Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. Cansız objelerin ya da vücudun herhangi bir noktasının cinsel anlamda tahrik edici ve haz kaynağı olarak algılandığı bir tür cinsel sapma durumudur.
Bazı objelerin ya da bedenin herhangi bir bölümü her kadın ya da erkek için tahrik edici olabilir. Fakat obje ya da bedenin bölümü cinsel hazzın temel kaynağı haline geldiğinde veya cinsel partnerin yerini aldığında bu fetişizm olarak adlandırılır. Kişinin nesneye duyduğu ilginin sürekliliği de psikolojik bozukluğun tanısı için ölçü olarak alınabilir.
Fetişler ayakkabı, deri giysiler, çorap, iç çamaşırı, üniforma ya da çeşitli aksesuarlar gibi cansız nesneler olabilir. Ayrıca, vücudun ayak, göğüs, kalça, el veya göbek gibi belli kısımlarına yönelik de olabilir. Vücudun belli bir kısmıyla ilgili fetişler geliştirilmesine parsializm denir.
Ayak fetişizmi erkekler arasındaki en yaygın fetişizm türlerinden biridir. Erkeklerin yaklaşık yüzde 1’inde ayak fetişi olduğu düşünülmektedir. Gıdıklanma da bazen fetiş haline gelebilir. Gıdıklanma fetişi olan kişiler gıdıklandıklarında ya da başkalarını gıdıklanırken gördüklerinde cinsel haz duyar.
Bazı durumlarda da heteroseksüel erkekler karşı cinsin kıyafetlerini giyerek uyarılma yoluna gidebilir. Bu duruma ise transvestik fetişizm adı verilir. Burada cinsel hazzın kaynağı giyilen, karşı cinse ait elbiseler haline gelmiştir.82 Yorumla
En İyi Cevaplar
Yorumlar biraz haksızca bence kendimden kıyaslayarak anlatabilirim.
Bir bayana köle olurcasına bağlanmak ve onu efendisi olarak görmektir. Fetişist erkek karşısındaki bayana sahibe denir ve sahibesini rahat ettirmek onu mutlu yapmak için elinden geleni yapar. Tabi bu durum karşılıklıdır nasıl erkek bir fetişist köle ise sahibe ruhlu bayanlarda var erkeğine hükmetmeyi seven. Ben bunu sapıklık olarak görmüyorum çünkü tek taraflı bir ilgi odağı değil sonuçta ilgi duyan erkekler varsa ilgi duyan bayanlarda var. Fetişist tabii ki seks ister ama önce fetişizmdeki fantezileri kullanır. Sahibesinin kullandığı ve kullanmasını istediği eşyalar vardır. Örneğin deri pantolonlar topuklu ayakkabı ve çizmeler can yakıcı kırbaç sopa benzeri şeyler. Sahibe bayan kölesini istediği yerde istediği şekilde kullanıp emirler verebilir sahibe kölesinin istediği gibi canını yakabilir acı dozunu sahibe belirler bu itici ve tuhaf değildir çünkü bu durum kölesinin istediği şeylerdir. Köle erkekler hiçbir zaman aldatmaz kadınına çok bağlı ve sağdıktır. Fetişizm kadınla erkek arasında yaşanan çok meziyetli ve çekici fantezi şeklidir. Bunun tam tersi olarak erkek efendi ve kadın kölelerde vardır. Ama bence en güzeli bayanların öncelikli ve sahibe olduğu şekil çünkü ben de bir köle ruhlu insanım. Bu şekilde yaşamaktan da son derece mutluyum.130 Yorumla
Türkçe adı da zaten Fetiş, yani belli bir hareketin veya vücudun belli bir kısmının, veya bir giyeceğin hatta belli bir eşyanın partnerin tamamı ve seks aksiyonunun yerine geçmesi hali. Mesela ayağın, veya ayakkabının veya memenin, veya oral seksin vs, bütün diğer seksüel aktivitelerin yerine geçerek tutku halinde ve farklı seks oyunlarının yerine ve yalnız başına istenmesi hali.
Bu teknik izahatı idi. BDSM dünyasında hatta genel seksolojide bazı vücut parçalarının veya giyim eşyalarının veya oyuncakların diğerlerine göre daha fazla tercih edilmesine, veya özellikle beğenilmesine de bazen fetiş denir. Yani kişi tutku halinde yüksek topuk delisi değildir, topuksuz birini de pekala tahrik edici bulur ama yüksek topukları da özellikle beğeniyor ve tercih ediyorsa zaman zaman böyle kimselere de onda yüksek topuk fetişi var denebilir. Böyle kimselerde genelde pek çok başka bu tür beğeniler de bulunur, yani yüksek topukları seksin yerine koymaz sadece ilave tahrik unsurudur.70 Yorumla
+1 yılCinsel uyarımın saplantılı bir şekilde eşleştiği kendi başına bir cinsellik aracı olmayan 'nesne'ye fetis denir. Saplanti haline gelen ve seni tahrik eden nesne ye fetis denir yani mesela corap fetisti olur bir insan ya da ayak fetisti ya da ic camasiri fetisti okadar cok cesit var ki
40 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKaç milyon kelimeyle açıklayayım?
510 Yorumla- +1 yıl
tdk büyük sözlük:
a. 1. top. b. Put. 2. Uğurlu sayılan şey. 3. mec. Tapınırcasına sevilen şey veya kimse. 4. mec. Saplantılı bir biçimde cinsel coşku uyandıran karşı cinse ait elbise, ayakkabı vb. eşya
- +1 yıl
cevap vercektim yorum oldu yanlışlıkla sana da sahibe misin diye sorma tereddütü yaşarken cevap vermeye kastığımdan oldu
Cevap sahibi+1 yılSwitchim.
Cevap sahibi+1 yılNe mutlu sana.
- +1 yıl
geçen de bunu sorularına cevaplarına bakarak anlama için arkadaşlık isteği gönderiştim ama kolayı varmış merak başa bela :)
Cevap sahibi+1 yılDirek mesaj atıp sorabilirdin. Öcü değilim. İnsan yemiyorum :).
- +1 yıl
switch ne demek?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
90Cevap
Bana göre fetiş cinsellikle ilgili bişeydir önce cinsellik yoksa fetişde yoktur ama bu cinselliğin anormal bir şeye yönelik olması lazım.Yoksa her sağlıklı insan cinsel eğilimlere sahiptir.Misal okudum bazı erkekler kalça fetişistiyim,göğüs fetişistiyim felan diyor.Her sağlıklı erkek çekici kadın kalçasına veya göğüslerine ilgi duyar bunlar fetiş sayılmaz ama ayak veya el sayılır zira herkes bunlara bakıp cinsel bi eğilim hissetmez.fetişin birçok çeşiti var illa vücudun bir organına yönelik olarak da düşünmemek lazım.Mesela benim vücudun herhangi bir organı ile sınırlı olmayan çok farklı bi fetişistliğim var.Dünyada da binlerce insanın aklnıza bile gelmeyecek şeylere karşo fetişleri var.Araştırdım zira
30 YorumlaFetiş, ilkel toplumlarda tapınılan ya da uğur getirdiğine, kişiyi koruduğuna inanılan nesne.
Bazı dinlerde, taş, bitki, hayvan vb. fetişlere tapmak biçiminde başlamıştır. Fetiş ve ilkel büyü bir arada olduğu için, büyücülere "fetişçiler" denirdi. Müslümanlık'tan önce Kabe'yi dolduran putlar birer fetişti. Günümüzde büyük çoğunluğu Afrika'da yaşayan ve sayıları giderek azalan fetişistlere rastlanmaktadır. Ayrıca kimi cansız eşyayı uğurlu sayma; düşmanlarını, balmumundan fetişleri ile büyüleme; kimi hayvan ve bitkilerin kutsallığına inanma insanların ilkellik dönemlerindeki fetişizmden kalma yargılardır.23 Yorumlafetişizm, Oidipus kompleksinin sapkın deneyimler yardımıyla aşılmasından ileri gelir. Doğal gelişimde kompleks, erkek çocuk için annenin babaya ait olduğunun kabul edilmesiyle sonlanır ve sonrasında erkek çocuk, gizillik dönemi (latans) boyunca babayla özdeşleşerek süperego denilen bir yapıyı kurar. Sapkında ise anne, babanın yenilmiş olduğunu ilan eder. Bu da çocuğun pre-oidipal bir döneme anal aşamaya saplanıp kalmasına neden olur. (Aşamalarla ilgili ayrıntılı bilgi: Psikanaliz maddesi.) Sapkın erkek çocuğun cinsel konumunu Chasseguet-Smirgel, anal-fallus olarak belirler. Oidipal aşamayı doğal yollarla geride bırakan ve latanstan sonra ergenlik aşamasına geçen çocuğun cinsel konumu ise fallik-fallustur. Bu, babanın tamamlanmış fallusunun içselleştirilmesi anlamına gelmektedir. Sapkın için ise bu içselleştirme gerçekleştirilmemiş ve annenin yardımıyla sapkın, anal-fallusunun babanın fallik-fallus'undan üstün olduğu yanılsamasına kapılmıştır. Ama bu yanılsamanın sürmesi için anal-fallus'un "anal" karakteri örtülerek "sihirli özerk fallus" düşünsel olarak yaratılır. Fetişin amacı da bu örtme işlemini gerçekleştirmektir.
Hay maşallah :) dibini zor gördüm yazının. Sağol bu arada ^^
Cinsel Yaşam konusunda 3,8b cevap paylaştı. Bir nesne veya bir organı öperek, yalayarak , emerek veya sertlik göstererek yapılan seks aktifliği.. En çok giyilmiş kadın kilotu, topuklu ayakkabının topuğu ve ayak parmaklarına yapılması ile ünlüdür... Tabi alan razı veren razı ise herhangi bir sorun yoktur..
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkür Ler dedeciğim
normalde cinsel çekiciliği bulunmayan bir obje ya da organı cinsel açıdan çekici bulmak. Saplantı olmadığı sürece ilişkiyi renklendirir. Aslında sadece cinsellikle sınırlı değil, örneğin çikolata da pek çok kadın için bir fetiş objesi bence (çikolata reklamlarında hep kadınların oynaması tesadüf mü?)
10 YorumlaKelime anlamı olarak animizmin eşanlamlısı diyebiliriz. Bu kelimeyi Portekizliler, siyahilerin büyülü nesnelere bakmasından esinlenerek, kendi dillerinde büyülü nesne anlamına gelen feiticio dan almışlar.
Günümüzdeki kelime anlamı ise biraz sapmaya uğramıştır.00 YorumlaNormal cinselliği yaşamak yerine bir obje ya da organa olan takıntılı tutku... Bir kişinin, normal cinsel birleşmeden zevk almaması halinde psikolojik sorun olarak sayılıyor. Bir de normal hayatın dışına çıkacak dürtüler (örneğin iç çamaşırı çalan kişiler, kapı önlerinden ayakkabı çalan kişiler) yaşayıp bunlara engel olamama durumunda psikolojik hastalık olarak sayılıyor. Bu iki durum dışında hoşlanılan şeylere de fetiş dense de hastalık ya da sapkınlık olarak sayılmıyor. ( Örneğin karşı cinsin saçından, belirli tip ya da kumaş giysisinden hoşlanmak, tahrik olmak hemen sorun gibi görülmüyor.)
Mazoşizm ise başka bir konu ve soruyla direk ilgili değil sanırım.00 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılcinsel anlamı ve çekiciliği olmayan bir maddeye karşı cinsel bir objeymişcesine yaklaşmak fetişizm oluyor bu saplantının mağdurlarına da fetiş diyorlar
iç çamaşiri
ayaklar
çoraplar
ayakkabılar v.s
herhangi bişey fetişizmin objesi olabilir
psikiyatristlere göre psikolojik destek almaları gerekir12 Yorumla- +1 yıl
ayak fetişi derler hiç duymadın mı yanii ayağa uçkur çözen demek :D
Insanların karşı cinste bulduğu ve bundan tahrik olunan bir bölge eşya kıyafet kelime her ne ise adına fetiş denir
Örn : bir erkek uzun saçlı kadınlardan hoşlanır bu bir fetiştir
Bir kadın göbekli erkeklerden hoşlanır , Buda bir başka fetiştir gibi11 Yorumla- +1 yıl
Göbekli erkek ha? Kesinle o kadın ben değilim :D:D
Fetiş kişiye özel cinsel zevktir, normalde insanları tahrik etmeyen bir yerin ya da bir şeyin tahrik etmesidir, mesela benim el fetişim var kadınların ellerinden tahrik oluyorum ama normal şartlarda eller insanları tahrik etmez 😂
00 Yorumla
+1 yılfetiş : her insanın cinsel isteklerinin farklı boyutlarıdır... kimileri ayak parmakları kimileri çorap kimileri iç çamaşırı gibi :) ama en ilginç olanı kullanılmış çorap ve iç çamaşırını deliler gibi koklayıp tatmin olan sapkın insanlar
00 YorumlaFetiş bence karşı cinsin bir uzuluna bakmaktır ona karşı Bir sıcaklık hissetmektir ben ayaklara ilgi duyuyorum onlara dokunup öpmek istiyorum bir coklarini bu iğrenç geliyor ama ben seviyorum
10 Yorumla
+1 yıltdk büyük sözlük:
a. 1. top. b. Put. 2. Uğurlu sayılan şey. 3. mec. Tapınırcasına sevilen şey veya kimse. 4. mec. Saplantılı bir biçimde cinsel coşku uyandıran karşı cinse ait elbise, ayakkabı vb. eşya10 Yorumla- 10 Yorumla
eskı kız arkadasım ayak yalamayı severdı ayagımın altını parmaklarımı ayaklarımı bacaklarımı onu arkaayı yalardı. fetıs demek bellı bıyerı sadece oraya odaklanıp orayla ılgılenmesı oluyor.
00 YorumlaCinsel istek ve fantezilerin objeleştirilmiş hali. Mesela beyaz ten beni çok etkiler, öldürür, aha yaşıyorum.
30 Yorumla
+1 yılfetiş kadın sahibedir ama asla ciddi ciddi kimse yok kölesi olmaya hazırım
00 Yorumla
+1 yıl00 Yorumla
+1 yılGereksiz bir saplantı insan neden nasıl ayağı saplantı haline getirebilirki :D
30 Yorumla
+1 yılBir nesneye ya da harekete cinsel haz duymak fetiş yani ayak fetişi el fetişi bağlama fetişi vs vs gibi
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSöylerim ama bir bedeli var diyen gizli kullanıcıya sesleniyorum. Ne istiyosun soruyu soranın kullanılmış külodunu falanmı istiyosun kardeşim cevap portalı burası asılma platformu değil. lütfen saygılı olalım.
04 Yorumla
Cevap sahibiTeşekkürler iyi dedim ama dimi :))
Cevap sahibiFetişi öğrendin ne demek olduğunu şimdi söyle bakalım sana göremi değilmi?
Gizli SoranBen öyle ayaklara falan ilgi duymam ya bana göre değil
Cevap sahibiDirek şey olacak yani.. tamam oda bişey. zevkler tartışılmaz.
+1 yıl00 YorumlaFetişizm malzemesi... Yani sen ayak fetişistiysen yani ayaklara saplantı derecesinde bir fantazi duyuyorsan. Ayak senin fetişinidir.
00 Yorumlabir tur fantazi. Genelde ayak fetisini duyarız. Ayaklarini yalayarak zevke gelirler bunlar
12 Yorumla
Gizli SoranIgrenc ama ayakta bakteriler ve mikroplar uruyor belki mantar vardir mideleri kaldirabiliyor mu ki
Cinsel Yaşam konusunda 778 cevap paylaştı. cinsel anlamda bir şeye/objeye karşı olan aşırı ilgi/beğeni falan anlamı.
20 Yorumla
+1 yılAyak fetişi biraz iğrenç, aayrıca o file çoraplar tahrik değil kadından soğuma sebebim.
00 YorumlaMesela benim kan fetişim var görünce bir şeye dayanamağıdınız bir şey
07 YorumlaYanlış cevap fetiş cinsellikle alakalı bir kavram misal kulak fetişi saç fetişi en yayınları göğüs ayak fetişi gibi yani bir nesneye ya da harekete cinsel haz duymak
@TheBestGALATASARAY o zaman benim kana susamışlıgım var ona da bir çeşit fetiş deniliyor bizim burada
Neresi sizin orası
@TheBestGALATASARAY Bulgaristan
Çok mu seviyorsun içmeyi
@TheBestGALATASARAY evet neden soryosun yazdığımdan beli
Ahh kıyamam biraz kanımdan vereyim sana istersen
Bir Cisme veya Organı cinsel obje olarak görmek, örneğin ayağı, ayak fetiş en yaygın olanıdır, örneğin ayağı öpmek yalamak arasına sokmak gibi :D
10 YorumlaBelli bölge veya uzuvlara aşırı düşkün olmak demek. Mesela ayak fetişi olmak ayaklara ilgi duymak, ayak sevici olmak demektir.
12 Yorumla- +1 yıl
Ne saçma şeymiş ya :)
Vücudunun herhangi bir yerinden çok hoşlanması, söz konusu bölgeyi fantezi yağmuruna tutması.
En sık görülen (Bkz. ayak fetişisti)10 Yorumlaİlişkide bir şeylerden sıkıldığında başvurduğun yöntemdir. :)
00 Yorumla
+1 yılTakıntı/saplantı en yalın anlatım şekli bu.
Ayak tefişi derler; ayak sever, ayak yalamayı sever manasında.00 Yorumla
+1 yılFantezi diye biliyorum bnce iğrenç şeyler araştırma boşver.
00 YorumlaPopo ya da ayak üstünün o tombul yerine duyulan özlem :D
00 Yorumlabir duruma aşırı zaaf gösteremek...takıntı haline getirmek...
bilemedik mi?...10 Yorumla[isim, sosyoloji, fransızca(fétiche) ]
mecaz olarak "tapınırcasına sevilen şey veya kimse" anlamı da vardır.. (bkz: tdk)20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyak parmaklarını yalayabilir ve saatlerce oral seks yapabilirim
00 Yorumla
+1 yılmesela ayak fetisi. ayakla yapilabikecek herseyi dusun. fantezinin de otesi :D
00 YorumlaBen şimdi bacaklarını çok severim kadınların ısırasım gelir bu fetiş mi oluyor :D
00 Yorumla
+1 yılgörme ve etkilenme, biraz ileri derecesinde temas olayı olan meseledir.
00 YorumlaHerhabgi bir organa veya nesneyle tahrik olan o şeye aşırı bağlı olan.
00 Yorumlafantezi veya takıntı gibi anlamları var yanlış bilmiyorsam :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılbir şeye bağımlılık duymak genel bir kavram en çok ayak fetişi revaçta
30 Yorumla
+1 yılŞimdi ben senin ayaklarına tapıyorum :) sende beni seviyosun
00 YorumlaBelli bir bölgenin hayranı olup , oralarla ilgili fantaziler kurmak. Öpmek okşamak yalamak v. s gibi
02 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ler
Google kullanmayı bilmeyen arkadaşlar var sanırım :)))
03 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSize sormak istedim arkadaşlarım olaraktan :(
Gizli Soran+1 yılTşkkleeeeeeeeer
Gizli Üye(36-45)+1 yılsekste yapılan ve istenilen şey
örnek ayak fetişi ayak yalamak yani12 Yorumla- +1 yıl
Iğ iğrenç. Sağol ^^
Cevap sahibi+1 yılbence de iğrenç
zaten sekste asla yapmayacağım bir fetiş bu
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılayaklarına oje suruyorsun ya işte onu sevenler fetiş ayakcılar
00 Yorumlabende bacak fetişzmi var görünce güzelse dolgunsa bakmadan edemiyorum tahrik oluorum
10 YorumlaÇılgın fantaziler aklın almaz yani hiç yapamam dediğin pozisyon
00 YorumlaSapık değil kişiye göre hoslanmak dahada ilgi çekici ayak olsun bilek olsun koprucuk kemiği kalcaaaa
00 Yorumla
+1 yılbir nesneye veya organa aşırı bağlılık saplantı vb.
00 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 966 cevap paylaştı. Bir nesneye duyulan asiri istek, sehvet..
21 Yorumla- +1 yıl
Sağol ^^
+1 yılFeytullah Gülen kısaltması dfgsfdgh
32 Yorumla- +1 yıl
Hahaha :D o fetos değil miydi as:DSa
+1 yılişte o benimmmmm, geldimmm :))))
00 Yorumla
+1 yılBelirli bir uzva veya nesneye duyulan aşırı ilgi.
00 Yorumla
+1 yılAslinda tapilan nesne demek.
23 Yorumla- +1 yıl
Mmm.. Bilmem :)
- +1 yıl
@hayirdircanim sahibemisin
Ayaklara ilgi duyanlar.
21 Yorumla- +1 yıl
kaç no ayak
+1 yılanormal cinsel istekler.
00 Yorumla
+1 yılben ayak gobek bilek fetisi:)