Genelde bu düşüncedeki erkekler evlenecekleri kadında bekaret aramıyorlar mı?
Cevabın nedir?
- Cinsel Yaşam konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılBana kalırsa bu konuyu ne dine ne de siyasete bulaştırmayın bu sadece yanlışa götürür.
Çünkü insan denilen varlık hiç bir kalıba sığmayacak kadar karmaşık bir varlıktır.
Hepsi değil tabi ki ama sağcı geçinenlerin çoğu din iman derler ama aslında dinle imanla işi yoktur sadece işine geldiği zaman dindar kesilir. (Gerçek müminleri tabi ki ayrı tutarım). En basitinden fıkıh bilse bir hanıma bekaretini sorgulama hakkının kimseye ( ne kocaya ne de mahkemeye) verilmediğini biliyor olması gerekir.
Öte yandan solcu geçinenler de eşitlik özgürlük emek filan derler ama ellerine fırsat geçtiğinde en ceberrut kesilenlerin onlar olduğunu da tecrübe ile biliriz.
Neyse, mesele sağ sol meselesi değil insan olup olmama meselesidir.01 Yorumla- +1 yıl
Apla seviyoruz seni :)
En İyi Cevaplar
Evliligi karısının paketini açmaktan ibaret saymayan kişiler önemsemez.
Daha aydın ve çağdaş yapıdalardir. Solcu oldukları varsayim.97 Yorumla
Soran+1 yılGüzel yorum bravo!
- +1 yıl
Benim hediyemin paketini niye baskasi acacak yaaa herseyiyle benim olsa olmazmi. adam gibi sevmek cagdas olmak tamam oke hepside paketi niye baskasi aciyor csgdaskik mi simdi bu? uzerinde bir baskasi tepinsin sonra gel cagdasim falan filan birakin bunlari evliligi hem psketi acarak hemde adam gibi severek yasamak yobazlik gibi dusundurmeyin insanlara. kaybedilen degerleri bu kadar basit gormeyin... evlilik tencereyse ilk olmak kapagi bence...
- +1 yıl
siz aydınlar otoban seviyonuz galiba :D
Soran+1 yılSeviyesizleşmenin lüzumu yok herkes kendine yakıştığı gibi konuşur
+1 yılBekarete önem vermiyorum. Yeterki karsimdaki açık açık desin bana durust olsun. Bunun sağı solu yok. Tamamen düşünce meselesi. Yeter ki düşüncesi kardeşim olmasın. Nice bakireler gördüm yemediği halt kalmayan. Yine bunlar iyi bir de diktirenler var. Yarın birgün bu önem veriyorum diyenler böyle birileriyle evlenirse yine ahlak bekçiliği yapacaklar ya. Ben onun zarıyla evlenmiyorum, Bir omur benim yanimda olacak yeter ki durust olsun ben de onun yanında olurum
20 Yorumla
sagı solunu bılmem.. kendınızı bu absurd maymun ıstahlı zamana uydurmayın hanımlar.. burada bır cogu bekaret onemlı degıl dıye dıye kendılerıne malzeme çıkartmaya çalışıyorlar!! hanı safdır kız derya.. amaaaan artık cok onemsemıyor kımse dıye! sız bırde onları yarın ısler cıddıye bındıgınde gormelısınız..
94 Yorumla
Soran+1 yılBencede öyle zar önemli demiyorum evlilik öncesi saçmada demiyrm ama kendimi hazır hissetmiyorum erkekler gven vermyor
Soran+1 yılAynen öyle ne zaman bir erkek tam anlamıyla güven verir o zaman
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
31Cevap
Marksist-leninistim. Benim için en yüce değer emektir, dürüstlük ve akıldır. Ahlâki kodlarımızı insanın doğasında olan bu değerlere göre oluşturduğumuz için kadına olan bakışımız, onu bir mülk, bir eşya olarak değil erkeklerle eşit birer insan olarak gördüğümüz için, bekârettir şudur budur hikaye.
Daha da önemlisi, kadının üretim alanından çekilip, pasif birer eşya gibi kenara atılması, kapitalizmin zincir kullanmadan yarattığı bir esaret biçimi oalrak görüyoruz. O yüzden , insanın insanı sömürmesinden kurtuluşuyla, kadının özgürleşmesi birbiriyle paraleldir. Kadın bir cinsel nesne ya da müülk değil, omuz omuza mücadele ettiğimiz insanlardır.23 Yorumla- +1 yıl
Geçen yüzyılda marksistler mülkiyetin kapitalizmin temel yapı taşı olduğu yanılgısıyla hareket edip proleteryo dikatörlüğü vs gibi modeller gelistirip mülkiyeti kamulaştırma ile çözdüklerinde başarıya ulaşacaklarını sandılar ama pek fena yanıldılar. Çünkü mülkiyet kapitalizmin değil feodalizmin temel yapı taşıdır ve aslolan üretim araçlarının mülkiyetinin kimde olduğu değil, üretilen artı değerin nasıl paylaşılacağı ve o üretim araçlarının üzerindeki karar alma iradesinin kimde olduğudur.
Aynı yanılgıyı kadın sorunsalı üzerinde sürdürmek de benzer yanlışları getirecektir. Mülkiyet kurumu kapitalizme intikal etmiş feodal bir kalıntıdır ve temelde mülkiyet kapitalizmin öncelikli bir meselesi bile değildir.
Bu cümleden hareketle kapitalizm kadınların özgürleşmesi olgusu ile çelişmediği gibi aksine ister bile. Böylece kadınları da erkekler kadar sömürebilmek ister çünkü. - +1 yıl
Öte yandan emperyalizm sömürüsünü devam ettirebilmek için geri kalmış toplumlarda bu feodal kalıntıların kalmasında hiç bir sakınca görmez.
Kısacası kadının özgürleşmesi ile kapitalist sistemin bir temel çelişkisi olmadığı gibi aksine teşvik bile eder. - +1 yıl
@KumruSahin Yazdıkların doğru. Ancak yukarıda, kadının üretim alanından çekilmesinden bahsederken, gelişmiş kapitalist merkez ülkeler değil, Türkiye gibi periferde kalmış, dolayısıyla pre-kapitalist üretim ilişkilerine özgü ahlâki kodların kadını konumlandırdığı yeri teşhir etmeye çalıştım. Dikkât edersen burada, kadın algısı modern burjuva toplumunu değil, Ortaçağ artığı ideolojik bir dayanaktan besleniyor. Özellikle İslâm'ın kadını "zıynet eşyası" gibi ele alması üzerinden akıl yürüttüm.
Kapitalizm ise kadını "özgür" kılmaz. Kadının emeğini pazara arz edebilme fırsatını tanır, ki bu "özgürleşme", herhangi bir emekçinin kölelikten-ücretli işçi konumuna gelmesi kadar bir "özgürleşme"dir.
20yydaki sosyalizm denemeleri ilgili tespitin de ise ayrı bir tartışma konusu. Emek verimliliği, geri kalmış ülkelerde cereyan etmesi gibi durumlar, planlı ekonominin, üretim araçlarının toplumsallaşması ile karıştırılması söz konusudur çünkü.
Gizli Üye(30-35)+1 yılBekaret konusunu saçma bulup önemsemeyen yoldaşlarım da var, benim gibi evlenmeden önce cinselliğe karşı olan yoldaşlarım da var. Hayata bakışımız hepimizin yüzde yüz aynı olmasa da birbirimize saygı duymasını biliriz. Davamız yolumuz birdir.
21 Yorumla
Soran+1 yılEn güzeli bu zaten bravo
+1 yılŞahsen hiç birzaman güvünemezdim kötü birşey bekaret her oyla ilişkiye girdiğinde senden önce onu birinin düzmesi çok kötü her dudaklarından öperken birinin o dudukları saatlerce emdiğini hatırlamak göyslerini sıkıp gözlerine bakması aklıma gelir gözlerine bkaıp bir birlerine bakmaları aklıma gelir ben bekareti olamayan büssürü bayan tanıyorum hepsi sadece yatak arkadaşım hayat arkadaşım ve muhabbetimde hepsiyle süper ama asla bir sevgili bir eş olarak seçim yapmam.
07 Yorumla
Soran+1 yılPardonda sen bunları yapıyorsan bakire istemeyede hakkın yok.
- +1 yıl
geri kafalı bunlar bekaretini baskalarında yok etmiş kendileri istiyor benle olmasa başkasına gidicekler beni istiyorlar bebeğim ve bende onlara isteidklerini veriyorum
vereni alıcan bu devirde benim evime bir çok kız gelir ben o gözle bakmam gelip kendisi öper bişiler yapar isteyene vericen kızım dokunmasalar dokunmam.
gördünmü varmış bakire istemeye hakkım
Soran+1 yılSen bakir olmadıktan sonra buna hakkın yok araştır ben yapmasam başkası yapacak diye bir görüş yok dinimizde sen yapmayacaksın var
- +1 yıl
Bozuk oldugun için şuanda sinir oluyorsun evet bebeğim evde kalıcaksın önceden kimseye vermemeliydin dinimizde buna yer yok mu dinimizde ona bakarsan erkenden sağda solda verip bozulmakda yok yavrum bana dinden bassetme yani ve ben toplu dine inanıyorum hepsine inanıyorum anladın üzgünüm ama bukadar tavır yapma dorusu bu yavrum
Soran+1 yılBen bakireyim canım önyargılarınla kendini rezil ediyorsun toplu dine inanıyomuş hahhaha
Soran+1 yılRamazanda oruç tutup noeli kutlayıp ağlama duvarında ağlıyorsundur ha bir de ineğe tapmalar falan işiniz zor sizinde
Soran+1 yılBakire olmasam diktiririm niye solcu arayışına girimki şizofrenmisin
Ondan once inan aranacak daha kiymetli seyler var. Arayanlar ise cinsellik yasamak icin evlenen tipler, yapacak bisey yok
15 Yorumla
Soran+1 yılNe yani bakire olmasa evlenir misin
Soran+1 yıl@Belinelli çok haklısın 👍
- Cinsel Yaşam konusunda 318 cevap paylaştı.
+1 yıluzaktan yakından alakası yok şahsen ben veriyorum ve bir çok sol görüşlü tanıdığım kişide veriyor gerçi istisnalar vardır elbet ha birde o görüşü kullanıp çok karı kız kaldıranda var senin gibi sol görüşlüdür bekarete önem vermez diye düşünen kızları çatur çutur götürüyorlar artık sen düşün
00 Yorumla Sağı solu yok bunun.
Delikanlı adam bakıyor bu duruma.31 Yorumla
Soran+1 yılBak ben bakireyim ama bana göre delikanlı adam dediğin kadını olduğu şekilde kabul edendir zara göre değerlendirme yapan değil
+1 yılNe demek bekarete önem vermiyoruz? Bekareti sağlam bir kız buldukta bizmi sahip çıkmadık.
22 Yorumla
Soran+1 yılNe yani bakire olmasa evlenir misin
- +1 yıl
Evlenmem tabikide ama Allah (cc) kimin karşısına kimleri çıkartıyorki o zaman birşey diyemiyorsun
Hamile kalırım doğurmam sevişirim evlenmem diyen zihniyetin kadınları neki erkekleri ne olsun
26 Yorumla
Soran+1 yılHerkesin kendi tercihi
- +1 yıl
Ben bunları çok iyi tanırım. Akşama kadar marksist-lenininst propagandası yapar, stalinle yatar leninle kalkar che gueveraya taparlar. Sonrasında ise işçinin hakkını savunuyoruz diye işçinin iş yerini başına yıkıp hiç bişey olmamış gibi hayatlarına devam ederler. Dinine bağlı kapalı giyiniyorsan yobaz, mini etek askılı giyiyorsan çağdaş olursun. Kardeşine yazık etme saygılar
Soran+1 yılO kadarda değil tapma falan ona kalırsa bizede atatürke tapıyosunuz diyorlar ne alaka
Soran+1 yılO zaman aynı şekilde tayyipede tapanlar var ☺️ bir yerinin kılı olanlar tayyipi üzmek allahı üzmektir diyenler 😄
sol görüşlü die tabir ettiginiz insanlar daha aklı basında dünyayı yaşamak için bir yer gören cagdas medeni düşünceli kendi aklını kullanabilen insanlardır genel olarak.. onlar içinde bu tarz şeyleri fazla sorun yapan yoktur..
00 Yorumla
+1 yılevleneceği kadının temiz olmasını isteyebilir ama ona bakirelik olarak yaklaşmaz.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 2b cevap paylaştı. Sol düşüncedeki erkekler güzel kardeşim olduğu için vermiyor.
27 Yorumla
Soran+1 yılGüzel kardeşim?
Soran+1 yılO kadarda değil yaw çok dindar geçinenlerde ne foklar yiyor
- +1 yıl
Bence gaaaavaaat lar xd
burdan yazılacak tek bir cevapla çözülecek bir durum değil ki bu sol görüşlü birisi olarak bekarete her erkek gibi önem veririm ancak çok aşık olursam gerçekten seversem gözardı edebilirim bunu..
00 Yorumla
+1 yılyahu solcular dinsiz mi ne biçim soru bu tabiki veriyoz biz özgürlükten, demokrasiden, eşitlikten yanayız sadece
00 Yorumla
+1 yılveriyor örnek ben bunu pek siyasetle alakası yok başkasının girdiği tuvalate girerken zorlanıyorum anladın sen onu
00 Yorumlabızım zamanımızda cok ama cok onemlıydı sımdı ıse bakan yok heralde
00 Yorumla
+1 yılbu işin solu sağı yok. sonculaın geneli öyle olabilir ama aynı düşüncede olmayanlar da vr.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOrda burada arabada evde ormanlıkta dagda tepede nefes nefese kalıcak pozisyona giricek sonra dicekki namus bacak arasında değildir. Hammınaa
01 Yorumla
Soran+1 yılNediyosn ya sorumla ne alaka? Git başka yerde öfkeni kus
Gizli Üye(36-45)+1 yılMuhafazakr olup solcu olanlarda var eğer bir şey yaptıysan ve bu zihniyetle koca ararsan yanılırsın :)
04 Yorumla
Soran+1 yılBen bir şey yapmadım
Cevap sahibi+1 yılAnladım yaparsam acaba koca bulabilirmiyim bulursam en kolay nasıl bulurum diye fizibilite çalışması yapıyorsun ama benden sana tavsiye evlenene kadar sık dişini milletin ağız kokusunu çekme tabi hayat senin hayatın.
Soran+1 yılİşim gücüm yok yaparsam kendimi solcuya yamayayım diyorum ok
Cevap sahibi+1 yılBence yapma lazım olur hadi bye
Gizli Üye(30-35)+1 yılBaşka metodlar ile işini giderip namusluyum diyeceğine doğru düzgün karşıma geçip söylesin.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılolur mu öyle şey özgür bir ülkedeyiz. kız istediği zaman vermeli.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen koyu bir solcu olarak önem veriyorum. Solcu olmamız örflerimizin ayaklar altina alinmasina göz yumacagimiz anlamina gelmez.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılSolcuyum önem veririm. ben bakirsem onunda olmasını isterim. değilsem istemem tabi.
00 YorumlaBilmiyorum niye sormuştun?
01 Yorumla
Soran+1 yılMerak
Cinsel Yaşam konusunda 637 cevap paylaştı. Ben temiz isem karşımda ki bayanda temiz olcek
31 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılVeriyorlar ne alaka :D
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle bir algı var ondan sordum
- +1 yıl
Alakası yok :)
+1 yılSolcuyum önem veririm genelleme yapmasan iyiydi.
00 Yorumla
+1 yılVeren de var vermeyen de
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe alaka? Alt dudak davasi mi solculuk sagcilik
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet , solcular baya genis...
00 YorumlaHepsi değildir, ama geneli olabilir.
00 Yorumlanoldu solcuylamı evlencen kamki xd
05 Yorumla
Soran+1 yılYok bacını evlendircemde
Soran+1 yılTamam kamki
- +1 yıl
@01uykusuz kanki değişik verisiyonu
Gizli Üye(30-35)+1 yılGenellikle aramazlar.
00 Yorumla
+1 yılsol görüşlüler biraz daha genişler bu konuda.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalakasız
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 17,1b cevap paylaştı. Zevk meselesi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılönem vermez
00 Yorumla
Devamını Gör(21)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi