 yıl
Boşalacağı zaman içinden çıkarıp artık rastgele bir yere fışkırtacak
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Geri çekilme yöntemini deneyebilirsiniz.😊
43 Yorumla- Soran+1 yıl
Deniyoruz ama hala risk var biraz...
- Cevap sahibi+1 yıl
Tabi daha dikkatli olunmali
- Soran+1 yıl
Evet maalesef o zaman da cok anlami kalmiyor...
- +1 yıl
Önce prezervatifsiz yapın seni hissetsin sonra taksın.
42 Yorumla- Soran+1 yıl
hayir
- +1 yıl
Tamam😂
- +1 yıl
doğum kontrol yöntemlerinin hepsi cinselliği öldürür performans düşürür zaten salın gitsin
00 Yorumla - +1 yıl
Vaarr. Geri cekme. Benim 1 senedir düzenli iliskim var geri cekme yöntemi hep ise yaradı
00 Yorumla Spiral taktırın birde yumurtlama gününü saymayı öğren oda iyi bir yöntemdir.
00 YorumlaHap kullanmaman Doğru bir karar. Eşinin galiba @OKEY TENN den haberi yok. olmaını sağlayabilirsin.
00 YorumlaZor bir durum , 2 sene hap kullanma sonra 6 ay kullan , kalan zamanda esin korunsun, yeni degisk modellerde hissiyat daha iyi
00 Yorumla- +1 yıl
Erkeğin bu konuda fedakar olması lazım. Beni arasın bu konuda tecrübelerimi paylaşayım
01 Yorumla- +1 yıl
Şu sorunu çözünde bizde rahatlayalım
- +1 yıl
spiral veya diğer korunma yöntemlerine başvurabilirsiniz
00 Yorumla Spiral kullan
61 Yorumla- Soran+1 yıl
Cok gencim ve korkuyorum spiralden...
- +1 yıl
Spiral tak kafan rahat olsun tek çözüm daha sonra çıkartırsın
11 Yorumla- +1 yıl
Neden beyenmediniz en etkilisi bence
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
İlk gecede nasıl korundunuz? İlk gece ve sonraki zamanlarda? Gerçekten merak ettiğimden soruyorum?
00 Yorumla - +1 yıl
Depo provera kullan
55 Yorumla- Soran+1 yıl
O ne demek
- +1 yıl
Doğum kontrol iğnesi. 12 hafta sürüyor etkisi
- +1 yıl
İnternetten araştır derim. Hap ve prezervatif dışında da birçok yöntem var yani
- Soran+1 yıl
Pekala tesekkurler
- +1 yıl
en saglıklı yöntem bu
- +1 yıl
Bana kalırsa spiral en iyi çözüm
41 Yorumla- Soran+1 yıl
@lady_sinem Ya cok genc hissediyorum spiral icin
Dışarıya boşalsın
42 Yorumla- +1 yıl
Zevk suyunda sperm var
- Soran+1 yıl
@pcnnnn Hala risk var disari bosalmada
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Sral taktir kimseye zararı yok istediginde çıkarta bilirsin en iyi yöntemlerden biri
00 Yorumla - +1 yıl
Geri çekilemiyor mu?
39 Yorumla- +1 yıl
👍👍👍
- Soran+1 yıl
@yellowflower_23 Cekiliyorum ama yine de risk var maalesef...
- +1 yıl
risk var tabi ama en azından en az risk
- Soran+1 yıl
Ama ya bir anda hamile kaldigimi ogrenirsem bir gun...
- +1 yıl
:) süpriz mi olur , ortak korunma kararı veremediiğiniz her an ikiniz içinde zor
- Soran+1 yıl
Evet surpriz olur cunku su anda cocuk istemiyorum ve dedigin gibi anlasamiyoruz...
- +1 yıl
O zaman biriniz fedakarlık yaoacak
- Soran+1 yıl
Bence o
- +1 yıl
Sırayla olursa daha iyi olmaz mı?
Ya sart mi icine bosalmasi. Tam boşalırken dışa bosalsin yani bu. mu sorun
00 YorumlaAynı sorunlardan hemen hemen muzdaribiz Cİnsel terapist iyi gelecektir bir deneyin
00 Yorumlabu konuda hormon dengesini bozabilceginden hap kullanmak istemeyeşine hak veriyorum... eşin anlayışlı davranıp prezervatif kullanacak bencil olmayacak... yoksa seks hayatı sekteye uğrar.. kişiler kendi işlerini kedileri halletmeeye başlar
06 Yorumla- Soran+1 yıl
evet aynen oyle
- Soran+1 yıl
tamam
- +1 yıl
Hormon dengesi bozulunca ne oluyor?
- +1 yıl
@Albenineyaparsanyap2 kadın depresyona giriyor. İntiharı bile düşünen oluyor yani ciddi psikolojik sorunlar yaratıyor. Eşimden biliyorum.
- +1 yıl
Boşalma da geri çeksin.
20 Yorumla - Devamını Gör (47)
Detaylı bilgi
Hap hormonlarımı bozuyor da, prezervatifle hissetmiyorum da "uydurma" bahaneler.
açıkcası kondom konusunda size katılmıyorum çünkü bizzat kullandım ama gerçekten hissi öldürüyor buda cinsel organın büyümesine engel oluyor sanki dışında ayrı bir kat varda orası sürtünüyor gibi ama organ olduğu yerde duruyor
Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur eder Dr. Mujdegul Hanim. Soylediklerinizi esim ile birlikte kesinlikle gozden gecirecegiz. @mujdegul-karaca