mastürbasyon yapıp sonra çok abartmayıp bırakırsak ve boşalmazsak oruca etkisi nasıl olur acaba?
bir bilen varmı
bir bilen varmı
orucun da bozulmaz fakat tuttuğun şeye oruç denebilir mi orasını bilemiyorum. Sevabı kalmaz. Yani Allah bu tuttuğun oruç muydu diye sana sorsa ne cevap verirdin? Vicdanına sor zaten cevabı alacaksın. Oruç aç kalınarak yapılan bir ibadet değildir. Amaç her türlü fenalıktan kötülükten uzak durmaktır.
çok haklısın ya duramadim ki işte:(
En iyi yorum
+1
Oruç bozulur. Yani en azından erkeklerde çünkü ön sıvı geliyor ve Abdestin de gitmiş oluyor. Bu durum gayri ihtiyari olursa bir gün kaza edilmeli. Yok bilinçli Mast'a başlanmışsa cezası ile tutulmalı diye biliyorum ben.
Cevap
24Cevap
link
hepsi burada yazıyor.
bozulur! oruç var ama yapmıyroum ya da yemiyorum ilkesi değil! yok bulamıyroum ve yapamıyroum ilkesidir!
Amel o kadar önemli değil din gereği., önemli olan niyettir... Oruçlu olup ruhu sekse endekslemek düşüncesi bile senin orucunu bozmaya yeter.
sen o şekilde oruca zarar verip bozmuş oluyosun oruç sadece agzına su yemek girmiycek anlamına gelmiyo tüm nevsini dizginlemen lazım yapma bence ...
diyanet alo fetva 190 ya da dinisleriyk@diyanet.gov.tr . masturbasyona başlandıysada boşalmadan bırakılmaz
Yemegi koklamak gibi olsa gerek sakatlarsin ahuhaha
Ramazanda mastürbasyonu düşünüp karıncalanmak bile orucu bozar.Onun için mastürbasyona başladıysan bitir bence kasıklarında ağrımaz , zevkini de tam yaşamış olursun..
şöyle düşün.oruç sadece açlık terbiyesi değildir şehvet terbiyesi içinde geçerlidir.sen bunu ihlal ederek zaten orucu sakata sokarsın.
sonuc deyil niyet önemli niyeti bozdunmu kefareti sirtlandin demektir kolay gelsin eger yaptiysan bosuna devam etme oruca kahvalti yap
Sonuçta zevk alıyorsun oruçken yapma yoksa boşuna tutmuş olursun.
arkadaşım siz ne içiyonuz ya banada söleyin..erkek olsan anlıcam iftardan sonra boşal boşaldığın kadarda gündüz noluyo...
niyet çok önemli
seninde niyetin bozuk
olur veya olmaz
neden bunları iftardan sonra denemek aklınıza gelmez
amaç ne anlamadım
ya kendini tutamayıp boşalırsan . . .
mesela erkekler mast yaparken tam ucuna gelince bırakır geri gider bidaha yapar ucuna gelince bırakıcam der ama bırakamaz foşşş diye fışkırtırrrrrr ohhh . . .
yuhhh artık diyorum ya yap ya da yapma mast.
ya oruç tut ya da tutma .
o parmağı sokarsan buzulur
hatta onun ucu dahi girerse bile bozulur
geceyi bekle o zaman masturbasyon yaparsın
Oruçluyken böyle birşey düşünüyor ve yapıyorsan zaten oruç kalmamıştır ki.
illa parmaklıcaksın yani
Oruç sabırdır, kendine de dokunmaman lazım.
etkisiz eleman olur :)
Yaptiginda ztn bozulur iftarla sahur arası yap
yaptığında zaten bozulur
Oruçlusan hiç dokunma akşama da big bang yaşa
çüşşşşşşşşş diyorum başka bişey demiyorum
niyet onemli boşalmak değil...
geçmiş olsun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar