Hz Muhammed'in sözleri olduğunu iddia eden başka bir hadiste de , kız çocuklarına sünnet yapılırken , yapan kadının kendisini çağırdığı ve onun da , kesime nezaret edip şuradan kesmeyiniz şurdan şuraya kesiniz dediği var.
Oysa bu Hz Muhammed'e sübyan kızın bir tarafına baktığı ve özel olarak çağrıldığı anlamında büyük hakaret vardır ve Kuran onun vasıtası ile yeryüzüne indirildi ise bu işlere , bir de bakire işlerine neden zaman ve söz ayırsın?
Uyyyduurrrmaaa laflar bunlar. Peygamberimize atfedilen ama aslında kafasına sarığı döşemiş taze kız meraklısı tiplerin , yine taze kız meraklısı güruhuna verdiği öğütlerdir bunlar. Hadis sayısı 700 000 ve 13 ilmihale sığar ki ömre sığmaz bu kadar kıssa , ayrıca Diyanet ve el ehzer bunları elemiş 4000 e indirmiştir. Yine bunlardan 300-400 tanesinin Kurana tam uyumu ile sahih olduğunu söylerler.
Hadislerin yazımı da Tırmızi ve diğerleri tarafından 800 yıllarından sonra , hiç gitmediği yerlerde yazılmaya başlandı. Kurana alternatif metin olmaması için kendisi yaşarken yasakladı , 4 halife de türeyen hadisleri toplatıp yaktırdı Yine de " alim "olduğunu söyleyenler, alternatif metni heryerde yarattılar.
Hadislerin 100 000 i bir araya gelse 1 ayet etmeyecekse , neden bu kadar ulviyet yüklüyorsunuz? Hadisler Kuran okumayı ve kendi için anlamayı bilmeyen kişilerin " kendi örf adet geleneğine göre bildiğince anlamış " kişilerden kuranı öğrenmeye kalkmasını getirmiştir. Kuran değeri yoktur.320 Yorumla- +1 yıl
Bunlara da işine gelenler inanır zaten , Ne Kuranı Kerim ne Hz Muhammed böyle şeylere girmez, zaten olan da kadınların kullanılması gereken kölevari varlıklar olduğu ima'sını verir. Yalan hadisleri islamdan çıkaran kimdir , yok böyle bir ayıklama , tersine günümüzde el ehzere girip daha mezun olmadan risale ilmihal çıkaran var , yani durmuyor bu hadis işi günümüzde de..
Hadise değil sahih olduğuna inanmıyorum , seni ilgilendirmemesi de önemli değil. Benim üzerinde durduğum şey , koyun değil bunlar yününe bakıp seçilsin ; insan ve hepimizin karşı cinsi , gelecekte eş ve eşit olacağımız İNSANLAR. Bunların bakireliğine sebep olan nedir sel mi gelir deprem mi olur buzdan dağlar mı oluşur? Ona sebep olan da imansız kalmış erkeklerdir. Yok kocası öldü ise , korunmayacak mı bakılmayacak mı iş ekmek şansı tanınmayacak mı? Nedir bu bakire kız merakı o anlaşılır değil. Bencil ve insanlık dışı bir düşünceden ibaret... - +1 yıl
Kuran bunlarda sayısal vermedi ise Allah bunlarda ritüel istememiş içinden geçen şekilde sevgiye dayalı olarak beklemiş ve seçimi sana bırakmış demektir. Allahı cezadan korkarak değil değil o olduğu için sevmek önemli ,
Dipnotlu bir kuran , yani üstte ayet altında hadis isteseydi kendisi gönderirdi ve insanlık sadece ibadet kuklası haline gelirdi. Bunun beklenmediği çok net , Kuran bir toplum eylemi değil bireyin içinde doğan anlam taşıdığından her insan farklı bir anlam çıkarır zira , kader ve hayatlar birbirine asla benzemez. Bu benzersizliklerde de , insanların seçim hakkı vardır , sonu da işaret edilmiştir. Şu sonsuz cennet şu da cehennem yolu diye surelerde anlatılır. Bir insan kuranı " kuranın kendisini" tam okuyup bitirdiğinde bütün olarak kendisi anlar. Vaktim dilim zamanım durumum yok demek bahaneye sığınmaktır. Sordukların da mezhebe dönüşen ayrıntılardır , o ya da bu önemli değil. Allah korkun değil sevgin varsa gerisi zaten kabuldür, - +1 yıl
- +1 yıl
Nitekim size, aranızda (görev yapmak üzere), sizden (kendinizden) bir Resûl (Peygamber) gönderdik ki, âyetlerimizi size tilâvet etsin (okuyup açıklasın) ve sizi (nefsinizi) tezkiye (ve tasfiye) etsin, size Kitap'ı (Kurânı Kerim'i) ve hikmeti öğretsin ve (hikmetin de ötesinde) bilmediğiniz şeyleri öğretsin.. bakara suresi.. buyur
- +1 yıl
Bu zibidi kişi , siz kuranı anlayamazsınız bunun için bize gelmek mecburiyetindesiniz diye kendini ruhban papaz sınıfına atayan kişidir.
Namaz kılarken arada kimse yoksa direk allaha dönüyorsan kuran okurken de anlarken de uygularken de araya kimseyi sokamazsın. Bunlardan yüzlerce var , irili ufaklı az veya cok kaymalı ama ortak yanları kitabı tekellerinde sanırlar.
Madem bunu örnek verdin , bunun 4 karısını da açıklayabilirsin artık... - +1 yıl
Bakara 11 : Bunlara, "Yeryüzünde fesat çıkarmayın" denildiğinde, "Biz ancak ıslah edicileriz!" derler 12 İyi bilin ki, onlar bozguncuların ta kendileridir. Fakat farkında değillerdir 13 Onlara, "İnsanların inandıkları gibi siz de inanın" denildiğinde ise, "Biz de akılsızlar gibi iman mı edelim?" derler. İyi bilin ki, asıl akılsızlar kendileridir, fakat bilmezler.
İşte sana ayet.. Bunun üzerine çıkabilecek bir hadis gösterebilir misin =? - +1 yıl
Ben de öyle düşünüyordum... Ayet içinde ne anlam kazanıyorsa budur allahın insanın kendisine söylemek istediği... Tercümanlara ihtiyaç yok gerek de yok , bırakın rivayet etmiş demiş duymuş nakletmiş etmemiş dolu dolu muş mış işlerini... Kuran kendi başına ebed'e kadar yeter , uydurulmuş hadislere de ayet kisvesi verip korkmayın bir şey olmaz , Allaha değil sadece uyduran söyleyen şeyhe karşı küfre girersiniz...
Allaha karşı küfre girmekten sakınmak en doğrusu , bismillah...
En İyi Cevaplar
Gayet açık manuslu insanlardan evlenin diyor
12 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılEvlenmelik kadını bakire ve bakire değil diye ayırıp bakire olmayanları dışlamak neyin kafası bu ya. Peygamber niye dul kadınlar aldı o zaman al oku bilgilen www.sorularlaislamiyet.com/.../...kmeti-nedir.html Böyle uydurma örneklerle peygamberin hayatınıda aşağılıyorsunki o daha büyük günah. Şunu kafana sok peygamberin hayatı bir hadisle çelişemez. Bilip bilmeden konuşuyorsun islamdan soğutuyosun milleti. O ayet değil demişsin o zaman hadis demektir yalan olmadığı ne malum her okuduğuna inanma. Ben önce ayeti sonra peygamberin hayatını baz alırım şimdi uydurma hadisinide al ve git buradan kirletme dinimizide
25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılanlamadım?
Cevap sahibi+1 yılkimden bahsettiğini bilmiyorum ama her gördüğün sakallıyı deden sanma
Gizli Üye(30-35)+1 yılEger daha once biriyle birlikte olduysa, evlendigi kisi de o kadar tatmin etmiyorsa sorun cikar diye demis olabilir :/
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılE tamam once baska biriyle birlikte (cinsel iliski ) olup sonrada evlenen biri bakire olabilir mi
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
peygamber efendimiz öyle demiş olabilir ama kendiside genç yaşında dul bir kadın almış ve mutlu olmuştur.. demek ki konu bekaretle ilgili değil namusla ilgilidir bir insan pekala namusuya evlenip boşanmış olabilir kişide bunu kabul ederse herşey olur.. kaldı ki bir de nur sure 3. ayeti vardır ;
Zinâ eden erkek, ancak zinâ eden kadını, yahut şirk koşan kadını nikâhlayabilir ve zinâ eden kadın da ancak zinâ eden erkekle, yahut şirk koşanla nikâhlanabilir ve bu, inananlara harâm edilmiştir.
dolayısıyla namus erkekte ve kadındada zorunluluktur olayı her seferinde kadınlar üzerinden yürütmeyelim.. tabi isteyen istediğiyle de evlenir yani12 YorumlaDaha aza kanaat edicidir yani daha sabirli arzusunu isteğini evleneceği kişiye saklamasindan bahsediyo
11 Yorumla
+1 yılbu sayfadamı soruyorsun bunu başka yer bulamadın mı :)
12 Yorumla- +1 yıl
tamam. bildiğim kadar cevaplayayım o zaman. öncelikle hadisi iyi araştırmak lazım. çünkü milletin aklını bulandırmak için sonradan üretilmiş hadisler de var. buna benzer bir hadis var ama orada bu sözü dul ve çocuklu bir kadınla evlenen bakir bir eshabına söylüyor. googleden araştırırsan bulursun heralde. peki senin dediğin gibi olsa. Peygamberimiz (S. A. V) Kadınla şu 4 şey için evlenilir malı için asaleti için güzelliği için ve dini için. sen dindar olanı tercih et mesut olursun. dermiydi. bence dindar olanı yerine bakire olanı tercih et demezmildi.(kimsede bu nu fetva olarak görmesin ben hadiste yazanları söyledim kendi yorumuma takılmayın sakın)
+1 yıll*n Kuranda geçen şeyi inkar etmek dinden çıkartır, hadislerin büyük bir bölümü yalandır belki öyle söylemiş olsa bile doğru kelimeler kullanmak lazım böyle yazarak peygamber efendimizi itibarsızlaştırma niyetindemisin
11 YorumlaNe saçma salak birşeydir bu ya. Namuslu insanlarla evlenin ne demek dul olmak namussuzluk anlamına mı geliyor? kadın kocasını kaybettiyse ayrıldıysa şimdi kadının suçu ne burda. Ondan sonrada hoşgörü dini dersiniz. Size hiç inandırıcı geliyormu koskoca peygamberin böyle birşey söyleyeceği. Daha fazla tatmin edici ne? bakirelik dediğin ilk geceden ibaret sanki neyini tatmin edecek ondan sonra. Dul olan kadında bekareit bozulduğu için kaybetti tatlı dilliliğini zaten. Çok cahilsiniz keşke ölseniz.
16 Yorumla- +1 yıl
Bu hadis ve bu gibi bazı sarıklıların peygamber efendimizin ağzından uydurduğu tüm hadisler. Aşağıdaki bir adamında dediği gibi adına kitap indirilen bir peygamberin hiç birisine "bakire al onlar daha oynak oluyor" diyeceğini aklın eriyormu senin? özellikle evlenmeden önce dememiş hikayeye bakılırsa, dul kadınla evlendikten sonra keşke bakire alsaydın anlamında söylemiş sözde hadise göre. Bunada inana salak varsa daha ne diyim yani.
- +1 yıl
Yalan hadisleri kim islamdan çıkarttır sanki hepsini tek tek araştırıp sildiler. Peygamber efendimiz öldükten sonra kendi işlerine geldiği için uydurulmuş o kadar çok yalan hadis varki. Bugün bile istense yarısından çoğunun doğruluğu kanıtlanamaz. Hoşgörü dini olan islam ve peygamberi , misal kocasını savaşta kaybetmiş bir dul kadını niye dışlasın? niye onun yerine oynaşmayı daha iyi bilen bir bakireyi emretsin? Bu hadislere ancak işine gelen inanır.
+1 yılpeygamber kendisi niye dul kadınla evlenmiş o zaman
26 Yorumla- +1 yıl
salak mısın olum sen. ilk karısı çocuklarının annesi hatice'nin üçüncü kocası muhammed.
- +1 yıl
- +1 yıl
harbi salaksın olum bunu anlamayacak kadar. kendisi dul kadınla evlenmiş olan hayatındaki en önemli kadınla dulken evlenmiş olan peygamber o yazdığın şeyleri söylemiş olabilir mi. hiç düşünmüyorsunuz.
- +1 yıl
Kardeşim bu hadise inanan varsa zaten ben onların aklına s*çayım :) islamı geçtim peygambere hakaret uyduran her kimse yatacak kimse yok böyle bir iftiar karşısında."Dul karıyla niye evlendin oynak bekarlar varken.. bekarlar daha ateşli olur yatakta." hiç bir peygamber başka birisini yataktaki haliyle ilgilenip söz söylermi
Cinsel Yaşam konusunda 1,2b cevap paylaştı. Bu hadisi destekleyen âyet gösterebilirmisiniz
016 Yorumla- +1 yıl
Bunlar şuanki bilgim dahilinde olanlar kuranla ne kadar ilgisi var yok daha o araştırmaya girmedim kuran da bunlar yazmaz hadiste yazar ben bunlari reddetmiyirum niyet allahı anmak ibadet etmek bu ister hadise dayansin ister ister kurana ben dini sorgularim temel şeylerde bu şeyler gerçekten kuranami dayanıyor yoksa insanların koyduğu bir ibadetsşeklini
- +1 yıl
Kur'ân'dan Bir Ayeti İnkar Edenin Durumu
498. Abbas (r. a.) rivayet ediyor:
"Kim Kur'ân'dan bir âyet inkar ederse, o, kâfir olmuştur."[341]
söylediklerinin %99 sacma Hadissiz kuran anlaşılması kolay degildir bana ayet g etirmeni söylüyorum ve bekliyorum? bilmiyorsan bilmedini söylemiceksin - +1 yıl
Hadis ile kuran birleşmedikce şüphelidir hadisddeğiştirilmiş olabilir ama ayette bu yokttur bu yüzden ayetli hadisli bir arada olmasi önemli diğerleri sorgulanmali olduğu gibi kabul edilmemeli nerden biliyorsun o hadisin birinin yazmadigi ayet ile hadis yoksa o hadis iyi araştırmalidir ben ayet değil hadisin güvenilirliği sorguluyorum sorumda bu yönde sordum ben sana bütün hadisler değil sadece kuranla uymayanlar diyorum kuran herkese göre farklı yorunlanmalidir belli bilgi seviyesi olan insan bunu yapmalı kendi dinini sorgulamayan biri ne kadar doğru olabilir ki
- +1 yıl
Tek kaynak hadis değildir Kurani yorumlayan insanlar o hadisin kaynağı nedir o cofrafyaya nasıl geldi kuran ile bağı yoksa bu hadis nerde ne zaman hangi yüzyılda ortaya çıktı Müslümanlık o zaman o tarihte o Coğrafya ile nasıl bir bağı var bana bunların cevabını ver. eger kuranla uymuyor şa bu sorular yönetilir hadisin kaynağı için bunların kaynaklarını yaz ondan sonra bu hadisi yaz
- +1 yıl
İslamdan çıkarıldığını nerden biliyorsun İslam nerde araştırılıyor nerde sorgulanıyor sen gelişmiş bir modern islam ülkesi biliyormusun İnsanlar islamı yozlaştırdı çoğu insan kendi açıp sorgulamıyor hacıların hocaların ağzına bakarak kuranı öğreniyor Hadisleri ayıklayan kimdir bana kaynak göster bu sözlere inanıyorsun ama sana sorduğum sorulardan birine bile cevap vermedin başkalarının bilgisi ile cevap veriyorsun Sana ne ayeti getirmemi istiyorsun ben hadisleri inkar sorgularım hadise göre değişir ona göre yorum yaparım ayeti reddediyorum gibi bir söz nerde gördün
- +1 yıl
Sen cok cahil birisin sana diyorumki hadis kuranla uyuşmassa yalan hadis oldugu anlasılır anladınmı 2 ci ben senden ayet istiyorum bana ayet getir bana nasıl kurana göre namaz kıldıgını boy abdesti aldıgını hacca gittini zekat veridigini söyle bilmiyorsun bari bilenede karışma çelişki verme
- +1 yıl
Kuranla uyuşmadığı için diyorsun sana ayet getir dedim sende ayet bilmiyorum dedin şimdi bu hadisin değştirilmediğini nerden biliyorsun acaba bu hadisin ayeti bilmiyorsun ve hadis ile ayet uyuşmadığı için hadisler sahte diyorsun ee buna uyuşup uyuşmadığını bile bilmiyorsun kendi için de çelişkiye düşünüyorsun farkındaysan
- +1 yıl
Ben sana bu konuda ayet getiremem Ama bu şeylerin doğruluğunu sorgularım
Bütün hadisler doğruluğu anlaşıldı diyorsun ama bunu hadisin kuranla uyuşmadığını bilmeyen sensin bilmediğin bir şeyi neden buraya yazıyorsun sorgulamıyorsun elindeki bilgi ile yorum yapıyorsun ben bilmyorum açık ve net ama şurası kesindir hadisler kuranla uyuşmayanlara daha derin bakmak gerekir sen daha önce sorduğum soruya ne biliyorum dedin nede cevap verebildin ben bilmiyorum açık ve net söylerim bilmediğimide öğrenirim bu kadar açık ve net ama burada gelip hadisler sahte hadisler çıkarıldı deyip hadise ayete gösteremeyip veya destekleyen bir olgu hadi kuranı geçtim bilgisi yoktur ama yine vardır sana kaynağını sordum coğrafyası nedir veya bu o zaman da müslümanlıkla ilgisi nedir sen bunlara bile cevap vermedin hakerete girdin ben bilmiyorum ama sorguluyorum sende bu yok işte
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat