Sevgisiz ve ilgisiz ailede büyümeyle, cinsel istek arasındaki bağlantı

Çok ilginç bir mevzudur. Bu konuyu piskiyatrist bir aile bireyime sordum. Sence cinsel istek ve sevgisiz ve ilgisiz ailede büyümek arasında nasıl bir korelasyon var? O da cevapladı ''gerçekten çok güçlü. Çünkü aileden yeterli sevgi almayan insan hayatta bir şekilde sevgiye açtır, o da yıllarca biriktirdiği o sevgi açlığını bir kerede şiddetli bir biçimde yaşama arayışına girer''. '' Karşı tarafı algılayamadığı için kendi id dünyasında fantezilerini gerçek dünyaya aksettirmek isterken karşı tarafı ne kadar rahatsız edebileceğini bilmez'' dedi. Yani dedim bizim sapık olarak nitelendirdiğimiz insanlar dan bahsediyorsunuz. ''Evet aşırı cinsel istek aşırı bir sorundur.'' dedi. Peki dedim ortadoğu erkekleriyle avrupalı erkek arasıdaki cinsel istek farkı buradan mı doğuyor. Yani nitekim avrupalı erkek bir ortadoğu erkeğine göre çok daha fazla seçici. Ortadoğu erkekleri kadının üstüne atlayacak gibi vs vs dedim. '' Öyle de diyebiliriz '' dedi. Peki dedim erkeklerin üstüne çok yüklendik kadınlarda nasıl ortaya çıkıyor bu sevgisiz ailede büyüme sendromu . '' Onlarda da cinselliği sürekli karşı tarafa kullanmak şeklinde çıkıyor. Mesela birşey istediğinde cinselliğini kullanıyor. Kadın cinsellik istese de istemese de cinsel bir temas olabiliyor. Bu sevgi isteği olabilir herhangi bir maddi birşeyde olabilir'' dedi. Buna bağlı olarak bende düşünüyorum ki ülkemizde bu kadar aklı şeyinde olabilen insan topluluğu varken; bu kişilerin kesinlikle sevgi dolu bir ortamda büyüdüğü söylenemez. Türk erkeklerindeki( ve diğer ortadoğu erkeklerindeki) bu olağanüstü istek yeterli sevgi dolu ortamda büyümediği için mi geliyor? Bu konuda sizin düşünceleriniz nedir çok merak ediyorum?
Güncellemeler
+1 yıl
Türk toplumu olarak hepimiz belki de kendimizi mutlu bir aileden gelmiş sanıyoruz ama şöyle bir düşününce mutlu bir aileden gelmiyoruz kesinlikle. Hangi birimizin ihiyaçları tam karşılandı diye bir sormak lazım herkes anne baba hakkından bahseder ama hiçbirimiz çocuk hakkından bahsetmiyoruz. Babalarımız ve annelerimiz çocuğa sağlaması gereken imkanlar konusunda çok yetersizler, görevlerini yapmıyorlar. O yüzden belki hiçbirimiz olmamız gereken yerde değiliz. kuranda bile yazıyor ama uygulayn yok
Sevgisiz ve ilgisiz ailede büyümeyle, cinsel istek arasındaki bağlantı