Ensest iliski yaşayan aileleri çok fazla görür, duyar olduk. Duyduğumuzda da ister istemez bu bizde, en azından bende tiksinti uyandırıyor.
Peki bu duruma kişinin karaktersizliği deyip geçebilir miyiz? Ben geçemiyorum şahsen. Bu durum beni, hemen kişinin yaşam şeklini, yetiştirilme tarzını düşünmeye sevk ediyor.
Örneğin; çoğu anne baba çocuğuyla farkında bile olmadan ensest iliski kuruyor. Bu durum, özellikle eşiyle problem yaşayan ya da eşinden ayrılmış kadinlarda oluyor. Anne, duygusal boşluğunu erkek cocugunda gideriyor. Haddinden fazla bağlılık gösteriyor. Orantısız sevgi hareketleri gösteriyor.
Mesela, çocuğunu dudağından öpüyor. Evet bebekken belki bu bir promlem değil gibi görünebilir. Ben sadece haya duygusunun zedelendigini düşünürdüm, ama hiç de öyle basit mevzu değilmiş, ilerleyen zamanlarda bunun farkını daha iyi anlıyoruz.
Çocuk büyüyor, ergen oluyor ama annenin gözünde hiç büyümediği için yanında geyet rahat tavırlar sergiliyor. Ve o benim oğlum, ben doğurdum, ondan mı çekiniceğim şeklinde yaklaşıyor. Oysa ki, biliyor muyuz; ergen erkek çocukları annesi, kız kardeşi, yengesi, teyzesi veya halası... vs. giyim tarzından ister istemez etkileniyor, hayaller kurabiliyor.
Ayrıca, günümüzde bazı kesimlerin hayatında ensest ilişki görülmektedir. Hatta, TV dizilerinde bile bu olaylar normalmiş gibi anlatılmaktadır.
Evet, maalesef hiç de o kadar basit değil çocuk yetiştirmek. Çocuklarımız cinsel ve psikolojik sorunlarının çoğunun sebebi biz anne babalarız.
Oysa ki, dinimiz bu anlamda bizi uyarır. Ne kadar anne baba da olsak, kardeş de olsak edep , haya bizim birbirimize olan bakışlarımızın sınırlarını çizmede oldukça büyük rol oynuyor.
Siz ne söylemek istersiniz bu konuda?
Güncellemeler
+1 yıl
Burada yazılanlar bizzat psikolog tarafından anlatılmıştır...
Ensest ilişki modeline yönelimler neden bu kadar arttı?
Çok şükür böyle çirkin şeylere yakın çevremde hiç tanık olmadım ancak amcası tecavüz etmiş dayısı tecavüz etmiş gibi haberler görüyorum ne kadarı doğru bilmiyorum
Herşeyin kökeni dine dayanıyor, kimse anne babalar bile dini bilmiyor uygulamıyor ki çocuğuna öğretsin. Herşeyin çözümü yine din eğitiminde var bunun da olduğu gibi. Ahlak kurallarına göre de din kurallarına göre de blug çağında olan çocuk ebeveynin odasına girerken kapıyı çalarak girmeli tek bu da yeterli değil tabi aile uygunsuz durumda ya da giyinirken bile tedbir amaçlı kapıyı kilitlemeli. Tabi çıplaklik artık çok yaygın ve normal karşılanıyor bu da yozlaşmanın aslında medeniyet sayılarak halka empoze edilmiş olması. Biz ne desek boş artık milet çığırından çıkmış durumda bu yüzden ne söylesek zaten adımız da yobaz cahil olur bu yüzden herkes iyi ki kendinden sorumlu. Ne hali varsa görsünler artık ok yaydan çıkmış durumda geri dönemez, bitik devire çözüm yoookkkkkk...
Lâkin önceden vardı ama bu kadar aleni ve ortada değildi. Gizli saklı herkes kendi özelini yaşıyordu.
Ama artık bu tip yönelimler toplumu bozmaya çalışan bazı kesim yüzünden iyice ortaya çıktı. Bu yönde yapılan çalışmalar, provokasyonlar ve propogandalar da etkin rol oynadı.
Velhasılı koca bir nesli zehirlediler ve devam ediyorlar.
maalesef yazılanlar doğru.. özellikle anne babalar giyimlerine, davranışlarına çok dikkat etmeli... kardeşler arasında da aynı şekilde.. çocukları iyi eğitmek bilgilendirmek gerekiyor.
Evet yazdığın her şey psikologların da söylediği ve önerdiği şeyler. Yazdıklarının üzerine yazicak bir şey bulamadım. Neden dersen de... Ben iman zayıflığına bağlıyorum.
Hep vardı, sadece son zamanda ortaya çıktı. Özellikle reklamı olsun diye yapılan provokasyonlarda cabası.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Biraz evham yapmışsınız. Anneler çocuklarının yanında evinde istediğini giyebilir. Kendi evinde, çocuğunun yanında kendisini rahat hissedemeyecekse, nerede rahat hissedecek.