Günaydın. İsim vermediğimiz bir ilişkimiz var (ya da hala olma aşamasında) daha birbirimize sevgilim demedik ama bana aşko dedi bir kere. Aşko ne demek? Yavaştan ben de aşkım demeye başlamalı mıyım? Bebeğim falan diyordum ben. Aşko kime deniyor?

Günaydın. İsim vermediğimiz bir ilişkimiz var (ya da hala olma aşamasında) daha birbirimize sevgilim demedik ama bana aşko dedi bir kere. Aşko ne demek? Yavaştan ben de aşkım demeye başlamalı mıyım? Bebeğim falan diyordum ben. Aşko kime deniyor?

Son zamanlarda sosyal medyada aşırı görüyoruz. :D Ben bir ara merak edip araştırmıştım.

Aşko, halk arasında kullanılan aşkım sözcüğünün daha samimi bir versiyonu. Aşko anlamı eş, sevgili ya da hayatımın anlamı olarak kullanılıyor. Her ne kadar günümüzde çok fazla kolayca kullanılıyorsa olsa da, anlamı gayet derin bir kelimedir. Bir kişiye karşı bu kelimeyi kullanmadan önce duygularınızdan iyice emin olmalı ve öyle kullanmalısınız. Çoğu insan bu kelimenin resmi ya da kalabalık ortamlarda kullanılmasını istemez, çünkü itici bulur. Tabi bu kelimeyi her ne kadar sevmeyen ya da kullanılmasını istemeyen insan olsa da, bir o kadar da bu kelimeden hoşlanan insanlar vardır. Özellikle daha çok kadınlar tarafından kullanılır.
Aşko ne demek tdk'de diye merak edecek olursanız, TDK'de aşko kelimesi yok. Dediğim gibi halk tarafından uyarlanmış bir kelime. :)
Aşko ne demek argoda diye merak edenler de oluyor. Aşko, argo bir kelime değil. Yukarıda ne demek olduğunu açıkladım. İnsanlar sadece kendisine göre uyarlıyor ve ona göre anlamlandırıyor ama aşk kelimesinden geldiği için anlamı tam olarak aşkım kelimesine karşılık diyebiliriz. Aşko kime denir diye soranlara da, söylediğim gibi eş ya da sevgiliye söylenir.
Selam arkadaşlar. :) Bugün sık sık duyulan "Aşko" kelimesine bir dalış yapalım. Özellikle erkeğin aşko demesi baya itici ama kadınlar çok daha fazla kullanıyor. Son zamanlarda baya genç bu kelimeyi kullanıyor. Peki, aşkonun argo anlamı dahil ne demek bakalım. :)
Aşko, İngilizce kökenli "ask" kelimesinin Türkçeleşmiş bir hali diyebiliriz. Genel olarak sevgililere hitapta kullanılır ve biraz daha sevimli gelir. Mesela, "Aşko, seni çok özledim" gibi cümleleri bol bol duyarız. Bazen tatlı gelse de, çoğu zaman itici olabiliyor.
"Aşko" kelimesini genellikle sevgililer kullansa da, arkadaşlar arasında da sık sık kullanılır. İnsanlar birbirlerine sevgi dolu mesajlar gönderirken "Aşko" kelimesini tercih ediyorlar. Çoğu zaman da tatlı olabiliyor. Arkadaşlık bağları ve sevgililer arasında kullanılır.
Türk Dil Kurumu'nun (TDK) gözünden bakacak olursak, "aşko" kelimesi sözlükte yok. :) Yani TDK şu an için resmi bir tanım sunmasa da, ileride "aşko" kelimesi sözlüğümüzde yerini alabilir.
Sosyal medya, dilin hızlı evrimine tanıklık ettiği ortamdır. Akımlar, bu tarz kelimeler hızlıca yayılır. "Aşko" da burada farklı bir boyuta geçmiş durumda. Artık herkes kullanıyor. Özellikle hashtaglerde, paylaşımlarda ve yorumlarda sıkça kullanılan bir kelime haline geldi. Mesajları söylemiyoruz bile. :) Bunu kullananlar daha cool olduğunu düşünüyor.
"Aşko Kuşko Kız" ifadesi de, aşko gibi sosyal medyada yayılan bir tabir. Bu ifade narin kızlara söylenir. Herhangi bir şeye dayanamayıp ağlayacak kadın tipleridir. Çekici, kırılgan ve narin kızlar için kullanılır. Biraz da ergence davrananlara diyebiliriz. :P
Sevgiler. <3
Aşko her zaman aşkım demek değil. Aşko kelimesini kız arkadaşlarına da kullanıyorsa genel olarak sevdiği insanlara hitap şekli olabilir. Samimi olduğum arkadaşlarıma erkek ya da kız ayrımı yapmadan aşko diye sesleniyorum ya da yazıyorum ben şahsen.
Ablamla pek samimiyetimiz yok. Doğum gününü kutladım seni yerim dedi. Ertesi günde oyunla alâkalı kod verdim sağ ol aşko dedi. Acaba bunda bişey aramam gerekiyor mu? kendisi zaten lezbiyen aramız da bozuk öyle haşır hişir değiliz?
Aşko, bir sevgi sözcüğü olan aşkım kelimesinin kısaltılması olarak kullanılmaktadır. Fakat bazen aşko, aşkım anlamında kullanılmayabilir. Burada söyleyen kişinin ses tonu, ikili ilişkinizin durumunu da göz önüne almalısın.
Ablamla pek samimiyetimiz yok. Doğum gününü kutladım seni yerim dedi. Ertesi günde oyunla alâkalı kod verdim sağ ol aşko dedi. Acaba bunda bişey aramam gerekiyor mu? kendisi zaten lezbiyen aramız da bozuk öyle haşır hişir değiliz?
Cevap
8Cevap
aşko dediyse delüanlı ol ve şu saatten sonra benimsin hatun de ^^
Ahah Sağol :D
Yani diyicek laf bulamadım. Yavaştan sende başla bari senden bekliyodun büyük ihtimalle.
Tamam Teşekkürler :)
Asko tanımadığın insana da denir ki ama ben sevmem bu kelimeyi geçen biriyle konuşuyordum askolu maskolu jsksjsksjs
aşko tanımadıgın ınsana da soylenır bende derim arkadaslarıma sadece sevgılıme asko demezdım ıtıcı olur.
Hahaha aşko nedir ya :D ergenliğin dibini kazımışınız :D
1 yil önce sorulan soruyu günün sorusu olarak karsimiza çıkaran KS teşekkürler😂
sanırım ama gerçekten iğrenç bir tabir
Olabilir :D Teşekkürler
Ne kadar saçma hitaplar çıktı... İçinden ne geliyosa söyle kasma bu kadar 😄
Bence saçma sözcük ya insanlar birbirlerine daha iyi ve sevgi dolu hitap edebilirler bilmiyorum eski sevgilim normal şekilde sevgilim derdi bana.
Aşko her ne kadar aşkımın kısaltılmış hali sanılsa da asıl anlamı yatak arkadaşıdır.
Asko diyosa sende artik içindekileri soyle benim hatunum ol de
yok ya bu aşko kuşko ayakları tehlikeli sen de bkalım aşkım diye tepkisi ne olacak
Anayın ammına. Vücut yapacağına beyin geliştir embesil
Aşko nedir uğraşma direk söyle hatun’um olurmusun diye sor bırak boş işleri evlenirsiniz
sen konuya girmişsin zaten daha ne bekliyorsun :)
eşe sevgiliye deni.
kime dencek?
Evet ama çok salakça tabir
Yaaani de de yapistiiirrrr 😀
iğrenç ne öyle aşkom ya
sevdiğim der insan
Aşkım demek değil zaten sakso çekmekten ağzı yorulan kızlara deniyomuş üff iğrenç 🤢
Agalarım aşko yatak arkadaşı demek- 💩
Aşkım gibi bisey sanirim
Sakso çekmekten ağzı uyuşan kızlar der
“aşko” flört döneminin aşkımıdır
Aşko ne ya :D
hayır :D
Oyle galiba
aşkım demek
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?