Size evliligim hakkinda bir sorunu anlatmak istiyorum.. Ben gencligimden beri cinsellik konusunda cok seciciyim yani karsimda ki erkegin dis gorunusu kilosu bakimliligi cinsellik sirasinda tavri cok onemli yanlis bir hareketinde veya asiri bir hareketinde direkt soguyabilirim ya da bir heves bunu istemedigim biriyle yaparsam cinsellikten sogurum ve pisman olurum yaptigima. Bir erkegin hicbir zaman koru korune hayatini cinsellik benimsesin istemedim yeri gelince biraz ben zorlayayim istedim.şu anevliyim.. Esim cok ama cok duskun surekli dilinde bu var dis gorunusude pek iyi degil zorla oluyor artik midem bulaniyor zevk alamiyorum ama bunu belli edemem butun evlilikler boylemi suruyor? Neden evlendin derseniz konusmasi muhtesem ortak ozelliklerimiz cok beni rahatlatiyor ama galiba bir arkadas icin ideal ben buna kapilip evlilikte bunun onemli oldugunu dusunup evlendim ama bu konuda pismanim hayallerimde ki degilmis benim gibi durumu olan varmi bilemiyorum.. Bu hayatimdan oarca oarca birseyleri kopariyor ayrilalim desem bunu bahane edemem zaten ailem boyle bosanmalari hos gorecek tipten degiller onlari gectim ayrildiktan sonra aradigim kisiyi hayatim boyunca bulamiyacakmisim gibi bir his olusuyor ne yapacagimi sasirdim bana bir akil verin..
Cevabın nedir?
+1 yılŞimdi hayatında daha önce bir erkek tanımadıysan ve düşlediğin cinsellik çok farklıysa gerçeği düşlediğinle aynı olmayabilir .Yani herkes ilk cinselliğinde ve karşı tarafın vücudunu gördüğünde televizyonlardan gördüğü gibi ve hayel ettiği gibi olmadığının farkına varır. Yani daha önce yaşamış olsaydın bir kıyaslama yapabilirdik acaba sadece eşine karşımı böylesin yoksa eşinden sonrada biri olsa ona da aynı hisleri duyabilirmisin yoksa herşeyi bir başkası değiştirebilirmi Şöyle bir durum daha var yaşın küçük mü erken bir evlilik mi yaptın yani sadece beden olarak değil kişi ruhende cinselliğe hazır olmalı yani bu işin ruh yaşı da var.bir ne kadar şüredir evlisiniz buda çok önemli ve son olarak aşk evliliği değilse durum vahim çünkü ideal evlilik bir bütün Yani o kişi ne kadar mantıklı olsada beyni sana uygun olasa da bedenen hoş bulmuyorsan sıkıntı
05 Yorumla
Soran+1 yılAcik konusalim ben normalde cinselligi sevmeyen biri degilim tek sorun kisi seciminde hassasim ama fazla degil yani oyle aman aman tipi olsun vucudu olsun falan degil ama esim tamamen bana odaklaniyor yani beni hic dusunmuyor kendisi bundan mutlu ama ne biliyim ben degilim spora
Gidebilir ya da uyusmuyoruz yani cinsellikte zitiz baska biri olsa eger begendigim biri olsa kesin olur mutlu olurum ama esimle olamiyor en cokta hareketleri bunaltiyor uyusmuyoruz bu kesin
Soran+1 yılBirde 20 yasimda evlendim belkide cok erkendi
- +1 yıl
kaç yıllık evlisiniz
bak şimdi bu eşinden ayrılır başka biriyle evlendiğinde aynı sorunu yaşarsan çok büyük sıkıntı eşin kilolu flan mı çokmu kötü fiziği var Yada seni tahrik edecek kadar yeterli değil mi Birde eşinden başka hiç tecrüben yok yani karşılaşacağın cinselliğin ne olduğunuda bilmiyorsun belki hepsinde aynı sorunu yaşacaksın bunlara o yüzden bunları tekrar düşün ama hayat sana işkence gibi geliyorsa hiç düşünme ne olursa olsun
Soran+1 yıl2 yildir. Esim cok kiloli degil sadece biraz fazlasi var ama tam olmuyor etkilenemiyorum haliba bosanicam cunku hayat iskence gibi geliyor olmaz biliyorum
- +1 yıl
eşini merak ettim şimdi yani fiziğini
En İyi Cevaplar
+1 yılBulabileceğin erkeklerin %90 ı zaten bikaç sene geçince fiziken değişecektir.Evli erkeklere bakarsan çoğu kilolu ve göbekli.Zayıf olanlarda göbekli o yüzden elindekiyle yetinmeyi bilmelisin.Hayal dünyasından çıkmalısın.Tahmin ediyorum biraz p*rnolara takılmışsın.Oradaki adamlar gibi bir eş bulman zaten çok düşük olasılık..
06 Yorumla
Soran+1 yılYa dis gorunusude gectim harekteleri beni rahatsiz ediyor yani ordada uyusmuyoruz
- +1 yıl
Anladımda ne diye evlendinki ozaman:(
Hiç ümit yokmu yani ısınamayacakmısın hiçbir zaman ?
Soran+1 yılNeden evlendigim uzun hikaye ama gecerli sebeplerim vardi sonucta oyun degil evlilik cinsel yasaminda boyle oldugunu bilmiyordum degisemez bunuda biliyorum bu elinde degil ama ben rahatsizim
- +1 yıl
mesaj at bana bikaç şey sormak istiyorum
Soran+1 yılBurdan sor lutfen ozel olarak gorusmek istemiyorum
- +1 yıl
sen bilirsin.Burdan sormak istemiyorum.
Gizli Üye(30-35)+1 yılSecicilik sende ego yaratmış. ve bu yüzden evliliğini bitirmeyi düşünüyorsun yazık. egona yenik düşmezsin umarım.
01 Yorumla
Soran+1 yılYa baslarmayin su psikolojik uzmanliginizdan egoymis he ego allahim ya ne tip insanlar var ezikliklerini sergiliyorlar burda erkek dese neysede sana noluyor anlamiyorum konuyu daha tam bilmeden beni tanimadannasil ulasabiliyosun acaba bu teze biraz yorumlari okuda sonra soyle soyleyecegini
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
20Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yıleski eşim de de senin gibi aşk eksikliği vardı. takıntılıydı ve muhtemelen sen de öylesin hayat boyu kimseye aşık olamayacaksın herkes senin için yetersiz olacak. biz çok mutsuzduk boşanıyoruz. başka şeyler oldu tabi ama o olaylar da eşim sevgi konusunda yetersiz olduğu için oldu. yürümeyecekse eğer çocuk filan düşünmeyin kesinlikle.
12 Yorumla
Soran+1 yılBu zamana kadar asik oldum bundan sonrada olurum bunu biliyorum ama bu kisiyle olmuyor herkese asik olamam tabii sagol
Cevap sahibi+1 yılbu kişiye olmuyorsan yapacak bişey yok. düzelme ihtimali varsa yüzde 1 denemeye değer. öyle bir ihtimal yok diyorsan aklında bitirdiysen uzattıkça dönüşü daha acı verici daha zor olacaktır.
Gizli Üye(36-45)+1 yılbütün evlilikler böyle değil elbette. ama bu eşinden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmek nekadar doğru bilemedim. evliliğini bu sebeble bitirmen senin günübirlik ilişkilere itebilecek bir durumun olduğunu gösteriyor. çok seçicisin, en ufak şeyde soğuyabiliyorsun. unutmaki gelen gideni aratır.
06 Yorumla
Soran+1 yılHayir ama benimde belli cizgilerim var yani olmuyor demekki o yonde uyusamiyoruz ben pat diye bosansam simdiye bosanirdim zaten ben biseylerin duzelebilcego ihtimalle cabaliyorum
Cevap sahibi+1 yıleşinle konuş. ozaman. başka çözüm ortağın yok. burda kimse sana yardım edermi bilmiyorum.
Soran+1 yılBunu demek onu cok incitmezmi ben bu konuyu hic acmak istemiyorum
Cevap sahibi+1 yıliyide senin üzülmenide istemez o.. konuşmayı tercih et. ne sıkıntın var ise tek tek anlat. ;)
Soran+1 yılPeki tamam gercekleri bilsin diyorsun yani
Cevap sahibi+1 yıldoğru olan bu olur. eşinin düzelmesini bunu tek başına yapamazsın. adam nerden bilsin ne olduğunu? sorunu ona söyle ki birlikte çözüm bulun. boşanmak senin için iyi bir seçim değil. öyle bir ülkede yaşıyoruzki huzur bulamazsın. bu yaşadıklarını mumla ararsın...
Senin de dediğin gibi eşinden ayrılsan istediğin gibi birini bulman garanti değil.
Bence önce iyi bir psikoterapistten yardım al. Olmazsa, yapamazsan sonra boşanmayı düşünürsün.01 Yorumla
Soran+1 yılEvet cabalicam en azindan bosanirsam elimden geleni yaptim derim ve pisman olmam
yazdıkların 100 evli çiftten en az 90 tanesinin ortak tarafı. uzaktan hayran olduğun insan aynı eve girince gizli saklısı kalmıyor...bunumu sevdim diyorsun...kadın erkek çok...
00 Yorumla
+1 yıldış görünüşü de pek iyi değil derken neyi kastediyorsun?
(analizi tam yapayım tavsiyeyi sonra vereceğim)00 YorumlaMerak etme senin gibi milyonlarca kadın var bu ülkede sizin bu evlilik hayranlığınızın sonuçları bunlar...
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılen başta yanlış yapmışsın.iç güzellik dış görünüşten önemlidir diyenlere selam olsun
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkızım sende nasıl bir ego var ya
çok güzel olmazsa soğurmuş bak bak bak pardon snnkinde pırlanta mı var ?
eşim güzel değil kusasım geliyor diyor...
abi devreler yandı bu gerçek olamaz.01 Yorumla
Soran+1 yılArkadasim benim bir sorunum var belki ne egosu? Cok hassasim bu konuda diyorum elimde degil begenmedigini biriyle yapamazsin miden bulanir evet beniden begenmeyen olur midesi bulanir herkes herkesle uyusacak diye birsey yok
Öyle zoraki yürüyen evlilikler de yok değil elbette...
Kaç yıldır evlisiniz..?09 Yorumla
Soran+1 yılIki yildir
Soran+1 yılHep boyle hissediyorum cunku onu boyle bilmiyordum
Soran+1 yılEvet aynen oyle nereye kadar boyle surecekki
- +1 yıl
İnsanın en çok da zoruna giden ne olur biliyor musun..?
Belki beş sene sonra da aynı noktada olacaksın ama şunu düşüneceksin. Ayrılsaydım şimdiye çoktan unutulmuştu. Tabi ayrıl demiyorum, iyi düşün...
Senin mutsuzluğun yarın da onun mutsuzluğu olacak, ayrılmak ikiniz için de iyi olabilir diyorum sadece...
Soran+1 yılBen hic degilse sorun buyumeden kotu durum almadan bitsin istemiyorum ikimizin hayatida maffolsun istemiyorum
Soran+1 yılTamam tesekkur ederim iyi dusunucem
+1 yıleşinden önce bir cinsellik yaşamışmıydın onlarda ayı sorunu yaşamışmıydın
06 Yorumla
Soran+1 yılHayir yasamadim zaten flortum az surdu oda bunu pek acmadi bu konuyu
- +1 yıl
cümle düşük oldu yani eşinden önce cinsellik yaşamışmıydın
- +1 yıl
birde ne kadar süredir evlisiniz
Soran+1 yılHa pardon hayir yasamadim
- +1 yıl
Ya biraz ayrıntıya girmen gerekiyor yorum yapacağım ama eksik ve yanlış bir şey söylemek istemiyorum şimdi sana yukarıda tekrar fikirlerimi söyleyeyim burası yetmeyebilir
Soran+1 yılTamam
Cinsellik konusunda 498 cevap paylaştı. Ayrılmadan bir şey yapma gerçekten mutsuzsan da ayrıl ilk boşanan çift siz olmazsınız
04 Yorumla
Soran+1 yılInsan olarak cok iyi onun gibi birini bulamicam ama cinsellikte hayatimi cok etkiliyor bu konuyu konussam hem onu uzecegim hemde istesede degisemeyecek bilmiyorum
Soran+1 yılDaha iki yildir evliyim ve daha bircok yil cinsel hayatsiz yasayabilirim o yonde sikinti yok merak etme ben ileriyi kastediyorum
keşke azda beklesydin hemen kara vermeseydin ewlenmekte neyse hayırlısı işallah sorunlarınız çözülür eşimde direk neden öyle söylemişki midem bulanıyo feln yani ayıp bişy öyle söylemesi karısına yni
00 Yorumlaevlenmeden çiftler birbirini tanımalı diye düşünüyorum
026 Yorumla
Soran+1 yılBuyuk bir hata yaptim sanssizligimdan son uc yil karsima yakisikli dahi olsa bir konusmamda arkamdan konusan tipler gordum dis gorunus bes para etmez dedim hayatima uzun zaman sonra giren en durust insandi mukemmel bir insan ama tek bir sorun var cinsellik buda hayatimi cok etkiliyor bilmiyorum ne olacak
Soran+1 yılNeyin tedavisi var
Soran+1 yılIster istemez gorunustede birseyler bitti ama yinede en sonuna kadar cabalicam eger buna ragmen olmazsa bu sefer ayrilmayi dusunurum
Soran+1 yılYok hayir
- +1 yıl
eşinizle oturun güzel güzel konuşun tekrar deneyin eksiklerini gidermesini söyleyin değişim yapsın kendinde,sizi tekrar kazanmak için bişeyler yapsın bir süre koyun kendinize ama ortak karar halinde olun,ona kazık atmayın baktınız olmuyor tekrar oturun konuşun bir ömür mutsuz olacağınıza inanıyorsanız elinizden bişey gelmez anlaşarak ayrılın,burada ilk kez birine ayrılın diyorum kimsenin yuvasının yıkılmasını istemeyiz iyi düşünün herşeyi geleceği aileyi çevreyi
Soran+1 yılOnu uzmek istemiyorum sorunun tumuyle kendisinde hissetsin istemiyorum belkide ben sorunluyum kendimde sorun oldugunu soyleyerek konussam dahami iyi olur yani ben boyle biriyim ve biraz degisirmisin seklinde
Soran+1 yıl28 yasinda bende 22
Soran+1 yıl1,72 boyunda normal bir kilodan biraz daha fazla kilosu var ama asiri degil esmer
Soran+1 yılSogudum evet sevgim kalmadi yani sadece onu uzmek istemiyorum o kadar
Soran+1 yılEvet kesinlikle bunu istemiyorum ve aynen olursa olur olmazsada biter bu budur uzulmek fayda vermiyor
- +1 yıl
ayrılan çok insan tanıdım acısını çocuklar yaşadı,eşler başkalarıyla evlendi mutlu oldu ama çocukların işi gerçekten zor kocaman adam oldu 55 yaşında h�la babasıyla annesi arasında kalan birini tanıyorum adamın gözleri doluyor,bak sizin olayınız bu saatten sonra baya zor görünüyor çocuğun yoksa gerçekten dikkat et,ben tanıyorum adam zorla hamile bırakmış ama kadın genede ayrılmış örnekleri çok oluruna baktığınız süre içinde dikkat edin
Soran+1 yılDogru ama surada en mantikli konusan kisilerden olarak son bir soru soruyorum gercekten denemelimiyim olmuyor zorlamaya gerek varmi denesem bile isteyerek hadi deneyelim ve basaralim istegiyle yapmicam bosa gidicek hepsi olsa olurdu bence ben bu isi bitirmeliyim artik
- +1 yıl
bakın size tavsiyem önce alın karşınıza oturun konuşun ciddi ciddi konuşun tamam boyu kısa ama diğer eksikleri varsa misal vücudunda kıl varsa söyleyin lazer yaptırsın,giyimi hoşunuza gitmiyorsa en iyisini alsın,ama şuan sizde hiç heyecan görmüyorum biliyormusunuz,belkide benim bilmediğim çok şeyler vardır 2 yıllık süreç neler yaşadınız kimbilir,sorulması gerekn çok sorular var tabi,burada ayrılın terkedin demek kolay bazılarıda nemalanma derdinde,kararı sen vereceksin bayan gizli hayat senin
Soran+1 yılEvet sagolun cok tesekkur ederim
Soran+1 yılTabi kisa zamanda birsey olursa bildiririm tesekkur ederim umarim
Gizli Üye(36-45)+1 yılbende çok kısa bir evlilik geçirdim ve karım hiç iyi degildi bu konuda ve ayrıldım...ayrılmaktan asla korkma emin ol ilk ne biliyormusun bu kelimeyi kullanmak söylemek sonra gerisi çok kolay geliyoır ummadıgın kadar.sen ne kadar süredir evlisin?
012 Yorumla
Soran+1 yıl2 yildir evliyim normalde evliliyim cok iyi gidiyor ayrilalim dersem ne sorun varki der erkek bu uzulur bunu dersem ister istemez uzulecek bunu konu etmek istemiyorum onu uzmek istemiyorum ama olmazda bazi konularda uyusamiyoruz diyerek ayrilmayi soylicem
Cevap sahibi+1 yıldemekki artık bunu kafaya koymuşsun gibi bunu anladım.ama haksız sayılmazsın çünkü o yataktan mutsuz kalkmak insanı bitirir gün içinde bile bu yaptıgın şeyleri etkiler haksızmıyım
Soran+1 yılCok haklisin inanki en hassas konu istiyorumki o yondende mutlu olalim onun bir sorun olmadigini sanmasida uzuyor yani hersey yolunda zannediyor bense hic mutlu degilim ona haksizlik bu ne zamana kadar boyle sanacak bilmiyorum belkide son zamanlarda anlmaistir cunku artik belli ediyoru
Cevap sahibi+1 yılzaten bunu belli bir süre sonra belli etmemen mümkün degildi.ne zamana kadar hep mutsuz kalakacaksınki yataktan bu sende sinirde huzursuzlukta yapar bilmem yanılıyormuyum?o an sevişirken bile öpmek istemezsin bile.bu kesin oluyor degilmi?
Soran+1 yılTabii istemiyorsun zorla gibi
Cevap sahibi+1 yılözeli açim ekle beni ok?
Soran+1 yılNeden
Cevap sahibi+1 yıldaha kolay fikir alış verişi çünkü merak ettim neler olacagını bende bu sorunu yaşamıştım.ne dersin?
Cevap sahibi+1 yılne dersin?
Soran+1 yılYok sagol
Cevap sahibi+1 yılpeki en çok hangi hareketlerini sevmiyorsun o an?
Cevap sahibi+1 yılgerçekten merak ediyorum bu durumu hadiiii
Tersını dusun...kocan senden xzevk almıyosa ne yapar sence?
014 Yorumla
Soran+1 yılOda aynisini yapardi
Soran+1 yılKarsisina alirdi beni hic uzmek istemeden ustu kapali ya da baska bir konuyla bunu soyler ayrilirdi
Soran+1 yılNe yapardi?
Soran+1 yılDegilmi oyle cok mu safim bilmiyorum ama onu uzmek istemiyorum
Soran+1 yılEger oda dusunuyorsa ne iyi daha kolay birbirimizi uzmeyiz ama sanmiyorum
Soran+1 yılYa alla alla niye biriyle yatiyim ne alaka simdi ayrilirsam daha iyi taniyarak kendime daha uygun birini sececegim bu
Soran+1 yılNe yapayim hayatimi zehirmi ediyim erkek olsa cekip gider baska kadina gider diyorsun ben ne yapicam kadin dizinin dibindemi oturucak niye dogru insani bulamiyim bu kadar bitti hayatim hayir bu dusunceye bagli kalip boyle surduremem
Cinsellik konusunda 322 cevap paylaştı. Sevmeden Sevişmek Cinayettir diyor ve susuyorum !
11 Yorumla
Soran+1 yılEvet oyle gercekten oyle ve bunun tek bir yolu var galiba
Çocuk yapayım deme, yazık olur ona.
02 Yorumla
Soran+1 yılYok sorunlar cozulmeden boyle birseye kalkismam
+1 yılvalla sevgi aşk varsa hallolmuyacak bırsey yok
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıluzmana danışmanzı lazım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKESİNLİKLE AYRILMALISIN CANIM :((
01 YorumlaKac yıldır evlısın
01 Yorumla
Soran+1 yılIki yildir
Gizli Üye(36-45)+1 yılne durumdasın canım?
00 YorumlaZor bir durum
00 Yorumlaidare edecen bacım
00 Yorumla
Devamını Gör(9)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri