namus sizin için ne anlama geliyor...kaç kişi evlenmeden önce cinsel birlikteliğin normal olduğunu düşüniyor?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılbunun namuslulukla ya da namussuzlukla bir ilgisi olduğunu düşünmüyorum. sonuçta namus kızlık zarıyla ölçülebilecek birşey değil. soruna gelince
evet toplumumuz evlilik öncesi cinsel birleşmeyi hoş karşılamıyor ancak bunun birazda yetiştirlme tarzıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. nasıl ki kişilik özelliklerimiz çevrenin etkisiyle gelişip olgunlaşıyorsa bu konuya bakış açımızda aynı kişiliğimizde olduğu gibi en önemlisi aile olmak üzere çevremizin etkisiylede olgunlaşıp gelişiyor.
benim düşünceme gelince; bu benim hayatım olduğu için ve evliliğe karşı bir yapım olduğu için bana normal geliyor. he burda demiyorum ki önüme çıkan her erkekle ilişki yaşayayım diye lakin güvendiğim arada bir bağ olmadan beraber yaşayabileceğim bir erkekle neden yaşamıyimki sonuçta bu bir ihtiyaç ve sadece erkeklere mahsus birşey değil
buarada bliyorum günah diceksiniz onu diceksiniz bunu diceksiniz ama şimdiden öyleyeyim zahmet etmeyin sonuçta tekrar söylüorum bu benim hayatım ve ben kendi hayatımdan sorumluyum.114 Yorumla
Soran+1 yılyorumun icin cok tesekulrer :)
Cevap sahibi+1 yılrica ederim :)
- +1 yıl
gerçek günah, günah olmayan şeyleri günah saymaktır..Toplumun önüne duvarlar örüp sonra kendilerinin gizli gizli haletmeleridir. Dediklerine katılıyorum, kendini kimliğinin farkında olup kimin ne dediğine bakmayıp kendi yaşamına sahip çıkan nadir insanlardansınız, tebrik ederim +10
En İyi Cevaplar
+1 yılNamus iki bacak arasında olmuyor. Evlenmeden önce ilişki yaşanıyor namussuz olunuyor, evlenince yaptıktan sonralar namuslu mu? Peki evlenmeden yapan erkekler hangi kategoriye giriyor. Namus kavramını önce düzgün algılayın.. Yatakta bitmiyor namus kavramı...Namussuz kelimesinin anlamı çok geniştir.
51 Yorumla
Cinsellik 15 -16 yaşından itibaren, son derece doğal bir ihtiyaçtır. Evlilikle ya da namusla her hangi bir bağlantısı da yoktur.
Erkek egemen ve geri kalmış toplumlarda (Daha doğrusu SÜRÜLERDE) Erkek baskısından dolayı namus kavramı ile özdeşleşmiştir.
Bence namus seks yapmamak değil, insan değer vermek, yalan söylememek, anlayışlı, hoş görülü olmaktır.
Sen kimseyle seks yapma, ama hayatın boyunca herkesi kandır dolandır, fitne ficur yap ... sonra neymiş namusluymuş, bakireymiş fasa fiso...27 Yorumla
Soran+1 yılyorumun icin tesekurler evet haklsin
Soran+1 yılhayir o yorumu sen cevap vermeden once secmistim zaten
- +1 yıl
İşte ben de onu diyorum, benim yazdıklarıma katılmışsın ama seçtiğin yorum benim anlattıklarımın tam tersi
Yani, yukarıda ki cevabı beğeniyor isen benimkini beğenmemen lazım,
benimkini beğeniyorsan da, benimkine benzer bir cevabı en iyi cevap seçmen lazım
düşünce şeklini anlayamadım ?
Soran+1 yılben senin son yazdigin kisimlara katiliyorum, yani genel olarak dusunuldugunde sana da hak veriyorum ve dusunceni paylasmisin, tesekur ettim ama benim sahsi dusuncemi merak ediyorsan evlenmeden once birlikte olmam...yani en iyi cevap sectigim bana uyor benim dusuncem
Soran+1 yıl:)
+1 yılşimdiye kadar hiç birisiyle cinsel anlamda ilişkim olmadı evlenene kadar da olmıcak olamazda cok büyük gunahı var evlılık dısı ılıskı zına haram aynı zamanda örf aile yapımıza ters ahlakımız edebımız var ona gore yasıyoruzcok yanlıs bısey bence nefsımıze hakım olmalıyız bu dunyanmn bıde ahıreti var yani 1 anlık zevk ıcn ahıretı yakmamk lazım
52 Yorumla- +1 yıl
teşekkurler @soran
Soran+1 yılrica ederim
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
20Cevap
Cinsel Yaşam konusunda 344 cevap paylaştı. 20 Aydır devam eden bir ilişkim var. VE CINSEL ILISKI YAŞAMADIK.
MAHREM, ZiNa, günah, haram, helal kavramlarını bilen,
Ve BEN MÜSLÜMANIM diyen biri gerekeni yapar.
Yani ;
Harama Elini sürmez, bekler, sabreder.
Şeytanın ve nefsimizin emirlerine uymaktan uzak durur.98 Yorumla- +1 yıl
Namusun cinsel ilişki dışındada kavramı var.Neden hemen ilk olarak bacak arasına gidiyor aklınız?
- +1 yıl
Kur'an bize bildirmiş.. orada yazılan her bir kelime Allah'in (c.c) kelamıdır.
ve Zina, fuhuş, gibi şeyler kesin olarak yasaktır.
''örtününüz'' diye ayet var. namus bunlardan sorulur. Ait olmadığı adama kendini sunup da, namuslu olduğunu iddaa eden kişiye tavsiyem: KURAN OKUSUN.. - +1 yıl
Ait olmadığı adamdan değil, biz namus konusunda konuşuyoruz. Namus kavramını bir anla istersen. Üç kağıtçı, insanları dolandıran sahtekar, insanları kendi çıkarları için kullanan insanlarda namussuzdur. Kadınları kullanan ve karılarını aldatanlarda namuzsuzdur. Namus, kelimesini bacak arasında sınırlandırma. Örtününüz kelimesinide iyi anla. İnsanlar örtünme ile namuslu olmuyor. Peki sana bir soru, sen başka bir kadının oldun mu? Madem oldu isen sen namuslu musun?
- +1 yıl
BayCock buraya sığmayacağı için size yukarıda bir yazı yazıyorum.Lütfen okuyun.
- +1 yıl
Türkçe - Türkçe sözlük namus anlamı
Türkçe anlamı:
namus; (arapça kökenli).
1. kanun nizam.
2. ar, edep, haya, ırz.
3. temizlik, doğruluk.
4. allah'a yakın olan büyük melek.
bunun yanısıra, ben üstteki cevabımda namustan bahsetmemiştim.. sadece, Evlilik olmadan cinsellik yaşamak dogru mu degil mi, bundan bahsettim..
Nick'imle dalga geçenler şuna dikkat etsin, 20 Aydır inancıma bağlı kaldım. - +1 yıl
Neyse bu konu uzar gider...Kimseye karışmam ben her koyun kendi bacağından asılır. Allah'tan başka kimseye vermek zorunda olduğumuz bir hesabımız yoktur. Sende bence karışma, elalemin uçkuruna sahip çıkmak sana kalmamış. Haydi bakalım, her neyse...Gece iner,Kardelen gider. sohbet biter, hepinize iyi geceler ,sevsin sizi cüceler. :)BayCock sanada tatlı rüyalar :)
- +1 yıl
Burada kimseye karışma hakkım yok zaten.. herkes kendi fikrini söylemekle mükellef.. Ben de hatalar yaptım, namus konusunda (cinselliğe dair) büyük hatalar da yaptım. ama sadece hataydi.Züppe gibi görünsem de yanlışımda haya ederim..Allah insanları kendi helalinden ayırmasın.Hatası olanı da affetsin.iyi geceler
Cinsel Yaşam konusunda 12,2b cevap paylaştı. evlilik öncesi birliktelik elbette anormal. tüm milletlerde ve tüm dinlerde evlilik şarttır. neden evelniliyor amaç nedir. madem rahatça cinsellik yaşanacaksa neden tüm dünya evlilik yapıyor. evlenilmesin o zaman. herkes istediğiyle yatsın kalksın. kim kime dum duma
namus nedir bilirmisin. sözüne bedenine, dinine iradesine sadık olmak sahip çıkmaktır. namuslu insan iradesine sahip insandır.32 Yorumla
+1 yılNamussuzluk hisleri sebebiyle biriyle sevişmek değildir bence. Namussuz karısını kızını satandır, fakirin ekmeğiyle oynayandır, güçsüzü ezendir, milletin alın terine göz dikendir nazmussuz. Sevdiği için sevdiğiyle cinsellik yaşamak normal bir olgudur bence. Ha toplumda hala tabudur o ayrı. Olsun diye de bir iddiam yok tabiki olmaması daha iyi ama oldu diye de insanı itin g*tüne sokmaya gerek yok...
10 Yorumlaolayın 2 boyutu var aslında. akıl tarafından bakarsan cinsellik insana özeldir, ayıp ya da namusla ilgisi yoktur. ne kadar özgürlük var ise insanlar buraya o kadar az takılırlar. Bizim toplumumuzda namus düşkünü erkekler en abazan tiplerdir desem özet olur sanırım. Ama öte taraftan iç ses böyle demiyo. Ben evleneceğim kızın benden önce başkası ile olmuş olabileceğini düşünmek dahi istemem, kıskanır hatta kötü olurum. Kısacası bu sorunun iki ucu boklu değnek. Başına gelmedikçe bilemezsin bencei ya da toplum olarak daha zamanımız var
10 Yorumlanamussuzlupun cinsiyeti yoktur..sahtekar, yalancı, düzenbaz, iftiracı, hak yiyen her kim olursa olsun namassuzun kendisidir..İşte toplum malesef sevişen cinselliğini yaşayanları bu bahsettiğim tipteki insacıklardan daha aşağı görmektedir. Dolayısıyla namussuz bir topluma sahibiz..
22 Yorumla- +1 yıl
+10 Katılıyorum.
Cinsel Yaşam konusunda 342 cevap paylaştı. Namus bu kadar basit bir şey mi? Yalan söylememek, kimseyi kandırmamak, dolandırmamak, söz verince sözünün arkasında durmak, çalmamak, ihanet etmemek, sadık olmak, kimseyi arkadan bıçaklamamak, dostuna ailene vatanına sahip çıkmak...
Namus bir bütündür. Onu gidip bacak arasında aramak bence en büyük sahtekarlık ve en büyük namussuzluktur.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılahlaki dini kuralalr vardır , evet toplumuzda hoş görülmüyor hala , bende karşıyım o özel bir şey doğru kişiyle evlenince yaşanmalı...
101 YorumlaBurada kızların hoşuna gitmek için olabilir, normal, namus bacak arasından ibaret değil..V.b. yazan adamların hepsi evlenince bakire kız istiyorlar...Buda çok garip bir tezat değilmi ?..Ele verir telkini kendi yutar salkımı ...Diye bir söz var..
11 YorumlaEline,diline,beline sahip olacaksın. Eline sahip olmazsan elini uzattıkların elini parçalar, beline sahip olamazsan vicdan azabıyla yanarsın, diline sahip çıkmazsan rezil olursun.
10 Yorumlaniyet önemli ...saf masumca seviyosan kısmen yakınlaş ama günah tabi o ayrı
30 Yorumlacinsel birlikteliği her iki tarafta istiyorsa bence çok normal ama zorlaysa hiç hoş değil. evlenmeden olmaz diyenlerde sadece cinsel birliktelik için evleniyor. sen evlenmeden önce her şey yap ama cinsellik yaşama saçma bence.
118 Yorumla- +1 yıl
O zaman namuslu olunuyor demek ki;
Cinselliği bir amaç olarak görmemeli. Bunun için illa devletin bir memuru önünde imza atmaya gerek olmamalı bence. Bu sözden de her hoşlandığımız insanla ilişki yaşanmalı sonucuda çıkmasın. Kişi karşısındakini böyle bir şey yaşamaya değer görüyorsa, onları yargılamak kimseye düşmez. Hukuksal bir sorun olmasada bizim milletimiz çok sever bu konulara karışmayı ama gücü yettiği kimselere :)
10 Yorumla
+1 yılEvlilik öncesi cinsel birlikteliği namus kavramı dışında tartışmak daha mantıklı ben öyle düşünüyorum. Benim fikrim erkek içinde kadın içinde evlilik öncesi çok fazla bişeyleri tüketmemeleri yönünde ozaman evliliğin bir esprisi kalmıyor ne yazık ki.
20 Yorumla
+1 yılherkes istediği gibi hayatınıda cinselliğinide yaşaması gayet normal doğal
kimse namus bekçiliği yapmasın, yapanlarda zaten cinselliği en çok yaşamak istiyendir bu bir gerçektir, herkesin hayatı kendinedir...10 YorumlaErkeğin umurunda olmaz kadın için erken ve gereksiz olduğunu düşünüyorum. Kimse 5 dak sonra ne olacağını bilemiyor..Evlenme olmaz ise kadın yalnız kalıyor..
00 Yorumlaherkesin kendi tercihi sonuçta ama tecrube olarak hıc bır kıza onermıyorum gerek yok herseyı yapın ama bakırelıgınızı vermeyın.
32 Yorumla- +1 yıl
e analdan birleş ağzına al herşeyi yap sonra ben bakireyim de .Ruhun bakire değil bedenin ne anlamı kaldı.
- +1 yıl
Evet, bunlar namuslu çünkü kızlıkları duruyor. Masumiyet gitmiş, kzlık kalsa ne olur.
+1 yılben normal bakıyorum ama kendi adıma değil,umarım kötü yola düşüpte yapmam.
31 Yorumla- +1 yıl
oha fena eksi yemişim eksileyenler yapanlar heralde :D
Gizli Üye(30-35)+1 yılevlerden ırak allaha yakın benden cok uzak olsun. bekaretini kaybedenlerden hoşlanmyorum .
14 Yorumla
Soran+1 yılpeki sen bakir misin?
Cevap sahibi+1 yılzıpkın34 sen her bakire olanı yalancı duzenbaz vs diye düşünüyorsan bir psikologa görün derim. bakire olup hayatımı zindan eden biriyle 3 yıl beraberlık yaşadım hayatımı mahvetti kadınlara olan inancımı bitirdi tam o sırada ayırlmısken bekaretini kaybetmıs sözde dürüst pişmanlık yşayan biriyle 2 yıl gibi bir zaman geçirdim ve evlenme aşamasında bana söylemiş oldugu yalanları ortaya cıkarttıktan sonra ayrıldım ve bir kez olsn gelipte özür dilemedi aksine 2 ay içinde nışanlandı ve smdi evlenıyo
Cevap sahibi+1 yılo yüzden bana gelipte yok bekaretini kaybetmıs kız mı yok dürüst kız mı yok yalancı kız mı gibi saçma sapan seçeneklerle gelmeyin. her şeyin beyinde başlıyorsa nefsine sahip cıksın beyninden geçeni yapmasın bu kadar basit. herkes kendine ve ailesine yakışanı yapar ve herkes yaptıgı seçimlerin bedelini öder. karakteri düzgün oldugu kadar zarıda yerınde olsun. benım ıcın zar şu saatten sonra en önemli şeydir.
dipnot soran kişiye bakir değilim bekaretini kaybetmiş kişiyle 2 yıl birlikte yaşadım.
Ben yaparım ama evlenirken yapmamış olanı tercih ederim. Öyle de bencilim.
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHaram gunah vs dıyen adamın nick i Bay Cock
Yani Bay Penis cok ılgınc :D24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılarkadaş ben ingilizce mezunuyum sen oraya on yazarsan o anlam cıkar top
- +1 yıl
hahah :D baycock ingilizce dersi veriyomusun hacı ?
Cevap sahibi+1 yılveriyorum da senin paran yetmez sana ing ogremtek ıcın 10 milyar gerek
Gizli Üye(30-35)+1 yılben evlenmeden önce yapmam yapanada karışmam
70 Yorumlanormal değil tabi ama dayanma kısmı çok zor acı veriyorrr
00 Yorumlaben normal olduğunu düşünmüyorum ilerde evlensem ve eşim bnim karşıma bekareti olmadan çıkarsada hayvan muamelesinden başka bişey göremez bnden
42 Yorumla
karşıyım.ama kınamıyrum kesinlikle.
-oha bde knasydnn brii .s.ss.s :PPPP00 Yorumla
+1 yılnamusu nasıl anlatalım bacım çook detaylı bişi :D
40 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSevişilebilir ama ilişki cok yanlış
42 Yorumla- +1 yıl
O zaman namuslu mu oluyorsun? O zaman nerede kaldı namusun? Biri ile yatmak değil namus... bunu iyi belleyin.Evlilik öncesi ilişki ile namusu karıştırmayın.
- +1 yıl
O zaman namuslu mu olunuyor? yazacaktım
+1 yılkarşiyim...
22 Yorumla
- +1 yıl
şen dulum...;)
Devamını Gör(12)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi