ben de her şeye tahrik oluyorum.. sürekli mast. yapmak istiyor canım.
e günahsa ne yapıcam ben? evlen demeyin, yaşım genç.
e günahsa ne yapıcam ben? evlen demeyin, yaşım genç.
Hiç bir din insan mantığına ters gelecek bir yasak getirmemiştir.
İnsanın kendi kendini tatmin etmesine de bu mantık çerçevesinden bakalım.
Evli olmayan bir kişinin cinsel anlamda boşalma yaşaması için elindeki tek tatmin aracı kendi kendine tatmin yöntemidir.
İnsan bedeninde var edilmiş olan cinsellik ve boşalma iç güdüsü insanın isteyerek elde ettiği bir özellik değildir. Yaratılışı nedeni ile var olan bir özelliktir. Aşırı müptelası olmamak kaydı ile insanın kendi kendini tatmin yasak değil gusül ile temizlenmemesi yasak ve sakıncalıdır.
Allah insanları olumsuz zorlayacak hiç bir kural getirmemiştir. İçiniz rahat olsun..
Minik bu mesele bu kadar net değil.
Biraz daha teferruatli.
Okumani tavsiye ederim...
www.alirizademircan.net/...e-bosalmak-13-381h.html
okudum o zaman zor durumda kalınca yapılır ama zevke gelmek için yaılıyorsa haramdır diyor.
Ali Rıza Demircan Hoca,
Hem birikimli hem de Ehli sünnet üzere olan bir âlimdir. Sözlerine itibar etmek lazım. Aynen anladigin gibi minik...
bu linkteki videoyu kesinlikle izlemelisin bu konuda sorularina cevap 👍
biraz öyle ama.. diğer ağır günahlardan korunmak için ve sık sık yapmadıktan sonra caiz diye biliyorum
evet öyleymiş
Bence günah değil
Cevap
59Cevap
sırf zevk için mastürbasyon yapıyorsan günahtır. ama sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, yani ortada zina gibi bir tehlikesi olursa, vacib olur.
tabiki sık sık yapmamaya çalış..
çok zor durumda kalınca yapıyorum artık
inşallah..
aynı şey banada oluyor yaşımızdan dolayı hormonlardan bence napcaz yani kontrol edemıyorsak günahsa niye boyle gudumuz var yani günah diyceklerıne nasıl başa çıkılcagını soylesınler başkalarına sarkıntılıkmı yapalım yanı
evlencekmişizz
ya bir gitsin kim dediyse onu senın yaş kaç üniversitedeysen neyini evleniyosun eline gelirini almadan komik ya belki hayat tarzım değil evlenmek napcaz onu
valla bilemiyorum ama biri link atmış ordan baktım mecbur kaldığımız zaman yapabilirmişiz ama zevk için yapıbca harammış
ÇocukIuğunda oyun, GençIiğinde sarhoşIuk, İhtiyarIığında tembeIIik, Ne zaman? ALLAH’a kuIIuk edeceksin.
onu da yapıyorum ama tahrik olmak benim elimde değil ki
Dost istersen ALLAH yeter yar istersen MUHAMMED yeter deIiI istersen KURAN yeter. huzur istersen NAMAZ yeter zenginIik istersen KANAAT yeter düşman istersen NEFSİN yeter şeref istersen İSLAM yeter öğüt istersen ÖLÜM yeter!
ya ne günahı insanın ihtiyacı olunca içindemi yansın boşalacak elbeteki rahatlasın ne insanlar var bu dünyada ya hangi çağda yaşıyoruz halen baba anelerimizin düşüncelerini taşıyorsunuz insanlar nereye gidiyor biz nereye
Gunahsa yapma, yok duramiyorum dersen evlen. İkisi de olmazsa, sus otur konusma...
Surekli yapilmasi gunah ama zina yapmamak icin atesini bir nevi sondurmek icin yapmak gunah degilmis tabi herseyin bir doZu var :)
Başka türlüsü, kendini dizginlemelisin ya da haftada 3 kez tatmin edebilirsin
haftada 2 ye düşürdüm max 2
yetmiyor önceden günde 2-3 kere yapıyordum
hayır tabiki
Günah olduğunu kim söyledi biz küçükken ergenlik çağına girdimiz dönemde yaz kuran kursunda hoca mast anlatıyor evlenene kadar zina yapılmasın diye
internetten araştırdım
Mekruh olduğu söylense de butun hocalar zinaya bulaşmamak için yapılabileceği söyleniyor
Mast. günah dedikleri için millet bu kadar azgın ve tecavüzcü. İnsanları bastırıyorlar sonra sapkınlaşıyorsunuz. Cidden ağır cahillik.
Bak ozaman isemek te gunah o bir ihtiyac kimse yapmazsa o zaman ortaligin anasi s... K. b acik ve net biraz kaba oldu ama gercek bu
yaş 18 19sa bana ulaş degisik birsey soylicem o sekilde cok fazla azaltabilirsin ayda 1 felan
neden burda değil
oyle kisa birsey degil anlatmam lazim ozelimi. Bir sorun yaratirsam engellersin.
Şehvetin her türlüsü günah denir. Ama evlenmeden önce yapmamak da çok zor..
nefsim zayıf.
o daha günah
Parayla birini bul o çeksin sana ben öyle yapıyorum elimle günaha girmiyorum gızlara parayla oral yaptırıyorum yoksa işin nafile yandın sen !!!
Zina yapacak kadar duruma gelsiysen sadece mekruh yap ama abdestini al☺
vallahi bilemedim müftüye sordum parmak atışına baglıymış;)
İnsanın kendi kendini tatmin etmesi günah değildir fakat bu tatmin etme farklı şekillerde olursa günaha girer (zina, müstehcen videolar v. s)
Zina derecesine gelip yapıyorsan normal. Ama her dk aklın orada olup zevk için yapıyorsan sıkıntı.
yakında birisi çıkıp, nefes alarak havayı kirletiyorsun, o yüzden günah derse şaşırmıycam artık
Günahsa bile zina yapmaya engel olduğu için yapılmalı zina daha büyük günah
Ozaman seks yapican reelde sakso ve anal deniceksin madem bakiresin
mast günah diyorum bu ne diyor
ulan dangoş zina daha büük günah
zinaya düşme tehliken varsa yapılabilir diye biliyorum ama gusul almayı unutma
masturbasyon iyidir birde seni anlayan aynı dili konuşan bir partner bulursan tabi
Kendini dizginliyorsan bu sayede günah olmaz ihtiyaçlar dahilinde yap sen bişe olmaz
günah flan değil ya o zman tüm erkekler cehenennemde arsa aldılar emin ol
normal, saglikli insanlar surekli bu yaslarda ister :D
Ben acaip çok yapıyorum başlayınca 5 tane yapıyorum
diğer günahlar konusunda da bu kadar hassas mısın ?
evet hassasım. elimden geldiğince kendimi dizginliyorum ama bu olayı sadece azaltabiliyorum tamamen yok edemiyorum
namaz kılıyor musun düzenli? kuranı kaç kere okudun ömründe ?
bu soru başlığının altında ne kadr doğru bunları yazmak ama
namazı kılıyorum Kur'an ı da iki günde bir falan okurum biliyorum yani
ama bu konuda duramıyorum nefsim zayıf
hmm tamam o zaman sana lafım yok ama namazlarını yüzeysel kılıyorsun demek ki gerçekten gönülden namaz kılan oruç tutan kuran okuyan kişinin arzuları körelir.
bence namazlarını gözden geçir.
namaza yeni başladım sayılır. dini açıdan kendimi zayıf gördüğüm için kendimi düzeltme kararı aldım hem kılık kıyafet hem davranış açısından düzeltmeye çalışıyorum.
sanırım namazlarımda yavaş yavaş düzelir
namazı meaknik bir şey olarak düşünme namaz bedenle kılınmaz ruhla kılınır.
mastürbasyon yapmak günah değil cenabet gezmek günah bir anlatamıyorum bunu
günah olmayana haram demek büyük günahtır. yok öyle bişey. arapça öğrenin ing. öğreneceğinize hakikatı okuyun
nesi günah, gidip erkeğe tecavüz etsen daha mı mantıklı :) ehuheuheu
Zina yapmaktansa mast iyidir en azından evlenince tövbe edersin daha ufak günah
Ben de senin gibiyim cok tahrik oluyorum surekli kremlemek zorunda kaliyorum nasil bastirabilirim acaba ya :(
Ee bu millet kimi şey edecek i zaman.
Alakasi yok, kim diyir?
Zor soru. Kolay gelsin :D
cevap da vereydin iyidi
Veremem işte :D
Spor yap sende. Hazzını alır bazen..
güzel olan herşey günah zaten
zina ile kıyaslayınca daha iyi bir seçenek
günah değil mekruh.
yaptıktan sonra duşunu al ama
yapıştır gitsin günde kaç defa istiyorsunki
2-3.
yap gitsin nolcak ne tahrik ediyor bu kadar seni o ilginç geldi
daha önce okuduğum seks içerikli kitaplar ve videolar aklıma geliyor. bunları yapmıyorum artık ama eskileri aklıma geliyor.
süreklimi aklında? yaş kaç
19.
Seni rahatlatıyorsa yap gitsin düşünme bir süre sonra zaten azaltırsın
bişey olmaz canım ihtiyac bu yapmalısın
Meğerse benden başkaları da varmış :D
Evet günah ama kim takar günahı :D
devam et sende başka yapabilecek şey yok ;)
mast. yap bişi olmaz.. yardmcı olrz :)
Yalattır emdir sevaba girersin
Ya aslında Gunah olmasına tepkili bakıyorum
Hayat senin hayatın...
Rahatlamak icin normal
mast. gunah, zina gunah... mantikli mi sizce
Tecavüz sevap çünkü...
Git ver madem o sevapmış
Daha büyük günahlara gitmemek için yapabilirsin.
Sen kadınsın, sana her şey yasak dinen.
Yaş gençken evlenilmiyo mu?
Oruç tut
ne zamanlar canın çok istiyor
Sacmalama ne günahı
Is bul calis
sabır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar