Merhaba KScan, Her ilişkide inişler çıkışlar, dönemsel geçici ya da kalıcı sorunlar olabilir. Cinsel hayatımız ilişkimizin en önemli parçasıdır ve burada yaşanabilecek sıkıntılar evliliğin tümünü etkiler, zarar verir. Ben Uzman Klinik Psikolog, Seksolog, Çift ve İlişki Terapisti Mehtap Ak, Instagram'da KizlarSoruyor ile birlikte gerçekleştireceğimiz ortak canlı yayında tarafıma yöneltilen, en merak edilen sorularınızı 24 Temmuz Çarşamba gecesi saat 22:30'da Instagram'dan KizlarSoruyor ile yapacağımız ortak canlı yayında cevaplayacağım. Cinsel uyumsuzluk nasıl aşılır? Vajinismus nedir, neden olur çözümü var mı? Cinsel isteksizlik yaşayan partnerle ilgili nasıl bir yol izlenmeli? Erken boşalma aşılabilir bir sorun mu, tedavisi var mı?Uzman Klinik Psikolog, Seksolog, Çift ve İlişki Terapisti Mehtap AkÇarşamba gecesi programınızı şimdiden boşaltmanızı öneririm. Görüşmek üzere...
Ben Uzman Klinik Psikolog, Seksolog, Çift ve İlişki Terapisti Mehtap Ak, Instagram yayınımız için sorularınız var mı?
Kesinlikle sizi izlemek istiyorum. İnstagram'dan. Benim aslında bir değil bir kaç sorum olacak. Öncelik şöyle söyleyeyim. Ben 2001 yılında evlendim. Konuşarak anlaşarak evlendim ama tabiki bir yıl oldu boşandım. Evliliğim gerçekten çok kötü geçti ilk 6 yıl. Eşim vajinismus denilen illet le karşılaştı ben çok sabırlı bir erkeğim. Manevi olarak her zaman yanında oldum. Onu doktora gitmeyi ikna ettim bir şekilde, bir oğlum oldu şu an 11 yaşında, ama bu cinsel isteksizliği devam etti. Ve ben eşimi defalarca aldatmak zorunda kaldım. Dayanamadım artık ve boşandım. Benden özür diliyor tekrar birleşmek istiyor ne yapacağımı bilmiyorum. Ben son derece arzulu istekli bir erkeğim. Tekrar böyle durumu yaşamak istemiyorum. Tekrar evlenmekten korkuyorum onunla. Sexs yaparken ben oral sexs yapmayı çok seviyorum bana sapıksın diyordu bu beni gerçekten çok özdü. Oysa ben çok seviyorum. Bir çok kadın ile birlikte oldum. Övgü aldım. Oysa eşim tarafımdan dışlandım. Şimdi tekrar evlenmek istiyor ne yapacağımı bilmiyorum gerçekten. Oğlum için lütfen beni aydınlatırmısınız?
Öncelikle hoşgeldiniz. Ülkemizde cinsel eğitimin gerekli olduğu görüşünü katılırı mısınız? Kadınlar ve erkekler bazında yapılan araştırmaşarda orgazm olamayan çiftlerin çokluğu bence cinsel eğitimi gerekli kılıyor. Ayrıca siteden gördüğüm kadarıyla 18 yaş civarı gençlerin oral ve anal yollarla hamile kalabilme korkusu da var. Kesinlikle eğitim şart.
19
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Vajinismusu cinsel terapi eşliğinde yenmiş biri olarak sizden tek ricam kızlık zar (!) ı hakkında bilgilendirme yapmanız. Evlenecek ya da cinsel hayatı yeni başlayacak olan kadınlarımıza kızlık zarının patlamadığını, delinmediğini, bozulmadığını aslında ilk ilişkide kanama olmaması gerektiğini, kanama oluyorsa bunun vajinal kasşardaki kasılmalardan dolayı olduğunu anlatmanız... Bu bizim toplumuzun kanayan yarası, kızlık zarını öyle hayal etmişiz ki kafamızda kendi bedenimize öyle yabancıyız ki bedenimize bakmak oranın tümden kapalı olmadığını öğrenmek aklımıza bile gelmemiş. Kendimizi vajinismus etmişiz.
Yayına katılmak ve sizi dinlemek için sabırsızlanıyorum.🙂 Cinsellikte öz güven sorunu nasıl çözülür, öz güven sorunları erken boşalmaya ve orgazm olamamaya neden olur mu?
Size bir sorum olcak ama nasıl sorcağımıda bilmiyorum bır arkadaşın sıkıntısı var. eşiyşe beraber olamıyolar çünkü eşinin canı yanıyor karısının adamda acaba bende mi sorun var diye düşünüyor cinsel organı 22 cm ve çapı da 4 -5 santim acaba erkekde mi sorun var yoksa herhangi bir sorun yok mu sorun kimde eşi asla yanaşmıyor sürekli kaçıyor doktorada gitmek istemiyor sizden rc ediyorum acil cevaplarsanız sevinirim yoksa boşanma eşiğine gelicekler tekrar lütfen cevabınızı bekliyorum umarım hemen dönersiniz
2 günde 1 mast. yapmanın zararı var mı? bir de erkek arkadaşımla birlikteyken hep kendi işi bitene kadar benimle ilgileniyor beni boşaltamıyor ben onun yanında kendimi rahat hissedemediğimden midir nedir onun yanında boşalmak istemiyorum tekken kendi başıma daha rahat yapabiliyorum
Merhabalar hoş geldiniz. Biliyorsunuz ki ülkemiz de psikojik rahatsızlık çeken insanlar giderek artıyor. Neredeyse 2 gençten birisi depresyon ya da başka bir Psikolojik sorun la uğraşıyor. Bu durumda neler yapabiliriz? Devleti geçtik artık devletten birşey olmaz. Biz vatandaşlar olarak ne yapabiliriz.
Frijit miyim yoksa aseksüel miyim? Bunu nasıl anlayabilirim? Cinselliğe hiç ilgi duymuyorum ve masum hayatımın cinsel ilişki ile kirlenmesine kesinlikle karşıyım hatta bu durumu aşmak bile istemiyorum.
Vay arkadaş seksolog kelimesini okuyan hemen herkes cinsel soru sormuş kadın aynı zaman da uzman psikologum da demiş orada cinsel soru meraklısı olunca normal psikolojik sorunu yokmuş insanların sanki gibi oluyor. Yorumların çoğunu okudum ve seksologluk durum değil jinekolojik durumlar mevcut jinekologa gitmek gerek tedavi süreci için.
Cinsel ilişkiye girmekten korkuyorum, ne zaman biri ile yakınlaşma durumu olsa onun bedenini çıplak hayal ediyor ve kaçma gereği duyuyorum. Ya erken boşalırsam ya tatmin edemezsem, ilişki esnasında cinsel organların birbirine uyumsuzluğu gibi durumlar yaşarsam diye de aynı zamanda fobilerim var.. Nasıl aşabilirim?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Eşim 29 yaşında ve 3 yıllık evliligimizde istisnasız serlesme sorunu yaşadı. Sadece 1 kere uykuda tam erekte oldu ve o şekilde uykudayken ilişki oldu. Doktor psikolojik demişti ama biz bununla ilgili ne yapabiliriz? Açıkçası boşanmayı düşünüyorum. Düzelir mi benden mi kaynaklı anlayamadım.
sertleşme sorunu vitaminsizliktendir. bol bol meyva yesin. bol bol kuruyemiş yesin. kuruyemişin içine kuru üzüm de eklesin. dördüncü gün sertleşme sorunu kalmayacaktır.
@tasasıztccr yiyor aslında. Dedim ya istisnasız hep oluyo. Ve bir kere uykusunda olmadı. Bence benle bir derdi var. Bedensel olsa uykuda da ereksiyon sorunu olurdu.
@tasasıztccr yanlış anladiniz. Uykuda tam erekte idi ve uyandirmadim onu uyku halindeydi ilişki sırasında. Kendisi istese de erekte olmuyor yeterince. Zaten ben istegimi hep bastırdım o istesin diye ama bu sefer de 2 ayda bir ancak istiyor ve yine ereksiyon sorunu yasıyor.
Ben senaryo yaziyorum Şarkı sözü Yazıyorum Genellikle yazi işleri ile ilgileniyorum Guzel seyler yaziyorum
Ama bazen basarisiz olucakmisim hissine kapılıyorum Ayni sorunu bugün de yasadim
Ve pkolojik olarak bazen çevrem hayatimda biri oldugu halde yalnız hissediyorum
Teşekkür ederim
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Orgazm olamayan kadınların izlemesi gereken yolları da anlatın lütfen. Tek barımıza aşabilirimiyiz bu durumu. Yoksa bir teralistten yardim almak gerekir mi
Evlilerin düzenli bir şekilde hayatını idame ettirebilmesi için, ortalama olarak haftalık günlük bir cinsel birliktelik sayısı var mıdır? Bu sayı altı üstü herhangi bir sağlık sorunu teşkil ediyor mu?
Ayrıca Stag, Angels tarzı spreyler çiftler arası öz güveni artırması; azaltması gibi bir motivasyon artırıcı olarak kullanılabilir mi?
Vajinismus öyküsü olan bir kadına ilk olarak ne gibi bir tavsiyede bulunursunuz?
6
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Yeni sevgilimle her cinsel ilişkiye girmemizde vajinal mantar sorunu yaşıyorum. Eski sevgilimle birlikteyken başıma böyle bir durum gelmemişti. Sorun nedendir acaba? Böyle olduğu için cinsel ilişkiden soğudum
Hocam merhaba. Penisim çok büyük gören kadınlar iriliğinde heybetine şaşırıp kalıyorlar. sahiplenen bırakmak istemiyor ama sorun şu. Tipimden çok kaybediyorum. bu tipin altında tam bir seks makinası olduğunu kadınlara nasıl belli edebilirim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
eşimin başka erkeklerle sevişmesi fikri bana ahlaki gelmesede fantazi olarak hoşuma gidiyor. oda sevişirken zenci olsa aynı anda 2 nizinkinide alsam gibi şeyler anlatıyor. Bu tür şeylerin psikolojide tanımı nedir? Sapma mıdır? sapıklık mıdır? Normal midir?
Oncelikle vajina ve ve vajinici esnektir daha buyuk peniskerde rahatsizlikmyasarsin penis icine girip ciktiginda yumurtaliklarina carpacaginicin zevk yerine acimalirsin ama. pratik cozumleri var
Cinsellik anlamında hep karşı tarafın daha istekli olup bir erkek olarak benim nadir istekli olmam normal midir? Genelde kadın mı erkek mi daha isteklidir?
mehtap hanım merhaba, size soru sorabilmem için önce sevişebileceğim bir kadın lazım. onu bir halledeyim size sonra dönüş yapıcam. ilginiz için tşklr hayırlı salılar efendim.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Erkeklerde oluşan erken boşalma için ne yapilmali? Kadın beraberlikte acı duymasi ne için olur istek olmadığı için mi zevk alamadigi için mi?
sağlıklı bir erkek 3 dakikada boşalır. velevki 2-3-4 gün boşalma olmadıysa daha çabuk boşalır. eşinizi suçlamayın ilk boşalmadan sonraki ilişkilerde daha geç boşalıyorsa tamamen normaldir. sizin zevk almayışınıza gelince ilişkiye soğuk davranırsanız zevk almaz acı çekersiniz. çünkü beyin ilişkiye adapte olmuyor. siz kendinizi ilişkiye girmeye odaklandırmanız lazım
. Cinsel uyumsuzluk nasıl aşılır? Vajinismus nedir, neden olur çözümü var mı? Cinsel isteksizlik yaşayan partnerle ilgili nasıl bir yol izlenmeli? Erken boşalma aşılabilir bir sorun mu, tedavisi var mı?
Partnerim ve benim cinsel isteğimiz biraz fazla çok sık nerdeyse hergün ilişkiye giriyoruz yememiz içmemiz çok iyi sporda yapıyoruz zorlayarak yapmıyoruz vücutta rahatsızlıkta duymuyoruz bunun zararı var mı acaba
Cuckold tarzı ilişkiler hoşuma gidiyor bu kötü birşey mi eşimi Sevgili mi paylaşmak istemem izlemek istemem ve bundan zevk şehvet duymam benim için bir hastalık saplantı mıdır şu an takip ediyorum çokta yaygın olmaya başladı.. Teşekkür ederim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Bu konularda oldukça bilgim var. Öyle kulaktan dolma bilgiler de değil, sadece deneyim de değil. Bilimsel ve sağlık açısından bilgilerim var. O yüzden sorum yok. İyi çalışmalar 🌺
Merhaba Erkek arkadaşım beni dinlemiyor. Söylediğim iyi bir şeyin içinden kötü bir anlam çıkarıyor üstelik. Onunla beni anlaması için nasıl iletişime geçmeliyim? Psikologa gitmeyi bile önerdim.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Neden seans ücretleriniz çok yüksek? Burada reklam yapıp insanlara yardımcı oluyormuş gibi yapacağınıza fiyat noktasında gerçekten ihtiyacı olan kişilere indirime gitseniz ya maddi konuda?
konu güzel sorun yasayanlar muhakkak tedavi yontemlerine yönelmeli ve sizde cok güzelmişsiniz :)
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Erkekler için erken boşalma sorunu ve bayanlar için vajinismus isteksizlik bu konulara ciddi anlamda eğilirseniz açıklacı olarak yazarsanız iyi olur iki çiftide her ikisi etkileyebiliyor çok şimdiden teşekkür
Hoşgeldiniz , sağlık ocaklarında satılan prezervatif ne derece iyi? Hangi prezervatif önerirsiniz acaba?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Merhaba hocam. Bakir bir erkek olarak soruyorum, her ne kadar deneyimim olmasada, cinsel konularda ve romantizmde evlendiğim kadını mutlu edeceğime inanmam; dereyi görmeden paçaları sıvadığım anlamına mı gelir?
hipnoz ile cinsellik yönlendirilebilir mi? Yani kişinin yapmak istemediği bir cinsel birleşme yöntemi ya da aktivite telkin yöntemi ile yaptırılabilir mi?
Türkiye'de yeni yeni ortaya çıkan bir dal seksolog çok önemli aslında sonuçta ülkemizde o kadar bilinçsiz bir cinsellik algısı var ki böyle bilgilendirme yapmanız çok hoş katılmaya çalışacağım.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Öncelikle hoşgeldiniz benim sevgilim erken boşalıyor geciktirici işe yarar mı? İkinci olarak ilişki de tam anlamoyka orgazm olamıyorum sebebi erken boşalmamıdır?
Eğitim sart @MehtapAk bu olmadığı sürece bu terapiler faydasız.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
sevgilim uzak olduğumuz için sanal sx istiyorsa ben istemediğim için ne yapmalıyım😅 uygun bir dille hoşlanmadığımı söyledim🧐 istese ne yaparım diye soruyorum😅 illa istiyor 😄
Ben de alanında uzman olmayan bir insan kişisiyim. İnsta da 80 takipçim var. Ama ben 30 unu takip ediyorum mesela. Cinsel ilişkinin cinsellikle bağlantısı var mı acaba?
Gençler biraz bilgili olsa, herkes kadın ve erkeği ile üstüne düşen görevi yerine getirse inanki sizlere soracak bir şeyleri olmaz ama sen çok güzelsin ;)
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Ben Uzman Klinik Psikolog, Seksolog, Çift ve İlişki Terapisti Mehtap Ak, Instagram yayınımız için sorularınız var mı?
En İyi Cevaplar