aromantik, homoromantik, heteroromantik, biromantik, poliromantik, panromantik;
cisgender, transgender, transseksüel, interseks, nonbinary, genderqueer,
https://www.youtube.com/watch?v=lt1L1VWBtW8

bir zamanlar bende aseksüeldim. ne seçeceğime karar veremedim, ne olduysa, ilham geldi, ve anladım ki, bu kadar yersiz bir şekilde hayatı geçirmenin bir anlamı olmadığını fark ettim. tercih yapmak gerek, ben tercihimi bayanlardan yana yaptım. zaten bayanlardan hoşlanıyordum, sek, s açısındanda bayanları tercih ediyorum. nede olsa olması gereken'de o zaten, ben böyle bir tercih yaptım. erotizme olan bakış açısı zamanla değişiyor insanın, bir gün sende tercihini yapmak ozurnda kalacansın, ki hayat böyle asosyel yaşamakla geçmiyor, vücut artık istiyor birşeyler, aksiyon istiyor, şehvet istiyor, istiyorda istiyor...
aseksüellik değilmiş seninki o zaman.
Aseksüelim - Always in The Seks / Sürekli - Her zaman Seks
Yaşanır birini sevmek için dokunmaya gerek yok
Ama sevişme vs olup diğerleri neden olmuyor diye düşünmek gerek eğer sadece tercih ise hakkındir ama sebeb başka ise psikolojik sebeb ve sonucu ise üstüne gidilmesi gerek
beni anladığınızı düşünüyorum. ancak tercihim bu evet.
zaten buldum, sağolun ayrıca. herkes inanılmaz üstüme geliyor. oysa ki benim kendimle ve partnerimle hiçbir sorunum yok. insanların bu kadar anlayışı kıt olması beni hayrete düşürdü, yazık.
evet. çok teşekkür ediyorum. az da olsa rahatladım. dünden ne kadar gerginim anlatamam, üzüldüm.
Cinsel bırlıktelık te kötu bır tecrube yasamadan bu karara varman oldukca zor , oyuzden senı bu karara ıten nedır ve kac yıldır bu dusuncedesın? Degısık bır paylasım olunca soru soranlar bız olduk 🙈
kimse inanmak istemiyor sorumda da sitemkar olmam boşuna değilmiş. hiç bir şey yaşamadım. sevdiğim insanla seks yapmaya ihtiyaç duymuyorum. 5 aydır ilişkimiz var o da aseksüel, çok mutluyuz ikimizde. hiç ayrılmamız olmadı, kavga bile etmedik. sadece seviyoruz birbirimizi bu kadar basit anlatabiliyor muyum?
Tamam o zaman hıc yasamadığın için bu boyle ve cok normal aseksuel fılanda degılsın. Kendını boyle sınıflandırman gerekmez şu an kac yasındasın? Bunun ılerde farklı olduğunu kendın deneyımleyeceksın zaten bızım dememız boş 35 yasına geldığınde boyle olmayacaksın gıbı bu dedığım
21 yaşındayım kendimi bildim bileli böyleyim.
Bıldım bılelı lafı cok klıse. kımısının 16 yasında ılk sevgılısı olur ve cınsellığı 20 yasında yasar , kımısı ılk sevgılısı 18yasında olur ılk cınsellıkte aynı yanı şu an bu bıldım bılelı kısmı oldukca sıkıntılı oldu , ve anlasılmaz. yanı kendımden ornek vereyım en ıyısı cınsellık deneyımı ıle ılk sevgılı zamanım aynı degıl ve ben 1yıl seks yapmadan yasayabılırım mesela yanı bunlar cok farklı seyler , kavramlar degerlı olabılecek bırısı yoktur hayatımda ve o cınsellıktede onemlı kımseyle bırlıkte olmak zorunda degılım ılla gerekmıo yanı
Cevap
17Cevap
Eğer mantar değilsen aseksüel olman mümkün değil. "Aseksüelim" demek, evlilik öncesi cinsel ilişkilerin hoş görülmediği toplum dayatmasına karşı geliştirilen bir savunma mekanizması.
Ya da, tecavüze uğramışsan böyle bir savunma mekanizması geliştirirsin, ki bunda da uzmana görünmek zorundasın.
ilişkimde neler olup bittiğini bilmeden öne sürdüğünüz yargılara dahil olamıyorum maalesef.
Benim ki sana özel bir yargı değil. Yukarıda belirttiklerime benzer özel durumlar haricinde, bir insanın aseksüel olması mümkün değil. Biri böyle bir iddiada bulunuyorsa savunma mekanizması söz konusudur, sağlıklı olmayabilir. Genel bir resim çizmeye çalıştım, yoksa nereden bileyim ki senin özel durumunu.
neden mümkün değil, bunu diyerek bir yargıya varmış olmuyor musun?
aksi ispatlanana kadar doğru kabul edebilirler.
ukala biriyle tartışacak zamanım yok.
çünkü ne desem boş.
hiç aklıma gelmemişti, sağol.
@realgar dogrusun tek farklı hıc ılışkıye gırmedığı için kendını boyle sınıflandırıyor hem erkek hem kız cınsel bırlesme yasamamış taraflardan erkek olan dahı yasamış olsa bu durum farklı olurdu zaten , yasadıklarında farklı hıssedecekler sonrasında ıse bu durum zaten degısecek ;) ama acıklama baslangıcı harıka ,👍🏻
@Nightbabe ilişkiye girmeden kendini tanıyamıyor mu bir insan?
@Nightbabe Yav bunlar bu kafayı öpüşme sahnesinin bile buzlandığı dizilerden, evililk programlarından öğreniyor, sonra burada çıkıp askesüelim diye yumurtluyorlar. O romantik sarılma okşamaların sonu genelde yatakta kan ter dökmeye gider gerçek yaşamda.
ön yargılarınızdan dolayı hayretler içerisindeyim açıkçası...
Bıraz zor kısının tanıması kendını , kendı benlığını cınsel acıdan algılayabılmesı , cınsellık hıc yasamayan bır bır bıreyle yasayan bırını aynı ortama koy ayak uyduramazlar bı muddet sonra cekım olusur o hıc yapmayanda bır sekılde aralarında ask sevgıde varsa cekılmeye baslar hatta merak bıle oluşur belkı once opusulur ama dıgerı dokunmak ister tenıne vs hemen olur demıyorum ama cekılırler , bır ssekılde ama bı ayda ama bı yılda...
@realgar evet kesınlıkle oyle orada bır aldatmaca var buyuk ıhtımalle erkekde bır sorun var zaten hıc cınsel deneyımı olmayan bır erkek var belırlı baskılarda varsa korkunc baskıda frenlıyor kendını ama mutlaka mastbsyn yapıyor o erkek , bastrılmış duyguların acısı kötu olur :))
@Nightbabe Sen açıkla hocam. bir kadın bakış açısı bu durumda daha isabetli olur.
@Nightbabe artık haddinizi aşıyorsunuz.
ikiniz de.
bak bende az çok senin gibiyim ama bunun adı aseksüellik değildir.
öpüşmenin sarılmanın değeri benim için daha fazla . cinselliik agır bir yük ve sıkıcı bir hal alcak sırf ihtiyac için olcak diye pek hoş bakmıyorum.
burada da güzel yorum yapan arkadaslar var. onalara cok kaba ve cahilce sözler etmişssin. kendine biraz çeki düzen ver bu konuda lütfen.
kaba ve cahilce mi; yazdıklarını okumadın herhalde?
realgar adlı arkadasa ukala demişssin. sana hiç kötü bişey dememiş insan gibi görüşlerini açıklamıs.
evet, benim aseksüel olmamı seçeneklerin birine ait olmama bağlıyor.
haklı değil o konuda.
opusme sevisme seksin bir evresidir nasik aseksuel oluyorsun?
yanlış biliyorsunuz sevişmeyi. :)
dildeki kullanımdan dolayı diye düşünüyorum.
bilmiyorsun işte zorlama git araştırma yap biraz.
aseksüel olduğum için senden fazla araştırmış olmam muhtemel.
"aşk yaşıyorsan bu aseksüel olmadığını gösterir." bu yanlış bilgi işte. seksüellik ile romantizm farklı şeylerdir.
Aseksuellık daha oturmamış bır kavram psıkolojık acıdan ıkıye ayrılıyor zaten. Ama en bılınenı kımseye ılgı duymayan turu fakat coğunun yası oldukca kucuk 16 cıvarı ıle 22 yas arasında altıf bu da aslında bu toplumda cok normal ama acıkcası tr ıcın normal degıl bı ıngıltere ıcın normal nasıl d ıyeceksınız toplumda gay oranı orada oldukca yuksek ve ınsanların coğu bundan muzdarıp lezbıyen oranıda bu durumu yakalamak uzere cunku kızlarla ılgılenecek erkek oranı zaten gaylığe kaymış durumda , bunun tr de olanına ise bıraz özentı dıyorum cunku kişinin bırlıkte olduğu bır erkek arkadas var ıse o da bu egılımıngosterıosa o kısıde bısexual ya da gay egılımı ılerde gosterecektır saglıklı bır bırey ıse kafa yapısı cınsellık anlamında normal bı hayatı olacaktır , bu durum dıye 30yas uzerınde bır kişide yok buna gore dusunun bakıs scınız degısecek tabıı toplumlar degıstrılmeye zorlanmadıkca , kısıler kendılerını farklı gostermeye calıştıklarında bu tarz durumlar olustuğu psıkanalızle acıklanıyor
@Nightbabe normal? sen homoseksüel ilişkilerin anormal olduğunu düşünüyorsun, daha ne diyeyim?
Aseksüel her türlü cinsel eğilimden uzak olmak demektir ergen kardeş git bir wikipediden bak bari. Aseksüel olsan karşı cinse karşı bişey hissetmezsin farklı olmak için gtünüzü yırtıyorsunuz mkk
yanlış bilen sizsiniz. üslubunuza dikkat edin.
Oslobonozo dökköt odöööön bir ya git araştır ergen seni
sen çok karaktersiz bir insansın.
Oyy horbö mö? Çok özoldoooom. s. s. s. s
Canım seks her insanın hayatında olması lazım terapi görmen gerek
bilgisizliğine veriyorum...
bilgisizlik bir durum yok.. insanlar uremek icin seks yaparlar normalde ve saglikli insanin bu tarz istekleri olur.. bilgisizsin diyerek sana verilen tavsiyeleri yabana atmamani tavsiye ederim
peki
SONUNA KADAR DEMİSEKSÜELİM 💋
o da güzel. :)
Sekse ilgi duymayan birin buna "o da güzel" demesi ne kadar saçma ya 😂
hoşgörü meselesi.
senin için dedim ben ayrıca.
Hoşgörü falan göstermeyin kardeşim savunduğunuz şeylerin arkasında durun biraz
Böyle bir pyscho yum güzelim naparsın 😊😎 hadi chuv ✌🏻️
homoseksüel olup heteroseksüelliği aşağılamak normal mi sence peki? nasıl bir mantıktasın ki öteki olanların yanlış olduğunu düşünüyorsun?
Bak tatlım ben düz mantık anlatayım sana.(Bence/Şahsen/Bu benim fikrim) insanlar sadece ve sadece birşeyler hissettiği yani aşık olduğu insanlarla seks veya cinsel istekmi diyorsun sen bilmem, onlarla yapmalı. Sekse karşı olanlar hastalıklıdır çünkü insanın yaratılış amacında bu var doğar büyür ürer ölür. İnsanlara verilen mantık denilen kavram hep garip garip düşüncelere iteliyor sizleri. Ayrıca her insan seksten aynı şekil veya biçimde zevk alıcak diye birşey yok. Bkz. Grinin50tonu. Açıklayı oldu sanırım
ben yalan söylüyorum.
Herkes gibi ✌🏻️ Hadi chuv
Değilim bro. Sapına kadar erkeğim. O sapı da ancak bir kıza.. 😅
Bencede yni ben cok sevdigime kiyamam sevmedigimi severim
aseksüelliğin içine sevişme de girmez bu arada.
bir tane aseksüelliği bilen yorum yazmadı ya helal olsun.
Benim bildiğim, okuduğum bu yönde, senin bakış açını bilemem.
aşık olursun ama aşkına karşılık bulamazsın
yalnız, aşık oldum ve aşkıma da karşılık buldum ben.
karşılıklı aşık olduk desem daha doğru olacak.
o da asekseül. ama ikimizde aromantik de değiliz sonuçta, romantiğiz (terim olarak).
bu videoda açıklanıyor tüm terimler vesaire.
https://www.youtube.com/watch?v=lt1L1VWBtW8
ne olmayacaktır anlamadım açıklar mısınız rica etsem?
videoyu izlemediniz herhalde normal ne; kime göre normal, neye göre normal? aşkın tanımını kim yapabilir söyler misiniz? aşk sadece seksten mi ibaret, bu mudur?
video yu izlemedim normal genel kabullerdir istisnalar yaşanabilir kendine özgü durumlardır bunları normal karşılamak keser gibi kendimize yontmaktan öte gidemez aşk sadece seksten ibaret değildir ama seksten ayrı hiç değildir bütünü görmeyip parçasıyla yetinmeyi aşk sanmak olsa olsa yanılgıyı gerçek kabullenip gerçeği göz ardı etmektir
iyi bir aşık olabileceğinizi düşünüyorum ancak seks hakkındaki fikirlerinize katılmıyorum.
aslına bakarsan aşk kimyasal bir deşilim tutkuyla hucum eden duygulardır tabiatında çoğunluğu seks ve tutkular vardır yani aşkı seksten ayıramazsın ayrı bölümü vardır ama ayrılmaz bir bütünün parçasıdır senin söylediğin aşktan çok duygusal kısmı aslında bu sevgide kendine daha fazla gösterir aşk çok uzun sürebilen sürdürülebilen bir duygu değildir çünkü insanın bünyesi kaldırmaz bu yüzden bitmeyen sürekli artabilen bir duygu olan sevgiye dönüşür zaten ya dönüşür ya biter kaybolur bence sizin yaşadığınız sevgi olabilir seks olmadan birini sevmek mümkündür çünkü sevmek aşktan çok daha geniş çok daha farklı biçimlerde yaşanabilir bunlar benim düşüncelerim katılmayabilirsiniz saygı duyarım
peki öyleyse sevgi diyorsanız bunun adına öyle olsun, varsın. ben aşk demekten vazgeçmeyeceğim.
Nekadar sekse karşisanda biriyle ask yasadinmi muhakak ikinci gün bakiyon kucagindasin biseyler yasiyosun ister istemez
yok böyle bir mantık...
Binde bir rastliyorum cok nadir saglam kalmis el degmemis. kimi tanimişsam gecmişi berbat
sen ilerde çocuk sahibide olamazsın seks sevmiyorsan nasıl evleniceksin
peki.
saçma ya neler cıkarıyorsunuz
Evlenene kadsr aseksüel im
canım daha seks yapmadın. canın nasıl istesin?
nereden biliyorsunuz yapmadığımı ki sevmiyor açık ve net. bal kabağı tatlısını sevmeyen birine zorla yediremeyiz değil mi? :)
yapıp sevmediysen onu bilmem bekaret kontrolü yapmadım sonuçta. bir tahmin bu da. yanlış olabilir her halikarda. ki inanmıyorum yine de psikolojik bence travma sonucu olabilir. bence psikiyatra git.
sen git psikiyatra, aa sanki deliyiz ya seksi sevmek zorunda mı her insanoğlu?
deli olan kabul etmezmiş. :) kızım senin iyiliğin için diyorum. sen sağlıklı değilsin. farkında değilsin sadece. doğada kadın kadına seks olsaydı sen nasıl olacaktın. seksi sevmek zorundasın bu senin doğan. ki merak etme zorunda hissetmezsin seversin zamanla. bu tarz sorunlar için doktora danışman gerek. ileride kendinden nefret dahi edebilirsin. eksiklik çünkü bu.
homofobik birine aseksüelliği anlat gel de...
neden homofobik burada tanıdıklarım var ve böyle bir soruda görülmek istemem. ama biliyorum aseksüelliği. bunların hepsi p*rno sektörünün uydurmaları. doğanın dnasını bozuyorlar git gide. sende uyma bence. gelecek nesiller için uyma. ne o aseksüellik öyle. ben senin için diyorum bak çökersin ileride. deneyimledim bende ondan diyorum. o doğrusu değil. aşık olup düşmeden farkına var. ya onu kaybedersin ya kendini. lütfen yapma bunu kendine.
Aseksüel değilim.
Ne farkederler ki
B şıkkı
bir vaka dahaa..
Aynen yine sacmalamis
@dengirfırat ne kadar hoşgörülü insanlarsınız.
degılm
Yaş 16...
eee?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar