Arkadaşlar erkekler sabah uyandığında ereksiyon halinde uyanmış oluyormuş. Doğru mu bu?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSabahları erkek cinsel organının kendiliğinden sertleşmesi. Özellikle sıhhatli erkekler arasında sık sık görülen bu sertleşmeye bilimsel olarak «su sertleşmesi» halk arasında ise «sabah sırığı« adı verilir. Dolu idrar torbasının baskısı ve idrar borusunun cinsel sinirleri uyarması sonucu omurilikteki gerilim refleksinin eyleme geçtiği kabul edilmektedir. Bunun kanıtı da sabah sertleşmesinin idrar yapıldıktan sonra hemen ya da yavaş yavaş yok olmasıdır.
İdrar baskısı teorisine karşı çıkan psikologlar gündüz, yani uyanıkken idrar torbasının dolması ve idrarı tutma sonucu peniste sertleşme olması gerektiğini fakat böyle bir şey olmadığına göre sabah sertleşmesinde yalnızca mekanik olayların değil bir takım psikolojik etkenlerin de söz konusu olduğunu ileri sürmektedirler. Psikanalitik rüya araştırmalarına göre önce idrar torbasının uyarması sonucu bazı erotik rüyalar görülmeye başlar ve ancak buna bağlı olarak sertleşme ortaya çıkar.60 Yorumla
En İyi Cevaplar
"anne 5 dakika daha" lafı nerden çıktı sanıyosunuz, millet görmesin diye biz uyanınca herifin uyumasını bekliyoruz.
85 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu ya :D
Soran+1 yılAhahaha :D :D
- +1 yıl
''Anne açma yorganı üşüyom yiaaaaa'' :D
- +1 yıl
@BlankSpace
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞunu duydun mu? Normal koşullarda sağlıklı bir erkek gecede 3 ila 5 arasında 25 ile 35 dakika arasında değişen ereksiyon yaşarlar.
08 Yorumla
Soran+1 yılTuhaf.
Cevap sahibi+1 yıl:=)
Cevap sahibi+1 yıl:DD
- +1 yıl
sabaha kadar onumu izledin kısss
Cevap sahibi+1 yılevet başka is güc yok benim de :=)
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
82Cevap
- Cinsellik konusunda 520 cevap paylaştı.
+1 yılÇoğu zaman evet ama buna " her gün ereksiyon olmuş bi' şekilde uyanıyoruz" diyemeyiz..
Ereksiyon olduğumuz durumlarda işemek için verdiğimiz çabayı görsen kesin sesli gülersin =///21 Yorumla
Soran+1 yılNasilmis anlatsana ya :D
Gizli Üye(36-45)+1 yılUyku vitamin verir vucuda. sabahleyin genelde kalkık olur genelde. hızlı adımlarla tuvalete gideriz. ama gelgörki kalkık halde işemenin zorluğunu anlayamazsın. nqmlu havaya baktığı için deliğe işemek pek mümkün değil :D
311 Yorumla
Soran+1 yılAhaha :D tutun indirin :D
Cevap sahibi+1 yılSıkıntı orda.. aşağı indirince idrar gelmiyor. içten sıkıştırıyor demekki. serbest bırakman lazım idrar gelmesi için.:/
Soran+1 yılAhaah cok kotuymus ya :D ee sonra napiyosunuz :D
Cevap sahibi+1 yılDışarı sıçrıyor sonra suyla temizliyoruz sfjjgdz
Soran+1 yılDur kiz bolme anlaticak nasil isedigini :D valla merak ettim :D
Soran+1 yılYa igrenc :D
Cevap sahibi+1 yılBizim elimizde değil napalım. tuvalette yaşadığımız sıkıntıyı anlamayazsın afjkjvx
Soran+1 yılYa bidaha tuvalete girmem asfhsgs
Cevap sahibi+1 yılEvde erkek tuvalet sırası bekliyorsa dikjat et yere çökmüş vaziyette bekliyordur :/
Soran+1 yılYa :///
Evet böyle bir durum var ama her gün olmayabilir. Bunun nedeni gece gördüğü rüyalardan da olabilir, çişi geldiğinde rüya halinde olduğu için bunu vücudun yanlış yorumlaması yüzünden de olmuş olabilir. Yani çişi geldiğinde de uyku halinde ereksiyon olabilir erkekler. Rüyanda ne gördün diye atarlanmayın :D
01 Yorumla
Soran+1 yıl:DD
Her sabah benden erken kalkım 20cmlik çadır koruyor :(
37 Yorumla
Soran+1 yılSeni seviyorum <3333
Soran+1 yılSen com tatlisin ya xd
Soran+1 yılOpuselim mi xd
Soran+1 yılAhahaah :D
cem abini dinle sen :)
https://www.youtube.com/watch?v=laRPRWvdNZY00 Yorumla
+1 yılEvet sabah ereksiyonu derler. Her sabah ilk uyandığında öyledir. Eğer değilse bir doktora görünmelidir
02 Yorumla
Soran+1 yılHergün mü oluyor?
- +1 yıl
Evet her sabah olur
Cinsellik konusunda 733 cevap paylaştı. genelde bizden önce uyanır... kerata:))
47 Yorumla- +1 yıl
+1 :)
Soran+1 yılO zaman evlenince güzel olabilir bu durum :)
Soran+1 yılEvet ya cok begendim ben bunu :D
Soran+1 yılDimi cok guzel kesinlikle :)) esin uyurken ustune gelip opmek aletini sıkmak. Evlenince hepsini yapicam :))
Her zaman olan bisey degil aslinda , cisimiz cok geldiyse oluyo :) o ereksiyon hali arzulamayla alakasiz yani.
00 Yorumla
+1 yılonun sebebi genelde iki şeydir, bincisi sıkışıksan öyle olabilir, ikincisi de yüz üstü yattığında cinsel organa baskı oluyor ve hareketlenme meydana geliyor
00 Yorumla
+1 yılGenelde sağlıklı erkekler oyle olur derler benim bazen kurulu bazen rüzgar dağıtmış vaziyette oluyo cadiri ☺ bu soru nerden geldi aklına durduk yere 😎😉☺
07 Yorumla
Soran+1 yılMerak ettim :)
- +1 yıl
Fazla merak iyi degil ama tatlim is açar başına 😎😉☺☺
Soran+1 yılAçmaz :D
- +1 yıl
Gördünmü daha önce hiç canlı😎😀😛
Soran+1 yılHayir tabi ki
- +1 yıl
Ama merak ediyosun hahah oda iyiymiş bende sana bir soru sorsam
- +1 yıl
Sende işlev mi önemli boyut mu boyuysa ne kadar en az olmalı kalınlık ve uzunluk?
Cinsellik konusunda 2,1b cevap paylaştı. Her zaman öyle olmaz ki.. Yüzü koyun uyursak ya da rüya da erotik şeyler görürsek oluyor genelde.
00 YorumlaDoğrudur. En acısı da o halde su dökmenin zorluğu :)
03 Yorumla
Soran+1 yılOnu anlattilar kotuymus :D
Soran+1 yılHaha :D
+1 yılSabahları genelde olur. Erken kalkarsan seni iş yerinde yakalayan bir durum. Yorgunken ya da stresliykende olabilir.
00 YorumlaSabah saatlerinde testesteron hormonu yüksek derecede salgılandığından sertleşme oluyo diye biliyorum. Hemen hemen her sabah olur yani
00 Yorumla
+1 yılBenmi uyanıyom yoksa ufaklıkmı bilemedim. Ulan dikkatimi çekti hiç yorulmuyor he maşşallsh. Ben şahsen aksama kadar dikilsem ayakta dursam yorulurum. İlginç 😤
01 Yorumla
Soran+1 yılHaha :D
REM (Rapid Eye Movement/Hızlı Göz Küresi Devinimi) adı verilen uyku evresinde penis ve klitoris sertleşmesi gerçekleşir. Doğal bir durumdur.
00 Yorumla
+1 yılEvet saglikli birinde olabilir. Bazilari idrar filan demis penisin ereksiyon olmasinin tek sebebi birliktelik icindir bunun idrarla bir ilgisi yok
00 Yorumla
+1 yılO beni uyandiriyo ben onu degil yorganla cadir yapiyo caktirmadan gizlene gizlene wcye kimse gormesin ;)
00 Yorumlagenelde oluyor bende.. Bir nevi abi bende uyandım bak olayı sfddfsfd
11 Yorumla
Soran+1 yılAhaha :D
Gizli Üye(45 üstü)+1 yıldoğru bilgi.. yakalanmamıza bile sebep oluyo olmadık kişilere.. yazın kuzene yakalanmıştım uyurken. beni uyandırmaya gelmiş. bir uyandım şort çadır durumunda.. onun da gözü kaydı haliyle.. çok utanmıştım.
02 Yorumla
Soran+1 yılRezillik :))
Cevap sahibi+1 yılevet :((
Sabah uyandığımda gözümü açmadan onun yaptığı yol tarifine göre işemeye gidiyorum 😄😄😄😄
00 Yorumla
+1 yılDogru idrardan kaynakli saha kalkmis bir tay gibi uyandigimiz oluyor
00 YorumlaSabahları enerjik oluyor insan her sabah oluyor anlayacağın
00 YorumlaOnun sebebi idrarın sıkışması onu es geç bazen gece tuvalete gitmek için utanıyorum ereksiyon halindeyken klozet deliğini tuturamiyorum:))
00 YorumlaDoğru bendese öyle ilişkide bile öyle sert dik olmyo istek olmadan, kalkıyo bide garip
09 Yorumla
Soran+1 yıl:)))
Soran+1 yılEderim :D
Soran+1 yılOh mis :D
Soran+1 yılGelmem :D
+1 yılbir ara sevgilimle aynı evde kalıyoduk ıda uyandırınca uyku sersemi kalktığımda o da sordu bende anlattım tamam dedi bidaha sormadı
00 Yorumla
+1 yılarkadaş bu sitede birtane ufak penis görmedim herkes 18 20 21 22 gidiyo afrika gibi mübarek :) evet çadırla kalkıyoruz :S
02 Yorumla
Soran+1 yılAhahaha :D
- +1 yıl
öyle ya hepsi zenci galiba :D
%90 her sabah olur bu durum, sabah direksiyonu diye çok bahsettiğim olmuştur :dd
00 YorumlaDoğruda benimki hep ereksyn halinde sürekli azgınlık içindeyim
00 Yorumlagece boyunca tuvalete gitmezse sonuç bu oluyor. çoğu bunu seks isteği olarak algılıyor.
00 Yorumla
+1 yılevet genelde kalkık olur sabahları bir sorun olurmu senin için kız
00 YorumlaGenellikle evet. Tuvaletimi yaptıktan sonra bile bende bir süre daha devam ediyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYemin ederim her sabah hemde ya, uyku sersemi okşayarak uyaniirm bir de görülenecem diye korkuyorum. Kazik gibi
02 Yorumla
Soran+1 yılGuzelmis ama. evlenince gulumsetir beni :)
Cevap sahibi+1 yılKiz arkimla beraber sabahladgmzda cok hos oluo. O zevki hic bir sexe degismem
Gizli Üye(30-35)+1 yılevet doğru ve şunu da bilin kızlar erkekler sizin gibi değil biz vücudumuz da deliyle yaşıyoruz amcıgınızı kontrol etmek kolay olabilir ama sikimizi kontrol etmek sizin amcıgınızı ettiğiniz kadar kolay değil emin olun
00 Yorumlaevet. uyandığımda sevişecek hatun olsa inecekte işte.
01 Yorumla
Soran+1 yıl:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılnamaza kalkarsa ıser sabaha öyle bı durum olmaz ama namaza kalkmaz ise olma ıhtımalı daha yuksek
010 Yorumla
Soran+1 yılAnlamadim?
Cevap sahibi+1 yılzeka sevıyen benı ılgılendırmıyor
Soran+1 yılNe alaka dedim bisey mi dedim?
Cevap sahibi+1 yılidrarla alakalı durum arkadaşlar tamamen lisede arkadaş doktora gitmişti o ara baya gülmüştük ama bunuda öğrenmıs olduk
Soran+1 yılNamazla alakasi ne?
Cevap sahibi+1 yılneyse konu uzamasın byby
kan basıncı ıle alakalı bır sey :) bırde ıdrar kesesının dolması ıle
00 Yorumla
+1 yılBen kalkmıyomki o kaldırıyor beni bir gün boxer yorgan falan delincek :D zonkluyo resmen :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılereksiyon halinde toplar bir o yana bir bu yana oynar ayrıca belirtmek isterim... sanki canlı bişi var gibi..:D kız arkadasım oturup izlemişti..:D
05 Yorumla
Soran+1 yılNasil nasil anlamadim :D
Cevap sahibi+1 yılkalktıgında toplarımızı yani argoca taşşaklarımızı izlersen oynadıgını göreceksin..:) onu diyorum... bir aşağı bir yukarı bir yana...:)
Soran+1 yılOgrendigim iyi oldu evlenince bakicam :D
Cevap sahibi+1 yılelleyince duruluodu..:)
Soran+1 yıl:))
Gizli Üye(30-35)+1 yılDoğru evet :D sanki 1 saat sevişmiş yiyişmiş gibi dimdik oluyor :D yatağa dayaya dayaya delcem yakında :D
08 Yorumla
Soran+1 yılAhahaha :D
Cevap sahibi+1 yılŞimdi de öyle :(
Soran+1 yılNe guzel :D
Cevap sahibi+1 yılGel gel yamacıma. :D
Soran+1 yılGilmem :D
Cevap sahibi+1 yılYaaaaa 2 fingirdeşcektik şurada :((( junior da gelsin diyor bakkk :D
Soran+1 yılSoyle ona evlenmeden olmaz -,-
Cevap sahibi+1 yılSöz dokunmayacakmış sana sadece karşılıklı bakışmak istiyormus :D :D
+1 yılKahretsin zaten o yüzden hic uyanmak istemiyorum yaaa
00 Yorumla
+1 yılSabahlari hormonlar saat 9 siralarinda aktif oluyomus, ben sertlesmis kalkiyorm sabah
00 YorumlaHer erkek oluyor bu ereksiyon. Sabah ereksiyonu da denir bu olaya.
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 417 cevap paylaştı.
+1 yılGenelde öyle bir ereksiyon oluyor ya idrara baglı ya da cinsel ihtiyaca
00 Yorumla Her sabah oluyor bende biz ona erkekler arasında sidik kalkımı diyoruz
07 Yorumla
Soran+1 yılSidik kalkimi :D
Soran+1 yılGuzelmis :D @sekeroglan sen ne dusunuyon :D
Soran+1 yıl@şekeroğlan
Soran+1 yılGizlerim 😊
Evet genelde olur bana nedendir ben daha cozemedm:)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCinsellik anlaımda yormayın hemen idrar la ilgili bir durum. üstelik her zamanda olmuyo.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılrüya gördüğümde veya çok tuvaletim olduğu zaman oluyor bu aralar çok rüya görüyorum :))
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen guyandıgımda göremiyom bişey. bence idrar kesesi küçüklerde olabiliyo en çok
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDoğru. Eşim de öyle komik oluyor :))
211 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılUyanıyor ondan önce şeyi gidiyor gideceği yere :))
Soran+1 yılBen evlenince o uyurken esimin ustune cikip opmek isterim, aletini avuclucaksin opuceksin. cok guzel degil mi :) acaba esim ne tepki gosterir bazilarinin hosuna gitmiyormus :) sen ne kadarlik evlisin :)
Cevap sahibi+1 yılEşimin hoşuna gidiyor :) 3 yıllık evliyim
Soran+1 yılAllah ayirmasij huzur versin :) bende yakinda evlenicem gibi duruyor evlilik yakin :) Tuyo veebilir misin :)
Cevap sahibi+1 yılVeriyim tabi ne konuda diyor musum :)))
Soran+1 yılİlk gece ozellikle :)
Cevap sahibi+1 yılSakın ol kendini eşine bırak en önemlisi korkma rahat ol karşılık ver esine :)
Soran+1 yılAcisi nasildi?:)
Cevap sahibi+1 yılaşı oluyormuş gibi düşün :)
Okkalı bir yorum olurduda burada gerek yok :)
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yıldoğru değil.. öyle olacak diye bir kaide yok
03 Yorumla
Soran+1 yılKafam karıştı ya. Biri olmalı sağlık sorunu vardır dedi :/
- +1 yıl
o zaman sağlık sorunlarım var benim
- +1 yıl
• Erkekler bir çok kez uykuda sertleşme yaşayabilir. Normal koşullarda sağlıklı bir erkek gecede 3 ila 5 arasında 25 ile 35 dakika arasında değişen ereksiyon yaşarlar. Sabah ereksiyonu denmesinin sebebi de bu ereksiyonların sonuncusunun uykunun son anlarına denk gelmesidir. Sabah ereksiyonu bir çok doktor için ereksiyonda herhangi bir problemin olmadığını gösteren önemli bir işaret. Gece sertliği oluyorsa erkekte bir problem yok demektir.
Doğru. Nedeni de idrar kaçışını engellemek.
02 Yorumla
Soran+1 yılO zaman tuvalet ihtiyaci gidince durum ortadan kalkiyor?
+1 yılKontrolsüz çük, çük değildir!
21 Yorumla- +1 yıl
Bazen ereksiyon hakimiyetimizi kaybettiğimiz doğrudur.
evet doğruy duymuşsun aynen öyle
00 Yorumla- Cinsellik konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılİdrar sıkıştırmasından dolayı olur, normaldir.
01 Yorumla
Soran+1 yılBir tatlı daha geldii :D teşekkür ederim, cevaplarini cok begeniyorum :)
+1 yılher zaman değil arada sırada.
07 Yorumla
Soran+1 yılNeden nasil oyle ki? Hem de anneniz, arkadasiniz vs sizi uyandirsa kalksaniz gormez mi?
- +1 yıl
üzerimde battaniye falan oluyor kimse o kadar dibe yaklaşmaz beni o vaziyette görünce yalayan sevgilim vardı ben uyurken :)
Soran+1 yılBende oyle yaparim evlenince. Napiyosun derse gunaydin diyorum derim operim hep. Cok guzelmis ya bu :D
- +1 yıl
çok güzel ya noluyo diye bir uyanıyorum kız almış ağzına yalıyor :S gerçekten güzel bir his :)
Soran+1 yılDimi ya :) evlenince cok hayalim var insallah yasayabilirim :)
- +1 yıl
ateşli kızlara bayılıyorum umarım yaşarsın :)
Soran+1 yılİnsallah :))
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer sabah değil bea. Bazen oluyor.
03 Yorumla
Soran+1 yılPeki :))
Cevap sahibi+1 yılAyıca, alttaki bazı cevapları sonradan okudum. "Her sabah olur, değilse doktora gitmeli" falan gibi salak salak yorumlar yapan olmuş. Sen onlara bakma. Dediğim gibi, her sabah olmaz.
Bazen olmasının sebebi de, sanırım vücut dinlenmiş oluyor. Bir diğer sebebi de, ereksiyondaki kasılmayı sağlayan kaslar ile çişimizi tuttuğumuz kaslar aynı. Uykuda çiş gelince, tutmak için o kaslar çalışıyor ve ister istemez ereksiyon oluşuyor sanırım.
Soran+1 yılAnladim tesekkur ederim :)
Aynen oyle neler cektik o sebepten dolayi :)))))
00 YorumlaDogru, belirli bir yaşa kadar oyle.
00 Yorumla- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem