Elimde 3 kavanoz hindistan cevizi yağı var. Biliyorum her yönden birçok faydası var ama ben zayıflatmaya yardımcı olan kısmıyla ilgileniyorum. O yüzden önceden tecrübe etmiş arkadaşlar varsa bana anlatabilir mi? Nasıl yaptınız, nasıl kullandınız?
Hindistan cevizi yağı gerçekten zayıflamaya yardımcı oluyor mu?
Hindistan cevizi yağı son dönemde en trend yağlardan bir tanesi. Hoş tadı ve aromatik kokusu ile çok cezbedici. İçeriğindeki MCT yani orta zincirli yağ asitlerinin birçok sağlığa faydaları konusunda görüş var.
Özellikle de ketojenik diyetlerde kullanımı çok yaygın. Tok tutması ve yine MCT yağlarının kilo vermeye destek olabileceği yönünde ki haberleri ile daha da gündeme geldi.
Zayıflama programlarında her zaman söylediğimiz, hiçbir besinin mucizevi etkisi yoktur. Hindistan cevizi yağı da sağlıklı bir yağ gibi görünse de yağ olduğu için 1 gramı 9 kalori içermektedir. Dolayısıyla kalori alımı konusunda dikkatli kullanılmalıdır.
Günlük tüketimi 1 tatlı kaşığını geçmemelidir ve beslenmede de sızma zeytinyağı, fındık, badem, ceviz gibi diğer sağlıklı yağları içeren besinler ile birlikte yer almalıdır.
Hindistan cevizi yağı, son yıllarda popüler olan bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle kilo vermek, sağlıklı beslenmek ve cilt bakımı yapmak isteyenlerin yeni tercihleri arasına giren Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizi yağı ile zayıflayanların de öne çıkmasıyla daha sevilen ve tercih edilen doğal yöntem haline geldi.
Hindistan Cevizi Yağı Zayıflatır mı?
Hindistan cevizi yağı
Daha iki sene önceye kadar bu cevizi toz halinde kurabiyelere koyar, mutfaklarda kullanırdık. Daha sonra ne olduysa birden bire yararları olduğu fark edildi ve süper gıda haline geldi. Artık sadece yemek de değil, kızartma yağı, pişirme malzemesi, hiçbir şey yapamıyorsanız da cildi nemlendirmesi için bile evimizde bir ürün olarak var. Eski dönemlerde insanla bunu yüzyıllar boyunca kullanmış ve hala günümüzde mucizeleri, artı ve eksi yönleri araştırılmaya devam etmiş ayrıca kullanılmaya hala devam ediliyor. Neyse bu konuda kararı sana bırakıyorum :)
Hindistan Cevizi Yağı ile Zayıflayanlar Var mı?
Hindistan cevizi yağı açlığını düzenleyebilir ve daha az yemenize yardımcı olurken bununa bağlı olarak sindirildiğinde ortaya çıkan keton cisimleri iştah kesici etkiye sahiptir. Haliyle Hindistan cevizi yağı ile zayıflayanların yorumlarında yoğunluk olarak iştahın kesilmesi, porsiyonları küçültmede etkili olması ve doyuma daha çabuk ulaşmaya yardımcı olduğu konuları yoğunluktadır. Bununla da kalmayıp Hindistan cevizi yağı iyi bir antioksidan kaynağıdır, bağırsaklar için iyi olduğu da söylenir yani sanıldığı gibi sadece kilo verme ve kolesterol üzerinde ilerlemiyor.
👇Mesela; Hindistan cevizi;
zihin açmak,
saç kremi olarak,
uykusuzluk ve
mide yanması tedavisi için;
kesik, akne, hemoroit, sinek ısırığı ve güneş yanığı tedavisi için bile tek ürün gibi lanse ediliyor, bu konuda ne kadar haklılar bilemiyorum.
Hindistan cevizi yağı zayıflamada etkili görünse de, ciddi anlamda doymuş bir yağ ve bu oran yüzde 92 civarında, tereyağından bile daha fazla bir oran bu. Eğer bir kişi, iki yemek kaşığı kadar tüketiyorsa, hemen hemen 20 gram kadar doymuş yağ tüketiyor demektir ve bu da zaten günlük tüketmesi önerilen miktara eşittir.
Tecrübe konusuna ben kullanmadım şimdiye kadar ama kullanan insanlar doğru tüketildiği halinde olumlu sonuçlarının olduğunu söylemekten geri durmuyorlar. 😇
Hindistan Cevizi Yağı ile Kahve Karıştırılarak Zayıflanır mı?
Hindistan cevizi yağı ve kahve
Son yıllarda Hindistan cevizi yağında olduğu gibi kahve tüketiminde de artış görmemiz mümkün. Özellikle kilo vermek isteyenlerin kahvenin yağ yakıcı etkisini bilmesinden ötürü bu tercihi daha etkili hale getirmek için Hindistan cevizi yağı ile birleştirme konusuna sıcak bakıyorlar. Haliyle Hindistan cevizi yağı ile yapılan kahve tarifleri de karşımıza sıkça çıkıyor.
Eğer konu zayıflamaksa, sadece kahveden veya sadece Hindistan cevizi yağından taraf bir beklentiye girmemek lazım. Sonuçta kilo almak bir süreç, kilo vermek de bir o kadar süreç olmalıdır. Haliyle Hindistan cevizi yağı, kahve ile birleştirilince daha etkili olsa da, hem kahvenin hem de yağ tüketiminin sınırlandırılmasına da önem verilmeli. Şayet bu ikiliyi denemek istiyorsanız sizinle güzel bir tarif paylaşacağım:
Hindistan cevizi zayıflamakta yardımcı olmaz yağsız yemek yaptığında en son Hindistan cevizi yağı katabilirsin bir tatlı kaşığı bu hem aroma verir hem de vücuduna sağlıklı yap girmiş olur.
Herşeyin fazlası zarar. Zayıflama kısmı olarak yararlı yağ grubunda olduğundan tavsiye edilir. Yani gidip kaşık kaşık yiyim gibi bir şey düsünme. Normal mesela tavada yumurta yaparsın dibi tutmayacak kadar koyarsın. Kullanım ölçeği budur. Sadece hindistan cevizi yağıyla zayıflanmaz. Proteinsel beslenmeli karbonhidrat seker ve zararlı yağ alımını sıfırlamalısın. Yararlı karbonhidrat grubundan günde belirli bir seviye alabilirsin. Yeşil elma yesil çay elma sirkesi gibi ürünleride kullanmanı tavsiye ederim yağ yakımında etkisi büyük
Zayıflamak İçin yağ yakman gerekiyor, yağ yakmak İçin hem diyet hemde kardio yapacaksın :)) yani sadece elindeki yağı kullanarak uzun süreli bir diyet uygulamak yerine hem spor hemde diyet yaparak kilo vermek daha akıllıca olur.
Öncelikle doğal olanı tavsiye ederim. Hindistan cevizinin içinde neler olduğunu bilmiyorsun ne gibi maddeler karıştığını oda alerji vsn varsa sıkıntı olabilir. Bir ay boyunca soğuk söyle on dakka 15 dakka duş al, duş aldıktan sonra sıcak suyla hiçbir şekilde vücudunu yıkama çık. Soğuk suyun bir çok faydası var ve senin zaten bana gerçekten yardımcı olacak. Bir hafta sonra yapmış olduğun Mütüş tecrübeyi bizimle paylaşabilirsin. Şimdiden iyi keyifler ve sağlıklı huzurlu günler.
70 kilo verdim ve fitlesmek icin ağırlık calistim, bu süreçte hiç böyle saçma şeylere yönelmedim. Zayıflamanın sırrı cok basit. Günlük alinmasi gereken kaloriden 100 kalori eksik ye, günü erken kapat ve düzenli uyu; vücut zaten kilo verir. :)
Lavanta yağının diet yaparken sıkılaşmaya yardımcı oluşunu bizzat yaşadım hemde 15 günde büyük etki gösterdi. Ama hindistan cevizini duymadım hemen araştıracam doğruysa uygularım..
Protein atıştırmalıklarda kullanmıştım yağ yerine bundan kullanıyorsun hem vücut yağsız kalmıyor hemde lezzet katıyor salatalarda ve yemekte kullananda var ama onlarda kullanmadım ben
Önce bir araştır ama ben yapılan yemeklere, salatalara biraz atıldığında faydalı olduğunu duymuştum. Kahvenin içine de çok az miktarda atmayı da deneyebilirsin çok güzel bir aroma veriyor.
Brokoli suyunun faydası oluyor sabah ve akşam aç karna icmelisin tabi içtikten sonra da 20 dk su icmiyceksin ki etkisi olsun
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türk kahvesi pişirildikten sonra bir çay kaşığı eklenip tüketilince zayıflamaya yardımcı oluyormuş diye duymuştum ama var mı öyle bir etkisi bilmiyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
her şeye iyi geliyoo
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
hayır zayıflatmaz askine daha çok kilo aldırır güzelim hepsi pazarlama stratejisi bunların inanmayın..
Merhaba,
Hindistan cevizi yağı son dönemde en trend yağlardan bir tanesi. Hoş tadı ve aromatik kokusu ile çok cezbedici. İçeriğindeki MCT yani orta zincirli yağ asitlerinin birçok sağlığa faydaları konusunda görüş var.
Özellikle de ketojenik diyetlerde kullanımı çok yaygın. Tok tutması ve yine MCT yağlarının kilo vermeye destek olabileceği yönünde ki haberleri ile daha da gündeme geldi.
Zayıflama programlarında her zaman söylediğimiz, hiçbir besinin mucizevi etkisi yoktur. Hindistan cevizi yağı da sağlıklı bir yağ gibi görünse de yağ olduğu için 1 gramı 9 kalori içermektedir. Dolayısıyla kalori alımı konusunda dikkatli kullanılmalıdır.
Günlük tüketimi 1 tatlı kaşığını geçmemelidir ve beslenmede de sızma zeytinyağı, fındık, badem, ceviz gibi diğer sağlıklı yağları içeren besinler ile birlikte yer almalıdır.