Bu soruna nasıl çare bulunur? Terör ve işsizlikten sonra en büyük sorun bu bence 😮
Cevabın nedir?
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılO haplar doktorlar tarafından sadece doğum kontrol amaçlı verilmiyor. Bir çok sebepten verilebiliyor. Mesela aşırı tüylenmeyi önlemede, hormonal dengesizliklerin giderilmesinde, adet düzensizliklerinin giderilmesinde gibi bir çok rahatsızlığın tedavisi amaçlı verilmektedir.
O nedenle ön yargılı olmak, o hapları kullanan kişileri zan altında bırakacak bu tür ifadelerden kaçınmak gerekir. Sonra vebali büyük olur.130 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDoğum kontrol hapları sadece gebeliği önlemek amaçlı kullanılan bir ilaç türü değil. Miyomları, kistleri olan ya da adet düzensizliği yaşayan her kadına verilen bir ilaçtır
55 Yorumla- +1 yıl
Doğum Kontrol hapları Kimler İçin En Uygundur?
Doğum kontrol hapları; daha önce doğum yapmamış, yeni evli olup hemen çocuk istemeyen çiftler için en uygun seçenektir. Bilinenin aksine bir süre kullanılıp bırakıldıktan sonra (bu süre yıllar da olabilir) asla kısırlık yapmazlar.
Hatta biz çoğu zaman kısırlık tedavisine başlamadan bir kaç ay öncesinden itibaren hormonal durumu düzenlemek amacı ile doğum kontrol haplarını kullanabilmekteyiz.
Doğum Kontrol Haplarının Diğer Yararlı Etkileri
Doğum kontrol haplarının, etkin doğum kontrolü olmasının dışında diğer bazı avantajları da tespit edilmiştir. Bunlar:
Adet kanamasının miktarını azaltarak gereksiz kan kaybını önlerler. Fazla ve pıhtılı adet görmeyi (menoraji) tedavi edebilirler. Bu şekilde kansızlığı önler.
Adet sancısı doğum kontrol hapı kullananlarda daha az sıklıkla görülür. Sancılı adet görme (dismenore) tedavisinde kullanılabilirler.
- +1 yıl
Doğum kontrol hapları Premenstrüel Sendrom (PMS) tedavisinde de kullanılabilmektedir.
Adet düzensizliklerinde; adet düzenleyici olarak da hekimler tarafından reçete edilebilirler.
12 ay boyunca kullanımları ile rahim içi zarı (endometrium) kanserlerini %50 oranında azaltırlar.
Epiteliyal tip yumurtalık (over) kanserlerini % 40 azaltırlar. Yumurtalıkların en sık görülen kanserleri epiteliyal tiplidir.
En az 12 ay boyunca kullanıldıklarında cinsel yolla bulaşan hastalıkların rahim, tüp ve yumurtalıkları tutuluşunu % 50-60 oranında azaltırlar. Çok sık partner değiştirenler doğum kontrol hapları ile birlikte kondom (kılıf) kullanabilirler.
Doğum kontrol hapı kullananlarda yumurtalık (over) kistleri daha nadir olarak görülür. Hatta basit kistlerin tedavisinde de kullanılabilmektedir.
Kullananlarda veya önceden kullanmış olanlarda; memenin fibrokistik hastalığı ve fibroadenomlar gibi iyi huylu (selim) meme hastalıkları daha az görülür.
- +1 yıl
Polikistik Over Sendromu (PKO) akne (sivilce), sebore ve yumurtalıkların kistik hastalıklarında da tedavi amacıyla kullanılabilirler.
Kalın barsak kanseri üzerine koruyucu etkisi bulunmaktadır.
Osteoporoz (kemik erimesi) durumunu bir ölçüde azaltırlar.
Romatoid Artrit (Eklem romatizması) doğum kontrol hapı kullananlarda daha nadir görülür (%60 oranında azaltır).
Doğum kontrol hapları sanılanın aksine hormon düzensizliği yapmaz, hatta olan hormonal düzensizlikleri azaltır.
- +1 yıl
EİG için teşekkür ederim :)
+1 yılÇok yanlış düşünüyorsun güzel kardeşim, her berkâr bayan bu hapları doğum kontrol amaçlı kullanmıyor, hormonâl bozukluğu olan bayanlarımızda var. Bayanlarımız bekar olsun olmasın bu hapları doğum kontrol hapı olarak kullansalarda bundan bize ne. Bence terör ve işsizlikten sonra ülkemizin en büyük sorunu, özel hayata gereken saygıyı gösterilmemesi.
50 Yorumla
İpin ucu kaçtı da ondan.
12 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
35
Cevap
82Cevap
+1 yılO hapı kullanmak kötü bir sey degil korunmak icin degilde ilacın yan etkileri icin kullananlarda var.
İlacı kullanma sebepine bak insanların ön yargıyla yaklasmadan önce.
Bir mevzu hakkında yorum yapmadan bilgilen ve bence en kısa zamanda arastırma yapıp cahilliginden kurtul40 Yorumla
+1 yılSorun olan nedir? Cahilliğinizle geri kafalılığınızı harmanlamışsınız ve ortaya korkunç derece çirkin bir soru çıkmış. Doğum kontrol hapları sadece korunma da kullanılmaz. Araştırın aklı uçkurunda davranmadan, kaldı ki herkesin hayatına da kimse karışamaz. Sana ne? Terör ve işsizlikten sonra ikinci sorunmuş hadi canım sende. Sorun sizin cuhelalığınız, haddisizliğiniz.
40 Yorumlademekki çok hızlı çağdaşlaşıyoruz ve kadınlarda namus kavramı bitiyor.
21 Yorumla
+1 yıldoğum kontrol hapı genc kızlarda adet düzenleme sivilce vb gibi birçok konuda kullanılır sadece hamile kalmamak için değil hormonları dengeler erkeklik hormonu salgılayan kadın vucutlarında östrojen verir saç dökülmesini engeller ne cahilsiniz ya
51 Yorumlaİyi de başkasının şeyi neden benim için ya da sizin için terörden Sonra en büyük sorun olsun ki. Banane. Hatta iyi bile yapıyorlar evlilik dışı çocuk nüfusu artması daha mı iyi gelen nesilin aile bilincinden uzak doğan çocuklar olması falan.
50 Yorumla
+1 yılTerör ve işsizlikten sonra en büyük sorun insanların yasadıklarına, cinsel hayatlarına kafayı bu kadar takmanız bence.
150 YorumlaNiye sorun olarak görüyorsun bu durumu? Ülkede herkes sağlıklı bir cinsel hayat yaşasa bu kadar taciz, tecavüz olmazdı!
Seni bir kadın olarak bu neden bu kadar rahatsız ediyor anlayamadım...80 Yorumla
+1 yılSon 15 yılda Evliliği iyice maddiyata dökerek zorlaştırdıklrı için insanlar artık bakir ya da bakirelik arka planda kaldı. Saçma sapan diziler sayesinde.
11 YorumlaO haplar sadece doğum kontrol işine yaramıyo ben bitanesinin açıklamasını okudum başka şeylerede etkisi var adet ağrısıni önlüyo ciltte aşırı yağlanma saçta aşırı yağlanmayı önlüyo adet döngüsünü düzene sokuyo kilo almaya yardımcı oluyo aklımda kalan bunlar daha fazlada vardır muhakkak
10 Yorumla
+1 yılÜlkemizde zina pisliğinin ne kadar arttığının göstergesi ne yazık ki 😔 Allah sonumuzu hayır etsin sözde müslüman ülke
21 Yorumla
+1 yılhormon düzenlemek için de kullanılıyor. kullanmayıp hamile kaldıklarında daha mı iyi? Evlilerin hamile kalması daha az sorun o yüzden onlar risk alabiliyor 😂 Hem bize ne elalemin kukusundan da ülkenin 3. sorunu sayıyoruz?
20 Yorumla
+1 yılçok mantıklı evli hamile kalırsa sorun olmaz da bekar kalırsa s. çtı :D
50 YorumlaMantıklı olan bu.
Evlilerin bu konuda kararları net, bekarların bu konuda kararları net.
Bekar bir insan cinsellik yaşasa da, mutlaka bu konuda önlemini de almalı.10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 559 cevap paylaştı.
+1 yılevlilik bu kadar zor gösterildiği sürece böyle devam edecek...
birbirini seven insanların derhal nikah yapması gerekiyor ama bunun önüne geçen binlerce sebep sunuluyor sonuç zina her yerde...10 Yorumla Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Gerçekten çok büyük sorun 😊Bence bu sorunu araştıran bir komisyon kurmalı hatta daha ileri gidip yeni bir Bakanlık ol dan Bekarlarda Doğum Kontrol Bakanlığı kurulmalı 😊Zaten milletvekili sayısı 50 artırılıyor bir ise yarasin.
00 YorumlaYok bence terör ve işsizlikten önce alır bu sırayı. Ama duruma, sayı açısından bakmamak gerek. Evli olmayan insanların hemen hepsi kullanır. Ama evli olan bir çok kadın doğum kontrol hapı kullanmıyor.
00 YorumlaEe nolmuş yani? Bilmiyorsunuz danırım ama bir dürü kadın hastalıkları adet ile ilgili sorunların tedavi ilavı doğum kontrol hapıdır
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 529 cevap paylaştı. Evlilerin çoğu başka yöntemler kullandığı için olabilir mi? Sonuçta bir iki çocuktan sonra spral vb ile çözüm buluyorlar :)
10 Yorumla
+1 yılbaşkasının özel hayati başkasının niye derdi olsun? bize ne milletin özel hayatindan. ayrica o haplar sadece onun için degil kadin hastalıklarında da kullanılıyor.
10 Yorumla
+1 yılSadece dogum kontrolu icin kullanilmadigi icin olabilir 😉
30 YorumlaHastalık diye bir şey var bilmem bilir misin. Ben eşcinselim ama kist yüzünden 1,5 sene kullandım.
20 Yorumla
+1 yıldoğum kontrol hapları sadece doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmaz. doktorlar kadınlarda hormon düzenlemek için kullanabiliyor.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHer zaman illegal şeyler daha çok rağbet görmüştür. Eee illegal iş yapıyorsan önlemini de alacaksın. :)
00 Yorumla
+1 yılIyide dogum kontrol hapi sadece bebek icin degil kist adet duzensizligi ya da baska sorunlar icinde icilebiliyor bekarlarinda o kadar kullanmasi dogal bence
20 YorumlaNiye toplulumuzda cinsellik tabu halde anlamıyorum ve herkesin cinsel hayatı neden bu kadar herkesi ilgilendiriyor. En azından artık gençler bilinçli önlemini alıyor
13 Yorumla- +1 yıl
Bekar lar hamile kalmamak için kullanır evliler kalırsa kalırım diyor
- +1 yıl
Hak veriyorum sana
Iyiki kullaniyorlar, birde kullanmasalar ülke bebek katliaminda reakor kiarar ya da ortada kalmis babasi belli olmayan perisan cocuklarla dolar..
00 Yorumla
+1 yılEvli olunca öyle bir korku olmadığı için evliler daha az kullanıyor. Yani bu bir sorun değil soruna karşı alınan onlemdir.
00 Yorumla
+1 yılbiz hiç kullanmadık geri çekilme kondom. olabilir evli değil çocuk doğurmamak içindir bence.
10 YorumlaKilo almak için ben de kullanıyorum. Doktorların tavsiyesi üzerine kilo almak isteyenler kullanıyor canım illa koruak icin kullanmaya gerek yok.
01 YorumlaDoğum kontrol hapı sadece korunma yöntemi değil ki, çeşitli kadın hastalıkları için de kullanılıyor.
20 Yorumla
+1 yılBen unutuyorum o hapları almayı. O sebeple ve hijyen açısından prezervatif kullandiriyorum.
10 YorumlaKullanıuorlarda düzensiz kullanıuorlar işe yaramaz diyerek üzerine ella çakıyorlar.
Keşe döndü kızlar keşe...10 Yorumla
+1 yılNeden kullaiyorlar hamile kalmamak icin ni yoksa baska sebepten mi
14 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
siz dogum kontrol hapinin sadece dogum kontrol icinmi kullanildigini saniyosunuz? baska ne ise yaradigini felan bilmiyosunuz ama kadinsiniz oylemi? pes !!
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 680 cevap paylaştı.
+1 yılgençler çok çalışıyo vara yoğa ilaç kullanıyorlar dokunsak bile hamile kalma korkusu yaşıyorlar
02 Yorumla- +1 yıl
bunu hemcinslerine söyle :)
+1 yılToplum olarak artık zinakar olmuş erkek olsun kadın olsun...
00 YorumlaBunun cinsellikle alakasi olmak zorunda degil. Bazi doktorlar tedavi amacli öneriyor!
00 Yorumla
+1 yılMaleseff kendi ablamdan biliyorum bekar ama dogum kontrol hapi kullaniyor
10 YorumlaSana ne, bize ne, size ne? Yapan yapar kimseye laf düşmez.
10 Yorumla
+1 yılbunun önüne geçemezsin hapları reçeteyle ya da evlilik gibi belgeyle satsan bu seferde doğmamış çocuk cinayetleri artar durduramazsınız bu gençleri veren verene :D
01 Yorumla
+1 yılterör ve işsizlikten sonra en büyük sorun bu mu? senin şu an ki kafanı yaşamak isterdim 🤔🤔
00 Yorumla
+1 yılhormon düzenlemek için de doktorun ilk verdiği doğum kontrol hapı yalnız
20 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 339 cevap paylaştı.
+1 yılevli kadın en kocasından hamile kalır bekar birisi bunu bu ülkede açıklaması sıkıntı olur
00 Yorumla - Cinsel Yaşam konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılBenim bildiğim sadece istenmeyen gebelik için değil regl ağrıları düzenleme vb gibi yanlışsam düzeltin
00 Yorumla Yani bekarken hamile kalmak istemem ama evliysem neden kullanıyım o hapı
00 YorumlaErkekler kondom kullanmak istemeyince kızlar hap kullanmak zorunda mı yaaaaa😀😀 hep bundan oluyor
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 524 cevap paylaştı.
+1 yılOlabilir önemli olan ekonomidir toplumda geri kalan işler boş iş
10 Yorumla Hep çakışıyorlar aman çocuk olmasın annem duyar sonra cami avlusuna bırakıyorlar filan
00 Yorumla
+1 yılçok azgın kız ve erkek var ondandır buyuk sorun bekarlar için bu
00 Yorumla
+1 yılIsteyen istediğine versin bizene
70 Yorumlaben buna pekte ınanmıyorum. bekarlarda doğum kontrol nerdeyse sıfır.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 524 cevap paylaştı. Sende şu bakirelikten kurtulamadın ☺☺ yoksa açılışı bu haplarla mı yapacaksın☺☺
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Kadınların hormonlarını bozuyo diyorlar? Doktorlar sağlık için yazıyormuş ilginç
00 Yorumla
+1 yılöylemiymiş hakkaten kız
ozaman herkeş ulu orta seks yaşıyor mu oluyor ama aklım karıştı02 Yorumla- +1 yıl
sen kenara gel hele bir
Bekarlıkla cinselllik bir biriyle alakalı değil ki
51 Yorumla
+1 yılVeled-i Zinalar fgdsfds
21 Yorumla
+1 yılBişey düşünmüyorum 😄
11 Yorumlasorun ne burada analmadım. sana ne isteyen istediği ile seks yapar. kim karışır buna.
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 329 cevap paylaştı.
+1 yılbide erkekler icin surekli uretilen amakimsenin kullanmadigi hap var
00 Yorumla
+1 yılGayri meşru cocuklar yapıp sagda solda gezecegine hapin dibine vursunlar
00 Yorumla- Devamını Gör (57)
Devamını Gör(102)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Doğum kontrol hapını evli kadınlardan çok bekarlar kullanıyormuş! Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler