+1 yılİnsanların dini bilgileri yarım yamalak olunca böyle yanlışlıklara gidebilir insan farkında olmadan.
1. İmam nikahı, resmi nikah ayrımı yoktur dinde. Aslında, tek bir nikah vardır. Doğru kaynaklardan araştır. Sadece, yapılması gereken bazı ritüeller ve dualar gibi şeylerin yapılması kısmı ayrı olarak evde yapılır.
2. Daha iyi açıklayalım: Dinen nikahın geçerli olması için gerekli olan şartlardan ikisi nikahın resmi kurumca kayıt altına alınması ve diğeri hiçbir kimseden gizlenmemesi yani istisnasız herkesin duyabileceği şekilde açık ve gizli olmadan yapılmasıdır. Diğer şartları saymıyorum. Yani, dinimiz bile nikahın kayıtlara geçmesini istiyor.
Dolayısıyla, aslında siz bana sorarsanız evli değilsiniz. Yani, senin helalin değil. Dikkat edin. Müftülüğü arayıp sorun isterseniz.00 Yorumla
En İyi Cevaplar
sana din dersi verenler sanki çok müslüman. takma kafaya sen onları. biraz sabret dostum, eninde sonunda olacak nasıl olsa.
12 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim dostum :)
+1 yılkız sana güvenmiyor,iyi de yapıyor. çok baskıcı ve muhafazakar ailesi varsa, az bile yapıyor.
çok duyduk biz, kesin evlenicez diyip ilişki sonrasında soğuyup vazgeçenleri..
kız arkadaşına selamlarımı ilet..afferim ona!00 Yorumla
Cinsel Yaşam konusunda 333 cevap paylaştı. İmam nikahında aileden yakın derecedeki akabaların bulunma şartı var.Siz nasıl nikah kıydınız ?
015 Yorumla
Soran+1 yılarkadaşımı götürdüm kardeşim dedim şahitlik yaptılar zaten onlar
- +1 yıl
Fake imam nikahi olayi. Beni ilgilendirmez ama Allahi mi kandirdin yani?
- +1 yıl
hayat yaşayan hiç bir akraban yoksa nolucak ?
Soran+1 yılAynen yaşayan ya hiç akrabası yoksa hiç evlenemicek mi? Ayrıca imam gerçek imam namaz çıkışı gittik camiden aldık imamı
Soran+1 yılya nie bu kadar çok günaha takıldınız bu sitenin yarısı resmen arada hiçbişi yokken yaptığı cinsel ilişkileri anlatıyorda günah diyen yok ben iyi niyetimi kullanıp nikah kıyınca mı günahkar oluyorum
Soran+1 yılben 21 o 20 yaşında ailelere sölemedik çünkü ikimizde daha üniversite öğrencisiyiz okul bitsin filan derler biz de birbirimize şimdilik bir yüzük ve bir de nikahla hallettik işi
- +1 yıl
Sizin gibi dini nikah kıyıp ilişkiye girip resmiyete dökmeden ayrılanlar var.İlerde sen çekmezsin ama kız bunun sorumluluğunu ve üzüntüsünü fazlasıyla çeker.Demem o ki resmiyete dökene kadar ailelerin haberi olana kadar birşey yaşamayın.Eğer seviyorsanda kızın üzerine gitmezsin zaten.Aynı şeyi kendi kardeşin ve ya annenin yaptığını düşün ve ona göre davran.Bu dini değil olayın cinsellik kısmıdır.Toplumda ezilirler.Bak kızın yaşı küçük bir heves nikah yapmş.Dahasını yaptrma.
Soran+1 yıldediğinde haklısın teşekkür ederim :) zaten hiçbir zorlama yapmıyorum :)
Soran+1 yıl:)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
hiç bir imam resmi nikah kıymadan imam nikahı kıymaz. kıyanda kesinlikle çok iyi tanıdığı kendisi kefil olduğu kişilere kıyar. tanımadığı insana kıyıyorsa rüşvet içindir. nikah kıymak demek duyurmak demektir. yani biz hayatımızı birleştirmeye karar verdik herkes duysun demektir. sizin nikahınızı kendi aileleriniz bile bilmezken sence bu kıydık dediğiniz imam nikahı ALLAH katında geçerlimidir
17 Yorumla
Soran+1 yılsen güncellemeleri bir oku sonra cevabını tekrar verirsin dini kısma bakmıyorum ya amk. millet direk si..yor sorun yok biz imam nikahı kıydık diye mi günahkar olduk
- +1 yıl
sana günahı ile bir yorum yapmıyorum. günahını tutanda ben değilim. günahını düşünmediğinide anlıyorum. anlatmak istediğim niye üstüne basa basa imam nikahı kıydık falan diyorsun. nikahı günahı taktığın ve önemseme gibi karakterin olmadığı halde. kime ne görüntüsü vermeye çalışıyorsun
Soran+1 yılsonuçta ortada bir nikah var ve insan ister istemez bişiler yaşamak ister ben bu doğru olur mu diye sordum sadece ama olayları farklı boyutlara çektiniz
- +1 yıl
ortada nikah mikah yok. o sadece sizin kendi çözümünüzce vijdan rahatlatmanızdır. biraz öncede dediğim gibi nikah demek duyurmak demektir. sizin yaptığınız tam aksine gizlemek olmuş. doğruluğuna gelince tabiki yanlış. günümüzde nikahlı nikahsız yapan bir sürü insan var. yanlış olduğunu bilip ihtiyaçtan yapan var. nefsine dayanamayıp yapan var. yanlış manlış değil yaparım kardeşim diyen var. senin yaptığın onay almak. bak ben böyle bi nikah kıydım yapabilirmiyim. günahına başkalarını ortak etmek
Soran+1 yılhayır benim sorumu aslında cevaplamak üzereydin ben böle bişi yaptım nikah kıydım artık bunu yapmam doğru mu diye sormak istedim en başından beri
- +1 yıl
yorumlarında günahını falan takmıyorum diyorsun sonra doğrumu diyorsun. bizlerde sana kıydığın nikahın gerçekte nikah niteliği taşımadığını anlatmaya çalışıyoruz. sen kafanda bir cevap belirlemişsin. birisinin evet doğru yapalirsin demesini bekliyorsun. istediğin cevap gelmeyince tartışıyorsun. madem biliyorsun daha ne diye soruyorsun
+1 yılaferin kız arkadaşına ayrıca sende büyük günah işliyorsun untma bu dünyanın öteki tarafıda var dünyada ebedi bulunacaksan korkmana gerek yok ama bir gün hakikatle karşılaşacaksan eğer her kes gibi dini alet etme bu yolda yaptığın benim yorumuma göre zinadan daha büyük suç şu anda
04 Yorumla
Soran+1 yılöncelikle nikah varsa helalimdir 2. olarak günah kısmını bırakta ben düşüneyim
- +1 yıl
yok öyle yağma imam nikahın geçerli değil senin arkadaş dinden haberin yok daha da çırpınıp batırma kendini .
2 . günah kısmını tabi ki sen düşüneceksin ben sadece bildiğimi paylaşıyorum
senin yaptığın Allah la insan kandırmaktır
Soran+1 yıleğer dediğin gibiyse bunun vebali imamındır
- +1 yıl
bilemiycem artık kolay gelsin diyim ikinizede :)
- Cinsel Yaşam konusunda 585 cevap paylaştı.
+1 yılÖyle gizli saklı imam nikahı olmaz. Kızın ailesinin yanına elinden tutup gidebiliyor musun, aileleri göre göre onun evinde kalıp aynı odada kalabiliyor musun. Öyle imam nikahı olmaz kendinizi kandırmayın.
00 Yorumla helalim demissin tabi imam nikahı var bir nevi senin malın oldu demi istediğini yaparsın bu ülkede resmi nikah var onu kıysana ama yok imam nikahı oldu sonraki yıllarda ne olursa olur ne ülke olduk be.
13 Yorumla
Soran+1 yılbak ben bilgisaayr mühendisliğn de okuyorum okulumu bırakıpta gidip evlilik kuramam okulum olmasaydı emin ol bu resmi nikah olurdu
Soran+1 yılzaten okul biter bitmez kesinlikle resmi nikah kıycaz aslında benim ailem onun ailesini filan tanıyor aramızda bişi olduğunuda biliyorla sadece nikah kısmını bilmyrlar
Gizli Üye(36-45)+1 yılİmam nikahının yapıması şahitler huzurunda yapılırkı nikah akdini yaptıkları bilisin ve yaptıkları münasebet herkez tarafında resmi olarak tanınsın. Gizli yapılan akit söz anlaşma nikahın hiçbir hükmü yoktur diye biliyorum. Siz yinede bir nikahı yapan hocaya sorun o da benimle aynı şeyleri ve daha netini söyleyecektir. Zaten düğünlerin manasıda budur bakın ahale biz evlendik nikahımızıda kıydık diye duyurmaktır.
Yani yaparsanız zina olur. Kız en iyisini yapıyor.01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAranızda bişi olmadığını biliyorlar o yüzden de bişey olmasın bence. ;)
Bİşey olsa bilmeyecekler ve zina olucak bu olan :)
Gizli Üye(30-35)+1 yılresmi nikah olmadan imam nikahı olmuyor arkadaşım yani kıyılan nikah dinen geçerli değil o kızda senin helalin değil. sırf cinsel isteklerini yaşamak için dini alet etmeyin
31 Yorumlakım ne dıyo bakmadım ama adam dini nıkah kıymıs kıza, ne gunahı bunu yapmaya g*tü yemeyenler kusura bakmasınlarr...,
117 Yorumla
Soran+1 yılteşekkür ederim anlayışın için
- +1 yıl
"adam gibi nikah" önce resmi nikahı kıyıp ardından dini nikahı kıymakytır efendim. zaten yasalarımız da resmi nikah kıymadan dini nikah kıymayı yasaklamaktadır. iyi günler.
- +1 yıl
e bu da yasak ilişki ama bak kızcagızın annesi babası bilmiyor zaten onlardan saklamak için resmi degil dini nikah kıyıyor ve sonra da nikahlı karım ben bunu biplemem lazım diyor yahu görmüyor musun yalnız beybi yaaa Alla Alla yaaa hayret bişey yaaaa atımı getirin banaaaaa
Soran+1 yılyasaları bana öğretme kuzenim savcı babam abim ve ablamda polis :) bi tarafından yasa üretme bi kere zaten devlet böle karar alırsa eğer laikliğin çöktüğünün kanıtıdır :) hala laik bir ülkeyiz iyi günler bay kolpa :)
- +1 yıl
savcı kuzenini bir arayıp sorar mısın sana zahmet, onun mühitinde bir imam resmi nikahı olmayan bir çifte dini nikah kıyarsa ve biri bunu senin kuzen savcıya ihbar ederse hakkında ne gibi bir işlem yaparmış..böyle senin gibi bakacaksak var ya üniversiteye gidip erkek arkadaş edinen bütün kızlar nasıl olsa evleneceğiz ayagına anasından babasından gizli imam nikahı hopp cumburlop yataga ordan bip bip sesler ondan sonra okuyoruz işte inandım evlenecez dedi şimdi intihar edecem bana yardım edin..
- +1 yıl
dagılalım yoksa harbiden kavga edeceğiz cünkü ben genç kızlarımızın bekareti konusunda cok hassasım..iyi günler yalnız beybi..
Soran+1 yılben de hassasım :) eğer hassas olmasaydım çoktan yatardım :) ama onun gönlü olmadan yapmam :) 3 aydır karım ve daha dudağını öpmekten ileri gitmedim içimi bilmeden yargılarım hakkında konuşamazsın :)
- +1 yıl
hay yiyim senin yargını da şeyini de birader hayret bişeysin bana atımı getirsin biri..
- +1 yıl
sözünün üstüne etmem yorum,
atımı alıp gidiyorum..
sensiz gecen gecelerimde,
2 kapet parlement içiyorum..
cünkü, cünkü güzelim..
seni seviyorum.. - +1 yıl
senin bu cevaplarından döndüm şaşkına : )
- +1 yıl
"çok tatlısın sen" diyelim ve kapatalım, soran arkadaş kafayı yiyor şu anda : ) iyi günler..
- +1 yıl
Ben gördüm bu ilişkinin sonunu "farklı dünyanın insanlarıyız boşol boşol boşol"çok yazık o kızın ailesine
+1 yılseninki iyi niyet falan değil ki resmen kılıfına uydurma olmuş. hiç imam nikahı olayına girmeden falan becerebiliyosan yapsaydın daha bile iyiydi bence
00 Yorumlakızı gidip istemelisin, sonrada resmi nikâh kıymalısın dostum. he birde.. benim bildiğim kadarıyla resmi nikah kıymayanlara imamlar imam nikahı kıymıyorlar diye biliyorum bu soruda biraz çelişki var be dostum.
03 Yorumla
Soran+1 yılpara verdikten sonra kılıyorlar
Soran+1 yılvalla bana kıydı burdaki imam 200 tl verdim temizinden
+1 yılimam nikahını gizli yaptığınızdan ve resmi nikah olmadığından kız sana güvenmiyor ...
03 Yorumla
Soran+1 yılgüvenmeme de haklı bişi diyemem ama güvenmemeside biraz yersiz bence
- +1 yıl
sence öyle olabilir ama bu durumda onun ne düşündüğü önemli ,kızı seviyorsan biraz sabırlı ol zamanı gelince de evlen gitsin ;)
Soran+1 yılzaten kensinlikle evlencem :) o başıma gelen en güzel şey bugune kadar :)
o zaman kızı aılesınden ısteyıp bırde resmı nıkah kıyacaksın dostum):
017 Yorumla
Soran+1 yılzamanla o da olacaktır
- +1 yıl
hökümet nikahı olmadan bip leme kızı dostum!
Soran+1 yılkendi isteği olmadan dokunmam zaten :)
Soran+1 yıltekrar teşekkür ederim :)
- +1 yıl
teşekkür ederim yalnız beybi
Soran+1 yılkızlardankorkan adam sen niye üstüne alınıyosun :D
- +1 yıl
içimden geldi yalnız beybi..teşekkür ederek seni kırdıysam afedersin..
Soran+1 yılkafası güzel heralde :D
- +1 yıl
birader senin kafan pek güzel degil ki öyle gizli saklı imam nikahları falan ; ulan imam nikahının da kılıfını uydurdunuz uyanık sapıklar , imam nikahı dedigin aleni olur umuma bildirilir aile yakınlarından şahitler olur öyle gizli saklı hocayla odaya kapan saklan 2 dua oku imam nikahı kıydım da kızla yatmak sevişmek istiyorum ulan ne güzel istanbul senin o savcı kuzenin ilk seni tutuklatması lazım o tutuklatmazsa benim kuzene söyliyim de baksın icabına bu imam nikahının suyu çıktı iyice!
Soran+1 yıldoğuda kızları parayla satıyorlar sorun yok Irak ta kızları sğnnet ediyorlar sorun yok kızlara hayvan ve sex kölesi muamelesi yapıyorlar sorun yok ama kız kendi rızasıyla benle imam nikahı kıyıyor 3 ay boyunca kılına bile dokunmuyorum ama benden kötüsü yok çok dar kafalısın
- +1 yıl
kendin sorup kendin "sorun yok sorun yok" deyip durmuşun soran arkadaş ; genç kızlarımızın saçının bir tek teline zarar verecek her husus benim ve benim gibi vatan evlatlarının en öncelikli sorunudur; bilesin..kılına dokunursan karşında beni bulursun !
Soran+1 yıloldu be yattığım her kızın hesabınıda verim mi sana özel hayat diye birşey var :@
- +1 yıl
tamam arkadaşım afedersin ; imam nikahlı evli barklı bi adamın başka kızlarla yatmış olabileceğini düşünmek bile tüyler ürpertici : ) Allah tamamına erdirsin ne diyim..
Gizli Üye(36-45)+1 yılsen işin kurnazlıgına kacmıssın ımam nıkahı yarn o kızın gelecegını koruyacak mı sen terk ettıgınde? hevesını aldıgında o kızı sokaga attıgında nasl br guvence vereceksn ona yazık dıyorum aklımız uckagtcılıga super calısyor
10 Yorumlaailelere söylemeden imam nikahı kıymak ta neyin nesi oluyor :S
00 Yorumlagizli kıyılan nikahın hükmü yokturdur arkadaşım nikahın ilk amaşlarından biride herkesin duymasıdır
10 Yorumlakenedenizi kandırdınız tamam da yaradan nolcak onu hasa kandıramazsınız arkadasını kardesin diye?
00 Yorumla
+1 yılAilelere söylemediyseniz.Çevereye beyan etmediyseniz.O imam nikahı geçersizdir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılİstemiyorsa yapmayacaksınız . Ayrıca okul bitince resmi nikah filan yalan olacak nokta
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılCinsel ilişki için kıydıysan nikahı yanlış yapmıssın umarım o helalim laflarını ilerdede hatırlarsın
01 Yorumla
Soran+1 yılhayır ilişki için filan kıymadım onu gerçekten de seviyorum onunla mutluyum ama 3 aydır o benim karım insan ister istemez diyor ki madem 3 aydır helalim niye bişiler yapmıyorum artık
imam nikahı kydn madem resmi nikahta kıyın.d
04 Yorumla
Soran+1 yılailelerin haberi olmadan ve okul bitmeden gerçek olmaz
Soran+1 yılmecbur :)
Cinsel Yaşam konusunda 983 cevap paylaştı. öok üstüne gitme iki tarafda isterse olur...
00 Yorumlamadem istemiyor niye nikah kıydınız ki
11 Yorumla
Soran+1 yılbaşlarda cinsellik aklımızda bile yoktu ya sex için kıymadık zaten onu karım diye sevebilmek için kıydım ama gün geçtikçe işte şeytan aklıma giriyor
Gizli Üye(36-45)+1 yılO nikahı kıyan imama selamımı söyle!
112 Yorumla- +1 yıl
imam değildir ki şarlatandır. Bunlarda 100 tl almıştır. Oysa kanunen resmi nikahı olmayanın imam nikahını kıyamazlar cezası vardır.
Soran+1 yılen son hatırladığımda Türkiye Laik bir ülkeydi götünden kanun uydurma adamıda deli etme tırıvılı
Cevap sahibi+1 yılSoran kardeş bence için iyi değil senin yüzleş sorgula anlarsın tanırsın kendini o kızın günahına girme günahtır
- +1 yıl
ulan dangalak "soran" laik bir ülke oldugumuz için zaten resmi nikah kıymadan imam nikahı kıymak yasak gerizekalı embesil seni..kanundan nizamdan insanlıktan haberin yok millete küfür ediyosun lavuk..Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına göre resmi nikahı olmayan ciftlerin imam nikahı kıyılamaz. kıyan imamın götünden kan alır savcılar..sok bunu o embesil kafana gerizekali dümbük seni..
Soran+1 yılCevap veriyorum kuzenim savcı ama onlarda imam nikahı nedir yargıda bile geçmez geri zekalı laik bir ülkede git istersen 20 tane kızı imam nikahıyla al hepsini nutella ile yıka sonra git hepsini becer eğer kızlar durumdan memnunsa devlet buna karışmaz
- +1 yıl
al sana cevap birader..o kalın kafan almayacak senin başka türlü..
- +1 yıl
Antalya'da, resmi nikahı olmayan çifte imam nikahı kıyan emekli imam Maksut Kaya, 91 milyon para cezasına çarptırıldı. Ayrıca, Kaya hakkında Asliye Ceza Mahkemesi'nde 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeni bir dava açıldı.
Resmi nikah kıyılmadan imam nikahı ile evlenen Gökhan Güvendiren ile Emine Aydemir için de 2-6 ay arası hapis cezası isteniyor. - +1 yıl
Davaya bakan hakim, resmi nikah olmadan kıyılan dini nikahın suç olduğu belirterek Emine Aydemir, Gökhan Güvendiren ile dini nikahı kıyan emekli imam Maksut Kaya ve dini nikahın şahidi Duran Özdemir hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mahkeme, imam Kaya, baba Ramazan Güvendiren, gelin ve damat ile imam nikahının şahidi Özdemir'i 91 milyon 260 biner lira cezaya çarptırdı.
- +1 yıl
umarım bu haber sana kapak olur da bir daha götünden hukuk uydurmazsın birader..bi de bilmiş bilmiş ahkam kesiyorsun..laik bir ülkede 20 kişiyle imam nikahı yapılırmış da yargıda imam nikahının lafı geçmezmiş de..kuzeni savcıymış da..al haber aşşagıda oku da öğren..
Cevap sahibi+1 yılSakin ol dostum:)
- +1 yıl
gel de sakin ol 3 gündür yok kuzenim savcı yok hukukta şöyle böyle adamın kalın kafası almıyor dostum yahu : )
Cevap sahibi+1 yıl:))
Gizli Üye(36-45)+1 yılzorlama bence
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne