Sevgilim de ben de oruç tutamıyoruz sağlık problemi nedeniyle. Ramazanda öpüşmek günah değil diyip duruyor benim bir bilgim yok da günahtır diye tahmin ediyorum. Günah mıdır?Ramazan ayında öpüşmek günah mı?
Sorun günah kısmıysa; helalin olmayan bir kızın elini bile tutamazsın. Mübarek günlerde ve aylarda günah işlersen de 2 katı günah yazılır. Ramazan ayında oruçlu halde, öpüşürsen günaha girmekle birlikte orucunu da bozarsın. Son olarak şöyle bir özetleyim; her halükarda, helalin olmayan birine dokunmak (isteyerek) bile, günahtır.
Sevgilinin icine 6 harfli birsey girmis.senide cehenneme suruklemeye calisiyor belki bilincli belki bilincsiz.
Sen uyma ona evlenmedigin bir kisiyle nezaman opusursen opus gunah.eger bunu onemsiyorsan...
Ve KS deki bircok kisi de coksukur gebc olmasina ragmen bunun bilincinde...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Şimdi senin bu sözlerine üzülsem mi sinirlensem mi ya da ne desem bilemedim. Öncelikle suç sende değil aslında, suç islami bir ülkede yeterince bilgi sahibi olamamamızda çünkü araştırmıyoruz... Helalin olmadığı sürece her hareketiniz günahtır! Bunun dışında oruçluyken öpüşmek günahtan ziyade oruç bozar. Dikkatli olmak lazım.
Aslında günah ama sırf Ramazan'a has değil yani. :)
Senin sorun için, ki sen normalde öpüşmeyi günah olarak görmüyormuşsun; insanların içinde, oruç olup olmadıklarını bilmeden ikiniz de oruç olmadığınız müddetçe öpüşmek günah değil.
kardeşim oruçluyken ancak ve ancak karınla yani helalin olan kişiyle öpüşürsen günah olmaz o da ileriye gitmeyeceğine eminsen eğer gideceğini düşünüyorsan mekruhtur ;) sevgilinle bırak ramazan ayını normalde dahi öpüşmen hatta el ele bile tutuşman günahtır :) araştırabilirsin :))
şimdi yaklaşık günah 30 milyon sevap 10 milyonsa 20 milyonluk farkı kaç ramazan sevabı işleyerek kapatabiliriz ? 30-10=20 milyon normale göre 3 katıysa 20/^3=6,66 milyon ramazan sevabı işlemem lazım
Bak aşağıda hoca yanıtlamış. Öpmekle, öpüşmek arasında fark var. Ayrıca, karnı aç bir insanla, uzun süre öpüşmen, senin için potansiyel bir tehlike olabilir. Açlığın vermiş olduğu, hisle istemeden ve ya bilmeden dudağını ısırıp, yemeye kalkabilir.
Ben de dinsizim. Muhafazakar bir kiz arkadasim vardi. " Girdigim gunaha degersin " derdi. bu da onun gibi birsey. Seviyorsa gerekirse atesi goze alabilecek.
ya tabi din alimi değilim ama benim vaazlardan falan dinlediğim bu herşeyin günahı ayrı sevabı ayrı şugün şunu yapmak daha günah diye bişey yok die biliyorum.Hani öpüşecem diye oruç tutmassın ozaman oruç tutmadığın için günah olur sonuçta.
Ramazan da opusmek mi? Allahim tobe tobe uf bu ne diyor ya!! tuylerim diken diken oldu... senin yuzunden cehhennoskoya kidicez... Allah sizi kurtarsin tedavisi var midir acaba?
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Adam orucu sevişerek açın diyor. Sen öpüşmek günah mı diyorsun yahu.
French x2 sevap point kazandırıyor! DEVAM GENÇLİK!
benim kalbimde rahatsızlık olduğu için beloc kullanıyorum bırakırsam kalp krizi riski var kız arkadaşım da demir ve vitamin eksikliği yüzünden ilaçlar kullanıyor. bilip bilmeden konuşma bundan sonra ergenlik çağına girmeden oruç tutmaya başlamış bi insanım şimdi kaçıcak değilim
En İyi Cevaplar