Evet katılıyorum. Erkekler alakası yok dese bile o bacım arkadaşım dostum dedikleri hatunun bir iki işvesine olay direkt flörte döner. Hiç bir erkekte buna karşı koymaz. Çünkü içten içe beklediği odur. Hele de hatunun eli yüzü düzgünse. O yüzden derler ya bacı ayağı g. t ayağı diye...
Demek istediği şey , arkadaşlık başlarken fiziki beğeni rol oynar. Aslında bu iki cins içinde geçerli. Arkadaş olurken bile fiziki beğenilerimiz (kabul edelim ya da etmeyelim, farkında olalım ya da olmayalım) öncelikli rol oynuyor. Karşı cinslerin cinsel çekim rolleri her alanda kaçamayacakları bir gerçektir. Belkide tüm ilişkilerinde , ilişkilerini başlatan ana sebeptir. Ama bu demek değildir ki asla arkadaş olamazlar. Sadece başlangıca sebebiyet verir bu noktayı iyi anlamak lazım.
Genellemedir ve hatalıdır. İnsanlık tarihi boyunca, gerek dinler, gerek başka öğreti ve felsefeler bu durumu aşmak, kontrol etmek için bir çok tez ortaya koyar. (haram /helal, bacı, kardeş, dost vb.) Çünkü bizler hayvan değiliz ve sadece iç güdülerimizle hareket etmeyiz. Düşünür, akıl yürütürüz.
Bu tespiti daha önce duymuştum, Freududa severiz icabında, sonuçta aynı ülkenin vatandaşıyız. Lakin, açıklamasınıda bilmek gerek. Bugüne kadar ki arkadaşlarım inş benimle cinsel ilişki düşünmemiştir diye düşündüm sadece şu an, cünkü ben onları cidden bacım gibi gördüm 🙊
Sigmund Freud'un bunu söylerken eminim genelleme yaparak söylemiş ve söylediğine pişman olmuştur sonradan, Benim çok yakın kadın arkadaşlarım var onlara karşı böyle şeyler hissetmiyorum..
Freudun görüşleri tartisilsa da benim için kendisi aşmış biridir. Freudun rüya tabirleri kitabini da öneririm. Muazzam bir eserdir. Sorudaki görüşüne gelince. Kısmen doğru diyorum...
Psikanalizi merak edip araştırmaya çalışan ve Freud da okuyan biri olarak öyle düşünmüyorum ben. Bir çoğumuzun bir çok arkadaşı var hepsiyle cinsellik mi dusunuyoruz? Hayır.👍🏿
Kişi kendinden bilir işi demek ki ☺️ Bu soru beni sesli olarak güldürdü. Her erkek aynı değildir kesinlikle 🌺
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Doğru demiş adam kimse kimseyi kandırmasın ayrıca şunuda kitaplarında demiştir kadın cinsellk iç dürtüsü erkeklerden fazladır isteme gücü de erkeklerden fazladır. ama kadınlar bilinç altı ederler nazlanırlar
Lafa gelince mangalda kül bırakmazlar ama 😏yüzlerce bilimsel makale ve kitaplar da bu ispatlandı gerçeklerden kaçamazsınız bayanlar isteme gücünüz çok fazla bunu biliyoruz. tarihten beri
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Sigmund Freud'un 'Hiçbir erkek, cinsel ilişki kurmak istemeyeceği bir kadınla yakın arkadaş olmaz' sözüne katlıyor musunuz?