Masturbasyon yapmanın zararları nelerdir?
İleride sıkıntı çekme durumu olabilir mi?
İleride sıkıntı çekme durumu olabilir mi?
Masturbasyon Yapmanın Fizyolojik Zararları
Masturbasyon yapmanın kadında ve ya erkekte hiç bir fiziksel zararı yoktur. Halk arasında masturbasyonun zararlı olduğuna dair söylentiler bulunmaktadır. Ancak bu söylentiler, masturbasyonun zararlı olduğu anlamına gelmez. Halk arasında yaygın olan yanlış kanılar ise aşağıda listelenmiştir.
Masturbasyon sivilce yapar
Gözlerinizi kör eder
Boy uzamansını durdurur
Çocuğunuz olmaz
Kızlarda adet düzensizliğine neden olur
Penis boyunun uzamasını durdurur
Yukarıda anlatılan söylemler doğru değildir. Masturbasyonun böyle zararları yoktur. Ancak masturbasyonun vücutta oluşturduğu bazı olumsuz etkiler de bulunmaktadır. Bunlar :
Masturbasyon yapmanın zararları
Erken boşalmaya neden olabilir.
Kişinin partnerine olan arzusunu olumsuz etkileyebilir.
Kişi masturbasyon sonrası utanç hissine kapılabilir.
Yorgunluk ve uykusuzluk yapar.
Masturbasyon çok fazla yapıldığında genital bölgede tahriş oluşmasına neden olabilir.
@Hubbes hubbes kaybol satırla kökten keserim o çükünğ.
@Hubbes gecende dangır dungur konuştun sinir etme beni.
@Hubbes yanı aptal saptal
@Hubbes sünnet olman lazim yine ayni konuyla gelme.
@Hubbes korkma borsey olmuyor , 3-4 gün sonra iylesir hemen.
@Hubbes hayir
@Hubbes kestirince görürsün
@Hubbes sapiksin len sen
@Hubbes sapik
@Hubbes sapik demek akli finri cükünde demek. Senin aklin fikrin çavuşunda. Relax ol biraz
@Hubbes sende sapıtma erkek olcan işte daha ne istiyosun
@Hubbes sende bkunu cikarıon ama
@Hubbes iyi geceler.
aşırısı cinsel ilişkiden alınan zevki azaltıyo diye biliyorum
masturbasyon ıhtıyac halınde yapılmalı hergun bence abartıyorsun. ayrıca alışkanlık halıne gelebılır sahlıken zararı yok gunde 1 sefer kadınlar erkeklerden daha fazla yapabılır. ılerde evlenırsen ilişkide sıkıntı olabılır. evlı olsanda mast yapmaya devam edebılırsın zararı bu ayrıca aşırısı gunah :D
İleride sorun olur tabi çokmu yapıosun biz hatunla her gece yapıoz
evet
yok
prn izliyorum hayal gücüm ya da sevgilimi hayal ederim
Cevap
56Cevap
var diyorlar ama diğer türlü de çeşit çeşit dert sıkıntı.. hadi sevgili yapsan 1 -2 aya kadar öpüşürsen ne ala!! yine mast
Elbette var. Eklem ağrıları yapabiliyor. Yorgunluk yapabiliyor ilerde ilişkiden zevk alamıyorsun Vs vs
Bir problem olmaz merak etme tek dikkat etmen gereken o bölgeyi tahriş etme sonra birkaç gün yapamazsın geçene kadar
çok yapıldığında hazzı kendin kontrol edebilir hale gelirsin.. Bir yerden sonra mastürbasyonu sekse tercih eder duruma gelirsen karşındaki kişi ile sorun yaşayabilirsin.
metabolizmana bir zararı olmaz ama sadece zamanla tatmin duyun azalır.
her şeyin azı karar, çoğu zarar ama ortası yarar.. sen ortasını bul :)
zararlı tabiki. unutkanlık yorgunluk gibi zararları varmış ve karşı cinse ilgisizlik kalıcı hemde :D
Bu ne yokluk ya da ne azgın lık seni alan hergün wiegra alması gerekir
Zararlı her gece dus alabiliyor musun cenabet geziyosan sıkıntı
Ulan o kadar yorum arasında en çok buna güldüm 😂😂😂😂😂😂 ben azginlik yapayım diye girdim soruya azginlik falan kalmadı gülmekten uyuyom hadi tatlı geceler veya sabahlar😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
zararlı diye birsey yok şarj ve deşarj olmakla alakalı.
Tek zararı alışkanlığa dönüşmesi, örneğin bazıları evlendikten sonra da normal ilişkiden zevk almayıp buna devam edebiliyor...
İleride çıkar zamanla kilitorisden zevk almaya başladıgında evlenince ilişkide zevk alamaz hale gelirsin
Herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece gercekte yasadıgında bıraz hayal kırıklıgına ugruyorsun. fantazındekı kısı ıle gercek kısı farklı oluyor
Her gece yapıyormusun gerçekten ben bırakmak istiyorum bazen ama alışkanlık her gece oluyor dediğin gibi yorgunluk kendine olan güveni o anlık azaltıyor unutkanlık dalgınlık enerjisizlik ve asosyallik te oluyor sende de oluyor mu
Zararlı olabilir her gece ayrıca dinimzde de zor durum da olmadıkça yapmak iyi değil
@fhenomen ayetmi istiyorsun
- “Mastürbasyon yapmak helâl olmaz. Çünkü bu, fıtratı çiğnemektir. Bu da mastürbasyonun haram olduğunu ifade eder. Çünkü bu, insanî fıtratın dışına çıkan ve ilâhî yasakları çiğneyen kimselerin işidir. Yüce Allah (c. c) buyuruyor: “Evlenmeye imkân bulamayanlar, Allah, fazlından onların ihtiyacını giderinceye (lütfü ile zenginleştirene) kadar, iffetli kalsınlar.” (en-Nûr, 24/33) Yani, Cenâb-ı Allah kendilerini fazlıyla zengin kılıp, meşru evlenme yollarını onlara kolaylaştırıncaya kadar; şehveti frenleme hususunda sabretsinler. Günahı her ne kadar zinadan daha az da olsa mastürbasyon, yine de Kitap ve Sünnet’le haram kılınmıştır. Bunun günahı zinanınkinden daha azdır.”
- “El ile istimna yapan kişiye şer’î hâkimin bu suçtan dolayı caydırıcı ve uygun bir tazir cezası tatbik etmesi gerekir. Elle meni getirmek (mastürbasyon), büyük bir suçtur. Şeriat koyucunun yasakladığı ve Rasûlullah (s. a. v)’in sakındırdığı çirkin bir günahtır.
@HaLdenAnLayAn bak benim dostum bu yazdiklarin ayet degil yorum.. burda tek ayet "Evlenmeye imkân bulamayanlar, Allah, fazlından onların ihtiyacını giderinceye (lütfü ile zenginleştirene) kadar, iffetli kalsınlar.” iffet de namus demektir dostum ve mastrbasyonla kimse namussuz olmaz.. eğer öyle ise sanirim saglikli insanlarin tamami namussuz? Bu mudur?
@fhenomen ben duymadım bunu bizzat okudum eğer sende merak edip bir okursan gorebilirsin
@HaLdenAnLayAn teşekkürler
@fhenomen tabii.
- İstimna, mastürbasyon demektir. Bu da, ne şekilde olursa olsun, kendi kendini tatmin ederek orgazma ulaşmak demektir. Bu iş, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacib olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günahtır. Ama; insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa, o zaman mastürbasyon vacibdir, yani orgazma ulaşıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır.
Tabi ki zararlı çünkü sürekli yaptığın için alışkanlığa dönüşüyor ve seks yaparken zevk almıyorsun
zararı yok ama evlenince ilişkide sıkıntı çekersin zevk alamazsın mast yaparak boşalmak istersin
Zararı vardır ama bu zararlar nelerdir bilmiyorum doktora sormak en iyisi
Yapıyor musun her gece
Cok fazla alıştırma vajınadan zebk almaz bosalmazsın
bılmm ama her 2 gecede bır yapmk cok keyıflı :)
ben her gün çekiyorum. inan ki başka türlü rahatlayamıyorsun
hafızanı zayıflatır , sürekli akıldan seks olur sosyal hayata konsatre olmazsın
Kısır yapıyomuş diyolar :Dasdasd ahaha
Doyumsuz sun doymuyorsun. Her gece istiyorsun.
Her gun dus alıyormusun merak ettım
zararı yok ama ileride sıkıntı olur
Öleni görmedik devam et
Eşinin iskeletini çıkarırsın sen😊😎
İlla ki vardır zararı.
hayır degıl merak etme
değil korkma. tam gaz devam
böyle kadınlar var mı ya? :O
bişi olmuyo birazdan yine yapcem
Evet.
yani
Yok ama dudaklarını fazla hirpalama
Arada yap 3 günde 1 iyidir bence
Hayır değil. Takıl :)
İliklerin kurur ufaklık herşey tadında..
sıkıntı olmaz devam et asıl
hayır olmaz
Bilmem gunde en az 2 yapiyorum
Evet, zararlıdır...
Bn yapiom gel takıl
günde kaç defa yapıyorsun?
yap gitsin
Evet zararlari var
Ben yapiyorum 😉
azdıysan yap ya
Hiç bir zararı olmaz
Sorun olmaz devam et.