Cinsel soru veya görüş paylaşan erkek/kadın kişisine neden kötü gözle bakılıyor?

Bir de şöyle bir şey var mesela cinsel görüş paylaşıyoruz ya da cinsel. Yorum ya da bence yazıyorum iki tanesi arkaarkaya gelse diyorlar ki sen hep cinsellik desin evet ben bu kategoride Fenemenim ve seviyorum istediğimi yazarım istediğimi yaparım gerçek hayatta yapmadıkları kalmıyor sanal alemde bile rahat rahat dolaşamıyoruz ilginç
Başka bir görüşe yazdığımı yazacağım şimdi.
Toplumumuzda tabu olan bir konu. Aslında daha erken başlıyor, çocuk cinsel gelişimini de biliyoruz. Buna sapıklık bakamayız değil mi? Yaşanması normal, keşfedilmesi gereken şeyler. Vücudumuz bu şekilde yaratıldı, utanılacak bir şey olmamalı, isteyen nasıl düşünürse düşünür ama cinsellik üzerinden iğrenç ithamlar, kadına yapılan özellikle bunlar asla kabul edilmemeli. Doğanın kanunu olan bir şeyi neden kenara bırakıyoruz, ailelere sorumluluk sahibi çok düşüyor, insanlar bilgilere çok doğru şekilde ulaşmıyor maalesef.
Özellikle çocuklar tabi ki, çok yanlış düşüncelere sahip oluyorlar, yanlış bir şekilde öğreniyorlar. Aile öğretiyor çocuğa kızım bu şekilde davranmalısın, erkeğe ise göster olum... Ne kadar kötü bir örnek, bu sekilde görmüş ama o kişi ileride her şeye sahip olacağını bilecek ve o şekilde hayatını sürdürmeye devam edecek, ailenin çocuğuna en büyük yaptığı haksızlık olacak belki de, eğitimin gerçekten çok önemli olduğunu düşünüyorum, bize öğretilen sadece regl durumu.
Cinsellik eğitimi tek değildir ki yaşamak, her şekilde bunlar, istismarlar, mahremiyet, özelimiz vesaire. Çok bilgi eksiğimiz var. Çokta gerideyiz bu konuda, konuşuluyor ama cok yanlış ve iğrenç şekilde konuşuluyor.
Ek olarakta eklemek istiyorum, dikkat çekmeyi çok seviyoruz...
Teşekkürler görüşün için.. Bilgilendirici ve doğru.
Rica ederim 😌
Sadece bu platforma özel değil ki. Türkiye'deki komple algı bu. Türkiye'de cinsellik yıkılması gereken bir tabu olduğu için, rahat konuşan birilerini görünce garipsiyorlar. Yıllardır bu konu bize ağıza alınmaması gereken ayıp bir şeymiş gibi lanse ediliyor. Bundan dolayı olabilir.
Cinsellik de hayatımızın, doğamızın bir parçasıdır ama herkesin bir özeli var. Özel düşünceler, fikirler kişinin kendisine kalmalı ya da bunu paylaşacaksa hayatındaki özel insanla paylaşmalı.
Doğru.. Uçmamak lazım bazı yerlerde.
Cevap
3Cevap
Tabular yüzünden. toplumda cinsellik yanlış görüldüğü için. ve yeterli bilginin olmamasından kaynaklanıyor. kadınların da duyguları hisleri var kadınlarda cinsellik konuşabilir, bazı insanlar bunu anlamıyorlar
Burada cinsel konularda normal soru soran ve görüs paylaşan kimseye kötü bakmam..
Ama bunu abazalığa bağlayıp olur olmaz dengesiz sorular açanlardan uzak durarım.
Çünkü bazıları soru sormak için değil ilgi için yazıyorlar ve bu çok kötü normal soranlar da var ama dikkat çekmek için soranlar daha fazla
İlgi çekmek ve " attention wh*re " dediğimiz kesimi hariç tutuyorum zaten.
Normal ve bilgi amaçlı soranlar veya normal görüş paylaşanlar için bu soru.. :)
Doğru diyorsun bu arada.
Aç toplum. Beyin başka yerde atınca bu gözle bakılması kaçınılmaz.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?