Menepoza giren kadınlarda hiç istek kalmıyormuş duyunca şaşırdım öyle şey mi olur ya şimdi hayatları bitmiş gibi hiç ilişkiye girmek istemiyorlar mi simdi
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Kesinlikle öyle bir söz konusu değil. Menopoz dönemi kadından kadına göre değişiklik gösterir. Kimi otuz beşinde girerken kimi ellisinde girer. Menopoz döneminde sonra kadınlarda vajinal kuruluk baş gösterebilir. Ancak bunun birçok alternatif çözümü mevcut durumda. Cinsel istek meselesine gelince, menopoz dönemi ile birlikte kadınlık hormonlarında değişimler elbette görülür ancak bu tamamen cinsellik bitecek anlamına gelmez. Anormal bir isteksizlik söz konusu olursa bile hormon tedavileri ile bunun üstesinden gelinebilir..
11 Yorumla
- +1 yıl
Ne duyduysanız hepsi saçma. Menepoz kadının sadece doğurganlığının bittiği döneme geçiştir. Bunun dışında aktif cinsel hayatı devam eder ve hatta artık hamile kalma riski de ortadan kalktığı için korunmasız, korkmadan ilişki yaşamanın da tadına varır. Kendini yeniden yaratır ve keşfeder. Daha ateşli ve cesurdur artık.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
17Cevap
Bilakis isteklidir iştahlıdır. Vajinal kuruluğu olanlar kaydırıcı jel kullanabilirle. Ayrıca bu yaşa varıncaya kadar cinsel deneyimlerini kullanırlar ve çocuk olmayacağı için rahat rahat kaygısız birleşirler ilişkiye katkıda bulunurlar. Hasılı 18 yaşın yerini hiçbir zaman tutmaz ama cinsel istek ve iştah, gönül hiçbir zaman ölmez.
10 YorumlaBurada menepoza giren kadın var mı?
En çok erkekler menepoza giren kadin için yorum yapmış.
Yorumları okudumda valla doğru bilgi az..
Nerdeyse mezara sokacaksiniz menepoza gireni.
Sadece doğurganlık biter . diger hersey ayni be kardeşim..00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 418 cevap paylaştı. cınsel hayatları ve dogurganlıklarını kaybedıyolar. ama eger zevk almak ısterlerse sexe devam edebılırler tabı eskısı gıbı zevk almazlar. arkadan anal yoldan olurlarsa haz alabılırler tabı bunun farklı yol ve yontemlerı var. buraya yazılamıycak derecede acık
00 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
menepozdan sonra vajinayı aldırabişlirsin. İşe yaramaz o saaten sonra. 40 yaşında başlar 45 yaşında dipçiği görürsün sonrası 2mt 10cm mezar işte. Hep topu insanların ilişkiye girebilicekleri 15 yılı felan var ömürlerinde. Sonrasında cinsel organları kaybediyor.Çalışmıyor bir nevi.
00 Yorumla Kimi 30 yaşında kimi 50 yaşında bu durum kişinin yaşadığı fizyolojik ve psikolojik duruma bağlıdır kısacası hayat şartları...
10 Yorumla- +1 yıl
Hepsinde farkli oluyor bir kaciyla sohbet ettim kadin 55 de kocasi bitmis kadin kuduruyor dildoda yetmiyor bana diyordu 🙄😶😏
00 Yorumla - +1 yıl
Giriyorlar da olsada bitsede tarzında bişey. Tatsız tuzsuz Bi s. kiş oluyor.
00 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı. Olur mu öyle şey. Eskisinden çok daha fazla azgın oluyorlar
00 Yorumla- +1 yıl
Belli bir yasi yok cinsel istek bitmiyor sadece doğurganlık bitiyor diye biliyorum
01 Yorumla- +1 yıl
Azalıyor baya
Kadının annesi kaç yaşında menapoza girdiyse o yaşta girilir normalde 50
04 Yorumla- +1 yıl
hyr oyle bi sy yokk mal misin
- +1 yıl
@kanatlarikirikkus mevsimsel şartlara göre regl erken başladığı da olabiliyor
- +1 yıl
mal misin bunu bilmeyen mi vat
- +1 yıl
genetik olayı diyorsun çoğunda var ama hepsinde değil
- Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Vücuda göre farklılık gösteriyor. Şahsen benim annem 45 yaşında regl dönemleri devam ediyor
00 Yorumla kisinin yapisina ve libidosuna gore degisiyor 50-55 gibi sanirim
00 Yorumla40 olması lazım bazen erken girende oluyor 35 veya 37 gibi
00 Yorumladaha cok atesli oluyorlar onlarla mikismek cok tatli tertemiz mis gibi
00 Yorumla- +1 yıl
menopoza girince cocugun olmuyo mu
06 Yorumla- +1 yıl
dha ii
- +1 yıl
yes
- +1 yıl
@kanatlarikirikkus ooh çok erken olmuş seninki ya
- +1 yıl
sonra atış serbest
Öyle olduğunu sanmıyorum
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 20,4b cevap paylaştı. yok ya kadında istek devam eder
00 YorumlaStres seviyesine göre değişir
00 YorumlaOlur
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Kişiye göre değişir
00 Yorumla- +1 yıl
50 yasında
00 Yorumla
Devamını Gör(16)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Menopoza kaç yaşında giriliyor, menopozdaki kadınlarda cinsel istek olmaz mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Kadınların çoğu 50-55 yaş arasında menopoza girer
40 yaşından önce olmasına erken menopoz denir ve yaklaşık %10 kadın bu şekildedir. Menopoz, mens ve pause yani adetlerin durması anlamında en son görülen adet için kullanılır ama aslında 7 yıllık bir süre alan "menopozal geçiş" döneminden bahsetmek daha doğrudur.
Kadınların çoğu 45 yaşından itibaren bu süreci yaşar ve sıcak basması, vajinal kuruluk gibi semptomlar bu dönemde görülmeye başlar. Menopozal geçiş kadınların gerçekten de zihinsel olarak cinsel isteğinin azaldığını ifade ettiği bir dönemdir.
Zihinsel azalma derken cinselliğe dair düşüncelerin, fantezilerin, gündüz düşleri ve ıslak rüyaların fakirleşmesini kastediyorum. Ancak cinselliğin bedensel kısmı daha çok kadının fizik kondisyonu ve partner yaşantısı ile daha çok ilgilidir. Pek çok kadın vajinal kuruluktan ve ilişkide ağrıdan yakınmakla beraber sağlıklı ve partnerli yaşantıda cinsel aktivitesini sürdürür.