+1 yılPenis kırılmaları bilinçsiz cinsel ilişki, penis sert halde iken yatakta aniden dönme, mastürbasyon esnasında anormal bükülme, ereksiyonu sonlandırmak için penisin bükülmesi gibi sebeplerle oluşur.
Bu durum ürolojik bir acil durumdur. Penis bir kemik olmadığı için aslında olay kırılma değil, ereksiyonu sağlayan dokuları çevreleyen kılıfın(tunika albuginea) yırtılmasıdır.
Özellikle zorlamalı cinsel ilişki, anal ilişkiler, değişik cinsel pozisyonların denenmesi, mastürbasyonda kontrolsüz manipülasyonlar sırasında penisin ereksiyon halindeyken bükülerek bu kılıfın yırtılmasıyla oluşur. Ereksiyonu sağlayan kavernöz dokuların içini doldurmuş olan kan, kılıfın yırtılmasıyla cilt altına doğru hızla yayılarak penisin morarmasına ve deformiteye(şekil bozukluğuna) yol açar.
Tam da bu yırtılma esnasında, bir ses hissedilir. Cilt altına doğru olan bu kanama bazen tüm penisi, skrotuma(torbayı) ve genital bölge civarına yayılır. Penis patlıcan vari bir renge bürünür ve ödem nedeniyle de şişer. Penis kırılmaları penis ereksiyon halindeyken olur, normal durumunda kırılma olması beklenmez. Hastaların kendi ifadeleri bile tanıyı olguların çoğunda koymaya yeterlidir. Tanı hastanın öyküsü ve fizik muayenesi ile konulur. Muayenede kırılma olan tarafta kan birikmesi ve peniste karşı tarafa doğru eğilme, şişlik, morarma saptanır. Şiddetli kırılmalarda ise idrar yolu kanaması ve yumurtalıklarda kan birikmesi görülebilir. Tanıda kuşku olursa ultrasonografi, kavernosografi MR gibi görüntüleme yöntemlerinden yararlanılabilir.
Penis kırılmasının tedavisinde dünyada genellikle kabul edilen görüş, en kısa sürede acil ameliyat ve yırtılan dokunun onarımıdır. Sonrasında da antibiotik ve anti enflamatuar ilaçlar uygulanmasıdır Daha az olmakla birlikte ameliyatı savunmayan uzmanlar da bulunmaktadır.
Penis kırığı tedavi edilmezse peniste şekil bozukluğu, ağrılı sertleşme, cinsel ilişkide zorluk, sertleşme problemi, idrar yolunda bölgesel genişleme, kanama bölgesinde Peyroni hastalığı adı verilen sert şişlikler oluşabilir.
Penis kırılmalarından korunmak için cinsel ilişki sırasında ani ve ters hareketlerden kaçınılması, penis sertleşme halindeyken kıvrılmaması gerekir.10 Yorumla
En İyi Cevaplar
kolay kolay kırılmaz, her zaman iletişimden yanadır..
ama bir kırılırsa bidaha yüzünü göremezsiniz :(1211 Yorumla
Soran+1 yıl:DDDDD
- +1 yıl
kol kırılır yen içinde kalır ama penis kırılmaz kolay kolay:(
- +1 yıl
titrer mücrim gibi baktıkça haline :(
- +1 yıl
ve sonra der ki; "ister vur, ister okşa, ister tut, ister yolla, ister sev, ister zorla, ben böyleyim" :(
- +1 yıl
ne dersin soran sence kasesini kapatmış mıdır
- +1 yıl
bide pusuya yatıp da senin en iyi cevabı kaldırmasa bari kank fkgfkldgkjlfd
- +1 yıl
11 az bile fdkjlgkfdkglf
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkırlır..tamiri 1500 dolardı (10 yıl önce) arkadaşımdan duydum.erkek sokarken kıramaz,kadın üzerinde çıplarken içinden çıkıp kasığa doğru daandığında kırılırmış.ayyyy çok kötü yaa
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılokadarını sormadım
kırılı diye biliyorum bende hatta bu konunun uzmanı da zerrin özer diye biliyorum :)
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
52Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 641 cevap paylaştı. evet kırılır, süngersi dokuda yırtılmalar olması mümkündür, ve şaftta eğriliğe sebep verebilir.
link00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 320 cevap paylaştı.
u +1 yılEvet kırılabilir.
https://www.youtube.com/watch?v=QbUHyzRCeLI
Sana bu konuda süper bir video önereyim. Muhteşem Türk filmlerinden bir örnek.
İşte karşınızda "Lüpus Grandüs Malafatüs" :24 Yorumla- +1 yıl
:))
- +1 yıl
Ben izlemiştim super komik :))
Hiç olur mu öyle şey..Peniz et ve kastan ibaret bir organ sonuşta..Ereksiyon anı veya idrar dolması anında dikilip sertleşir.Ama bu onun kemikleştiği manasına gelmez.Sonuçta o yine bir et ve sert bir kas parçasıdır..Alacağı darbeyle belki ezilebilir, yaralanabilir, ama bir kemik gibi kırılması beklenemez..!
00 YorumlaOlayı statik açıdan ele alırsak,vücuda mesnetli bir kiriş gibi düşünebiliriz penisi.Dolayısıyla uçtan uygulanan yüksek kesme kuvveti ile malzeme en güçsüz olduğu noktadan kırılacaktır,malzeme ne kadar elastik olursa olsun.
link Basit modeli
Olaya mühendislik açısıyla yaklaştım.00 Yorumla
+1 yılBir adamın ki kırılmış. Doktora gitmiş, ve doktor "geceleri yatmadan önce süt dolu bir bardağa salla ve bi süre bekle, düzelir" demiş. Adam birgün bunu uygularken karısı görmüş ve kahkaha atmış. Ardından kocasına demiş ki: "İlahi bey, bunun da dolma kalem gibi dolduğunu bilmiyordum."
00 Yorumla
+1 yılPenis erekte haldeyken zorlanırsa kirilir Çok zaman önce gazetede okumuştum Tabi kemik kırığı değil, o bölgedeki süngerimsi doku bozuluyor Tedavisini hatırlamiyorum
Nette detaylı bilgi vardır
zorlamamak gerek :)00 Yorumla
+1 yılKikirdak doku kirilir... kirilmaz diyen arkadaslar daha onunuzdekinin yapisini bilmiyorsunuz... kolay degildir ama dedigim gibi ereksiyon halindeyken kikirdak dokunun kirildigi tip dunyasinda gorulen ve tedavisi mumkun bir durumdur.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 658 cevap paylaştı. İçteki kıkırdak doku kırılıyor,ereksiyon halindeyken ters bir hareketten dolayı,ama ufak bir operasyonla düzeltiliyor,ama 2 ay gibi bir zaman işlev yasagı var.
00 YorumlaKırılmaktan kastınız aslında kan pompalanınca büyümeyi ve sertleşmeyi sağlayan süngerimsi dokunun çatlaması olsa gerek.. Zira peniste kemik yoktur.. Penisinde kemik olan tek canlı da ayı balığıdır..
00 YorumlaPenis kemik olmadığı için kırılmaz. Ama çok ağır hasar görür ve kullanılamaz hale gelebilir. Sevgilinizle böyle bir fantaziniz varsa pek tavsiye etmem.
00 Yorumlakıkırdak kırılması denen olay olur can yakıcı bir olaydır hemen doktora gözükmekte fayda vardır. ama penisi kıracak kadar işi abartmamak gerekir diye düşünüyorum.
01 Yorumla- +1 yıl
penis de kıkırdak mı var yaa
+1 yılkırılmaz. penis kırılırmı hiç. ama eger ereksiyon halınde uzerine yatmayı denersen kaslarına zarar verebilirsin kaslar yırtılabılır ve fıl hortumu gibi kalır:D:D:D
00 YorumlaPenis kemikten degil, damar ve kaslardan olusuyor. Bu yuzden kirilmasi soz konusu degil. Ama sert haliyle bukulebilir buda sakat bir durum dogurtabilir.
00 YorumlaKıkırdak kırılması olur ama insanda bu biraz zor çok olmadık şeyleri denersen olur fakat kedi köpek gibi hayvanlar çiftleşirken onları syıran bilinçsiz insanların yaptıkları onların kıkırdağının kırılmasına sebep veriyor ve kısır oluyor
10 YorumlaAni hareketlerde penis iç dokusu yırtılıyor ve iç kanama tarzı bir olay oluyor. Kırılma dedikleri de o. Ama ciddi bişey penis kullanılamaz hale gelebilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılpeki bu olay hangi durumlarda meydana gelebilir acaba bana bir kaç örnek verebilir misinn?
- Cinsel Yaşam konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvet kırılır.Kontrolsüz hareket yapmamak lazım bunun için.
15 Yorumla- +1 yıl
Soran+1 yıltamam :(
- +1 yıl
Ereksiyon halindeki penisi dikkatli kullanmak gerek.Kadının üstte olduğu pozisyonlar dikkat önemli.
Bilinçsiz cinsel ilişki, penis sert haldeyken yatakta aniden dönme,mastürbasyon esnasında ters hareket,ereksiyonu sonlandırmak için penisin bükülmesi gibi durumlar,penisin kırılmasına neden olabilir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 300 cevap paylaştı. malesef öyle bir durum var kırıldıgı zaman penis şişiyor kırmızı oluyor kan topluyor oda nadir olan bir olay genelde arkadan yapılan ilişkilerde oluyormuş
00 Yorumla
+1 yılkırılır ama kemik kırılması falan gibi değildir ereksiyon olmuş halinde ters bir hareket olursa corpora cavernosa patlamasıdır kırılma denilen şey
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılkırılır soğuk uygulama yapıpı hemen doktora götürmek lazım
00 Yorumla
+1 yıl(cevabım erkeklere) bu kadar çıtkırıldım olmayın lütfen.
30 Yorumlapenis kırılmaz ama çok ciddi hasarlar görür kullanılamaz hale gelir
10 Yorumla
+1 yılbi prono filmde kırıldığını görmüştüm :( çok feci bir durum o an o adam yernde olmak ölümle eş değer olsa gerek
00 Yorumlatüylerim ürperi şimdi bu nasıl soru:) manyak bir sevgilim vardı az daha kırıyordu,sonradan araştırdım evet kırılırmış:)az daha hadım oluyoduk..
00 Yorumla
+1 yılbenimki bi kez çok kalkmıştı tamda o sırada eğildim az daha kırılıcaktı gözümden yaş geldi allahtan kırılmadı fakat kırılma ihtimali var.Hatta onun küfrü bile var şey kırığı
00 YorumlaKırılır hatta hastaneden rapor alırsan is kazası diye geciyormuş
10 Yorumla
+1 yılbence sorunun sorulma şekli yanlış,kırılması için kemik olması lazım,allahtan yok
00 Yorumlakırılır :Dama zor kırılan bir alettir.kırılırsa iflah olmaz kolay kolay :D
00 Yorumlapenis etten oluşan bir organdır, kırılmasına imkan yoktur
00 YorumlaSert ve ters bir hareketle kirilir ama iylesmesi uzun surer.
Partnerinin penisimi kirildi canim00 Yorumlahayır kırılmaz kemik yoktur çünkü.ama ciddi hasar görebilir
00 Yorumlaereksiyon halinde öne doğru bükülme olmuyo ama belki bi gün o yöne doğru ikiye katlamayı becerebilirsem bi şansım olabilir amaan
00 YorumlaKemiksiz bölge incilir, kırılmaz. Sevgilinizde böyle bir durum mu var ki ?
04 Yorumla
Soran+1 yılçok şiddetli oturdum üstüne dünden beri yatıyo
Soran+1 yılönden
Gizli Üye(36-45)+1 yılKemik mı var ıcındede kırılsın.Ama kesılebılır şahsen ıstersen makas yada guzel bır bıcak yardımı ıle kokten kesebılırım
11 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılçok zor bence. mesela penisi aşağıya doğru çok ittiğinizde acır. belki de o kırılmadır. ama anormal bişey olmadığında hayatta kırılmaz.
00 Yorumladokusu zarar gorurse belki, lutfen iyi bakın sevgilinizin penisine
00 Yorumla
+1 yılbildiğim kadarıyla penis kemikten değil kastan oluşur o yuzden pek sanmıyorum yani :)
01 Yorumla- +1 yıl
Kırılır kırıldıgında İse Ne Tarafa Kırılırsa O Şekilde Kalır Ve Amaliyat Şart Olur
Anal Sex Srasında Penis üzerindeyken partnerin Dönmesi Sert Şekilde vbb Şekillerde Kırılma Olur
- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılkırılır tabiii onun da canı var
20 Yorumla
+1 yılpenis kemik mi ki kirilsin ayol. :D
00 Yorumla
+1 yılSoru bizlereymiş bayanlar gidin burdan ^^
03 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 983 cevap paylaştı. kalbin kırılmasın küçük dostum geri kalanı boş...
20 Yorumlakırılmaz zedelenir.çünkü kemik değil kastır
10 Yorumla
+1 yılbeyler bu intikamın bi parçası olmayalalım.
00 Yorumla
+1 yılFazla yüklenme kırılır
00 Yorumla
+1 yıliştahımı kaçırdın sabah sabah...
00 Yorumla
+1 yılKırılır. Olaya mühendislik açısıyla yaklaştım.
00 Yorumlahala yerinde duruyor :)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkırmadan oynasanız daha iyi.
41 Yorumlazorlanırsa kırılabilir.
00 Yorumlahem kırılır hem çatlar yada sonuçta oda bi can:)
00 Yorumlaters bir hareket olursa kırılr...
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılkemikten olmadığı için kırılmaz
01 Yorumla- +1 yıl
kırılır kırılır
Gizli Üye(36-45)+1 yılSabahlar olmasınnnnn :)
00 YorumlaCammı bu kırılsın :)
00 Yorumladaha neler yaa
00 Yorumla
+1 yıltam olarak kaç kişi soruyorsunuz.odacanak mı?:D
15 Yorumla
Soran+1 yılbay mısın? :)
- +1 yıl
sorunu cevaplamadım farkettiysen .kadınlara da açık haliyle buraları hep cevaplarımla doldurabilirm istersem ok?
- +1 yıl
hahah :D
Soran+1 yılok :D
+1 yılkırılıyormuş
00 Yorumla
+1 yılKopar </3
00 YorumlaTobe bismill.
02 Yorumla- +1 yıl
Kupasaaa kiziiii enaaa donmus
evet kırılır..
00 Yorumla- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi