hepimizin kriterleri,göz zevki vırtı zırtı var.ama bazen 'iyi bir insan' dediğimiz kişiyi arkadaş olarak görürken,bazen onu eş olarak seçebiliyoruz.temelnde cinsel çekim olduğunu düşünüyorum.peki hangisi?sevdigimiz kişiye mı bu duyguları hissediyoruz,yoksa aslnda farkında olmadan bu duyguları hissettiğimiz kişiyi mi seviyoruz?
Cevabın nedir?
+1 yılÖncelikle cinsel çekim gelir, birinden hoşlanmak demek ona karşı cinsel ilgi duymaktır. Pek çok kişiyi seversin ama cinsel ilgi duyduğuna karşı sevgin farklıdır. Mesela en yakın arkadaşını da çok sevebilirsin ama sevgilin olmaz. Bence özellikle bizim kültürümüzde cinsellik temelden kötü bir duygu gibi algılandığından çok katı bir ayrım yapılmaya çalışılıyor. Aslında sevgi ve cinsellik çok paralel duygular. Bana göre karşı cinse karşı duyduğun özel sevginin temeli cinselliktir. Seksin kelime anlamı cinsiyet demektir, karşı cins karşı sekstir, yine seks yapmak aşk yapmak olarak adlandırılır ama aşk ve sevgi diğer dillerde aynı şeydir. Biz her birine ayrı bir isim verip bunları kafamızda ayırmışız. Böyle olunca da bu soruyu soruyoruz. Bana göre aslında hepsi aynı şey :)
01 Yorumla
Soran+1 yılo zaman bu çekim kolay kolay olmaz mı yani.ama hç gerçekçi dgl.
+1 yılBunlar farklı hormonlar
Aşk adrenalin hormonu
Cinsellik ise testosteron hormonu tarafından salgılanır diye girecektim ki şu cinsellik sorusuna bile sağlıktan girdik00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence tam tersi mesela cok sexi giyimli bir kıza tüm erkeler cinsel çekim duyar ama onu sevmezler. Evlenilcek eğlenilcek kız mevzusuda burdan cıkmaz mı? Biz kızlarda mesela cok asık oldugumuz bir erkeği cinsel düşlemeyiz pek yani esasında sevgimiz çok ön plandadır. Hatırlıyorum kendimden asık oldugum adamı cınsel herhangi bişeyler yaparken hayal bile edemezdim. Bence bizler önce seviyoruz sonra çekimi ekliyoruz. Bazen cinsel çekimi fazla olan biri sevgi anlamında çokitici gelebilir.
00 Yorumla
Sevdiğin kisiye cinsel cekim duyabilirsin, ama cinsel cekim duyduğun kisiyi sevemeyebilirsin
21 Yorumla- +1 yıl
çok doğru..
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
13Cevap
şöyle bir şey var; hiç sevmediğin bir insanı cinsel açıdan çekici bulabiliyorsun, ama cinsel açıdan çekici gelmeyen birini de sevemiyorsun.
12 Yorumla
Soran+1 yılo zaman işin özünde cinsellik temel faktör?
+1 yılher sexiii bulduğum hatuunu sevdim diyemem ..
ama sevdiiğim hatunları heerr anlamda çekici bulurum !10 Yorumla
+1 yılikisi de olabilir aslında, güzel bir cinsellik yaşadığın birine ilgi duyman kaçınılmaz, ama kötü bir cinsellik yaşadığın sevdigin birinden de zamanla uzaklaşabilirsin
00 Yorumlaikiside geçerli cevaptır bence.. yani tavukmu yumurtadan çıkar yumurtamı tavuktan çıkar sorusuyla kapışacak bir soru :)
00 Yorumlasevsemde sevsemde cinsel çekim duyuyorum alkası yok bence erkeler için bu sözün
00 Yorumlaikisi de olabilir hele ki havaların ısındığı şu günlerde herşey olabilir
00 Yorumla
+1 yılo tamamen kişiye bağlı ama bence doğru olan sevdiğine cinsel haz duymaktır
22 Yorumla- +1 yıl
hoşlanıyosun ve çekici geliyor
- +1 yıl
hoşlantı artıkça çekim artıyor o zmn evlilikte Nirvana :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCinsel çekim duyduğum kızlar genelde kaşarlanmış oluyor sevdiklerim de çekici olmuyor.
10 Yorumla
+1 yılsevdiğime çekim duyuyorum ben
10 Yorumla
+1 yılKişiden kişiye değişir...
00 Yorumlaher ikiside olabiliyor.
00 YorumlaCinsel çekim duyduğum kişiyi severim bence.
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılKişiden kişiye değişir.
00 Yorumla
+1 yılben sevdiğim kişiye kişiye cinsel çekim duyarım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılçok güzel düşündürü sorucu canım
10 Yorumlaerkekler ilkini yapar kadınlar ikincisini
10 Yorumla
+1 yılher ikiside olabilir
10 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Cinsel Yaşam > Sorular > Cinsel çekim duyduğumuz kişiyi mi severiz yoksa sevdiğimiz kişiye mi cinsel çekim duyarız?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat