3 sene önce 2 defa yaptım onun dışında sevgilim oldu Bi kaç tane ve seviştik sadece. Çok pişmanım. Boy pos tip var diye kendimi bildim bileli kızlarla aram oldu kendimi bu kadar tutabildim 3 sene önce de çok merak ediyordum şeytana uydum. Evleneceğim kişiye daha önce yaptım dememin imkanı unutmak istiyorum. Abuk subuk şeyler yazmayın üzgünüm zaten
Cevabın nedir?
+1 yılSevgililikte, zinada haramdır. Lakin Allah tevbe ile tüm günahları siler. Allah sana pişmanlığı nasip etmiş Elhamdülillah. Tevbe et ve geçmişi unut biiznillah. Salih birisi olup saliha bir hanımefendi ile evlen İnşaallah. Ne evlilik görüşmesinde nede evlendikten sonra sana bakirmisin diye sormadıkçada bunu söyleme. Sorarsa söyle biiznillah. Kabul eder veya etmez. Yani nasip işi o.
341 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim. İnşallah hayırlı Bi eş nasip olur..
- +1 yıl
Allah, hayırlısıyla merhametiyle cümlemize nasip etsin 🙂
Soran+1 yılAmin 🙂
- +1 yıl
@111Mehmet111 ettiğiniz duaya dikkat edin. Nur suresi 26 : 26﴿ Kötü kadınlar kötü erkeklere, kötü erkekler de kötü kadınlara lâyıktır. Temiz kadınlar temiz erkeklere, temiz erkekler de temiz kadınlara yakışır. Onlar, iftiracıların kendileri hakkında söylediklerinden uzaktırlar; onlar için bir bağışlama, değerli bir nasip vardır.
- +1 yıl
Evet tamam. Biz bunu red mi ettil
- +1 yıl
Size reddettiniz demedim ama ayet varken ettiğiniz dua Allah’ın lafıyla uyuşmuyor. İnsanların akılları var. Bir şey yaptılarsa da herkes bedelini öder. Sizin yaptığınız dua Allah’ın indirdiğine uygun mu?
- +1 yıl
Eğer soran kişiyi kötü olarak görüyor isen, öyle bir şey yok. Kötü kişi tevbe edince iyi olur. Bunun çok örneği vardır. Mesela sahabeler. Bak mesela sana nir olayı çok özet olarak anlatayım İnşaallah;
1 sahabe var (ismini şu an hatırlamıyorum). Cahiliyede bie fah*şesi varmış ve onunla zina edermiş. Bu sahabe müslüman olduktan sonra, o fah*şeyi görüyor. O fah*şe ona diyor ki gel yine zina edelim. Sahabe reddediyor. Sonra bu sahabe Rasulullaha gelip o fah*şe ile evlenmek istediğini söylüyor. Rasulullah buna izin vermiyor. Çünkü o sahabe iyi, fah*şe ise kötü. Halbuki o sahabede zina ederdi. Ama soradan tevbe ettiği için iyi birisi oldu. Eğer fah*şe müslüman olup tevbe etse oda iyi birisi olur. - +1 yıl
@111Mehmet111 her haltı yiyeyim birer kere tövbe edeyim. Bazı şeyler tövbe ile düzelmez. Başkasıyla yapıp da tövbe ettim diye temiz bir insanla evlenmek zaten yalan söylemem gerekiyor diye soruyu soran yorumlarda belirtmiş bu kişinin yaptığı kul hakkıdır kul hakkı da sahibine ödenmeden temizlenmez.
- +1 yıl
@111Mehmet111 eğer yazdıklarınız içinize siniyorsa size de soruyu soran bey gibi bir eş nasip etsin Allah inşAllah.
- +1 yıl
- Eğer hakkıyla tevbe edersen tevbe tüm günahları siler. Bunun yüzlercr hatta binlerce örneği vardır. Aksini iddia eden katiyyen kafirdir.
- Bu kişi artık temizdir. Evleneceği veya evlendiği kişi sormadıkçada söylemeyebilir. Sorduğu zaman ise söylemek zorundadır, yalan söyleyemez. Kadın ister kabul eder ister etmez. Bu kadar basit. - +1 yıl
Bu arada eğer tecavüz etmediyse zina kul hakkı falan değildir. Helallik almasınada gerek falan yoktur.
- +1 yıl
Şaka mısın evleneceği kişinin kul hakkından bahsediyorum çocuk yorumlarda yalan söyleyeceğim yazmış. Kesinlikle kul hakkıdır. Allah seni bu duruma düşürürse görürsün büyük laflar etmekle olmaz
- +1 yıl
Ey insanlar! Muhakkak ki Allah'ın va'di haktır. Öyle ise dünya hayâtı sakın sizi aldatmasın! Ve sakın o çok aldatıcı (şeytan), sizi (isyâna sürüklerken) Allah ('ın affına güvendirmek) ile kandırmasın! Fatır suresi 5. Ayet sen ne diyorsun Allah kesin tövbeleri kabul eder bilmem ne diyerek kendin kafir durumuna düşme. Allah tövbeleri çokça kabul edendir diye de kendini kandırma şeutanlaşma
- +1 yıl
Zannımca hiç tefsir okumamışsın veya ders almamışsın. Yıllardır İslami ilim talebesiyim Elhamdülillah. Bu son attığın ayet, Allah zaten affeder diyerek günah işleyenler için geçerlidir. Öyle bile olsa hakikatrn pişman olanı Allah affeder. Bunu söyleyen ayetler ve hadisler doludur. Sana yukarıda sahabileri örnek verdim. Hatta bir sahabinin yaşadığı bir olayı anlattım. Eğer senin dediğin gibiyse niçin o sahabiyi Allah ve Rasulü iyi saydı?
- +1 yıl
Öncelikle Kuran’ı Kerim gelir. Hadislerden de sahih olanlar olsa da hepsine doğru diyemeyiz. Bu ayetten Allah affeder diye günaha düşenleri gösteriyor bunu herkes anlar bunu tefsirci olmama gerek yok ama aynı zamanda Allah affeder diye kendini kandıranları da anlatır. Ha günaha girmeden önce düşün ha girdikten sonra düşün insan hayatı Türkçe paragraflarına benzemez. Senin dediğin doğru olsaydı Allah cehennemi yaratmazdı. 22﴿ Allah’ın hükmü yerine getirilince şeytan şöyle der: “Şüphesiz Allah size gerçek bir vaadde bulunmuştu; ben de size bir söz verdim ama yalancı çıktım. Aslında benim sizi zorlayacak gücüm yoktu; benim yaptığım size çağrıda bulunmaktan ibaretti; siz de benim çağrıma uydunuz. O halde beni kınamayın, kendinizi kınayın. Ne ben sizi kurtarabilirim ne de siz beni kurtarabilirsiniz. Ben daha önce, beni Allah’a ortak koşmanızı kabul etmemiştim.” Doğrusu zalimler için elem verici bir azap vardır. İbrahim süresi 22. Allah’ın günah işleyeni affetmesi de onu temiz bir insanla evlendireceği anlamına gelmez affetmek bu değildir
- +1 yıl
Ayrıca ben kimseye Allah tövbe etmez demiyorum senin gibi Allah affeder diyip pisliklerini yalanla örtmeye çalışan insanların yaptığına kul hakkı değil nasıl olsa Allah affeder diye güvendirmene laf söylüyorum. Oh ne ala ben de yapayım sen de yap herkes yapsın pişman olur herkes zaten tövbe eder Allah kabul eder. Sizin durum böyle
- +1 yıl
Benim dediğim olayı açıklayamadın hala? Madem ayetleri kafana göre tefsir ederek kafir oluyorsun o zaman şu ayetleri nasıl tefsir edeceksin bakayım;
Kullarından tevbeyi kabul eden, kötülükleri affeden ve işlediklerinizi bilen O'dur. [Şura 25]
Ey günahta aşırı giderek nefislerine zulmetmiş kullarım, Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin; muhakkak ki Allah bütün günahları bağışlar. Şüphe yok ki O, çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir. [Zümer 53]
Kullarıma benim gerçekten çok bağışlayıcı, çok esirgeyici olduğumu bildir. [Hicr 49]
Böyle nice ayet, hadis, veli ve alim sözü, yaşanmış örnek vardır. - +1 yıl
- Pisliği yalanla örtemez, caiz değildir.
- Allah affeder diyerek günah işlemek haram üstüne haramdır. Lakin sonrasında eğer formaliteden değilde hakikaten pişman olursa ve birdaha o günaha girmemeye karar verirse Allah affeder. - +1 yıl
Allah affetmez demedim zaten her tövbeyi kabul edeceği manasına gelmez. Nisa ﴾17﴿ Allah’ın kabul edeceği tövbe, ancak bilmeden kötülük edip de sonra tez elden pişmanlık getirenlerin tövbesidir; işte Allah bunların tövbesini kabul eder; Allah her şeyi bilendir, hikmet sahibidir. Tövbenin de şartları vardır affedeceği de temiz birisiyle evlenmeyi nasip edeceği anlamına gelmez tövbeyi affetmekte nimet vermek farklı şeylerdir.
- +1 yıl
Yav şu dediğim örneği bana bir açıklarmısın?
- +1 yıl
Afedersin ama s. lak mısın çocuk göz göre göre yalan söyleyeceğim diyor sen de Saliha birisiyle evlenirsin diyorsun sonra verdiğin örnekten bahseidoyesun verdiğin örneği falan da okumadım böyle dua eden kişinin ne verdiği örneği dikkate alacağım. Bugün gidip zina yap ben de yapayım sonra tövbe ederiz mesele kapanır. İnşAllah zina yapıp tövbe eden birisiyle evlenirsin. Salih bir eş onun da hakkı tövbe etmiş sonuçta ne olacak
- +1 yıl
Bende yalan söylemen olmaz dedim.
- +1 yıl
Kitap okumadığını çok net farkediyorum. Verdiğim örnek buydu;
1 sahabe var (ismini şu an hatırlamıyorum). Cahiliyede bie fah*şesi varmış ve onunla zina edermiş. Bu sahabe müslüman olduktan sonra, o fah*şeyi görüyor. O fah*şe ona diyor ki gel yine zina edelim. Sahabe reddediyor. Sonra bu sahabe Rasulullaha gelip o fah*şe ile evlenmek istediğini söylüyor. Rasulullah buna izin vermiyor. Çünkü o sahabe iyi, fah*şe ise kötü. Halbuki o sahabede zina ederdi. Ama soradan tevbe ettiği için iyi birisi oldu. Eğer fah*şe müslüman olup tevbe etse oda iyi birisi olur. - +1 yıl
De ama resmen çocuğa temiz bir eşin olsın olur demeye getirdin Allah tövbesini affetse bile bu nesin garantisi ya etmez de inşAllah tövbe kabul ettiği gibi Allah duaları da kabul edendir al sana dua
- +1 yıl
Tamam kitap okumamışım da fark etmişsin sen öyle farkında olmaya devam et benle daha fazla muhattap olma Allah sana zina edip tövbe eden eş nasip etsin inşAllah dediğin başına döner bir daha da yazma
- +1 yıl
Sen = Caner Taslaman = Mustata İslamoğlu = Abdullah bin Übey bin Selul = Münafık
Şimdi, burada bir yerlerinden İslami hüküm uydurup kafir olmak yerine, gidip ehli sünnet bir alimin dizinin dibine otur veya ehli sünnet ulemanın kitaplarını oku İnşaallah. - +1 yıl
Allah hayır duaları kabul edendir. Art niyetli duaları sahibine çevirendir 😏😀🙂
- +1 yıl
Aynen Allah’ı s. lak yerine koyacaksın utanmasan temiz bir insan için böyle bir dua edeceksin Allah duayı bana çevireceksin dikkat et sana dönmesin 😄
- +1 yıl
Tamam
- +1 yıl
@111Mehmet111 Nur suresi ﴾3﴿ Zina eden erkek ancak zinakâr veya müşrik bir kadınla evlenir, zina eden kadınla da ancak zinakâr veya müşrik bir erkek evlenir. Bu müminlere haram kılınmıştır. Buna ne diyeceksin?
- +1 yıl
Bu ayetin iniş sebebi benim anlattığım olay zaten 😀
- +1 yıl
Açıklamasında peygamberin sadece evlenme dediği yazıyor. Peygamber ayete göre gayet açık demiş.
- +1 yıl
Medine’ye hicret eden müslümanlardan Mirsed, gizlice Mekke’ye gidiyor, müşriklerin hapsederek veya bağlayarak hicret etmelerine izin vermedikleri müslümanları birer ikişer kaçırıyordu. Yine bir gece Mekke’ye girmiş, kaçıracağı müslümanın bulunduğu yere gelmişti. Mirsed’in Mekke’de oturan eski metresi Anâk onu gördü, yanına gelip o geceyi beraber geçirmelerini teklif etti. Mirsed, İslâm’ın zinayı yasakladığını söyleyerek teklifi reddedince kadın bağırdı, onun yerini ve niyetini Mekkeliler’e duyurdu. Mirsed kaçarak canını kurtardı. Sonra yine bir fırsatını bulup hapsedilmiş olan bir mümini daha kaçırarak Medine’ye geldi. Hz. Peygamber’in huzuruna çıktığında başından geçenleri anlattı ve “Anâk ile evlenebilir miyim?” diye sordu. Peygamberimiz hemen cevap vermedi, bir süre sonra âyet nâzil olunca bunu tebliğ etti ve Mirsed’e, “O kadınla evlenme” dedi (İbn Kesîr, VI, 8-9).
- +1 yıl
Tamam işte. Benim dediğime çıkıyor sonuç
- +1 yıl
Siz tövbe ettiniz diye her şey güllük gülüstanlık olsun istiyorsunuz. Zina edip tövbe etti diye tövbesi kabul olsa bile zina etmemiş bir kadına ne kadar ağır. Kadın yıllarca bekleyecek bu çocuk da yalanlarla kandıracak yok etmedim yapmadım diye. Allah günahları affederim diye şu günahı kesin affederim demiyor ki şirk koşan tövbe eden birisini affeder mesela ama bir mümini öldüreceksin kişiyi affedecek mi kesinlikle. Bunun karşındaki insana göre sorumluluğu da var sen resmen sen tövbe et Allah sana temiz birisiyle evlenmeyi nasip eder diyeceksin. Diyorsun da. Bana münafık diyorsun bir de ben Allah zina edeni affetmez demiyorum ama affedilecek kesin gözüyle bakıp resmen başkasının hakkına girmesine çanak tutuyorsunuz. Ben nerede Allah seni affetmeyecek dedim? Her tövbe kabul edileceği anlamına gelmez dedim insan öldürüp tövbe mi edeyim? Zina edip başkasının hakkına girmeyin bari tövbe kabul olacaksa bile olmayacak belki bu yüzden olamaz mı? İmkansız mı
- +1 yıl
-Ben zaten yalan söyleyemez diyorum. Ama karşı taraf sormadıkça söylemesinede gerek yok diyorum. Zaten bunu sormayan bir kişi bunu pek önemsemiyordur. Durduk yere bunu söyleyipte durduk yere ortalığı karıştırmaya gerek yok. Karşı taraf sorarsa oda söyler biiznillah.
- +1 yıl
Amacım tartışmak değil her şeye teke indirgememeniz Allah’a şükür münafık da değilim Allah’ın tövbeleri kabul ettiğini merhametli olduğunu biliyorum amacım da ayetleri bükmek değil ayetleri durumlara örnek göstermek insanlara münafık demeyin kendisi ben öyleyim dese bile. Bu kadar enayi olmayın kalbimi mi açıp baktınız
Soran+1 yıl@Kimseee2873 size de soran bey gibi bir eş nasip etsin inşallah dedikten sonrasını okumadım. Ben temiz veya değil bi eş bulurum da sizin hem adamın yazdığı şeyleri anlamayıp hemde böyle bi eş nasip olur inşallah demen yanlış. Oyuncak değil bu kelime
Soran+1 yılNeyin doğru neyin yanlış olduğunu ayırt edemiyorsunuz. Adamın yazdığı şeyde tepki gösterilecek bir şey yok daha önce yaptığını da söylesin diyor ayrıca. Hem abartıyorsun hemde laf çakıyorsun adama burada beddua eder gibi dediği şeye bak. Çok ayıp
- +1 yıl
Soran+1 yılTamam
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılİşte doğru yoldan çıkarsan böyle olur ben nefret ederim böyle erkeklerden senin sorunu gördüm normalde asla böyle sorulara cevap vermem acıdım sana ama tövbe et.
2121 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca temiz insan kalmamış bu devirde benim hiç sevgilim olmadi banada kezban diyorlar.
Soran+1 yılTeşekkür ederim. Ben bu devrin insanı değilim diyorum. Ne oluyorsa ortamdan yanlış arkadaştan oluyor. Tovbe edicem zaten hatırlamıyorum bile doğru düzgün. İnşallah düzgün Bi eşim olur herşeye rağmen Allaha sığınıyorum..
Cevap sahibi+1 yılBende bu devrin insanı değilim sosyal medya hesaplarimi dahi kapattım sadece yks sınavına hazırlanıyorum buraya soru sormak için açtım
Cevap sahibi+1 yılTövbe et kesinlikle sana baya üzüldüm keşke yapmasaydın allah doğru yoldan şaşırtmasın bir adım atarken bin defa düşün
Cevap sahibi+1 yılÇevren senin karakterini belirler arkadaşlarını çok temiz seç tamam mı
Soran+1 yılZaten pek arkadaşım yok gibi artık ayak üstü öyle
Soran+1 yılİnsanlar çok fena olmuş çevremde öyle arkadaşlarım marifet gibi herkesi bozmaya çalışıyor kızlarla çok haşır neşir oluyor bazıları
Cevap sahibi+1 yılBenim migdem bulanıyor o kızlardan bile ben sigara bile içmedim hayatımda içki bile içmedim lafa gelince kezban köylü sıfatı yapistirlsr hayatımda flörtüm bile olmadi üniversiteye gittim sevgilim olmadığını söyledim sen ne garip kızsın dediler inanamadılar tipimden dolayı böyleler işte temiz insanı da eleştirirler
Soran+1 yıl17 18 yaşındaydım o zaman ama şimdi neyin ne olduğunu biliyorum ben onlar gibi değilim öyle büyümedim düzgün insanlar beni yetiştirenlerde. İmkanım varken düzgün biri olmayı istiyorum eşim de temiz olsun istiyorum. İnşallah olur canımı sıkıyor bu durum
Soran+1 yılBenimde içkim sigaram yok
Cevap sahibi+1 yılBenimde ailem beni temiz düzgün yetiştirdi her zaman bir adımını atarken bin defa düşün derlerdi bana güvenleri sozsuz ailemin ama işte saçma sapan çok insanlar oluyor onlara sinirleniyorum
Soran+1 yılBende uzak durduğum zaman hep ortamlardan hep dışlandım dalga geçtiler senin gibi
Cevap sahibi+1 yılmaalesef işte erasmus öğrencileri vardı üniversitede kirgizistandan gelen kızlar onlara instegram verdim ama pek aktif değilim dedim takipçim de 2ydi dkjsjd yanimdaki kız da benim tam tersim züppe bir kızın teki ya sen ne garip bir kızsın dedi bana
Cevap sahibi+1 yılHepsi de lafa gelince beni övüyordu yok saçlarının rengi ne yok burnun estetik mi yok sevgilin olmadi mi böyle saçma saçma 2ci haftadan soru sordular neyse ki bıraktım o bölümü şimdi tekrar hazırlanıyorum
Cevap sahibi+1 yılBen hep cevremde kendim gibi arkadaşım olsun isterim bazı erkekler var parasıyla tipiyle etkileyeceğini sanıyor karşıdaki kişiyi onlar daha berbat.. karakter önemli olan
Soran+1 yılOnlara uymadığın için gariplerine gitmiş 😂
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle işte değişiklerdi
Cevap sahibi+1 yılNeyseki almanya gideceğim yakında kurtulacağım
Soran+1 yılİnsan o ortamlarda ya da sosyalleştiği zaman farkına varmıyor ya da onlara benziyor zamanla. Sen öyle değilsin ve doğru yoldasın, düzgün arkadaşlarım olsaydı senin gibi hiç bu duruma da düşmezdim. Şimdi en azından neyin ne olduğunu biliyorum kimseye de uymuyorum ailemleyim genelde.
Soran+1 yılAlmanya da ne yapıcaksın
Cevap sahibi+1 yılYa zaten ilk 1-2 haftaydı sadece bana garip diyen kızda bir gariplikler vardı diğer kızlar öyle kötü kızlara benzemiyordu yani bana garip diyen kız açık çok açık teşhir ediyordu kendini giyinerek kıyafetinden anladım zaten öyle uzak durdum ben değişmem yani
Cevap sahibi+1 yılArkadaşlarını düzgün seçmen gerek dikkatli olmalısın dünyanın çivisi çıkmış erkeklerde kızlarda berbat
Cevap sahibi+1 yılHemşire olarak gideceğim orada okumayı düşünüyorum
Soran+1 yılNe güzel
Soran+1 yılSenin gibi düşünen kız çok kalmadı :(
Cevap sahibi+1 yılYa burada da çok abaza var hesabı kaoatmayi düşünüyorum yks için açtım saçma sorular var
Cevap sahibi+1 yılNiye kalmasın ki doğru düşünce bunlar bence
Soran+1 yılEn son 2 ay oldu ayrılalı evlilik düşünüyorduk kız hem çok güzel hemde hiç arkadaşı yoktu beraber namaz kılmayı düşünüyorduk evlenince falan. Kafasında çok kuruyordu ortamlar pislik diye ya da daha önce aldatılmış Bi kaç sene önce bilmiyorum. Çok baskıladı beni ayrıldık. Evdeydi hep
Soran+1 yılAbaza ve pislik çok burada evet
Cevap sahibi+1 yılNiue ayrildin ki
Cevap sahibi+1 yılYanı ne dedi de ayrıldı
Cevap sahibi+1 yılYa evde olmak lüks olmamalı bence insan tabikide dışarı çıkar ama sürekli çıkılmaz ben pandemiden belli doğru düzgün biryere gitmedim tedavi görüyorum bir hastaneye felan gidiyordum öyle yani birde avm gidersem gidiyordum
Cevap sahibi+1 yılGezmek mi istiyordu
Soran+1 yılSürekli buluşuyorduk aileler de tanışmıştı. Çalıştığım yere kız geliyordu mesela iş için ama benim alakam yok kızlarla konuşmadım bile. İş yeri sonuçta. Bana niye söylemiyorsun diyordu mesela kendi kendine kuruyordu. Hep evdeydi benimle çıkardı sadece ve evde olduğu için sürekli konuşmak isterdi
Cevap sahibi+1 yılBiraz baskıcı birisiymiş sanırım..
Soran+1 yılKonuşurdukta iş yerime de gelirdi sahibi benim bazen beraber kalırdık yemek yapardık falan. Akşam dışarı çıkamazdı ailesi falan çok iyi düzgün Bi kızdı gerçekten. Ayrılma sebebimizde kafasında kurmasıydı herşeyi söylesem bile olmayan şeyleri olmuş gibi söylüyordu huysuzdu Biraz. Tartışınca da bitti
Cevap sahibi+1 yılAnladım kötü olmuş cidden
Cevap sahibi+1 yılAma bir ömür de böyle surmezdi yani
Soran+1 yılUnutamıyorum bile belki Bi gün konuşuruz tekrar diye hayal kuruyorum
Soran+1 yılAşırı iyiydik 1 ay iyi olalım 1 gün böyle kafasında kursun zehir ederdi her şey kötüymüş gibi atıp tutardı. Neyse amaaan 🤷♂️
Cevap sahibi+1 yılNe iş yapıyorsun ki oda yanında mi çalışıyordu
Cevap sahibi+1 yılYa kusura bakma ama kafasında kuranlar gennelikle iyi olmuyor ya çok kitap okuyan birisiyim ben nfjs hep aklıma kitaplardaki kötü karakterler gelir baskıcı insanı çileden çıkaran
Cevap sahibi+1 yılTipler geliyor
Soran+1 yılFutbol oynuyordum ben tanıdık halı sahayı devretti bana. Halı sahaya bakıyordum çok popüler burada evimizin de yanında hemen. Tek başıma bakıyordum sevgilim de yemek getiriyordu bazen boş olduğunda oturuyorduk gelirdi.
Cevap sahibi+1 yılHi anladım sonuna kadar galatasaray bu arada birde adana demir spor djdhsj
Soran+1 yılKralsııın 💛❤️
Cevap sahibi+1 yılBelki barışırsın ya
Cevap sahibi+1 yılPozitif düşün yani
Soran+1 yılSorun şu ki evlilik düşünmezdik uzun süre sevgili olunca düşünmeye başladık o hiç düşünmezdi sonra bana evlenmek istiyorum dedi birsürü çocuk olucak şöyle olucak böyle olucak. şu an aklında evlilik var başkasını bulucak belki de kısa süre de evlenicek
Soran+1 yıl22 yaşındayız Bi de
Cevap sahibi+1 yılSiz benden büyüksunuz djdhsjdjf
Cevap sahibi+1 yılYa şöyle düşün belki de olması gereken buydu belki de gelecekte kötü bir şey olacaktı şimdiden bu zarardan döndün?
Soran+1 yılAyrıldığımız gece alttan aldım aldım kendini kaybediyordu sinirlenince. Devam etseydim ederdim ama bende kendimi tutamadım haksızlık gibiydi çünkü birazda onun anlaması gerekir. Doğru gelmedi yoksa devam ederdik sussaydım o gün
Soran+1 yılSen kaç yaşındasın xd
Cevap sahibi+1 yıl2004lüyüm ve bu saate ders çalışan bir sınav öğrencisi fjshfj
Soran+1 yılBende 2002 ŞXÖSŞXÖ
Cevap sahibi+1 yılSizin sevgililiginiz biraz toksic derler ya hani sosyal medya diliyle ona dönmüş
Soran+1 yılSabahlıyodum kitap başında senin gibi
Cevap sahibi+1 yılSen ne okudun
Cevap sahibi+1 yılKırık obp ile sınava giriyorum işte 39 bin sıralama yaptım hiç sorma
Soran+1 yılHarp okuluna gitmiştim bıraktım. 2 yıllık veteriner laborant okuyorum şimdi
Soran+1 yılSağlık çok zor bırakıcam
Cevap sahibi+1 yılŞu kediler yokmu kediler sokakta hep besliyorduk köpekler yakalamaya çalışıyordu
Cevap sahibi+1 yılVeteriner diyince aklıma geldi
Soran+1 yılKedim var
Cevap sahibi+1 yılBence bırakma ben almanya gidersem belki tıp bile okumayı düşünüyorum sonsuza kadar böyle yalnız olmak güzel şey ne trip var ne bir şey kariyere odaklanacagim hiç sevgilim olmadi zaten olmasın da bir şey kaybetmem sende oku
Soran+1 yılBakalım polislik falan düşünüyorum ama
Cevap sahibi+1 yılBizimde vardı ama sokak kedisiydi besliyorduk dışarda çocuğunu köpek ısırdı annesi de nereye gitti bilmiyorum kayıp
Cevap sahibi+1 yılBen pmyo başvurdum bi keresinde..
Cevap sahibi+1 yılEJFJSKFJJSJD
Soran+1 yılŞimdi yatıcam istersen sonra konuşuruz biraz daha 😅
Cevap sahibi+1 yılTm gute nacht
Soran+1 yılNoldu başruvu
Cevap sahibi+1 yılAyağımı burktum birde puan sınırlaması getirdiler boş vakit kaybı zaten bir tanıdık olmalı:")
Soran+1 yılBayan alım da çok az torpil lazım herşeye
Soran+1 yılYoksa zor
Cevap sahibi+1 yılAma işte ne güzel türkçe öğretmeni olacaktım salk gibi 38 bin sıralama ile 300binlik yer geldi edebiyat geldi kimse aldığı hak ettiği değeri görmüyor almanca çalışıyorum yakında kursa gidicem umarım giderim ya a olmazsa b planım trde kalırsam öğretmen olurum
Cevap sahibi+1 yılNeyse çok yazdım kusura bakma
Soran+1 yılYok ya ne kusuru
Soran+1 yılSıralaman çok iyi
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle işte
- +1 yıl
Siz evlensize İnşaallah. Ne güzel tatlı tatlı konuşuyorsunuz. Yaşlarda tam uygun. 🙂
Soran+1 yıl:)))))
Cevap sahibi+1 yılTanımıyorum bile ama
- +1 yıl
Tanışın işte İnşaallah. Kim evlenmeden önce birbirini tanıyorduki? İkinizde gizli üyesiniz. Dmden yazamazsınız o yüzden. Erkek olan kardeş bir sosyal medya hesabını yazsın buraya. Oradan konuşun. Sonra telefonlarınızı alın oradan. Sonrada bir restoranda falan buluşup 3 5 kez yüzyüze görüşüp evlenin işte İnşaallah.
Cevap sahibi+1 yılHocam iyimisiniz ya soruyu soran kişi dün sevdiğinden bahsetti yani saçma dediginiz
- +1 yıl
Ama ayrılmış 🙂
Cevap sahibi+1 yılAma seviyor :) ayrıca sosyal medya burası
- +1 yıl
Belki sevmiyordur yav. Burasıda sosyal medya ama işte burada DMden konuşamıyorsunuz. Twitterden falan konuşun. Erkek twitter hesabını söylesin İnşaallah. Eğer sen söylersen burası sapık dolu olduğu için seni çok rahatsız ederler sürekli mesaj atarak
Soran+1 yılSeviyordum ama Bi daha olacağını sanmıyorum. Hayat devam ediyor
Cevap sahibi+1 yılOff başka türlü konuşamam arkadaş olmak istiyorsa yazsın derdini dinleyebilirim sadece
Cevap sahibi+1 yılİnsanlara guvenemiyorum
- +1 yıl
Belkide nasibin karşına gelmiş. Ne güzel. Lakin sen bunu gerimi tepeceksin? Bir dene bari İnşaallah. Denemekten ne zarar gelir ki
Soran+1 yılNe pozitif adamsın
Soran+1 yılTwitter falan yok ama ig var
Cevap sahibi+1 yılBende ig kullanmıyorum 😀 hocam siz herşeyi toz pembe görüyorsunuz
Cevap sahibi+1 yılGarip cidden
- +1 yıl
İnstagramı pek bilmiyorum. Eğer orada dmden konuşulabiliyorsa yaz ismini buradan İnşaallah.
- +1 yıl
Oda instagram kullanmıyor. Hmm
- +1 yıl
Biraz düşüneyimde size bir çözüm yolu bulayım İnşaallah 🙂.
Cevap sahibi+1 yılNiye kafa yoruyorsunuz 😀😀 dünyada 8 milyar insan var elbet birisi çıkar karşısına
Soran+1 yıl8 milyardan 1i sen misin yoksa 😂
Cevap sahibi+1 yıl-1 diyelim ozaman
Soran+1 yılSnap kullanıyor musun
Cevap sahibi+1 yılSnap lise zamanlarda kalmadı mi ya djshdh
Soran+1 yılVarlığını bile unutmuştum ŞXÖSLXMX
Cevap sahibi+1 yılBu uygulamara yabancıyım senin sorunada tesadüfen denk geldim açıkçası baya üzdü ondan
Soran+1 yılBende öyleyim kaç sene önce sıkılıp giriyordum. Bazı arkadaşlarım gram pişman olmuyor devam ediyorlar ben öyle değilim biliyorum. Ailem ve bazı arkadaşlarım da düzgün insanlar var. Tercihim iyi olmak. Uygulamadan da biriyle konuşmam sıkılıp giriyorum rastgele yorum yapıyorum sorulara hatta kafama göre.
Cevap sahibi+1 yılPekii burdan bir hesap nicki atarsan akşama doğru yazabilirim sana şu an ders çalışıyorum ama arkadasca konusabilirim sadece güvenirsem instegramini atarım..
Cevap sahibi+1 yılInstegramimi atarim* dondurmustm çünkü
Soran+1 yılSenin gibi insanlarla sohbet etmek hoşuma gidiyor. Burdan kimseyle sevgili olma gibi düşüncem de olmadı ama sohbetin güzelmiş
Soran+1 yılOnurQ11
Cevap sahibi+1 yılTm yazacagm
Soran+1 yılOkey
Cevap sahibi+1 yılIstek attım
- +1 yıl
Maşaallah barekallah. Bu arada ben sizi unutmuşum pardon 😀.
Soran+1 yılHesabını mı kapattın
- +1 yıl
İşler noldu
Soran+1 yılNiye takıldın bu kadar
- +1 yıl
Noldu işler? İyi gidiyormu 👀
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
7Cevap
Gizli Üye(18-24)+1 yılEn azından pişman olmuşsun bu da bir şeydir tövbe et
20 Yorumlakızlar bakireliğini korumalı, erkler de ara sıra olur öyle şeyler, tövbe edet, bakire kızla evlen zamanı gelince
00 Yorumla
+1 yılÜzülme yaa günümüzde 10 insandan 8i bakir/bakire değildir zaten. Hem en azindan 3skorta gitmemissin.
11 Yorumla
Soran+1 yılOrası öyle de
+1 yılBen düzgün biri olarak böyle birini tövbe etse de kabul edemezdim. İçim içimi yerdi.
02 Yorumla
Soran+1 yılMaalesef
- +1 yıl
Evett
yüce odin günahlarını affetsin karşim aman siiktir et evlenirken bulursun bi bakire
01 Yorumla
Soran+1 yılBulurum ama yalan söylemem lazım. Hatırlamıyorum bile 1 2 günlük bişeydi 17 18 yaşındaydım
Gizli Üye(18-24)+1 yılSen düzgün eş diye boşuna bekleme Allah’ın izniyle kendi denginle evlenirsin bunu gördüm hayatta. Herkes yaptığı dediği şeylerin bedelini er geç öder.
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendin gibi biriyle evlenebilirsin o da kendini tutamamış olabilir sorun olmaz o zaman karşılıklı olarak
20 Yorumla
+1 yılNamaz kıl dua et af dile bidaha evlenmeden sevişme kimseyle
01 Yorumla
Soran+1 yılÖyle yapıcam
+1 yılBakire kız arama bence.
30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTövbe Et Bir daha da yapma Allah affedicidir
10 YorumlaNiye bundan utaniyorsun
00 Yorumla
+1 yılTövbe et
20 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 436 cevap paylaştı. Tövbe et
03 Yorumla
Soran+1 yılEderim. Öyle Bi insan değilim zaten ortama uydum. Yapmadım desem sorar mı bilmiyorum ama ima etse bende yapmadım gibi davransam sıkıntı olur mu. Zaten hatırlamıyorum bile 1 2 günlük bişeydi
Soran+1 yılÇok günah temiz biriyle evlenemezsin falan diyenler oluyor kötü oldum akşam akşam
- +1 yıl
boş ver onları. Benim yazdığım yorumu oku İnşaallah.
Kelin ilacı olsa başına sürer
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem