Asla korumaz, vajinal duşun yapacağı tek şey vajina sağlığınızı bozmak.
Vajina bir iç organdır ve bazı tıbbi durumlar hariç asla yıkanmaz. Şöyle söyleyebilirim, mide yıkanır ama vajina yıkanmaz.
Vajina düşünülenin aksine steril bir yer değildir.
Vajinada bir çok mikroorganizma (bakteri, mantar, virüs...) bulunur. Buna mikrobiyota diyoruz. Vajina mikrobiyotası çok zengindir. Anüsten ve hatta ağızdan bile yoğun. Vajinada pek çok mikroorganizma vardır yani.
Vajinada ağırlıklı olarak anaerobik (oksijensiz ortamda yaşayan) laktobasiller vardır.
Ancak %5-6 kadar da aerobik (oksijen seven) bakteri yaşar vajinada.
Vajinada bu mikrobiyota eşsiz bir dengede sağlıklıdır.
Eğer vajinayı su bile olsa, herhangi bir şeyle yıkarsanız, ya da sabun, deterjan gibi kimyasallarla pH'ını değiştirirseniz o mikrobiyota bozulur.
Ben pH'ı ayarlanmış ürün kullanıyorum diye asla içiniz rahat etmesin. Her kadının pH'ı kendine asidiktir. O ürünün pH'ı size uygun olmayabilir.
Bunu okuyunca şu geldi aklıma : Uzun yıllar önce benden yaşça büyük bir abim ile aramda şöyle bir konuşma geçti , bana cinsel ilişki sonrası abdest alır mısın dedi , bende evet alırım dedim , bende ona sordum sen almıyor musun diye , cevabı şu şekilde olmuştu , ben sadece cinsel organımı yıkıyorum sonuçta orası kirleniyor ve orayı temizleyip yıkıyorum... gerekçesi ise şuydu , elinde bir torba sebze var yolda gelirken bir tanesi düştü içinden. sen tek düşeni mi yıkarsın yoksa torbanın içindekilerin hepsini mi yıkarsın.. bende eve gelince hepsini yıkarım demiştim , sadece vajinayı yıkamak gebelikten vs korumaz bence
Eğer erkek sımsıkı sarılmış tam bastıra bastıra en derine döl yatağına boşaldı ise hiç bir şekilde vajinal duş yararlı olmaz.. Sprial etkili bir çözüm ancak dikkatli olmak şartı ile zıvanadan çıkmış erkek kendine de kadına da zarar verebilir. En etkilisi önleyici jel ve fitiller yerinde zamanında kullanılır ise.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
en iyisi kocan hariç evlenmeden hiç kimseyle seks yapmamak sevgiliymiş erkek arkadaşmış yok aşkım hayatım canım cicimmiş öyle süslü güzel laflara falan kanıp hemen ona buna vurdurmayacan evlenince istediğin kadar çaktır sorun olmaz bence yaani :):)
Asla korumaz, vajinal duşun yapacağı tek şey vajina sağlığınızı bozmak.
Vajina bir iç organdır ve bazı tıbbi durumlar hariç asla yıkanmaz. Şöyle söyleyebilirim, mide yıkanır ama vajina yıkanmaz.
peki yıkadıysak ne yapıcaz bu durumu nasıl düzeltebiliriz
Şişeden vurduysa hamile kalmaz