+1 yılŞeriat.. her şeyden önce Allah'ın kanunları olduğu için. Biz Allah'ın yarattığı dünyada yaşarken kendi kurallarımızla yaşayamayız. O'nun kurallarıyla yaşamamız gerekir. En basit örnekle birinin evine misafir olarak gittiğimizde bile o evin kurallarına göre davranıyor kendi evimizmiş gibi davranamıyoruz. Allah en güzel düzen ve kanun koyucudur. Şeriate hakkıyla uyularak yönetilsek gerçek liyakat, adalet o zaman hakim olacak. Güçlünün değil haklının sesi duyulacak. Haklı hakkını alabilecek. Ve daha nicesi için şeriat.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılŞeriat gelirse erkekler uckurlarini tutamamaktan korkuyor. Her b*ki yiyemeyecekler. Abaza diye bir şey kalmayacak. Gizli gizli evli kadınlara asılamayacaklar
19 Yorumla- +1 yıl
Eeee sonuc
Cevap sahibi+1 yılŞeriat
- +1 yıl
Kanka ince düşüncen guxeky
Cevap sahibi+1 yılEn çok erkekler korkuyor zaten. Şuanda herşeyde özgürler
- +1 yıl
Yok kanka kadınlar
Cevap sahibi+1 yılKadınlar giyimleri için çekiniyor. Erkekler neyden çekiniyor sence. Kadınlar nefsini torpuler bir yerden sonra erkek yapmadan durur mu
- +1 yıl
Kanka aslın da şeriat öyle değil bizim miller çok yanlış anlamış şeriatı yok şeriat olursa kizlar zorla kaoanidak öyle bir şey yok
Cevap sahibi+1 yılZaten değilde. Milleti zorlayan zina yapamamak
- +1 yıl
Kanka yine istiyen zina yapar ama cezası var sadece evliysen recm bekarsan 100 sopa yani her zina yapan ölüm hakko verilivek idam diye bişey yok
+1 yılŞeriat...
Ama hangi şeriat?
Tonla şeriat var. Sebebi basit allah böyle yap demiş alemin yaraticisi ve bizimde sahibimiz o. Ondan geldik ve ona geri döneceğiz
Onun mülkünde ona karşı mı geleceğiz?018 Yorumla- +1 yıl
Misal şeriat olsa
Saçın açık gezemezsin
Öyle sevgili olayları açık açık yaşayamazsın.
- +1 yıl
Tekrar ediyorum
Gerçek şeriat diyorsunya
Gerçek şeriat nedir? Bin çeşit şeriat var.
- +1 yıl
Mesela sen sadece bunu mu izliyorsun
Osmanlı da şeriata aykırı bir çok uygulaması var tarih okusa bu adam anlardı.
Gerçek şeriat demek için
Suudi ile şia ile ya da açe deki şeriat ile karşılaştırmak lazım
Böyle video ile
Gerçk şeriat budur denmez - +1 yıl
https://youtu.be/L6jHizRrGww
Misal şu belgeleri arastir - +1 yıl
😂😂😂😂
Işte eğer şeriat isteyen adam bu kafadaysa şeriat gelmesi zarardır
Osmanlınin ilk rasathanesini kuran takiyüddin mehmetin rasathanesini topa tutan kadı işte bu zihniyettendir.
Aklın ve sorgulamanın olmadığı
Yerde şeriat getirmek büyük bir zarardır
- +1 yıl
Hayır
Benim düşüncem
Akli ve bilimi reddeden insanların şeriat getirmemesi
Çünkü en çok bunlar islama zarar veriyor
Mesela sana video attım
Ama sen hemen yalanlayıp
Doğruları biliyorum gerek yok dedin
Osmanlıda sadece bu değil
Bariz bir çok uygulama var
Ama bunları okumadan hatta klasik osmanlı tarihi okumadan
Yav osmanlı şerri devletti diyebiliyorsunuz
Işte takiyyuddin mehmetin rasathanesini
"Allah rahatsız oldu ki başımıza bu tür felaketler geldi" diyip yiktiran kadıdan ne farkın var - +1 yıl
Şeriat isteyen hatta getirecek neslin
Önce aklî ve bilimi anlaması gerekiyor
Toplumda merhameti dürüstlüğü , sabrı
Adaleti ve akılcılığı ile en öne çıkması gerekiyor
Ondan sonra insanların kalbi şeriata ısınır. Kadızade gibi " ben gerçeği biliyorum" havası ile hiç bir yere varilmaz - +1 yıl
Bak Senden dürüstce bir şey istiyorum
Internette saga sola bakmadan cevapla
Imanin şartlarını sayar mısın - +1 yıl
Kanka seni anladığım kadar şeriat gelince rahat edemiycegiz her şey sıkı olucak düzen değişicek dimi eskisi gibi olmuycak diyosun dimi ama Allah'ın takdiri kanunu neyse o dur kuran eşitti şeriat şeriat esitti kuran değişen bişey yok şeriat gelse aoyke ölür böyle olur düşüncesine varma aklın şeriat gelince itten köpekten beter oluruz diyosan kalbim şeriatı sevsin yine laiklik ile yasa
- +1 yıl
Anlamıyorsun dediğimi
- +1 yıl
Boş ver
+1 yılTabi ki şeriat, Allah'ın nizamının üstüne yönetim mi var? Tabi şeriat da öyle gökten inemez. Önce altyapısını hazırlamak gerekiyor.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
- Cinsel Yaşam konusunda 28,8b cevap paylaştı.
u +1 yılLaiklik tabi ki de
00 Yorumla
+1 yılAslında ikisinin karışımı bir şeyler yapılabilir. Şeriatta kısasa kısas uygulaması günümüze uygulanmalı.
Çok basit arkadaşlar biri kafasına göre insan öldürüyor. Bakın insan öldürüyor öleni geri getiremezsiniz. Bu kişi hapse girecek hapiste bizim vergilerimizele buna bakılacak yarın öbür gün dışarı çıktığında ise başkalarını öldürebilir yine.
Fakat kısasa kısas olursa öldüren öldürülürse eğer inanın bu tür suçlar çok çok azalacaktır. Sebepsiz yere kasten adam öldüren, yaralayan, birisine taciz, tecavüz eden birisi bence yaşamayı haketmiyordur. Doğru düzgün ceza almadıkları yaptıkları yanlarına kâr kaldıkları için bu kadar rahat suç işleyebiliyorlar. Kısasa kısas uygulaması devreye girsin bizim insanımız 3.5 olur anında zaten.
10 Yorumlaİkisi de değil. Laiklik, sömürge ülkelerinde müslümanlağı bastırmak için uydurulmuş ve sadecw dünyada 2 ülkede uygulanan anti demojrak bir kavram. Şeriat, zaten müslümanlık demek ama Türkler artık islamdan istifa ettiler (ya da kovuldular). Laiklik isteyenler, müslümanlık istifa eden Türklerdir. Ha, Laikçilerin sadece kendileri islamdan istifa etse ne âlâ… Laikçiler, diğer kalan müslümanları da şiddete başvurarak istifaya zorluyor. Şeriata gelince, o zaten sadece müslümanları bağlar. Müslümanlar, Müslüman olmayanları zaten zorlayamaz… Bu açıdan bakınca şeriat daha demokratik bir uygulama, hiç olmassa müslüman olmayanlara baskı yapmıyor. Ha, öte yandan Türkiye de zaten şeriat uygulanamaz çünkü toplum ve devlet buna musait değil.
00 Yorumla
+1 yılTabi ki de laiklik... seriat insanin hayatina yasam tarzina direkt mudahale ediyor... allah bile inananma ve inanmama hakki verirken seriat yonetimi bu hakki bile insanlardan aliyor... dertleri de din degil kendi kralliklarini kurup padisah gibi yasayip sorgulamayan itaat eden halk yaratmak... yoksa laik bir ulkede de dinini yasarsin kimse engel olmaz
71 Yorumla- +1 yıl
Sen seriati laiklikle karistiriyor olabilir misin 😂 herkes istedigini secermis bunun neresi seriat
- Cinsel Yaşam konusunda 487 cevap paylaştı.
+1 yılBu nasıl soru laiklik şeriat ülkelerin hali ortada
Türkiye Cumhuriyeti laiktir ve her zaman öyle kalıcaktır62 Yorumla- +1 yıl
Gerçek şeriat nedir peki?
- Cinsel Yaşam konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılŞerait tabiki de Allahın kanunudur şeriatzaten o olmadığı için bu halddeyiz şeriat olsaydı bu halde olmazdık laiklik dediğin dinsizlik kafirlik demektir
11 Yorumla- +1 yıl
Çok haklisin
+1 yılLaiklik... Çünkü Atatürk'ün dediği gibi:
"Din gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. Din, ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşanmalıdır."
40 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 514 cevap paylaştı. Hangi dinin, hangi mezhebin şeriatı uygulanacak?
Bu kurlları kim belirleyecek neye göre değişecek? Çok karmaşık ve güvensiz bir uygulama. İşine geleni kırbaçla doğra, işine gelmeyeni bir hadisle kurtar vs
10 Yorumla
+1 yılşeriat deyip makyaj yapıp başı açık dolanmak?
51 Yorumla
+1 yılSoru bile olmamalı. İnsanlık ileri giderken gerici düşüncelere dönmemeliyiz. Laiklik
34 Yorumla- +1 yıl
Sence ne?
- +1 yıl
Din, devlet yönetiminde ve sosyal yaşamı etkilemede ayrı olsun. Kişilerin bireysel hakları sadece bir kesimin isteklerine göre değil, medeni kanuna göre eşit olarak dağılsun.
+1 yıl
İkisinden de yana değilim sosyalist bir devletten yanayım
11 Yorumla- +1 yıl
Görseli geçen görmüştüm mantıklı aslında 🤣
+1 yılYazı yazamıyorsun bir de fikrini belirtmişsin senin şeriate göre fikir belirtmen yasak zaten o yüzden telefonu duvara fırlatıp kendini odaya kitle lütfen
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu soru sorulur mu hiç tabi ki de laiklik şeriat olsa siz kadınlar 4 duvar arasında tıkılır kalırsınız
412 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe başka ülkesi kızım hayla anlamıyorsunuz size verilen özgürlüğün değerini bilmiyorsunuz Cumhuriyet öncesi Osmanlı da aynı şekilde şeriat ile yönetiliyordu kadınlar başı kapalı ağzi kapalıydi bu gün laiklik sayesinde dışarıda rahatça gezebiliyorsun açık açık gezebiliyorsun şeriat olsa saçının teli bile gözükmeyecek gözükürse idam edilirsin dayak yersin işkence görürsün
Cevap sahibi+1 yılNe eskisi İranı görmüyor musun iki tane çift kız normal kıyafet giydi diye kafası açık olmadığı için ve erkek arkadaşıyla dans ederek video çektiği için mahkeme avukat bile vermediler
- +1 yıl
Seriatta böyle bir şey yok kanka millet devlet şeriatı abartiuo normalde şeriat dediğin zaman laik gibi yaşayıp şeriat gibi kanunları olması lazım kanun derken Allah'ın hükümlerine göre kuran da Allah demiyo başı açık gezen okursa tutun onu içeri atın milletler curkeflestiriyo
- +1 yıl
Seriatta basi aciga ceza yok dinen bildigim kadariyla ama zina yapanlara var icki icenlere var kadin erkek ayni yerde calismaz bunlar guzel ve normal seyler evlenmek ve esine iyi davranmak var aldatirsan bittin
Cevap sahibi+1 yıl@Jxjxjdjsjwjhwhwwjpg Var kardeşim var kadın kafasını açamaz İranı görmüyor musunuz siz nerede yaşıyorsunuz
- +1 yıl
Irana mi bakiyon jsjdjdj kurana bak kuran diyor seriat diye iran degil cahil olmayin bu kadar yahu
- +1 yıl
Kanka İran da vaf diyosun da ordakilee insan mi sence şeriat nedir dindir din ile devlet bir olsun devlet dine gkre yonetilsin ama dindeki olmuyan bir kanunu devlet koyamaz bu sefer dimi ama dinde zorlama yok eğer kalkıp devlet ben aciksam beni bu şekilde dışarı bırakmazsa o zaman şeriat değil terör estirirler İran seriata göre değil zorbalığa gkre yonetiyo
Cevap sahibi+1 yıl@Jxjxjdjsjwjhwhwwjpg Sensin be cahil Cumhuriyet öncesine bak o zaman sende osmanlıya bak bir tane kadının kafası açık mı? İslam dediğin zaten şerihattir şerihatte kurandaki yazılan kavramları yerine getiriyor şapka devrimi gerçekleşti bu yüzden neyse Atatürk ün dediği gibi en büyük savaş cahilliğe karşı yapılan savaştır - Mustafa Kemal Atatürk daah sizin üstünüze bir şey demiyorum
+1 yılŞeriat gibi saçmalığı seçmem. Nedenide çok açık
32 Yorumla- +1 yıl
Dışarı cikamazsin zorla kapancan bumu
- +1 yıl
Hayır dinler saçmalıkhiçbir dini yönetimine gerek yok. Hiç bir din kendinden olmayanı sevmiyor saygı bile duymuyor millete kafir müşrik münafık diyen bir kitaptan hayır beklemiyorum. Kaldıki inanları alevilere bile demedikleri yok. Kalsın yani.
Özgür kimse kimsenin yaşam tarzına karışmadıgı saygı duyduğu isteyenin istediği gibi bir ülke istyorum isteyen namaz kılsın isteyen deist olsun ateist olsun Budist olsun ne fark eder ama önce insan olsun
38 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılİlk olarak şeriat nedir onu öğrenmek lazım neye karşı oldugunuzun bilincine varmak lazım. Şeriat Allah c. c. Kanunu demektir bazı hususlarınin sünnette olduğunu da kuran söyler sizi Allah c. c yaratmışken hala seriate hayır diyebilir misiniz
00 YorumlaGerçekten hakkıyla yapılabilse şeriat derim ama günümüz insanı ne Allah'ındır kanununu anlayabilir ne de hakkıyla uygulayabilir. Örnek İran
10 Yorumla
+1 yılAtam mezarından kalksa da içinizden geçse bir güzel.
20 Yorumlailk laik düzeni Fatih Sultan Mehmet kurmuştur şeriatı kendi içinde yaşarsın
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldevlet laik olmalı ki farklı dinden insanlara eşit yaklaşabilsin. Kişi istediği dini seçebilir
23 Yorumla- +1 yıl
Şeriat da din zorlukugumu var
Cevap sahibi+1 yılşeriat de her şey islami hükümlere göre yönetilir
Cevap sahibi+1 yılbi de şeriat tötten uydurma bir iş
+1 yılLaiklik.
Türkiye cumhuriyeti Laiktir, ve laik kalacaktır.
20 Yorumla
+1 yılLaiklik bence. Devletin başında kim olursa olsun dini asla kullanmamalıdır. Bazılarımız şeriat demiş, arkadaşlar! Şeriat olursa eğer dışarı kocanız olmadan çıkamayacaksınız. Özgürlükleriniz kısıtlanacak. Şeriat iyi bir şey değil.
11 Yorumla- +1 yıl
+ Allah'ın yolunda ölmek, canını vermek şeriat olamaz
Gizli Üye(30-35)+1 yılLaiklik. Ancak ateist, dine düşman devlete de karşıyım. Hoşgörüden yanayım. AKP'yi destekleme sebeplerimden biri de bu.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılSeriat, laiklikde kadinlar hipergamisiyle erkekleri eziyor iki tarafta mutsuz farkindaysaniz?
00 Yorumla
+1 yılŞeriat isteyen afganistana
39 Yorumla- +1 yıl
İstemiyorum. Anayasaların hükümlerini istiyorum
- +1 yıl
Mantıklı değilse derim
- +1 yıl
Varlığına bile inanmadığım bir oluşumun kurallarına neden uyayım. Tekrar söylüyorum şeriat isteyen afganistana, pakistana giderek istediğiniz hükümlerin altında yaşayabilir
- +1 yıl
Bir müslümanın da aklını ve beynini kullanarak mantıklı sonuca ulaşabiliceğini düşünüyorum ama neyse. Tartışmanın anlamı yok
Şeriat dersin ama söyle bakalım kocanı 4 kadınla paylaşmak ister misin?
00 Yorumlane şeriatı adamı deli etmeyin burası Türkiye yallah To afganistan. Afgan tohumları
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılLaiklik şeriat isteyen kadın da akıl yoktur
23 Yorumla- +1 yıl
Genel manada dedim
- +1 yıl
Kanka seriat diyince ırak Pakistan vs ordaki yaşam akliniza geliyo ama serita öyle değil şeriatı batıran onlar onlar şeriatı daha çok abartiyolar aynı zamanda herkes ozdurdir hür iradeye sahiptir istediğin dini iatedigin şekilde yasiyabilirsin misal seriat geldiği zaman yok kizlar hepsi kapanicak yök dışarı cikmiycaklar 4 duvar arasında kalicaklar çalışma yok açık giyinme yok vs vs dimi şeriat diyince akla gelen bu ama bu değil işte kimse kimsenin özgürlüğünü kisitliyamaz Kuran'da Allah'ın kanunları nasıl geciyosa ona göre kanun olur ilerisi olmaz seriatta sen açık da gezersin dışarı da çıkarsın ama Allah'ın kanunları vardır Kuran'da belirttigi onlar uygulanir tamam mı kimse kimseye zorla bir şey yaptıramaz
+1 yılLaiklik çünkü ben öyle istiyorum.
210 Yorumla- +1 yıl
youtube.com/shorts/JbesG0BFmwg?feature=share bu da burada dursun.
- +1 yıl
Hayır.
- +1 yıl
Evet.
Seriatt geliyahh laiklik elden gidiyahh
12 Yorumla
+1 yılLaiklik laiklik ve yine laiklik 💙
16 Yorumla- +1 yıl
Çünkü laikliğin sağladığı yaşam kosullarindan memnunum. Şeriat uygulanan ülkelerin ve orada ki kadınların halini görüyorum takip edebiliyorum haberleri İnternetten medyadan.
- +1 yıl
Bir ehliyet almak bile çok yeni son senelerde serbest oldu İran'da mesela.
- +1 yıl
Evet olabilir ama ahirette vereceği hesaptan da kişi kendisi sorumludur, onun adına başkaları cezalandirilmayacak ki.
Gizli Üye(30-35)+1 yılŞeriat demek adalet demek cinayet e kısas laiklik cinayete içerde it gibi besliyorlar
00 Yorumla
+1 yılŞeriat nerde var ki burada olsun
00 Yorumla
+1 yıllaiklik tabii
21 Yorumla
+1 yılSeriat tabi
02 Yorumla- +1 yıl
Uygulanan din benimkisiyse cok mantıklı. dinsizim sonuçta
Sen hangisi
01 YorumlaLaiklik.
12 Yorumla- +1 yıl
Laiklik devletin temeli olunca, akla dayanan uygulamalarla millet zaman yitirmeden çalışma ve kalkınma imkânı bulur. Devlet vatandaşın inancına karışamaz; daha Önce de belirtildiği gibi inançlar çeşitlidir. Herkesi bir doğrultuda inanca zorlamak olmaz. Bu herşeyden önce demokrasiye aykırıdır.
Şeriat gerilirse şayet Çoğu Müslüman ülke, hukuk sistemlerinde, özellikle aile hukukunda şeriat unsurları içeriyor ancak yine de uygulamalarda önemli farklılıklar mevcut ve çok azı, Müslüman âlimlerin bile üzerinde uzlaşamadığı hudud denilen cezaları uyguluyor yani idam gibi hırsızlık durumunda yapan kişinin hangi el ile yapmış ise o elin kesilmesi gibi ..
Laiklik
112 Yorumla
+1 yıllaiklik :d
11 Yorumla
+1 yılLaiklik tabiki şeriat kadın haklarını kısıtlar
20 Yorumla
+1 yılLaiklik
10 Yorumla
+1 yıltabiki laiklik
10 Yorumla
+1 yılŞeriat
00 Yorumla
+1 yıltabi ki laiklik
10 Yorumla- Cinsel Yaşam konusunda 624 cevap paylaştı.
+1 yılLaiklik
10 Yorumla
+1 yılAllah günah yazars yazsın ama laiklik tabikide
00 Yorumla
+1 yılLaiklik
10 Yorumla
+1 yılLaiklik tabikide.
11 Yorumla- +1 yıl
Milleti dinle, Atatürk'le duygu sömürüsü yapıp arkasına geçiyorlar.
+1 yılİnsan gibi yaşamak
00 YorumlaLaiklik daima
12 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılŞeriat müslümanızzz
01 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldoğru uygulanırsa şeriat
01 YorumlaCinsel Yaşam konusunda 3,2b cevap paylaştı. Laiklik
117 Yorumla- +1 yıl
Kanka bak açıklim sana tamam mı tutsak hayat yok bilmem kadınlar dışarı çıkmaz kadınlar çalışmaz her yerde başörtü zorunluluğu erkeler le kadinlar aynı yerde durmuycak vs vs cigaltabilirsin aklına gelen herşeyi aslında laik olarak yasiycagiz ama hüküm olarak Allah'ın hükümleri olucak sen birini öldürdün mu kısasa kısas bekarsan zina yaktjn mı 100 sopa cezası evliysen zina yapaesan ölüm cezası yani kısaca böyle umarım anlamazsin diğer ülkeler abartiuo şahsen ben olsam bende yasiyamam
- +1 yıl
Kanka zina isterse yasiyabilir evet ama ikinizde gönül rizasi ile yapsanız da cezasını yine cekiven ahirette ama dünyada iken şeriat olsa sen tövbe etsen sopa cezası yemiycen ama evliysen ölüm cezası ama yine istediğin gini rahat ve özgür olucan sana silah zoruyla kapan demiyceklee
+1 yılLaiklik asko
01 Yorumla
+1 yılşeriat
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKaplumbağa deden
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem