Yürür mü nasıl olmalı kişiler yürümesi için? Olmaz öyle şey diyorsanız duygular cinselliğin gölgesinde midir hep?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlmaz benim yapmadıklarım benden sonra millete verdi... Kısaca vermeden olmaz bu işler... Yapmayanda değişik bir kafa yapısı vardır kendine güvenmiyordur piskolojik sorunları vardır ya da sakladığı birşeyler vardır. Hayatta küçüklüğünde belki duymuş olup sonradan kazımadığın bir söz vardır. Sever s**** s***** sevilirsin kızı içinde erkeği içinde bu geçerlidir.
25 Yorumla
Soran+1 yılsebep kendine güvenmemesi, psikolojik sorunları ya da sakladığı bir şey olması değil de inancına göre yanlış olması olabilir mi mesela?
Cevap sahibi+1 yılOlmaz çünkü inançda bir kere ele tutuşmak bile yasaktır. Ama bu benim sorunum günahı bilip yapıyorum diyen çok inançlı insan vardır. Kısaca inancı işine geldi gibi şekillendiriyor insanlar.
Soran+1 yıltamam doğru diyorsun el ele tutuşmak da günah ama hepsini aynı seviyede göremeyiz. Küçük denilen günahları insan daha kolay yapmış bulunuyor. el ele tutuşmanın günahını bekarken cinsellik yaşamakla kıyaslayabilir miyiz? ikisi de günah olsa da küçük bir günahın affı mı daha kolay olur büyük bir günahın mı? Biri büyük günahlardan sayıldığı için insan uzak durmak için daha fazla çaba harcıyor. Birine tokat atmakla adamı öldürmeyi aynı kefeye koydun sen resmen :)
Cevap sahibi+1 yılAynı kefeye koydum değil o zaman şöyle bir mantık yürüt. Sürekli küçük günah işliyorsun bilerek ve isteyerek. Hiç büyük günah işlemiyorsun sence bu mantıklı mı? Yani kısaca birşeyin hilesini bulmak gibi birşeydir bu. Büyük günaha 100TL de. Küçük günaha 10tl'de tabi oranını kimse bilemez ama bu açıdan bakınca küçük günahı 10 kere yapınca aynı bedele çıkar... Ki günahı bilip bile bile yapmak daha büyük günahtır benim bildiğim kadarıyla. yani kısaca her seferinde iki kat günah kazanıyor.
Soran+1 yılbile bile günah işlemenin hangi türlüsü mantıklı ki :) mantık yok tabi bunda. sadece ufak şeyler daha az önemseniyor ve daha çok kişi tarafından yapılıyor işte. tamam ben bir kere tutarım elinden 10 kere tutmam :) keşke hiç birini yapmasak ama elini tutmak daha masum.
En İyi Cevaplar
Duygular cinselligin golgesinde degildir. Ama cinsellik yasamadan olmaz. Sonucta bu bir ihtiyac. Ve insan sevdigi kisiye karsi bir sure sonra arzulamaya baslamasi onu istemesi gayet normal. Bu olmadan olmaz. Cinsellik olmadan iliski yurumez
25 Yorumla
Soran+1 yılArzulamak anormal değildir elbette. Ama duygularından eminse bu kişiler sevgili olarak devam edip de mi yaşanmalı bunlar?
Soran+1 yılKarşılıklı aşk sevgi tutku güven var tamam sevgiliyken bunu yaşamak her türlü pisleşmektir. Ben pisleşmeden kalabilirim diye bir iddiam yok. ama hata yapsa da hata olduğunu kabul eden insan hatasını inkar edenden daha yücedir
Soran+1 yılTamam senin dediğine de katılıyorum ama hislerle olması yeterli mi? Hislerle olsa bile sevgiliyken beklemek sabretmek gerekli değil mi?
+1 yılYürür, ancak cinsellik olursa daha güzel olur. Sevgi ve cinsellik birbirine bağımlı değiller ama birbirini güzelleştiren şeyler.
43 Yorumla
Soran+1 yılBu ne tecrübe kokan bir yorum bu yaşta maşallah :)
- +1 yıl
Teşekkür ederim :)
Soran+1 yılİltifat olarak söylememiştim ama neyse.. cinsellik hiç olmayan bir şey gibi davranmak mümkün değil tabi doğal bir şey bu. ama her şeyin güzel olduğu bir zaman var. her sevgiliyle yaşanırsa bir anlamı kalmaz bence. tabi herkesin görüşü kendine.
+1 yılSanmam yürümez. sıkıcı olur boş olur eksik olur bilmiyorum olmaz o olmaz
04 Yorumla
Soran+1 yılEksik olabilir buna katılabilirim. ama boş olduğuna katılmam. sevgililik birbirini tanıma fırsatıdır. tanıdıkça sevgi azalmaz çoğalırsa hayat arkadaşın olmasını istersin olursa eksikleri doldurursun. olmazsa eksilmeden kırılıp dökülmeden yoluna devam edersin
- +1 yıl
Böyle fikirlerin varsa neden soru soruyorsun :D
Soran+1 yılKendine ait hiçbir fikri olmayan insan mı soru sorar? Bunlar benim fikirlerim sana kabul ettirmeye çalıştığım bir şey değil. kendi fikrim var diye başkalarının fikirlerini merak etmeyeceğim ya da onların fikirlerini aşağılayacağım diye bir şey yok
- +1 yıl
oki
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
46Cevap
+1 yılbu ne sacmalık ya ben 7 sene cıktım tek bır sey yasamadım cınsellık uzerıne sevgı ask olur dıyen saskın beyınler bu uydurdugunuz kural sıze cok guzel gerı donus yapacak hıc merak etmeyın
50 Yorumla
+1 yılTabiki olunur. Sen bakma çağ bozulduğu için insanlar çiftleşmek için sevgili oluyolar. Birbirini seven insanlar bu olmadan da gayet sevgşli olabilirler
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolmaz arkadaşım, olur dıyen arkadaşlarda burda senden ''ayyy nekadar düzgün bir erkek aklı fikri sekste değil benı gerçekten sever'' diye düşünmeni bekleyip mesaj atmanı isteyen tipler, inanma mesajda atma onlara, atarsan enınde sonunda konu seks olacak yapma düşme bu hataya..
10 Yorumlaolmadan da yürür sonuçta sevgili olmak sadece cinselliğe bağlı birşey değil.
20 Yorumladene bir bence olur ama karşındaki erkeğe bağlı biraz
10 Yorumla
+1 yılolmaz, ihtiyaç karşılanmazsa dışarıda aranır. tartışılacak bir şey değil, fiziki bir olgu, gerçeklik.
04 Yorumla
Soran+1 yılİrade yok mu hiç? Ya da allah korkusu filan? Tabi size göre fasa fiso olabilir böyle şeyler bilemem
- +1 yıl
dininizi kendinize saklayın, müslüman değilim. vaazınıza ihtiyacım yok.
Soran+1 yılbu müslümanlığa has bir meziyet değildir öncelikle. evlilik dışı ilişki yani zina tüm dinlerde yasaktır haramdır. tabi müslümanlık dışında bütün dinler bozulduğu için bu kurala da verilen önem gün geçtikçe azalarak yok olmuştur. bu vaaz değil bilgi paylaşımıdır. vaazı camide hoca verir. benim bir önceki yorumumda kullandığım dilin bir hocanın camide kullanacağı dille ilgisi yoktur.
- +1 yıl
yahu her neyse, dini temennilerinizi, uyarılarınızı, ahlaki karmaşalarınızı kendinize saklayın. sordunuz, söyledim. yargılamaya hakkınız yok. ben böyleyim, siz öylesiniz.
+1 yılOlmaz. Sana Vermeyen Başkasına verir.
VEE Çook Meşhur Atasözü vardır: Kızı S. kemezsen O Seni S. ker!
Bu Şaka Gibi Görünen Atasözü Tecrübelerime Göre En Doğru ve Ciddi Atasözlerindendir.10 YorumlaElbet bir yerde arzular araya girer. Yürür mü sorusuna karşılık, ilişkinin ne kadar sevgili modunda süreceği önemli.
14 Yorumla
Soran+1 yılsevgili modunda devam etmek artık zor geliyorsa ve arada gerçek bir sevgi varsa ilişkinin modu değiştirilmeli aile moduna geçilmeli diye düşünüyorum. çünkü haklısınız bir yerde arzular araya girecek mutlaka buna engel olamaz insan.
Soran+1 yılgerçekçi bir bakış açısı. teşekkürler :)
olur belli bir yıldan sonra yani evliliği gidiyorsa arada bir şeyler yaşanabilir konuşulabilir
10 Yorumla
+1 yılyürür.. 1 yıl boyunca yürüttük, hemde 1 kere bile olsun ne ben ona ne o bana cinsel soru dahi sormamıştır.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsevgililikte olur ama evlilikte olmaz gercekten seviyosaniz evlenmeyi geciktirmeyin ozaman böyle kafanda karışmaz çünkü sağlıklı bir cinsellikte evlilikte cok önemlidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılevlilikte serbest, tabi ki önemli olması gerektiği gibi olur
Gizli Üye(30-35)+1 yılElbette yürür
Zaten cinsellik olmadan yürümez diyen biri seni kullanıyor sevmiyor demektir20 Yorumla
+1 yılEvet yürür tabi. Sen evde mast. O evde mast. Bu ne saçmalık ya?
20 Yorumlacinsellik duygusuz olmaz..
Sevgililik gönül bağıyla birlikte gelen arzu ve isteklerinde içinde bulunduğu bir paket gibi şimdi ayırmak olmaz.16 Yorumla
Soran+1 yılPaketi ayırmak isteyen yok da bu sevgililik döneminde değil evlilik döneminde yaşanması doğru olan bir şey değil mi müslüman bir insanın yaşam tarzına göre
Soran+1 yılGünü yaşamak ister herkes elbette ama bugün yenen hurmalar sonra tırmalar diye iradeli olmak gerekiyor bence
Soran+1 yılO da güzelmiş
Aşk meşk sevgili işlerinde cinsellik vardır, uzun sürede yaşanmazsa ilişki bitmeye mahkumdur :)
11 Yorumla
Soran+1 yılUzun süre gidiyorsa bir birliktelik görüş ayrılıkları olup ayrılma yaşanmazsa evlilik olup yaşanır zaten. sonsuza kadar cinsellik olmadan durulsun demiyoruz tabi
+1 yılİki tarafa sa bağlı ama yürür tabi yaşlara da bağlı sonu evliliğe doğru giderse yürür
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBence olmaz. Kocan sevişmiyorsa gay ya da aseksüel olabilir. Şaka değil.
15 Yorumla
Soran+1 yılkocadan mı bahsediyoruz burda :) kocam olunca sevişcez tabi
Cevap sahibi+1 yılben de seni sandım ki evlilik içerisinde cinselliği yaşayamayan mutsuz bir hanımkızcağız :) Neden böyle şeyleri kafaya takarsınız ki :)
Soran+1 yılsevgililik sürecindeyiz. benim kafama taktığım bir şey yok da erkekler genelde öpüşüp koklaşmak istiyorlar ya. hiçbir sorumluluk olmasın henüz ama eğlence zevk olsun çoğunluk bu kafada gibi gördüğüm için sordum soruyu onsuz sevgililik olmaz mı diye.
Cevap sahibi+1 yılmerak etme seven sabreder bekler evliliği
Soran+1 yılteşekkürler ben de öyle ümid ediyorum :)
sevgili olayının temeli zaten cinsel içgüdüler cinsellik olmadan sevgili olmak tamamen saçmalık.
10 Yorumlaolursa daha sıcak daha samimi bir ilişki olur bence
09 Yorumla
Soran+1 yılSonra da ayrılık olursa ne olur sonuçta? Evlenip ayrılmış değil bu insanlar hani geçinemedik ayrıldık durumu değil. hevesi geçip ayrılabilir. daha sıcak daha samimi olsun ilişkimiz diye kaç kişiyle birlikte olalım
Soran+1 yılÇok güzel akıl verdin sağol.. çocuklarınıza da böyle akıl vererek mi yetiştireceksiniz merak ediyorum
Soran+1 yılevde kalacağına onursuz ol daha iyi diyorsun yani maşallah ne diyim :D
Soran+1 yılburda haklısın işte herkeste görüp kendine bakıp mutsuz olma arşa çıkmış durumda. üzümler birbirine baka baka kararıyor. hepimiz yanlışlar yapıyoruz kimse sütten ak kaşık değil. inşallah ıslah oluruz budur temennim.
Sevgi ask bacak arasindami ki olmadan yurumesin
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlunur neden olmasın. Erkekler kendileri halledebilir bunu
10 Yorumla
+1 yılOlurdu monataf bir hayat olurdu sen istermiyfin hanfendi o hayatı
01 Yorumla
Soran+1 yılRahatsız bir vicdanla yaşamaktan iyidir sanırım monoton bir yaşam.. hep monoton gidecek değil ya günümüz gelecek elbet ;)
+1 yılYürümez işin başlangıcı ora akılda o varken iyot zaten 😊
00 Yorumla
+1 yılEvet bu devirde olmadan zor
14 Yorumla
Soran+1 yılDevri yaratan devirde yaşayanlar değil mi biz yani? Herkes öyle yaşamayan yok kafasıyla herkes salmaya başlamış gibi. Kıyamet mi çok yaklaştı sanki
- +1 yıl
Tabiki yaklaştı. Oyle deme herkes o kafada degil. Sen 13 14 yasinda seks hakkinda ne biliyordun? Peki ya simdikiler ne biliyor? 11 yasinda kizin erkegin instagrami var tum sosyal aglardalar bizim okuduğumuz herseyi okuyup gorebiliyorlar bilincaltlarinda neler canlaniyor bir dusun bence?
Soran+1 yılEvet internet bu kadar hayatımızın içine girdiğinden beri bozulduk. mesela ben 18 yaşında p*rno nedir bilmezdim. youtubeda sıradan videolar izlerken ilk kez bir erkeğin cinsel organını gördüm ve hayret içinde kaldım. sonra sık sık böyle şeyler karşına çıka çıka normalleşiyor. keşke bir elli altmış sene önce yaşasaydım
- +1 yıl
Daha cok seyler var konuyu detaylandiririm ama bunlar zaten tym dünyanın ahlakını bozmaya yönelik planlar birazda. Biz güzel yaşadık bence ama evlilik cagimiz geldi asil sikintiyı şimdi yaşıyoruz
Cinsel Yaşam konusunda 2,1b cevap paylaştı. Evet olmasa ilişki yürür.
10 YorumlaNeden sevgilisin ki o zaman😏
218 Yorumla- +1 yıl
sevgılı olmanın 1 sartı seks dusuncesımı
- +1 yıl
Kiz hakli dagilin hem kiz erkekden daha isteklidr ama nefsine hakim olur
- +1 yıl
seven ınsan dokunmayı oksamayı en sona dusunur seven ınsanın bakıs acısı farklıdır
- +1 yıl
@gannicus06 kızlar erkeklerden 9 kat daha sehvetlı ama ALLAH onlara nasıl bır dayanma ıradesı vermıs hayretler ıcındeyım
- +1 yıl
sende amma verme taraftarıymıssın ya
- +1 yıl
- +1 yıl
sevgılın var mı guzelım
- +1 yıl
Huhaa😝
- +1 yıl
@gannicus06 hayırdır
Soran+1 yılSeviyorsan dokunmak istersin ama bir yandan da dokunmaya kıyamazsın diye düşünüyorum. hem o senin sadece sevgilin henüz. eşin değil. hem günaha sokmaya kıyamaz seven insan benim düşüncem böyle.
Soran+1 yıl@emirganistinye kesinlikle katılıyorum
- +1 yıl
Asik oldugunla seks yapinca anlarsin
- +1 yıl
sen oyle dusunursun baskası pompa dusunur bır baskası pompayı en son dusncesınde yer alırvs vs
Soran+1 yıl@gannicus06 aşık olduğunla yapacaksın tabi ama sevgiliyken yapmak istiyorsa onu kalpten sevmiyordur. insan sevdiğini günaha sokar mı? hem her ihtimali düşünmek lazım. ölümlü dünya. ben erkek olsam aklıma gelir bana bir şey olsa benim sevdiğim ömrünün sonuna kadar hayatını yalnız mı geçirsin. bu kızla sonra kim evlenmek ister diye. tabii sadece kendini düşünen bencil insanların aklının ucundan geçecek şeyler değil bunlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılBir sure olur ama belli bir zaman gectikten sonra olmali bence
00 Yorumla
+1 yılYüreyebilir koşamaz ama
22 Yorumla
Soran+1 yılKoşmamak için fren sıkıyoruz zaten :) evlenince koşsak zevki mi azalır :)
- +1 yıl
Evlenince koşarsan da yanarsın 😂
Gizli Üye(36-45)+1 yılbol bol vermen lazım öyle 2*3 sene sürer vermezsen 1-2 ay
00 Yorumla
+1 yılCinsellik varsa aşk yok bunu unutma
12 Yorumla
Soran+1 yılO kadar kesin konuşamam ben bu konuda. ama acele ediliyorsa cinsellik için aşk yoktur bence de evet. bencillik vardır çünkü bencil olan kendine aşıktır anca
- +1 yıl
Aynen sadece kendini düşünür
+1 yılOlur tabiki çiftlere bağlı
30 Yorumla
+1 yıldegıldır yurur ıstedıkden sonra
10 YorumlaOlmadanda olur yürürde
10 Yorumla
+1 yılolur tabi niye olmasın
10 Yorumla
+1 yılHayır hersey kafadadır her sey
10 Yorumlaolur tabi ki...
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolur oldu yürür ve yürüdü
10 Yorumla
+1 yılIki kavramı birbirinden ayırmak çok zor
00 Yorumla
+1 yılEn güzel ilişki dır zaten PRENSES
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılolur tabi"
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYürümez
Az da olsa öpüp emmen lazım00 Yorumla
+1 yılAsla yürümez. Cinsellik ve duygular paraleldir
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 17,1b cevap paylaştı. olunur
20 Yorumla
+1 yılolunur yürür
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 906 cevap paylaştı. Doğrusu o
10 Yorumla
+1 yıltabi olunur
10 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 339 cevap paylaştı. çoğunlukla
00 Yorumla
+1 yılOlmaz.
00 Yorumla
+1 yılZor bence
011 Yorumla
Soran+1 yılZor olmadığını iddia edemez sanırım kimse :) her şey kolay mı olacak :)
- +1 yıl
Zoru sevmelisin o zaman
Soran+1 yılZoru sevmesem de bu konuda kolaya kaçamam. Allah gönlüme göre verir inşallah
- +1 yıl
Gönlünü bilemem seks ihtiyaç
Soran+1 yılYemek yemek de ihtiyaç.. ama hakkın olmayan bir şeyi tutup canım bunu istedi diye yiyebilir misin mesela gördün canın çekti ama senin değil o. sana hak olmayan bir şeye mi el uzatmak lazım yoksa hak olana kadar evde ekmek varsa ekmekle mi doyurmak lazım geçiştirmek bu biliyorum ama haram değil en azından.
- +1 yıl
Din ergenlikten sonra evlendirin diyor 13 yaşında bir kız evlenince yobaz ülke oluyoruz ama zina yaparsa sorun yok
Soran+1 yılevet ergenlikte başlıyor bu duygular ama düzgün aile terbiyesi alan kız ve erkekler 13 15 yaşında öldüm bittim olmuyor. tabi bir yere kadar bu insanın doğasında olan bir şey. Yani bence de o kadar küçük yaştaki çocukların evlendirilmesi doğru değil hele bu çağda. gençler okul okuyor kendi hayatlarını kuruyor vs. belli bir yaşa kadar evlilik beklemek durumunda ister istemez. ama okulunu bitirmiş işe güce sahip insanların evliliği ertelemesi bekarlık sultanlık kafasıyla bulduğuyla ihtiyacını gidermesi de yobazlık kadar kötü bence hatta belki de daha kötü.
- +1 yıl
Eskiden erken evlilik oluyordu hiç te bir sorun yoktu her kez kendi işini yapıyordu tarım ve hayvancılık halktaydı ve fiyatlar yüksek değildi ve insanlar kendi ürettikleri için maddi zorluk çekmiyordu şimdi paran kadar imkan var ve bizi ön güzel zamanlarımızı okumaya vererek bir işte araç olarak kullanıyorlar yani teknoji gelişti insanlık öldü yaşamayı unuttuk çıkarlara dayandı her şey kızlar anneliği unuttu kariyer derdine düştü bu yüzden yanlışları da yapıyorlar kız erkek farketmez yanlış da yetiştiriyorlar çok şey var söylenecek ama bu birşey değiştirmez okul yüzünden evlilik zor diyen kızlar ve erkeğim sonuçta ne kaybederim diyen erkekler yüzünden zina içki ar edep namus vs uçtu gitti bu insanlar ileride evlenip çocuk sahibi olacak yetiştirdikleri çocukları sen düşün tehlikenin farkına mısın kıyamet çok uzak değil görebiliyor musun?
Soran+1 yılfarkındayım malesef. aynı şeyleri düşünüyoruz. yalnız okul yüzünden evlilik zor diyen kızlar kendilerine anlayış gösterilse evlenmek istemeyecek değillerdir diye düşünüyorum kendilerine uygun biri karşılarına çıktıktan sonra. şunu demek istiyorum evlilik ciddi bir sorumluluk. evin tüm sorumluluğu senin üzerinde olacak, eskiden olduğu gibi okuldan geldiğinde işlerin çoğunu halletmiş olmayacak, sonra eşini memnun etmek ona zaman ayırmak zorundasın. bunlarla okulun bir arada hakkından gelmek herkesin harcı değil tabi. ama bunu gözü alsa bile bir kızın ona kimse müsaade etmez. Ben okulumu iki sene önce bitirmiş biriyim mesela. geçen yıl annemle bu konular muhabbet edip tartışırken aktardığı fikirleri tam da şu an anlatmak istediğim şey. diyor ki okuyacak mı evlenecek mi karar versin. neden karar versin? neden böyle bir seçim yapmak zorunda kız? okursan evlenmeyeceksin düz duvara da tırmansan bekleyeceksin. evlenirsen de okumayacaksın evinin bekçisi olacaksın.
Soran+1 yılpeki neden erkek çocuklarınızı asker bile gitmeden evlendiriyorsunuz. o erkek askere gittiğinde geride bıraktığı eşiyle çocuğuyla ilgileniyorsunuz yani o erkeğin sorumluluğa yardımcı oluyorsunuz. o zaman kız hem okumak hem evlenmek isterse niye destek olmuyorsunuz? siz bu desteği asla sunmayacaksınız, sonra liseden sonra okumayıp evlenen kıza aklı kocadaydı ondan okumadı diyeceksiniz ya da okuyup okurken evlilik dışı ilişki başından geçen kıza yollu muamelesi yapacaksınız. tasvip ettiğimden değil yanlış anlaşılmasın ama herkesin sabrı bir değil. bu anlayışlar değişmedikçe de toplumumuz çirkinleşmeye kirlenmeye devam edecek.
- +1 yıl
Bir insan dışarıdan da okuya bilir bilgi okulda değildir hayattadır insanlara sunacağın bir kağıt parçası ve sana kalan bilgi bunun için okul şart değil öyle olsaydı ben ve benim gibiler dışardan okumazdı erkek olmak hiçte kolay değil aslında her gördüğünü erkek sanma kaldı mı özü sözü bir dos doğru hakkı ile çalışıp helal para kazanan adam gibi erkek zor erkek derken birine bir daha düşün evlilik düşündüğün kadar zor değil sevmek önemli olan sevgi oldu mu sorumluluk yoktur istek vardır
+1 yılyürümez
00 Yorumla
+1 yılSekssiz olmaz
00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 16,7b cevap paylaştı.
+1 yılyürümez :D
00 Yorumla Yürümez
00 Yorumla
+1 yılİmkansız
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılyurumez
00 Yorumla
Devamını Gör(40)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi