Sizce hangisi daha hijyenik ve daha temiz?
VAJINA
PENİS
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
bence bizimki daha temiz. sizdekinin ne olduğu belli değil, içi et dolu vıcık vıcık. bizimki düz boru, ne akıntısı olur ne kokuntusu :) ama yine de severek yalıyoruz emiyoruz kıymetimizi bilin. vajina bizde olsa siz aynı muameleyi yapmazdınız bence :)
Penis açıkta ve mikrop barınamayacak bir yapıda. Eğer sünnetli ise tamamen hijyenik. Sünnetin asıl amacı da bu aslında. Yahudiler de oluyor boşa değil. Ama vajina içinde her şey olabilir ve temizlenmesi zor.
@Blanoir Bunu söyleme sebebim halkın onlara karşı olan bakış açısı. Hijyene katkısı olup olmadığını araştırmalardan anlayabilirsin.
-İdrar yolu iltihabını azaltır.
-Sünnet derisi iltihabını azaltır.
-Penis kanseri olma ihtimali düşer.
-Erken boşalmayı engellemek daha kolaydır.
-Sünnet derisi sıvısı olmayacağından hijyen sağlanmış olur.
-Beraber oldukları kadınlarda rahim ağzı kanseri daha az görülür.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yapılan araştırmada, sünnetli erkeklerin AIDS’e yakalanma oranlarının yüzde 50’ye varan oranlarda az olduğu gösteriliyor. Ancak, sünnet AIDS’e karşı tam koruma sağlamıyor.
Bu tek tarafli bir hipotez. Ürolog olmadığım için karşıt teknik detay veremiyorum.
Sen objektif araştırmasını yaparsan hangimizin dediğinin daha doğru olduğunu görüp yorumlarsın zaten diye düşünüyorum.
Kaldı ki aidse yakalanma olasılığının erkeklerde değişen pek çok farklı etkeni var, yaşanılan coğrafya en büyük maddesi mesela.
Sünnetsiz erkeklerin çoğunlukta olduğu batı ülkelerinde doğru orantılı olarak aidsli kadinlar da çoğunlukta. Bu da kendi içinde bir kısır döngü zaten.
O yüzden sünnetli, sünnetsizlerde aids araştırmalarının temelleri değişken.
Dediğim gibi, araştırırsan okur anlarsin.
@Blanoir Ürolog olmasan da açıkta ve rahat temizlenebilir bir organa göre deri altında ya da vajina içinde olan bir mikrobu tespit edebilmek daha zordur. Doktorlar da bunu söylüyor. Dini inanç dışında bunu sağlık nedeniyle yaptırmak isteyen bir sürü erkek var. Sen sanırım sünnetsiz olmalarından yanasın. Görünüş olarak da kadınlara sormak lazım. Sünnetsiz olunca pek iç açıcı bir görünümü yok zira.
Ben sünnetli olmasindan yanayim bir erkeğin estetik olarak da belki alışık olmadığım için hoşuma gitmiyor sünnetsiz erkekler.
Bilmediğin şey vajinalarin kendi kendilerini tedavi edebilen yapıda olmaları. Mesela bir erkeğin penisini özel bakım kürleriyle dezenfekte etmesi gerekirken vajinaya özel bakım ya da sabun bile aksine DEĞMEMESİ gerektiği.
Ph değeri denilen bir hormonal etken var kadınların vajinasinda.
Mesela asıl hastalık fazla sabun, kimyasala vb maruz kalmış kadınlarda oluşur.
Yani vajina yapısı itibariyle daha hijyeniktir.
Çoğu kadın bakım yapmayı bilmiyor sadece, cehalet işte.
Penisin açıkta ve rahat temizlenilebilir olması bir şey ifade etmiyor yani aslında:D
@Blanoir O bahsettiğin şeyler penis için de geçerli. Kadınlar oralarını ağdayla almayı bıraksınlar önce. Hastalığa açık hale geliyor bu sayede. Yabancı kadınlar ağda yapmaz. Üzerinden alırlar ve gözenekler açılmamış olur. Peniste akıntılar sular seller kadınlardaki gibi yoğun olmadığından daha hijyenik dedim. Vajinadaki salgılar sebebiyle sürekli bir ıslaklık hakimdir. Pedleri o yüzden koyuyorlar gece gündüz :)
@Blanoir Olur öyle. Şunu dinle o halde.
https://www.youtube.com/watch?v=OQTw0Hc7gJM
Vajina kendini temizliyor Penis ise disarudan her turlu mikroba avjk
Vajina nasıl kendini temizliyo ya.. Her adet kanı bitmez, pisliği bitmez, aybaşında pis pis kokar öğğ
biliyorsan niye soruyorsun. adet kanı pis bir sey değil ayrıca
Pis değilmi asdjsadgk
sen mi eksiledin
Yoooo
Cevap
23Cevap
Çük kurudur, çükte bakteri olmaz.
Kuku ıslaktır, bakteri yuvasıdır.
Kişiye gore hijyen takintisi degisir ama penis bir tik daha temiz en azindan benimki oyle digerlerini bilemiycem
Vajina cok cabuk terleyebilen ice dogru giden bir yapi ama penis ileri dogru bir yapisi var ve govdesi pek terlemez
kıvırcık salatayı yıkamak hıyarı yıkamaktan daha zor olduğuna göre penis daha temiz olmalı
Tabii ki penis.. Üstelik sünnetliyse daha da hijyen olacaktır.
Hijyen anlamında penis daha temiz bir organ, bilimsel olarak kanıtlanmış birşey.
Vajina kendi kendini temizleyebiliyor da penisi ya erkek ya da kadın temizlemeli yoksa temizlenmiyor
Penis daha temizdir
Sünnetsiz penis olsa bile vajinayla karşılaştırınca çok çok çok daha temizdir
kişiye göre değişir bu ama penis daha temizdir.
vajina da dudaklar fazla idrar olayıda orada olduğu için baya iyi temizlemeniz lazım
Vajina tabiki. Erkeklerin cahillikleri gozumu kanatti gidiyorum
Bencede penis daha temiz bizim vajina sulu, her ay kanlanıyo pis pis kokuyo simsiyah oluyo benim bile miğden bulanıyo ööğğkk.. Ama erkeklerin penisi mis gibiiii sevgiliminki öyle 🤗🤗
Tamamda penis neden vajinaya göre daha pis? Peniste sulanma yok, kirlenme yok, adet dönemindeki pislikler yok, kanlanma yok.. Neye göre vajina penise göre temizki 😂😂
Marulmu daha kolay yıkanır patlıcanmı
yapısındna dolayı penis.
Akıntı kaşıntı koku yok kanama yok sence hangisi
Tabikide penis.. enazından ıslak değil..
Ben takıntılıö o konuda devamlı temizim dir
Fizyolojik olarak penis tartışmasız.
Aslinda biraz kisiye bagli
tabi ki penis :D
penis..
Hiç biri
penisilin
Vajina
ikisi de temiz
peniss
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar