Eşimle ortak bir korunma yöntemi belirleyemiyoruz, bu sorunu nasıl aşacağız?

Aslında bir sorun yok çözümünde
* Ten hissi veren ekstra ince prezervatifler var OKEY Tenn, Zero gibi. Bunlara şans verebilirsiniz
* Hormon kullanmak istememen mantıklı ancak milyarlarca kadın bu hapları kullanıyor. Çocuk istediğinizde bırakırsın.
* Eşin de sorumluluk almalı. Geri çekilme bir korunma yöntemi değildir. Risklidir.
* Doğurgan dönemlerine gelen günlerde korunun sadece o zaman. Eminim takvimden takip ediyorsundur. O günlerde ya ilişkiden kaçının ya da sadece o dönem prezervatif kullanın.
* Daha detaylı seçenekler için bir jinekoloğa mutlaka danışılmalı.
Ne güzel çok detaylı yazmışsın. Çok teşekkür ederim. Baştan başlayıp deneyeceğim.
Doğurgan günleri nerden anlayacağız?
@Albenineyaparsanyap2 28 günlük düzenli bir döngüye sahip kadınlar 14. günde yumurtlarlar. Döngün bundan daha uzun sürüyorsa; örneğin 35 günse, 19. ile 25. günler arasında doğurgan olma olasılığı yüksektir. 23 günlük daha kısa bir döngüye sahipseniz, 7. ila 13. günler arasında yumurtlama olur. Adet günlerini takip eden uygulamalar var onlarla belirlenir
Teşekkürler
Bunu evlenmeden önce çözseydiniz keşke. Aynı durumda ben de kaldım (evli olmadan) ve cidden içinden çıkılmaz bir ikilem. Sonunda kendimden ödün verdim ve prezervatif kullanmaya başladım ama kesinlikle cinsel ilişkiden memnun değildim ve biraz da ters bi herif olduğum için bunu da her fırsatta dışa vuruyordum gerek sözlerimle gerek davranışlarımla. Beni buna mecbur eden partnerim de benim kadar keyifsiz kalsın diye.
Prezervatif cidden can sıkacak derecede hissiz bir şey. Kadınlar anlamak istemiyor bunu çünkü onlar adına dünyalar değişmiyor prezervatifle. Zaten g noktası, klitoris, vajinanın kendisi, meme uçları derken erkekten kat be kat daha fazla zevk almanıza rağmen hap kullanmamak için erkeğin azıcık aldığı zevke de göz dikiyorsunuz.
Haplar faydalıdır vs demiyorum kesinlikle, araştırma bile yapmadım pek bu konuya dair. Ancak erkekler için haplar son yıllarda çıktı ve kadınlar için olan haplar kadar geliştirilmiş değiller. Dolayısıyla prezervatifsiz bir korunma yöntemi olarak en güvenlisi kadının hapları. Bir doktora danışıp, detaylı ve gerçek bilgiler edinilerek kullanılmasında sakınca görmüyorum.
@Beybii22 O kadar haklisin ki... altina imzami atarim...
tavsıyem hap veya ılac kullanma regl de duzensızlık olur ve hormonal olarakta etkıler. spıral taktırabılırsın veya eskı kız arkadasımda vardı sag kolunun altına prınc tanesı kadar bırsey yerletstırmıs doktr derı altına hamılelıgı onluyordu onu arastırıp yaptırabılırsın baska yontemlerde vardır tabı. prezervatıf takınca erkek pek zevk almıyor ten tene degmelı hıssetmelı ıkı tarafta. bosalacagı zaman dısarı cıkarma ısıde guvenlı degıl bı anlık gecıkme hamılelık yapabılır kı ıce bosalmayınca zevkıde cıkmaz pek
İlişki esnasında eğer erkek kontrolünü sağlayabilirse ilişkiyi dışarıda sonlandırabilirsiniz. Bunu başarabileceğinizi düşünüyorsanız bu şekilde korunan bir sürü insan var fakat risk her zaman mevcut maalesef.
@burbie Evet dedigin gibi risk her zaman var... Acikcasi hepsini sirayla deniyoruz...
Cevap
72Cevap
Aslında korumanın Başka Yol Yok bence ilaçlara falan filan başvurmaktan sa Sen sevgilini ya da eşini Kondom kullanması konusunda ikna et çünkü en güzel bir koruma yöntemidir Çünkü ben de birçok ilişki yem bu şekil girdim bazı erkekler Çünkü kondumu taktığı zaman fazla zevk alamayacağını söyler aslında öyle bir şey yok Dar seçtikten sonra yani kondomu dar seçtikten sonra çok da güzel zevk alınıyor ama onu ona bir şekilde ikna etmen lazım Yapacak bir şey yok çünkü o ilaçları kullanman seni ileride farklı hastalıklarla karşı karşıya kalmasına sebep olabilir
Bende kontrol haplarıyla korunali 1 ay oldu gayet memnunum herhangi bi hormonal degisiklik yapmadı reglde duzene girdi ilacın ismi YASMİN eczanede reçetesiz satılıyor fiyatı 57lira bunu reglin bittikten ertesi gün sonra kullanmaya başla hergun aynı saatte al aksatma saatlerini memnun kalicaksin
ben de etkileri pek iyi olmuyor
Ama hepsi aynı etkiyi vermiyor sadece 1 ay kullan memnun kalicaksin emin ol
Bir deneyecegim seni dinleyip bir ay icin
Hap kullanma. Kullanan biri olarak soyluyorum. Ben tedavi amacli kullandim zor dayandim, sabrettim sirf sagligim icin. 15 dk lik zevk icin her gun o ilaci yutmak akil kârı değil. 15 dk lik zevk icinde onun onca yan etkisini cekmekte akil kârı degil. Kondom her zaman daha iyi. Bunun dışında turkiye de yaygin degil pek sanirim ama spermleri öldürücü kapsuller oluyor. Ya da bir baska korunma yontemi de takvim yontemi.
Takvinim yöntemi nedir?
hicbiri uygun degil maalesef
Prezervatif en güzel yol. Kendisini birazcık düşünmemesi gerekir. Ama aklıma gelen ilk şey belki çocuk istiyordur da böyle saçma bir bahane bulmuştur. Neyse oturup konuş ilaç almaktansa onun prezervatif takması daha mantıklı
peki rahatsız olmuyor musun kondomdan ya da ince mi kullanıyorsun
@aytunalb Sana yuzdeyuz katiliyorum. Kesinlikle prezervatif takmasi gerekiyor onun.
Why not both? Vücut alışıyor doğum kontrol haplarına, zaten almadan önce jinekoloğuna danışmanı önerebilirim. Yani IUD ve kola sokulan çubuklar gibi şeyler de var onlar da seçenek ama jinekoloğun daha sağlıklı bir çözüm önerebilir.
Not: Kadın prezervatifleri de var ve sırf kocan hissetmiyor diye ilaca da başlama yani en sağlıklı seçenek neyse onu uygulayın
Cok guzel bir tavsiye. Bu konuyu jinekologumla konusacagim <3 <3 <3 <3 <3
Biz de de öyle bir durum var. Hap kullanma sakın. Eşimle önce çıplak bir şekilde oluyoruz sonra gelmeye yakın tahmin ediyor takıyor kondomu. Bu şekilde oluyor bizim ki. 2 yıl oldu yöntem başarılı gibi
o da riskli
hap en güvenli yöntem. ben diğerlerine güvenemiyorum sonuçta kondomda ufacık bir deformasyon olsa daha büyük risk. spiral vs gibi yöntemler de pratik değil. yine en kullanışlı yöntem haplar
Aynen ennguvelisi
yan etkileri var haplarin
Masum değil zaten haplar
Ya tensel zevki birebir hissettiren prezervatifler çıkmış piyasaya... Artık hiçbir eskisi gibi değil herşey daha gelişmiş. Gitsin araştırsın
Tamam biz bunu bir araştıralım
Bi yöntem vardı bi alet takılıyordu spiraldi galiba adı. Ona bakabilirsin
cok erken onun icin
Sonra çıkarttırırsın
gencim bunun icin
Yaşla ne alakası var. Genç olmakla falan. Evliysen 18ini doldurmuş olman gerekir
spiral taktirmak icin gencim dedim. tabii ki 18'den buyugum.
Ben de diyorum ki yaşla alakası yok
ok
Sakın hap kullanma hem tüylerin kıla dönüşür hemde mideye falan çok zararlı. Kusura bakmasin ama korunsun bir zahmet. Geri çekilme yöntemi de tehlikeli her an risk var yani. Birileri iğne demiş o da zararlı sakın o topa girmeyin
Ya bu kadar katildigim baska bir yorum olamaz ya. Cok guzel ozetlemissin resmen. <3 <3 <3
Kazara çocuk olursa ona en iyi şekilde bakacağınızda ve gebeliği önlemek için dışarı boşalmasında anlaşın o zaman.
@tamamjulideolsun Anlasmaya calisiyoruz her gun...
Keşke ilk ilişkinizden/evlenmeden önce konuşup anlaşmış olsaydınız bu konuda.
Aylık iğnelerden kullan yok olmaz dersen psikolojik
destek ol çünkü evliliğiniz çıkmaza girecek gibi...
psikolojik destek mantikli
Geri cekme yöntemini kullanın bizde de ayni durum var hapi ben kullanmak istemiyorum esimde prezervatif kullanmaz 5 yildir geri cekmeyle sorun olmadi hic
Hiç bişi olmaz geri çekmeyle
@gizliuye 5 yildir sorun yasamamamiz bir mucize bence. Riskleri var geri cekilmenin.
İlaç kullanma bencede, hormonlarını bozar sağlığınada çok zararlı. Seni seviyorsa zevkinden taviz vermeli 😄☺️
Dedigin gibi kesinlikle zevkinden taviz vermesi biraz olsun fedakarlik yapmasi gerekiyor...
En sağlıklı yöntem condom, hissetmek istiyorsada extra ince condomlar mevcut
Aynen eğer penis yeterince kalın ise hangi çeşit olduğunun önemi yok kadını her türlü hissediyorsun
@minikpaticik Kullanmayi denedik ama tam olarak kastettigin ne bilmiyorum. Ornek verebilir misin?
Bence farklı kondomlar deneyin sende rahmi tıkayan bişiler taktırabilirsin haplar hem hasta edebiliyo hemde kesin çözüm değil
rahmi tıkayan hicbir sey bilmiyorum :/
Sprial onun adı
Rahim içine spiral taktırabilirsin, %99 koruyuculuğu var düzenli kontrollerini yaptırırsan
Hem cok gencim hem de korkuyorum spiralden
Bilemiyorum
Eşin teması seviyor demekki extra ince kondom deneyin
her seyi denedik olmuyor
Prezervatif en güzeli ama erkekler bunu istemiyorlar doğal olarak. Sadece hap içmek istemediğimiz için değil, prezervatif takıldığında erkeklerde ciddi bir farkla performans düşüklüğü oluyor. Daha erken boşalıyorlar. Normalde yarım saat giden adam beş dakika anca gidiyor. Bende çok araştırdım kadınlar açısından hangi yöntem daha iyi karar veremedim açıkçası.
Sakın hap alma hormonlarını vücudunun dengesini kesinlikle bozuyor eşin de bencil bi hayvan olmasın
Sen bi'tanesin ya. Tamamen ayni fikirdeyim senle.
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Korunması Politikası metinlerimizi inceleyebilirsiniz.
Hap hormonlarımı bozuyor da, prezervatifle hissetmiyorum da "uydurma" bahaneler.
açıkcası kondom konusunda size katılmıyorum çünkü bizzat kullandım ama gerçekten hissi öldürüyor buda cinsel organın büyümesine engel oluyor sanki dışında ayrı bir kat varda orası sürtünüyor gibi ama organ olduğu yerde duruyor
Degerli yorumlariniz icin cok tesekkur eder Dr. Mujdegul Hanim. Soylediklerinizi esim ile birlikte kesinlikle gozden gecirecegiz. @mujdegul-karaca