Freud'a göre hiçbir erkek, birlikte olmak istemeyeceği bir kızla yakın arkadaş olmak istemez. Arkadaşlıkta ve dostlukta cinsiyete bakılmaz diye düşünüyorum. Hemcinslerinle daha yakın arkadaşlıklar kurman normaldir ama kafa dengi olduğun kişi eğer kadınsa onunla iletişimi kesmezsin. Aşk, sevgi gibi duygular da beslemiyorsan onunla arkadaş olarak kalabilirsin.#beyazorkidem😘
Erkekler sevişmek istemediği kadınla arkadaş olmak istemez mi?
Aslında ben sevişmek istemediğim kadın ile arkadaş olmak isterim. Yaaaa bir şey itiraf etmek istiyorum. Bir şey söyleyeyim mi, @beyazorkidem Kadın ile arkadaş olunmaz. Her ne kadar olursa olsun, çok yakın akraba bağı yoksa , bir kadın ile arkadaş olduğum zaman onun en ufak bir cilvesi beni harekete geçirir, O zaman arkadaşlığımız biter, farklı duygular çıkar ortaya. Çok yakın akrabam ne kadar cilve yaparsa yapsın ne kadar Sexsi giyinirse giyindin ona karşı farklı duygular beslemem mümkün değil. Ancak çok yakın akrabam olan bir kızla arkadaş olabilirim. Çirkin kadın zaten yok benim gözümde, bakımsız kadın vardır. Kendini çirkin olduğunu zanneden bir kadın benim gözümde bir kadındır. Makyaj yaptığı zaman, sexsi iç gıcıklıyıcı kışkırtıcı elbiseleri giydiği zaman, birde yanımda cilve yaptığı anda, ister istemez, ona karşı ereksiyon yaşarım. Farklı duygular beslerim. Ve arkadaşlığımız biter.
Freud heralde kadinlara potansiyel gozuynen bakmis bakmis icinde kalmis bunu atmis ortaya hic oyle bir sey yok bence benim kardesim dedigim cok saglam dostlarim oldu hic kimsenin oyle bir fikri oldugunu sanmam yani
Merhaba, Kadın erkek arkadaşlığı İslam'a göre uygun değildir ve bana göre de uygun değildir. Sadece çekirdek ailem ve eşim olcak kişiyi isterim! Geri kalanı uzak ırak olsun...
İnsanlar menfaatçi ve çıkarcı oskarlık oyuncu göründüğü gibi değiller olduğu gibi görünmüyorlar. Ne gerek var ki!
Sanmıyorum çok yakınlar ise birinden biri mutlaka belli etmese de bir şeyler hissediyordur ya da ikisi de, ama açılamıyorlardır. Evrim öncesi Kadın ve erkeğin genetiği sevişmek üzerine kodlanmıştır. ama evrimleştiğimiz süreçte ahlaki baskılarla bu içgüdü giderek yok olmaya başlamıştır.
Freud'un bir çok teorisi artık geçerli değil :) İsterler tabii ki. Her arkadaşlıkta seksüel bir çekim olsa kimse kimsenin yüzüne bakamazdı. Bu şekilde arkadaşlığınıı devam ettiren çok insan tanıyorum ben de dahil! Arkadaş gibi yaklaşan çakallar yok mu? Var tabii ki. Ayırmak bizim zekamıza kalmış.
Bence saçma, samimi olduğum dost dediğim kız arkadaşlarım var. işin içinden çıkamayınca, hayatımda bir sorun olduğunda ararım akıl alırım onlardan derdimi anlatırım çözüm bulurlar felan erkegın aklından daha baska calısıyor kafaları 😊 eksik olmasınlar kardeşim gibidir o yüzden yukarıdaki mantık yanlış
ben sevistigimle cok guzel arkadaslik kurabiliyorum ya da yakin olup hic o sekilde düşünmediğim arkadasim oldu zaten milletin anasını su düşünürler aglatti isleri güçleri yok diye oturup dusunmusler bok bol isin yok simdi onlarla ugras her yerde karsimiza cikiyor unide kpss de burda...
Böyle bir şey gerçek olsaydı koca katliamı çıkardı herhalde.Çünkü hem kadınların hemde erkeklerin karşı cinsten dostlukları var genelde.Çok absürd olmuş. Kendisi her arkadaşını yatağında hayal ettiyse demek ki
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Freud'un yaşadığı avrupa çevresindeki kadınlara bakış perspektifinde şekillenen bir erkek tavrına göre evet belki de bir erkek yatacağı kadınla arkadaş olmak isteyebilir. Lakin Türk kültürüne ve de Arap kültürüne göre veya arkadaş çevremizde olsun erkek aşık olduğu kadınla yatmayı aklından geçiremez. Çoğumuz çevremizden duymuşuzdur ben onla yatmayı hayal edemiyorum diye. Yine bir eserde de şöyle geçer "insan aşık olduğu kadınla sohbet etmek ona sarılmak ister fakat onla cinsel ilişkiye girmek istemez. Eğer istiyorsa onunki aşk değildir." der. Elbette bunlar bizim için kesin bir şekilde bu böyledir diye tek referansımız olması mantıklı olmayabilir. Ancak bize fikir verebilir. (yazıda biraz cinsellik varsa aşk yoktur gibi algılanmış olabilir. Fakat arkadaşlar kültürümüzde ve bazı eserlerde cinselliğin evlilikten sonra aşkı öldürmediğine dair izlenimler var)
Bütün ilişkiler uygun eşi bulup üreme içgüdüsüyle gerçekleşir sizi karşı cinse harekete geçiren eylem farkında olun olmayın budur. sonra uygun olmadıgı düşünülüp sosyal ilişkiye evrilir... ama uygun şartlar altında gene istek mümkündür:))
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Gunubirlik seks disinda kimse sohbetinden zevk almadigi bir insanla yatmak istemez bence dogal olarak arkadaslarinizin coguyla yatmis olursunuz cocukken edindigim arkadasliklarimi saymazsam son yillarda sabah aksam bir arada oldugum butun kadinlarla yattim gercekten sanirsam insan insani tanidikca daha cok taniyasi geliyor merak edip birbirini kesfetmek istiyo bir noktada. Ama hic bir kadinla yatmak icin arkadas olmadim manyak gibi.
Hayır arkadas olabilirler. Ama o arkadaş, sıradan arkadaşlıktan daha fazla bir yakınlaşma hissediyorsa o zaman sevişmek istediği biri de olmuştur. Bunu kadınlar anlar genelde, en azından ben anlıyorum.
Freud şaşırmış bir bunaktan öte geçemedi hiç. Bir erkekle bir kadın gayet yakın arkadaş olabilir. Muhabbet edip dertleşebilir. Bunu yatağa bağlamak saçma olur. İnsan her iyi anlaştığı ile yatacaksa ohooo oo dünya nasıl bir hale gelir.
Aksine , sadece sohbet edebilecegim ve onun bana ilgisi oldugunu hissettigim kiz arkadadim var ama sevismek istemiyorum, gayet hos ve gayet beni bilen biri, ama sohbeti konusmasi tarzi mimikleri hosuma gidiyor sadece
Bu bence gayet sapıkça bir düşünce. Kadınlar cinsel obje değil ki cinsellik yaşamayacağım diye arkadaş olmayayım, her kadına da bu gözle bakmam zaten seçiciyim etkilenmek başka arzulamak başka. Katılmıyorum kendisine. :D
Aslında o şöyle; erkek ve kadınların çoğu beğendiği, hoşlandığı bir karşı cinsle arkadaş kalamaz.. eğer arkadaş iseler zaten iki taraftan biri kesin olarak diğerinden cinsel ve tensel anlamda çekim hissetmiyodur :)
Freud burda şunu demek istemiş; erkekler karşı cinsten biriyle arkadaşık kurmak isterlerse, o kızla birlikte olma durumu ihtimali olduğu için birlikte olabileceği, arzulayabileceği kızlarla arkadaşlık kurar demiş, yani arkadaşlık kurdu diye illa sevişecek olduklarından değil.
Bu görüşe katılmıyorum. Onlarca yıldır arkadaş olduğum, kardeşim kadar güvendiğim ve asla birlikte olmayı aklımın ucundan dahi geçirmediğim arkadaşlarım var. Bu bakış açınızla alakalıdır. Ben arkadaş olarak gördüm ve öyle de kaldılar. Demek ki olabiliyormuş.
Ben isterim şahsen. Her arkadaşımla sevişecek halim yok ya. Ama seviştiğim çok arkadaşım da var. Ben kafa olarak biraz daha avrupayi takılıyorum. Özgürlüğüme fazlasıyla düşkünüm. Sırf bu yüzden yalnız yaşıyorum Türkiye'de.
Olurmu öyle şey efendim.. İlla arkadaş olmak için sevişmek mi lazım.. Bence erkeklerin kadınlarla kurdukları arkadaşlık.. Hem cinsine göre daha kuvvetlidir bence.. Keşke yığınla tanıdığım olacağına bir tane sağlam kadın arkadaşım olsa
Sapık Freud! O kadar da değil. Arkadaş olabildiklerim de oldu, deli gibi istediklerimde... Sonuçta arkadaş gördüklerim için o tür bir düşünce, aklımın ucundan bile geçmedi.
Kısmen haklısın arkadaş olabilirsin oldukçada samimi bir atkadasta olursun fakat belli bir süre sonra onunla sevişmek istersin çünkü ateşle barut yan yana durmaz.
Freud herseyi cinsellikle açıklayarak hata yapmıştır.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu resim çok güzel resmen hayalim ama evlenmeden önce asla böyle birşey düşünmüyorum arkadaşlarima da asla o gözle bakmam zaten kadınlara karşi çok değer veren birisiyim
Kesinlikle böyle bir şey yok arkadaşım olmayan ama sevişmek istediğim çok kadın oluyor, sevişmeyi istemek seksi bir fizik saç rengi ve zayıflık şişmanlık güzellik ile alakalı bir durumdur.
Bizim erkekler için geçerli olabilir bu yabancılar çok çirkin kızlarla takılabiliyor amaç eğlenip güzel vakit geçirmek bizde öyle olamıyor beğenmeliler kızları
kafa dengı kadınlarla vakıt gecırmek bazen seksten cok daha ıyı gelebılıyor yanı seks hersey degıl ama hem seks konusunda hemde vakıt gecırmek konusunda kafa dengı bırını bulunca arkadastan ote bır sey olur. sonuc olarak sana katılıyorum Frud bu konuda yanılıyor
En İyi Cevaplar