Yaşanan en güzel hazlardan biri olan sevişmeyi belki de kabus haline dönüştürebilmiş ender toplumlardan biriyiz. Seks hava gibi su gibi bir ihtiyaçtır diye konuşabilecek kadar kendini aşmış insanların bile seks konusu açıldığında duraksadığı 'mahrem ve kırmızı nokta' olarak gördükleri bir konudur seks ve cinsellik. Dünya bacaklarımızın arasında dönmesine rağmen, en zengininden en fakirine, en muhafazakarından en radikaline, gencinden orta yaşlısına kadar herkesin ortak ilgi odağı ve ihtiyacı olmasına rağmen ve her şeyden önemlisi bizi harekete geçiren en büyük enerjiden biri olan seks neden hala tabu? Acaba kendimize mi güvenmiyoruz? Ya da ne? Bu toplumsal ironinin Müslüman bir toplum olmak ve bu kültürün yarattığı toplumsal baskı elbette en büyük rolü oynamaktadır. Geçmiş bir kenara, bugün hala cinselliği konuşmayan bu konuda soru sormayan hatta Tv de bir öpüşme sahnesi çıkınca insanların suç işlemişçesine yüzünün kızardığı bir kültürün etkisinden bahsediyoruz... Hala seks neden tabu gençler?
örneklerle anlatıyorum nasıl bir tabu? Farkındalık el-alem neder boyutu... Şimdi yaklaşık 14 yaşından ortaokul ve ergenlik yaşlarından itibaren oğlum sevgili kız arkadaş dikkat et oku adam ol mesleğini eline ne yaparsan yap boyutunda saçma bir güdümle çok başarılı bir okul hayatı iyi eğitim ve sıfır sosyallikle yetişen bir toplumuz çoğumuz. Kızlar yasak meyve gibi ülkede ve sürekli akça pakça bakire gelin sevdası aşılanır erkek bireye bide işin İslami boyutu mastürbasyon yasak günah ve takva ile gece uykudan kalkıp abdest alanlarla dolu ülke, vücudunu tanımayan bir toplum. Böyle olunca kadın erkek arkadaş olamaz, foto çekilirken omuza bile atamaz elini çünkü tabu dokunamaz etrafımızda birsürü insan var. Bide yurtdışına gidip gelmişlerin hikayesi ne kadar rahat bu işler oğlum ile sokak ağzı. Evet çünkü onlarda seks tabu değil namus değil bir paylaşım bir ihtiyaç bir heycan ama tecavüz ya da sarkıntılık göremezsin fakat kendini insan gibi hissedersin saygı vardır toplumda. bir çok şeyi yaşamış biri olarak utandığım tek nokta bu ülkemde, kadın bu kadar tabu halinde yasak günah namus mahrem derken çocuk gelinlerin olduğu bir coğrafya insanın aklı almıyor... bide önyargılar var tabi yanlış anlaşılmalar... neyse çok konuştum.
Seksin tabu, yabancı, ayıp, anormal, uzak, yetişkin işi vs olmasının kaynağı insandaki bu olağanüstü yaratım enerjisini zapt etmek isteyen zihniyetler gibi geliyor bana. Din cinselliğin bilinçli yapılması gerektiğini söyler, özünde. Ama insan, insan olalı bu kadar saçmalamadı.
Seks kadar insanın iliklerine bağlı, insanın ayrılmaz parçası bir eylemi bu kadar baskılamaya çalışmak bütün psikolojik, sosyal, küresel problemlerin ortaya çıkmasına sebep oldu. Seks yaşam enerjisinin kendisi. İnsan ruhunun dünyadaki kökleri. Şimdi sen köklere baltayı saplarsan, insan korkunç bir yaratığa dönüşür.
Seksüel enerji akmak ister. O senin bedeninde yaşadığının işareti. Damarlardan kan akması gibi bir şey. O sende akacak, kendini ifade edecek. Ama baskıladığında cinsel organın yabancı bir şeymiş gibi gelmeye başlıyor. Kendi vücudunda penisine, memene, vajinana karşı mesafeli oluyorsun.
İnsan dilediğince, sorumluluğunu alarak, kendi doğru bildiği şekilde, yalnızca kendi saadeti için cinsellik yaşadığında insan olmanın onurunu da yaşamaya başlar.
Cevabı zaten detayda vermişsin Müslüman bir toplumun bunu düşünmesi gayet normal. Eminim ki sende bunun farkındasın. Seks ihtiyaç olabilir ama herkesle yaşanacak bir ihtiyaç değildir özeldir. İsteyen istediğini yaşıyor zaten kimseyi tutan yok. Yaşamayanlar da inançlarına ters olduğu için yaşamıyor bu kadar basit..
İnan bana dana hak veriyorum ve senin düşüncelerinin arkasındayım. Kesinlikle bundan da çekinmiyorum çoğu insan da hak verip susuyor ama susmak çözüm değil herkesin ihtiyacı sadece bizlerin değil...
zaten bu kısıtlamanın getirisi şuanki halimizden belli. insanlar gergin keyife ayıracak vakit yok vakit olsa nakit yok nakit olsa partner yok. tabular, engeller, yasaklar var sürekli. Aslında rahat sevişebilen bir toplum olabilseydik bu kadar bo. kun içinde boğulmazdık eminim. küçüktük daha öpüşme sahnesi çıkar çıkmaz kanal değişirdi. şimdi bile o haldeyiz geldik 30 küsür yaşına hala en ufak bir dizi sahnesinde bile yüzler kızarıyor herkes ne yapacağını şaşırıyor duvara falan bakıyoruz. Bakınız bu bahsettiklerim tüm islam ülkelerinde dahada şiddetli haliyle yaşanıyor. Burada umarım saldıran olmaz bu yazdıklarıma. Anlamak istediğiniz gibi, size dayatılan kurallara inandığınız gibi okumayın bu yazdıklarımı yeter.
yorumlara bakiyorumda kiza bacagini kapat deniyormus kucukken. ne istiyorsunuz bacaklarini acsin mi? nasil bir ozentiniz nasil bir ahlaki yapiniz var bilmiyorum ama butun toplumu da kendinize benzetmeye calismayin. cok istiyorsaniz afrika ulkelerinde yasayin bak orda herkes herkesle zksyor. tr de seks yasakmi kardesim amaciniz ne. evlenmek yasak mi. evlenince su fantaziyi yapmicaksin diye kanun mu var. yeter bu milletin degerlerini yikmaya calisip yerine gavur zihniyetini getirmeye calistiginiz. evlilik programi zihniyetli fuhus seviciler sizi
Genclik te cevre baskisi ve guven eksikligi sonrasinda bireylerin kendi ozguveni olusunca tabular yikiliyor ayrica ekonomik ozgurlukte onemli bir etken. iyi bir isi ve egitimi olan kac insan takiyor bunu, dini yonden baska dusunen olabilir saygim var ama benjm icin tabu degil
Bütün sebepleri detayda vermişsin zaten hepsi doğru müslüman toplum olmanın baskısı en önemlisi ama şunuda söylemeliyim seks bir ihtiyaç değil bir zevktir bir tattır seks yapmadanda el yordamıyla rahatlayabiliyor insanlar ikili ilişki yaşamak o yüzden bir ihtiyaç değil bir ödül gibidir
Bilgi toplumu olamayan ülkeler de safsata ve dogmalar toplumu baskı altına alır. Din ve din adına ahkam kesenler, seksi insana ait bir eylem olarak da görmezler ve seksi tabulaştırma işine girişirler.
İşin daha da tuhafı bunu dine ait gibi gösterirler
Tabu degil Öncelikle inançla ilgili Sonra çok kişiyle yaşayan biri olarak Sadece eşinle yaşandığında mutluluk veren Yasadiklariniz ikinizin arasında kaldığı zaman tatliligini koruyan bir ihtiyaç tır Çiçeği topraktan çıkardığında nasıl soluyor kuruyorsa başka ciciek alma dikme ihtiyacı hissediyorsan cinsiyet ayırmak sizin seks yatak odamızdan çıkınca soluyor oluyor ve biz bunu aldatinca veya aldatilinca anlıyoruz
Taktir edersiniz ki yemek su Kıyafet te ihtiyaç ama Elde etmenin farklı yönleri var Çalışarak alın teriyle ve hırsızlıkla Cinsellikte öyle evlilik dışı ve evlenerek inanç ve tercih meselesi
Beyinler sapkın olduğu ve din odaklı kurallar ile dizginlenmeye çalışıldığı için. Uzun uzadıya konuşulup, üzerin makaleler yazılabilir ancak temel iki öge bu bence. Seks, konuşulduğu zaman, bu iki dinamik devreye giriyor ve yanlış bişey yapılıyormuş gibi bir zemin oluşuyor.
Türk kültürüne ve İslama göre fazla mahrem bir husus.. Aslında böyle olmasını da tercih ederim ancak artık yaşamak isteyen istediğini yaşıyor zaten.. Bunu dile getirmek ve ya getirememek hiç bir şeyi değiştirmiyor.. Diğer taraftan savaşmayın, sevişin ;)
Bir insana seksi ilk öğrendiği andan beri "tü kaka","çok ayıp birşey sakın ağzına alma bu lafı", bilmem kim birisiyle ne yaptı diyip onu mahalle korosu olarak hep bir ağızdan kınamak ve sayabileceğim birçok örnekte de olduğu gibi nedenler. Bunların hepsi yerleşiyor sonra bir öğreniyorsun ki ulan herkes sevişiyormuş aslında. Yorgan altında ayıp olmazmış. İşte bu noktadan sonra kapalı kapılar ardında, gizlice yapılmaya başlıyor. Soru sormaya çekiniliyor, hurafeler korku yayıyor, vajinismus oluşabiliyor. Seks hayatındaki sorunlara çare aranamıyor utangaçlıktan. Senin de dediğin gibi seks herkesin hayatında çok önemli bir yer taşırken, seksin zenginleştirilmesi ve sorunların çözümü imkansız hale geliyor. Sonuç : cahillikten ve tabulardan doğan mutsuzluk
Küçükken yani 11 yaşıma kadar seksi kötü insanların yaptığını düşünüyordum. Gerçeği benden büyük bir kızdan öğrendiğimde ben evlenmicem o zaman diye karar almıştım. Çocuk mucize olarak dünyaya geliyor sanıyordum.
en sade şekli aile baskısı çocukken bile erkeklere göster pi'pini amcalara deyip kızlara ise ayıp bacaklarını kapat hemen diye yetiştiriliyor çocuklarımız malesef bu baskı sonrasın da tabu olarak kalıyor zaten bakirelik diye bir şey var ve bu durum karşısında çoğu kızlarımız ağda bile yaparken tedirgin oluyor malesef bu tabu yıkılabilir mi diye sorarsan bireysel açıdan evet derim ama toplumsal açıdan çok zor sanırım bir 50 yıl daha geçer
Cinselliği küçüklükten itibaren kötü birşeymiş gibi gösteren zihniyetten kaynaklı. İnsanların küçüklükten itibaren cinsellikleri bastırılmış bir şekilde yaşaması ileride ters tepip, bugünkü cinsellik için gözü hiçbirşeyi görmeyen sapık sürülerinin oluşmasına yol açıyor...
Gayet doğru nedenler saymışsın halbuki, benim onca satırda yazdığımı özetlemişsin 😊 İnsanın zoruna gidince bu kendini belli etmeden eksilemek kolay geliyor
Toplum icindeki durumu gectim de burda bile sadece nick'imden dolayi sacma sapan konusanlar var. Guzel bir konu ama anlayani az malesef. Insanlari hemen yadirgama elestirme yolunu seciyorlar. Oysa herkes tercihlerindede isteklerinde de arzularinda da özgürdür
Seks tabi değil olmamalı, lakin ahlaksızlığada gerek yok. Bu tip pis beyinler toplumu kirletiyor, buda aşikar. 15 yaşında ergen olmamış bebelerin yaptığı şey seks değildir, göz yumulamaz. Türkiye de insanlar kitap okumuyor, burda cinsellik için geniş bir bakış açısı beklemek yanlış olur. Velhasıl düşünün, yazın, çizin, okuyun ve sevişin. Seks makinesi olmayın tek, çok şey söylenebilir bu konu hakkında.. Ne desek kısır döngü içersinde gider muhabbet. Akıllı olun kısacası..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Musluman oldugumdan kendime yakisani yapmam gerektigini dusunuyorum toplum ile falan ilgisi yok yapan her turlu yapar, yapiyoda..
hala bu sorunun cevabini arayanlar var mı türkiyenin cogunlugu müslüman ondan tabu.. dine göre zina oldugu icin at kafali olmayin... yapan yapiyor zaten ama toplumda tabu olacak her zaman
malesef keske öyle olmasaydi diyenler ilerde sizin kiziniz zina yapinca yedirirler bu laflari madem malesef bir baba olarak agirliginiz adamliginiz yoksa malesef deyin
çürümüş toplumun çürümüş kuralları yüzünden seks hala tabu ve sırf bu yüzden sapıklıklar tacizler tecavüzler var seks tabu olmaktan çıkar insanlar Seksi tanırsa yani öğrenir se bunun bir öcü olmadığını anlarsa iş te o zaman sapkınlıklar da biter
Ben tabu olarak görmüyorum ama bu demek değilki kişi her önüne gelenle yatmalıdır ve evet toplum olarak bastırılmış duygularımız var istesekte bir yabancı gibi serbest yaşayamıyoruz
Evlilik öncesi inanışımız gereği günah olduğu için... Sizin gibi her önüne gelenle olmaz bu işler bizim kültürümüz ahlakimiz ve inanışımız var! !! Batının kültürünü burda değil batıda yaşayın siz...
küçükken ayıp bu buna bakma gibi kısıtlamalı yerden geliniyor çünkü belki de bu yüzdendir ama millette abartıyor herkesle yatmak yerine en azından sevdiğin biriyle olması daha önemli bence.
En İyi Cevaplar