Mastürbasyon yapmak günah mı ? öyle şeyler duyduum daaaaaaaaaaaa
Cevabın nedir?
MASTÜRBASYON (İSTİMNA)
Mastürbasyon (istimna = el ile boşalma), esasında bekârlık döneminde bile zaruri görülmeyecek bir cinsel işlemdir. Çünkü insan öylesine mükemmel yaratılmıştır ki, insanda akıtılmayan fazla meni birikimi ihtilâm olmakla dışarı atılmakta, böylece de insanı rahatlatmakta ve zarar görmekten kurtarmaktadır.
Alışkanlık haline getirilen istimnanın en büyük zararı, evliliği geciktirmesi ve evlilik yaşamında cinsel ilişkiden alınması gereken zevki ortadan kaldırmasıdır.
Bilindiği gibi, istimna yaparken insan, kendini birtakım hayâllerin içine bırakır. Kendisiyle ilişkide bulunmasına imkân olmayan kimselerle ilişkide bulunduğunu hayâl ederek kendi kendini tatmin eder. İşte bazı kimseler için istimnanın vazgeçilmez oluşu, bu hayâllerdir. Yine bazıları hayâllerinde canlandırdıkları cinsel ilişki sahnesini, gerçekte eşiyle tatbik etmek imkânını buldukları zaman bile, aynı derecede zevk almamaktadırlar.
Bu yüzden, alışkanlık kazanılan istimna evliliği engelleyici ya da evlilik yaşamındaki cinsel hazzı yok edici bir unsur olduğundan, İslâmiyet evliler için haram, bekârlar için de bazı şartlara bağlı olarak caiz kılmıştır.
Hanbeli mezhebine göre istimnanın câiz oluşu şu iki şarta bağlıdır:
1- Zinaya düşmek korkusku.
2- Evlenme imkânının bulunmayışı.
Harama sapma tehlikesi olduğu bir durumda imam Ahmed'in bu görüşü tercih edilebilir. Meselâ:
Vatanından uzak bir yerde çalışan veya okuyan kendisini yolun dışına çıkaracak birçok sebeplerle karşı karşıya bulunan ve bunlar sebebiyle harama düşmekten korkan bir gencin, şehvetini coşturan her şeyden korunmak için bu vesileye baş vurmasında mahzur yoktur. Fakat bu hususta aşırı gitmemek ve alışkanlık edinmemek şarttır.
Hanefilere göre elle tatmin olmak, tahrimen mekruh yani harama yakındır. Bununla beraber zinaya düşeceğinden korkup bunu yapan kimsenin bağışlanacağının umulabileceği de belirtilmiştir.
Resûlullah (S.A.V.) şöyle buyurdular:
«Gençler!... Sizden evlenmeye gücü yeten, hemen evlensin. Çünkü o, gözü ve mahrem yerlerini daha iyi korur. Buna gücü yetmeyen de oruç tutsun. Çünkü orucun şehveti düşürmekte tesiri vardır.»
Birgivi vasiyetnâmesinde şöyle yazar:
(Eliyle oynayıp inzal etmek haramdır. Ancak üç şartla câizdir.
1- Zevcesi (hanımı ve cariyesi) olmamak,
2- Şehveti çok fazla olmak,
3- Şehvetlenmeyi, şehveti yerine getirmeyi değil, şehveti teskin için olmak.
Bu üç şart kişide olduğu zaman, kişi mazur olur, istimna onun için câiz olur.»50 Yorumla
En İyi Cevaplar
MASTÜRBASYON (İSTİMNA)
Mastürbasyon (istimna = el ile boşalma), esasında bekârlık döneminde bile zaruri görülmeyecek bir cinsel işlemdir. Çünkü insan öylesine mükemmel yaratılmıştır ki, insanda akıtılmayan fazla meni birikimi ihtilâm olmakla dışarı atılmakta, böylece de insanı rahatlatmakta ve zarar görmekten kurtarmaktadır.
Alışkanlık haline getirilen istimnanın en büyük zararı, evliliği geciktirmesi ve evlilik yaşamında cinsel ilişkiden alınması gereken zevki ortadan kaldırmasıdır.
Bilindiği gibi, istimna yaparken insan, kendini birtakım hayâllerin içine bırakır. Kendisiyle ilişkide bulunmasına imkân olmayan kimselerle ilişkide bulunduğunu hayâl ederek kendi kendini tatmin eder. İşte bazı kimseler için istimnanın vazgeçilmez oluşu, bu hayâllerdir. Yine bazıları hayâllerinde canlandırdıkları cinsel ilişki sahnesini, gerçekte eşiyle tatbik etmek imkânını buldukları zaman bile, aynı derecede zevk almamaktadırlar.
Bu yüzden, alışkanlık kazanılan istimna evliliği engelleyici ya da evlilik yaşamındaki cinsel hazzı yok edici bir unsur olduğundan, İslâmiyet evliler için haram, bekârlar için de bazı şartlara bağlı olarak caiz kılmıştır.
Hanbeli mezhebine göre istimnanın câiz oluşu şu iki şarta bağlıdır:
1- Zinaya düşmek korkusku.
2- Evlenme imkânının bulunmayışı.
Harama sapma tehlikesi olduğu bir durumda imam Ahmed'in bu görüşü tercih edilebilir. Meselâ:
Vatanından uzak bir yerde çalışan veya okuyan kendisini yolun dışına çıkaracak birçok sebeplerle karşı karşıya bulunan ve bunlar sebebiyle harama düşmekten korkan bir gencin, şehvetini coşturan her şeyden korunmak için bu vesileye baş vurmasında mahzur yoktur. Fakat bu hususta aşırı gitmemek ve alışkanlık edinmemek şarttır.
Hanefilere göre elle tatmin olmak, tahrimen mekruh yani harama yakındır. Bununla beraber zinaya düşeceğinden korkup bunu yapan kimsenin bağışlanacağının umulabileceği de belirtilmiştir.
Resûlullah (S.A.V.) şöyle buyurdular:
«Gençler!... Sizden evlenmeye gücü yeten, hemen evlensin. Çünkü o, gözü ve mahrem yerlerini daha iyi korur. Buna gücü yetmeyen de oruç tutsun. Çünkü orucun şehveti düşürmekte tesiri vardır.»
Birgivi vasiyetnâmesinde şöyle yazar:
(Eliyle oynayıp inzal etmek haramdır. Ancak üç şartla câizdir.
1- Zevcesi (hanımı ve cariyesi) olmamak,
2- Şehveti çok fazla olmak,
3- Şehvetlenmeyi, şehveti yerine getirmeyi değil, şehveti teskin için olmak.
Bu üç şart kişide olduğu zaman, kişi mazur olur, istimna onun için câiz olur.»81 Yorumla- +1 yıl
, Üçhisar du
Gizli Üye(30-35)+1 yılBak panpa mastrübasyon günah.eğer inanılmaz derecede cinsel ilişkiye ihtiyacın varsa mastrübasyon yapabilirsin.günah ama zina gibi affedilmesi mümkün olmayan bir günah deyil.başka biri yani namahrem biri ile yatmayı deyil de mastrübasyon yapmayı tercih edersen bağışlar Allah seni.çünki zina etmemiş oluyosun.öyle zevke göre,tv izlerken,evde kimse yokken napıyım napıyım hadi boşluk bir mastrübasyon yapayım diyerekten işe koyuluyosan tabi ki bilerek işlediyin günah affedilmez
70 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKimi günah diyor kimi değil diyor ben de bilemedim onu ya ama bi yerde okumuştum eğer gereksiz yapılıyorsa mesela günde 2-3 kere falan o zaman günaha kaçıyor ama gerçekten ihtiyaç gidermekse maksat günah olmuyormuş. Bide bu günah olup olmama meselesi mezheplere göre de ayrılıyormuş sanırım. Öyle okumuştum
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
33Cevap
+1 yılBen bu konuyu okudum din alimlerinin görüşlerinden. Görüşler çok farklı. Ama bir tanesi belirli bir boşalma ihtiyacının olduğunu ve evli olmayanlar için mubah olduğunu söylüyor idi. Bir yazı dizisinde de Almanya ya vaktiyle tek işçi yani eşinden ayrı giden Türk işçilerinin masturbasyon günah diyerek uzun süre hiçbir cinsel faaliyette bulunmadıklarını ve bunun sonunda kronik iktidarsız hale geldiklerini okumuştum. Cinsellik de yeme içme uyuma gibi bir ihtiyaçdır. Başka yol olmaz ise masturbasyon mubahtır diyen alimi doğru buluyorum.
80 Yorumlabenim bildiğim aklına geldikçe keyfine, zevkine, vakit geçirmek için yapmak günah. ama cinsel hisler sıkıştırınca yapmaya müsade var. zina etme tehlikesi belirince yapmak farz - vacip, bu sefer yapmamak günah... ha şu var, bir insan eşinin eliyle zevkine, keyfine, vakit geçirmek, eğlenmek için dilediği kadar masturbasyon, seks yapabilir hem de sevap kazanır :) ama üstte dediğim gibi kendi eliyle kendine zevk için keyf için yapamaz. ancak cinsel açıdan zor durumda kalınca veya zinaya düşme tehlikesi varsa yapabilir.
40 Yorumlagünah bence bi çeşit sınama bence yapmamak uzak durmak gerekir hayır yapıyorsun da eline ne geciyor 5dklık zevk için sonrasında duyduğun pişmanlık sürekli kendini kandırma kuranda gecen bi ayet mi hadiste mi( Elleri ile nikahlananlar allah katında hesap günü eleinden hamile olarak cıkacaklar) düsünün simdi bi öyle utanç ve boynu eğik bir şekilde cıkmak var bide nefsini hakim cıkıp iç güdülerini ki bu iç güdülerinizi kontrol etmek için sizi diğer canlılardan ayıran aklınızı kulanmanız ve oraya onurunuz şerefiniz ve etrafınızın gurur içinde kaplandığını bilerek cıkmak var bence uzak durun tabi kuran da gecene her hadis her ayet doğru değil muaviye döneminde cok şey değiştirilmisti kurandaki o yüzden uzak durun tabi durması zor ama bi kerede olmuyorsa yavas yavas bırakın allah dan af dileyin o afedendir sonunda herkez güahlarının cezasını ödedikten sonra cenete gidicektir
150 Yorumla
+1 yılgünah olmasina bkarsan günah oralda günah matürbasyonda günah
suan dudagimda ruj var oda günah budünyada yasayip günah islememk mümkün degil
zaten her kes ilk ceheneme gidecek isterse hic günahin olmasin önce cehenemi tadacasinki cenetin tadini anlayasin33 Yorumla- +1 yıl
Meryem Suresi 71
“ Meryem 71 (Ey insanlar!) Sizden cehenneme varmayacak hiç kimse yoktur. Rabbin için bu, kesin olarak hükme bağlanmış bir iştir.''
+1 yılzorunlu kalmadıkça yapmamak gerekir, ama zinaya yol açacaksa yapmak serbesttir diye biliyorum,
https://www.youtube.com/watch?v=WofZWWOYnnM
bakınız : cübbeli ahmet hocanın o konuyla ilgili bir videosu :10 Yorumlahassas bi soru. yorum yapan arkadaşlara bakıyorumda yok ne günahı falan demişler. her konuda sallayabilirsiniz ama din konuda bilginiz yoksa lütfen susun hem soruyu soranı yanlış yönlendirmeyin hem siz allahın emredip günah dedigi birşeye günah degildir diyereek günaha girmeyin.
mastrbasyon yapmak günahtır ancak zina tehlikesi varsa yapılmasına izin verilmiştir.40 Yorumlaniyetine göre herşey.
zaruretler haramı mübah kılar eğer zaruri olmuşsa yapılması gerekir.Eğer zevkine yapacaksan
eliyle nikahlı olanlar için hadisler var hem el zinası oluyor hemde dinen zaten caiz değil.20 YorumlaBildiğim şu: Zinaya düşme tehliken varsa bazı mezhep imamları yok der. Ama şafilere göre günah. Hatta şafiler göre reel birleşmede dışarı boşalma bile günahmış, o yüzden kürtlerin çok çocuğu olurmuş:)
20 Yorumlamasturbasyona varana kadar neler var dostum. dünyadan elini eteğini çekmiş bir mağara kovuğunda yaşayan birisi muaftır bu günah meselesinden. gerisini kendin düşün. bunlara o kadar takılma derim.
30 Yorumlaşadi mezhebinde tamamen günah hanifi mezhebinde ise zina etmemek icin mastürbasyon yapilabilir diyor. peygamber efendimiz bu durumda biri gücü yetiyorsa evlensin yetmiyorsa oruc tutsun diyor
10 Yorumlaevet zevk için yapmak günah, ancak zinaya düşme tehliken varsa dayanamıyorsan o zaman mubah, zina ile karşı karşıya kaldın kendını kontrol etmekden endişelisin o zaman vacip
11 Yorumla- +1 yıl
1+
+1 yılSapık olup millete saldıracağına günahta olsa en ufağını işlemek suretiyle mastur yapmak daha mantıklı sanki bana göre, çok bilgim olmadığı için kesin cevap vermedim.
11 Yorumla- +1 yıl
1+
+1 yılmastürbasyon yapmasan ne yapacaksın direk verecekmisin
ne günahı devam et sen merak etme34 Yorumla- +1 yıl
benim anlamadıgım erkeklerde masturbasyon günah degilde kızlar yapınca mı günah
radyocu cennette bir erkege kac huri var merak ettim cevap verirsen sevinirim. - +1 yıl
cevap veremezsin cünkü o zaman bir kadına kac erkek düsüyor cennette lafını sana sokacagımı anladın herhalde
sana bir siirimi yolluyorum
VAROLUŞ
Karar verildi bir kez
Mutlak bilinç varlığa dönüşecek,
Kaynayıp durdu çağlayıp coştu,
Zamana ve mekana dönüştü bilinç
Mekanlar ve zamanlar direnip durdu,
O bilinç fışkırıp coştu, insana koştu
Direnenler görmedi ve bilmedi Adem'i
Oysa Adem'di mutlak bilincin heykeli.
+1 yılGünah,hatta haram olduğu bile söyleniyor.(müslümanlığın bazı mesheplerinde)
Sebebi:kendi kendini azdırmak.00 Yorumla
+1 yılMastürbasyonu zevk için yapmak günahtır. Zaten mastürbasyonu kesen kişi bir süredeN sonra rüyalanma olayıyla karsılasacaktır.Bu kişiyi rahatlatır ve günahta değildir ve ardından gusletmek gerekir tabi:)
20 Yorumla
+1 yılGünah falan değil yap gitsin ,kime ne zararın dokunuyor ki ...
31 YorumlaEvet günahtır. Sadece rüyalanmak helaldir. O da Allahın lutfudur kuluna.
31 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. bir başkasıyla sex yapıcağına kendini kontrol edip masturbasyon yapmak günah olmaz
00 Yorumla
+1 yılasıl yapmamak günah. çünkü yapmayınca aklın fikrin orada olur. rahatsızlık verici oluyor.
20 YorumlaEvet . Zevk için yapıyorsan günah. Ama zina tehlikesi var ise yapman vacip olur. Bayağı zor bir durum .
21 Yorumla- +1 yıl
1+
- Cinsel Yaşam konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yıleğer zina tehlikesi oluşmuşsa ve zinadan kaçmak için gerekiyorsa, günah değil. Yoksa hiç bir şey olmamış şekilde kendini tatmin etmek için zorla cinsel organını harekete getirmek günah
00 Yorumla masturbasyon günah sex günah bakmak günah azmak günah arzulamak günah niyeti bozmak günah gdiyor işte böyle hahaha :)
kafana göre takıl hesabını ödersin öte tarafa gidince00 Yorumla
+1 yılmasturbasyon yapmak gunah degılmıs kadnlarn % 90 yapıyrmus bı kıtapta yazıyrdu
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayir degil, baska biriyile ilskiyi girmektense masturbasiyon insanin nefsini tutmasi icin.. Yani eyer canini cok cekiyorsa kendine tatmin icin, fakat parmak filan sokmicaksin.
10 Yorumla
+1 yılnu soruyu ciddi ciddi lisedeki din dersi hocama sormuştum verdiği cevap :
" günah değil, ama günah değil diye hergün hergün de yapılmaz "10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl10 Yorumlayeri geliyor hepimiz yapıyoruz ama günah kardeş araştırmaya açık buyur araştır :)
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılmastürbasyon sevmem ... ya para ile brilikde olurum ya da denk gelince ... kendime saygısızlık gibi geliyor mastürbasyon ...
00 Yorumla
+1 yılmastürbasyon günah değil cünüp halde bulunmak günah
00 Yorumla
+1 yılDinini bilmeden sallayanlar var benim. Arkadasim inancli bir muslumandir ve cok arastirir onun znlatiigina gore gunah degil zina yapmak gunah
00 YorumlaHerkes kendine göre yorumluyo. Burdan aldığın cevaba göre hereket etme. Bi bilene danış derim.
02 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDinen günah evet. Ama buna uyacak kadar mükemmel değiliz.
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılMast yaparken birini hayal etmiyor musun mübarek ? Düşüncelerinle birini s.kyrsun
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkeklerle yapıp zina yapmaktansa kendı kendıme masturbasyon daha iyidir ama biraz yorucu
11 Yorumla
+1 yılmezheplere göre farklı kimine göre günah kimine göre mekruh
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıleğlence için veya boş zamanında haram olduğunu duydum.ama başkasına saracağın zaman ise de farz.
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılyanlış yönlendirdiysem Allah affetsin bizi.
masturbasyon yapıp cünüp gezmek daha günah :)
21 Yorumla
+1 yılzina riski varsa vaciptir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizce diye bişey yok.dinen günah...
10 Yorumla
+1 yılne günahı ya :D
00 YorumlaGünahtır herhalde
11 Yorumlataş olursun
00 Yorumladeğil
00 Yorumlahayır tabikide
01 Yorumla- +1 yıl
sana herşey mübah:)ama o sen değilsin:)
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı