Sevismek günah mi zina nedir? Sorumu sonuna kadar okuyun lütfen cok önemli sonra cevaplar?

Ilk önce sunu belirtmek istiyorum: benim simdiye kadar sevgilim olmadi ne öpüstüm ne sevistim. Ama bu konuyla ilgili düsünüyorum yorumlamaya calisiyorum dogruyu ariyorum.

Zina "evlilik disi cinsel iliski" diye biliniyor. Ve bu aslinda aile tablosunu korumak icin, evlilik disi cocuk olmasin cocugun iyiligi icin ve bundan ayri olarak or*uluk fuhus ahlaksizlik günah oldugu icin. Yani önüne gelenle yatmak günah, ve evlilik disi iliskiyi söyle yorumlamak istiyorum: cocuk olursa dogdugunda annesiyle babasiyla bir aile icinde olsun diye cünkü evlilik disi iliski yasayip hamile kalirsa yalniz dogurursa kadin aile bozulmus yikilmis oluyor ve dinimizde aile cok önemli.

Ama evlilik kagit üstünde birsey, bir cift birbirine gönülleriyle gercekten bagliysa ve birbirini cok arzuladiklari icin iliski yasadiysalar bu o kadar da yargilanmamali bence, günah olabilir Allah bilir bunu, ama NIYET önemli olan, sadece kagit üstünde evli olmak degil. Mesela "evliyim cinsellik benim hakkim" diye düsünüp karisina tecavüz eden zorla yapan var, bu günah degil mi? Veya arap ülkelerinde savasan askerler ne yapiyor biliyormsunuz? Hasa Allah`i kandirmaya calisiyorlar, kadinlari kullaniyorlar, iman nikahi yapiyorlar asker ve O* kadin arasinda, sonra bunlar yatiyor ´, adam bosol bosol bosol diyor "bosaniyorlar" sonra kadini baska adama nikahliyorlar, onunla yatiyor vs. vs. ayni seklde devam ediyor, bunlar sözde "helal iliski" yasiyor nikahli olduklari icin ama yaptiklari fuhus günah. Yani nikah herseyi cözmüyor, önemli olan NIYET.

Sizce?
Güncellemeler
+1 yıl
Bu konuyla ilgili soru moru sormam bir daha tövbe.

EVLILIK DISI ZINA DEGIL DEMEDIM BEN GÜNAH OLDUGU KURANDA YAZIYOR herkes yanlis anlamaya hazir ya...
Güncellemeler
+1 yıl
Cevap yazmayi birakin soruyu sorduugma pisman oldum kimse ne demek istedigimi anlamiyor, herkes hemen yargilamaya saldirmaya hazir ne bicim insanlarsiniz ya...
Sevismek günah mi zina nedir? Sorumu sonuna kadar okuyun lütfen cok önemli sonra cevaplar?