Güncellemeler
+1 yıl
Bunu yapanlar var onun için sordum aslında. Yani bazıları bunun analizini para karşılıöında yapıyor ve garanti veriyo
Cevap
2Cevap
Kullanma talimatı üzerinde yazıyor ve adetin geçince 15 16 ve 17. Gününde yapılıyor diye biliyorum o zamanlar vücut yumurtlama dönemine geçiyormuş DİE biliyorum yanlışım var ise düzeltin lutfen
Evet cinsiyeti erkek sperm belirler fakat hamile kalmak için kullanılır genelde bu test
Pek gerçekçi gelmiyor
Yani cinsiyetle pek alakası olduğunu sanmıyorum çünkü bu tamamen şans
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba öncelikle şunu belirteyim.
Ovulasyon tarihine göre cinsiyet belirlenemez.
Anne karnındaki bebeğin cinsiyeti, döllenme sırasında oluşur. Şimdi size bebeğin erkek ya da kız olmasının temelini kısaca yazayım.
https://youtu.be/Awdo00S5K0UCinsiyetin ortaya çıkmasına sebep olan şey kromozomlardır. İnsanda bulunan 46 kromozomdan iki tanesi cinsiyet kromozomudur. Erkeklerde XY, kadınlarda ise cinsiyet kromozomu XX olarak belirtilir. Buradan da anlaşılacağı üzere, Y kromozomu erkeklik, X kromozomu ise kadınlık genlerini taşımaktadır. Bebeğin cinsiyeti, erkek ve kadından gelen kromozom çifti ile oluşur. Kadınlarda hep X kromozomu mevcuttur, çünkü yumurtlama sırasında kadındaki eşey hücresi ikiye ayrılır, ama her iki parçası da X kromozomu taşımaktadır.
Erkekte ise ikiye ayrılan eşey hücresi, iki farklı seçeneğe sahiptir, çünkü erkekte X ve Y kromozomları içeren iki farklı sperm oluşur. Kadında hep X, erkekte ise X veya Y kromozomuyla birleşip bebeğin cinsiyetini belli etmektedir. Kadındaki X kromozomu ile erkekteki X kromozomunu içeren sperm birleştiğinde doğacak bebek kız olacaktır. Eğer erkekten Y kromozomu içeren spermle birleşme olursa, bu kez doğacak çocuk erkek olacaktır. Yani doğacak çocuğun cinsiyeti erkekten gelen kromozoma bağlı olduğu için, bebeğin cinsiyeti döllenme sırasında erkek spermi tarafından belirlenir.
YouTube kanalımda sizler için faydalı bilgiler paylaşıyorum. Takip ederseniz sevinirim.
Abone ol