AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
139Cevap
Bilmiyorum ki şimdi ne diyim mahkeme kızın hakkını nasıl savunacak?
Kizda buna mecbur bırakılamaz bilmiyorum..
Bekaret muayenesi insanı aşağılamakdır bu ne ya 15 yaşında kız ya el insaf
şuanki hükümetinden politikasından tiksiniyorum, iğreniyorum. destek verenlere de hakkımı helal etmiyorum. Cehenneme kadar yolunuz var.
18 yaşından sonra kişi kendi hak ve özgürlüğünden sorumlu ancak 15 yaşında ki bir çocuğa da ailesi sahip çıkabilmesi için kendi doğrultularında da hareket edebilmeli lakin bu konu farklı.
Kiz taciz vs diyor ama kontrolu reddediyor o zaman neyin davasi bu cocuk oyuncagimi 15 dediginiz 9 yasindaki kiz degil sonucta tecavuz taciz davasi aciyorsa delillerle dava acilmali yoksa her onune gelen beni taciz etti derse
Yasalar gereği 16 yaşına kadar zorunlu yapılıyo 16dan sonra aile ve kız istemezse yapmıyolar
O zaman dava kapanır. Mahkeme kanıtlara göre hareket eder. Kanıt olmadan suçlayamaz. Yani eğer suçlular cezasını alsın istiyorsa bir nevi mecbur buna.
Kimsenin vücut bütünlüğüne, kişinin rızası olmadan dokunulmamalı.
İşinize gelinceye çocuk diyorsunuz, işinize gelince özgü irade diyorsunuz. Dansöz gibi kıvırmanın alemi yok.
Hele ki ortada adlı bir dava varsa tabi bakılacak. Dansözden farksızsınız hatta dansözlerden daha iyi kıvırıyorsunuz. Şu soru bile sitenin zeka seviyesini, tutarsızlığını ortaya koyuyor.
anladigim kadariyla gunumuzde "kisinin rizasi" denilen sey aslinda "devletin rizasi".
Ortada bir iftira bir suç durumu varsa mahkeme kararı katidir itiraz etme hakkı yoktur
Yapamaz, kız zaten istemiyorum demiş; bitti. Kimse zorlayamaz.
Öyle iş mi olur be? Nerde o kızın gururu, onuru, psikolojisi...
sonrada delil yetersizliğinden beraat olunca nolucak
@thais sanki bir bok yapıyorlar. Sürekli saliyorlar
@thais Öyle oluncada akp yaptı derler :D :D :D
@En-Harbi-Kız ceza alcak bari böyle kurtulmasın diye dedim orası öyle tabi
O zaman istismar davasi acmasinin anlami yok
Nerenizden anlıyorsunuz bilmiyorum da ben birine zorla böyle bir şey yaptirilamaz demek istedim. Tecavüz etsinler mi demişim? Gidin bir Allah aşkına.
harbi kiz nersen anlicaklar goz rengindenmi tobe tobe :)
@buyurunn kız istemiyorsa kimse zorla yapamaz.
@En-Harbi-Kız ahh ahhhh keşke en başından herkes böyle düşünse tecavüz siye bişey olmazdı
alakasi yok harbi kiz onun yasi kucuk korkar veya dusunemez seviyordur hala felan filan kucuk cunku kizlarda 18 erkekelrde 20 yas alti cocuktur
İyi de ya ailesi öğrenmek istiyorsa?
@SenturkDogan zorla bişey yaptirilamaz. Her türlü... Ne olursa olsun.
en harbi kiz cok bo konusuyon ozgurlugune duskunsun belli :)
Şuraya değil yazmayın artık. Kendi görüşünüzü bildirin yeter bildirim almaktan gına geldi
Herkesin inançları farklı. Kimi için namus kavramı önemliyken kimileri için de bir paçavra dan farksız olabiliyor.
Pedelog psikolog vs.. desteği ile yapılabilir gibime geliyor. Birden değilde bir kaç gün sonra psikolog onayı ile yapılması lazım.
Doktor müebbet hapis yatırılmalıdır cocuk 18 inde olmadığı için fikri sorulmaz ailesine sorulur ki 18 inde reşit olup muayeneyi reddererse dava düşer.
merhaba gerçekten öyle mi oluyor şimdi mesela sokaktan geçen bir kız bize iftira atsa, biz tutuklansak sonra kanıt isterler mi ceza vermeden? Kanıt isterlerse de bu dediğiniz gibi muayeneyi reddedince dava düşmüş, salınmış mı oluyorum? bir açıklarsanız sevinirim.
adli vakalarda mahkeme kararına uyulmalı. boşuna zırvalamayın.
kıza tecavüz edilip edilmediği nereden anlaşılacak bre zekiler?
Kıza tecavüz edilip edilmediği anlaşılacak diye kıza tecavüz mü etsinler bre gafil?
tibbi kontrolun adi ne zaman tecavüz oldu bre teneke cok bilmia var mı baska yolu okuyup uflenmesimo lazim nerde yasiosin sen magarami
Bir suc kanitlanacak diye baska suc islenemez! Bunun adı psikolojik travmadır. Doktor dahi olsa, yaşı 15 değil de isterse 3 olsun 5 olsun, kimse kimsenin vücuduna, rızası haricinde dokunamaz, dokunmamalıdır. Doktorlar da insandır. %100 güvenilir değildir kimse. Bu açık kapının suistimalleri de çok olur. Hakaretle, sindirmeyle fikirlerinizi empoze etmeye çalışma. Düzgün anlatırsan derdini, kibar cevaplar alırsın.
@SevdaDemirci olay başına gelirse görürsün doktoru 3 5 i hoşçakal.
Bayan doktorun bakmasıdamı tecavüz
@SevdaDemirci
Bayan değil kadın. Kadın doktorun bakması neyi değiştirir? Mahremine dokunulmasını istemiyor kişi. Ayrıca bu dünyada sadece heteroseksüeller yaşamıyor.
sevda nasi bir kafa yapisina sahipsin çok ilginç. 18 yaş altı kisiletin sözünün geçmediğini varsa ebeveynin kararlari uygulandigini bilmiyormusun tr radikal hukuk devleti yasasi bu. evlendirilme olunca aile sözüne bilr bakmiosunuz mesela o kafayla ama muayene icin yok kizin lafına bakalim fiosun
sen bir keree kendi mantiginla celisiosun. dier arkn da dedigi gibi bayan doktor bakar muayenr rder cokda buuuk sorun dril. ozaman cocuk doguncafa kimse karismasin sana sen kendin dogur mahremiyet varya ondan?
nerde yasiosun tekrar soruyorum
Başka bir konu olduğunda yok ailesi nerdeymiş niye sahip çıkmamış dersiniz işinize gelmeyince kişinin kendi rızası diyorsunuz ozaman sorarım senin kızına böyle bişey olsa allah kimseye vermesin kızın istemese sen muayene ettirmiycenmi kızın istemiyor diye
@SevdaDemirci Ne biçim konuşuyorsun lan sen? Ona bakarsan karı milleti boyuna iftira atsın birine sonra da mahkeme kontrol edemediği için adamlar masum oldukları halde hapse atılsın öyle mi? Hadi lan oradan. Cinsiyet ayrımcılığıdır bu. Kaldı ki, ilgi çekmek için iftira atma hastalığı da var. Çocuklarda çok görülür bu. Ya adam suçsuzsa? Genel olarak konuşuyorum.
@SevdaDemirci Bayan değil kadınmış. Bu ne şımarıklık lan? Bayan BayanBayanBayanBayanBayanBayan. Sana mı soracağız hangi kelimeyi kullanacağımızı?
mahkeme kararı olunca yaşı küçük bir çocugun o konuda bir seçme hakkı yokdur istesede istemesede o muayne yapılır.
Ne yazık ki, yasalar emredicidir. Rızaya bakmaz. Bunu kontrol etmesinin de bir nedeni vardır. Kendi kendine yapmaz. Aile, bu konuda şikayetçi olmuş olabilir.
Dokunulamazda bir tutarsizlik var bu iste. Cocuk cinsel istismara ugradiysa mahkemeye kanit sunmali. Cocugun akil hastasi ya da sizofren olmadigi ne malum
burası türkiye göründe bakın daha nelerle karşılaşacaksınız! lanet ediyom başka bişey demiyom bizim milletimiz kadar kör kimse yok
eğer doğru düzgün yaklaşılırsa olaya suçlunun bulunması ispatı vs için kız ikna edilebilir yani çocuk daha sonuçta
iyide olan doktora olmus ne saçma şey. Mahkeme kararıyla gidiyorsun doktor soruyor kız hayır diyor dava açılan doktor oluyor
Bence Mahkemenin Dediği Olmalı.. Eğer Mahkemenin Dediği Olmuyorsa Nerede ADALET?
Tabii ki de mahkemenin dediği olmamalı. O vücut o kızın, ondan izinsiz bir şey yapılamaz.
@_Baskabirturlu_ Daha 15 Yaşındaki Bir Kıza Sırf Onun Bedeni Diye Mahkeme Söz Geçiremiyor İse Kusura Bakma Ama O Ülkede ADALET Diye Birşey Olmaz... Sonra Bu Yaşanan Olaylardan Ötürüde Türkiyenin İktidarını Ve ADALETİNİ Sorgulamayın..
Pardon ama Türkiye'de hiçbir zaman ADALET diye bir şey olmadı zaten. Siz şimdi mi bunun farkına vardınız?
@_Baskabirturlu_ Ne Yani Sizin Dediğiniz Olsa Mesela Mahkeme Ufaklığın Bedenine Dokunamaz İse.. Sence ADALET Sağlanmış Olacak Mı?
Adalet o işlem yapılsa da sağlanmayacak. Suçluya bilmem kaç sene verilecek. Suçlu o senenin çeyreğini yatacak, sonra bir b*k olmamış gibi dışarı salınıverilecek.
BU MU ADALET?
@_Baskabirturlu_ Bu Maalesef ABD De De Böyle ALMANYA Da Böyle.. Dünyanın Düzeni Bu Bunu Değiştiremessin..
O zaman kimse bekaret testi de istemesin. Madem biz bu saçmalığı değiştiremiyoruz?
@_Baskabirturlu_ Bu Sen ya da Ben ya da Başbakan İstemiyor Ki? Koskoca ADALET MAHKEMESİ İstiyor.. Yeri Gelince Türkiye Hukuk Devleti Üstünde Kuruldu Diyenler Var Eeee? Mahkeme Daha Ufaklığa Söz Geçiremiyor..
Nerede Atatürkün Söylediği O Hukuk Devleti..
Emin ol Atatürk bunu kastetmemişti.
@_Baskabirturlu_ Emin Ol Senin Gibi Düşünenler Yüzünden Bu Ülkede Adalet İşlemiyor İşleyemiyor...
pislik herifler ya namusunuz batsın, ençok yanıcaklar sizlersiniz iğrenç mahlukatlar
Mahkemeden üst bir merci yok.. Mahkeme demişse söz bitmiştir.
ortada cinsel istismar davası var boru değil tabiki kontrol yapılmalı
15 yasındaki kız bahcede seksek oynar ip arlar okuluna gider bu olay nasıl bu hallere geliyor ki bu işler olana kadar nerde bu millet 😕
Burası Türkiye.
@_Baskabirturlu_ 😢 herseyin bir zamanı var bunlar hep eyitimsizlikten oluyor
Kararsiz kaldim. Ailesi tapep etse kiz istemese asla yapamazlar derdim ama ortada cinsel istismar sucu var. Doktor nasil anlayacak? Goz renginden mi,
doktora helal olsun o kız zaten istismara ugramışsa eger piskolojisi alt üst bir haldedir doktor insiyetifini kulanıp muayeneyi red etmiş kim bilir ne haldeydi kız :(
Ben kendimden biliyorum cok kotu bir durum bir kiz icin iatedigi kadar mahkrme izin versin kiz istemiyorsa olmamali bunun icin bence baska birsey bulmalilar
erkeklerin yarısı pezevenkmiş bunuda anlamış olduk. engelleyin la beni
Ne yazikki rizasi olmadanda karar diye mecburiyet kilan var
Bazı özel durumlarda kontrol muhakkak icabediyorsa kızın ailesinin onayı dahilinde yapılabilir.
yapılamaz ama bunu ailen diyorsa sen itiraz edersin kimse yapamaz sonrada ailen sen bakire değilsin ondan yaptırmadın der olaylar olaylar
Asla kişinin rizasi olmadan vücut. bütünlüğü hakkinda karar verilemez bile erkek kiz farketmez
tabii ki... eğer bekaretini saklamamak konusunda kendi kararını verebiliyorsa, yeteri olgunluğa sahiptir... 15 yaş ajitasyonuna hiç gerek yok...
Muayene yapilamaz istemiyorsan. Kendin icin problem olabilir ama. Istersen alkolmetreye uflemeyebilirsin ya da madde testi yaptirmayabilirsin ama problem olur senin icin.
Çoçuklar sünnette olmak istemiyor siz şimdi erkeklerin sünnetinede karşı çıkarsınız.
@eylim bravoo cok yerinde bir laf olduuu 👍👍👍
Dostum büyük ihtimal kaldırılacak ama doğruyu söylemek önemli a. ına bile koyabilir
Şuna acil çözüm bulmaları lazım artık çocuk yaşta zikişmeyee başlıyorlar korktukları içinde muaneden kaçıyorlar şimdiki nesil hep böyle gerekirse elini kolunu bağlayıp zorla muane edecekler, doktor da tam gavatmışş çocuk o çocuk!!
Zaten bu kız bişey atlatmış üzerine gidilmemeli çok yanlış bişey
15 yaşımdasın ve başına bişi geldi dimi senin degıl ailenin karına bakıyolar
Kimsenin vücut bütünlüğüne, kişinin rızası olmadan dokunulmamalı.
İki taraf da haklı mahkeme olayı kanıtlamak istiyor.
Kişinin rızası olmadan kimseye dokunmamak gerekir. Ama mahkeme karar verdiyse var 1 bildiği.
Cinsel istismar kadin erkek farketmez her iki cins icinde travmadir. Fakat boyle bir seyin dogrulugunu ispatlamak icin mecbur kaliniyor
bakın bunu söyle düşünebiliriz bı kadın hasta sonuçta bakirsede hastalığı neticesinde söyünüp yine muyene olmuyo mu o zaman niye kimsenin sesi çıkmıyo bu olay tartışılması dahi çok saçma
kanunen isteği olmayan kişiye muayene yasaktır. ancak 15 yaşındaki kız için ailesinin karar vermesi gerekir. aile istemiş de doktor yapmamışsa hatalıdır.
15 yaşındaki çocuğun bekaretine bakınca ellerine ne geçecek ya cidden.
Ortada bir suçlama varsa mecbur mahkeme talep edebilir bu testi iftira da atabilirler masum yere ceza evindemi yatacak sucladigı kişi
Kimsenin rızası olmadan kimseye bişey Yapamazsın!
olayın köküne bakmalıyız bu kız cinsel istismardan şikâyetçi oldu mu?
ortada iddia var. Sorgulanması için yapılması gerekiyor. Ne boş yapıyıiorsunuz
iyide kontrol etmeden nerden bilecekler gerçekmi anlattıkları değilmi
Soruyu soranı ciddiye alma. Beyni kuş kadar
Adli vaka durumunda olabilir sonuçta başka bir insanında geleceği söz konusu
Eger ortada bir suc varsa mahkeme talep ettiyse doktor muayene etmek zorunda
Ama o kızın kendini ne kadar kötü hissedeceğini düşünüyor musun?
hangi kızın
@_Baskabirturlu_ hangi kızın
Bunu yaşayan kızın.
@_Baskabirturlu_ kuralları koyan ben değilim o kızın ne kadar kötü hissedeceğini düşünüyorum evet ama mahkeme bu mahkeme isterse ölünün mezarını tekrardan kazdırır. buna bende karşıyım
Evet yapilabilir, cunku zanlinin suclu olup olmadigi ya da alacagi ceza yapilan kontrole gore degisir...
Ceza Muhakemesi Kanunu gayet açık. Demeyeyim demeyeyim diyorum ama böyle cahil cahil soruları görünce sinirlerim tavan yapıyor
B) Kimsenin vücut bütünlüğüne, kişinin rızası olmadan dokunulmamalı.
Mahkeme kararı varsa yapılmalı. Eğer kişi ısrarla bu durumun ortaya çıkmasını istemiyorsa mahkemede işi ne?